Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Omul de afaceri Gheorghe Boncea acuzat : « Intreţine un focar de infecţie la Posada » 

Publicat

in

O bunǎ parte din locuitorii cartierului Posada sunt nemulţumiţi de faptul cǎ zona lor, deşi unul dintre cele mai importante cartiere din oraşul regal este lǎsatǎ mai mereu pe ultimul loc de autoritǎţile locale. Parcul de joacǎ aratǎ groaznic, iluminatul public e la pǎmânt, trotuarele sunt greu circulabile din cauza gropilor iar, mai nou, spun ei, omul de afaceri Gheorghe Boncea, care pânǎ de curând a avut un supermarket în zonǎ, întreţine un focar de infecţie.

E vorba de un camion pe care afaceristul l-ar fi abandonat lângǎ fostul chioşc de ziare şi sub care au apǎrut mormane de gunoi. Mai mult decât atât, blocheazǎ douǎ locuri de parcare spun locatarii. « Dacǎ era maşina mea şi bloca de atâta vreme locul aş fi fost anunţat de la primǎrie cǎ imi va fi luatǎ. Dacǎ e a domnului Boncea nu are nimeni treabǎ. In plus vedeţi cǎ e plin de gunoi sub el şi pe lângǎ iar copiii sunt în pericol pentru cǎ se joacǎ pe aici şi se pot accidenta oricând » povesteşte dezamǎgit un locuitor al cartierului Posada.

Aşa cum ne-au sesizat mai mulţi argeşeni, în cartierul cu pricina nu numai camionul este o problemǎ. Din imaginile alǎturate se vede clar cǎ trotuarele sunt inaccesibile. Locul de joacǎ este şi el degradat iar imaginea de ghetou e întregitǎ de blocul de garsoniere din zonǎ care aratǎ groaznic. « S-a tot vorbit la noi dar degeba. Am vǎzut cǎ prin toatǎ ţara primǎriile au alocat fonduri sau au accesat bani pentru reabilitarea termicǎ a anumitor imobile. Cu siguranţǎ cǎ şi acesta ar fi putut fi fǎcut astfel. Aşa, fiecare face ce vrea… sunt oameni bǎtrâni, oameni sǎraci care locuiesc aici şi uitaţi cum aratǎ acest bloc. Nu s-a vrut pentru cǎ aşa cum se face peste tot s-ar fi putut face şi la Curtea de Argeş » mai spune o pensionarǎ care zilele trecute îşi pǎzea nepoţica sǎ nu se accidenteze în leagǎnele rupte din parc.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! ÎNCEP CONTROALE FĂRĂ PRECEDENT ÎN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19 TREBUIE ERADICAT

Publicat

in

De

Vineri, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a fost organizată o videoconferință cu prefecții și reprezentanții MAI din teritoriu. În urma videoconferinței, s-a stabilit organizarea de acţiuni de control cu efective mărite în întreaga ţară, în special în zonele aglomerate ca centrele comerciale, pieţe sau târguri, pentru a verifica respectarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului. O atenţie specială va fi acordată staţiunilor de pe litoral şi celor de la munte.

În județul Argeș, prefectul Emanuel Soare a dispus realizarea unor controale de amploare încă din urmă cu două săptămâni, din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Acțiunile de control s-au realizat zilnic, fiind vizate în special centrele comerciale, piețele și mijloacele de transport în comun.

În plus, prin ordin al prefectului Emanuel Soare (emis vineri, 3 iulie 2020) se vor suplimenta efectivele şi forţele care acţionează în teren pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară, se vor organiza grupe de coordonare operativă la nivelul judeţului, sub coordonarea prefectului, cu scopul de a analiza situaţia operativă şi direcţionarea forţelor către zonele de risc. Echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, reprezentanţi ai ITM, DSVSA, OPC, ARR și ISCTR vor acționa zilnic pentru a realiza verificări operative.

Controalele vor fi efectuate în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, ștranduri, piscine, terase, hoteluri și în mijloacele de transport în comun.

În cel mai scurt timp se va înființa inclusiv un TelVerde la nivel de județ, unde cetățenii vor putea sesiza nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

„Vom organiza acţiuni cu forţe mărite și ne vom asigura că există măsuri de protejare a cetăţeanului. Unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activităţii operatorilor economici”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o nouă decizie pentru românii care călătoresc în Europa

Publicat

in

De

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 33 privind stabilirea noilor criterii de exceptare de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc din țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European precum și aprobarea listei țărilor terțe pentru care se aplică exceptarea.

Astfel, a fost stabilit drept criteriu pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.

În adoptarea Hotărârii CNSU numărul 33 din 2 iulie s-a ținut cont de recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE, dar și de recomandările formulate prin Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020, a Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ

Vezi Hotărârea de Guvern AICI

Citește și:

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

Scandal de proporții! Zeci de mii de cadre medicale încasează bani stând degeaba, iar pacienții mor în fața spitalelor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend