Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! O spune un primar din Argeş – Investim în drumuri dar peste 10-15 ani vom avea maşini zburǎtoare

Publicat

in

#La Cepari ca în Dubai : «Sǎ fim optimişti, tehnologia evolueazǎ »

Cu mare greutate, din lipsa banilor, primarii din judeţul Argeş încearcǎ, şi unii chiar reuşesc, sǎ ofere de la an la an un trai mai bun argeşenilor din localitǎţile pe care le conduc. Incearcǎ sǎ atragǎ fonduri de orice fel şi asta pentru cǎ banii strânşi din taxe şi impozite sunt prea puţini. Cum drumurile, apa potabilǎ sau canalizarea menajerǎ sunt principalele probleme în comunitǎţile argeşene, fiecare edil încercǎ cel puţin sǎ spere cǎ pânǎ la urmǎ le va rezolva.

Opt proiecte depuse la Ministerul Dezvoltǎrii

Primaru comunei Cepari spre exemplu, ne-a declarat zilele trecute cǎ a depus la Ministerul Dezvoltǎrii nici mai mult nici mai puţin de 8 proiecte, sperând astfel sǎ prindǎ finanţare mǎcar pentru o parte dintre ele. « Am depus proiecte, rǎmâne sǎ vedem ce fonduri primim. E vorba de bani pentru reţeaua de canalizare, pentru alimentare cu apǎ şi pentru drumuri. Fondurile proprii abia ne ajung pentru funcţionare şi pentru a înlocui câteva lǎmpi la iluminatul stradal » a declarat pentru PROFIT Cristi Ciobanu, primarul din Cepari.

« Speranţa moare ultima…. Vom avea maşini zburǎtoare »

Fǎcând haz de necaz sau pur şi simplu dintr-un optimism molipsitor am putea spune, Cristi Ciobanu a mai fǎcut o declaraţie surprinzǎtoare. « Noi bǎgǎm acum bani în drumuri şi peste vreo 10-15 ani vom avea maşini zburǎtoare. La modul în care evolueazǎ tehnologia, nimic nu ne-ar putea mira… Aţi vǎzut cǎ în Dubai spre exemplu se tot încearcǎ astfel de invenţii… Sǎ fim optimişti » mai spune edilul.

Pânǎ la tehnologie avansatǎ, balastǎri de drumuri

Pânǎ una alta însǎ, primarul Ciobanu de la Cepari e conştient spre exemplu cǎ balastǎrile de drumuri sunt o prioritate. «  Avem în comunǎ 2400 de locuitori dar împrǎştiaţi pe o suprafaţǎ de douǎ ori mai mare ca  a Domneştiului spre exemplu. Câte 2-3 case în fiecare zonǎ, pentru care trebuie sǎ balastǎm şi sǎ amenajǎm câte un kilometru doi de drum spre exemplu… Avem foarte multe drumuri de acest gen care trebuie amenajate » mai spune primarul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Mihai Tudose dă de pământ cu regulile UE privind gestionarea crizei energetice: ‘Salvarea noastră vine din România. Sunt momente când trebuie să spunem – Ajunge!

Publicat

in

De

”Salvarea noastra vine din Romania, pentru că dacă aștept generatorul de energie de la Uniunea Europeană ne vor găsi ăștia înghețați pe aici peste vreo două mii de ani. Avem gaze, avem energie electrică, avem și lemn de foc, avem și cărbune.

Noi tot așteptăm să ne dea Uniunea Europeană semnale, dar UE este într-un haos total. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, dar și alți colegi ai mei, susținem producția de cărbune. Uniunea Europeană a oprit producția de cărbune și se importă din Kazahstan, iar ministrul Energie, Virgil Popescu, ne spune să punem blugi pe noi.

La un moment dat trebuie să facem ceva în sensul ăsta. S-a discutat în Comisia European să se treacă la prețuri reglementate. UE are stipulat că fiecare țară poate face reglementări fără aprobări de la nimeni. Poate ne lămurește Virgil Popescu de ce nu se face acest lucru. Sunt momente când trebuie să spunem: Ajunge!”, a declarat Mihai Tudose, la realitatea.net.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ar putea urma o reacție furibundă a lui Vladimir Putin asupra Europei? Președinta Parlamentului European vrea ca UE să livreze tancuri Ucrainei

Publicat

in

De

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, face apel la statele membre UE să livreze tancuri Ucrainei şi „să accelereze” procedura de aderare a acestei ţări la Uniune.

Responsabila malteză intenţionează să transmită aceste mesaje vineri, la Praga, cu prilejul unei reuniuni a Consiliului European.

„Ucrainenii au nevoie de armament pentru a continua s-şi recucerească teritoriul (…), de exemplu de tancuri Leopard 2 pe care mai multe state membre le deţin„, a declarat Roberta Metsola în acest interviu, acordat pe marginea sesiunii plenare a PE de la Strasbourg.

Politiciana din grupul Partidului Popular European (PPE, dreapta) a fost prima preşedintă a unei instituţii europene care s-a deplasat în Ucraina după declanşarea războiului de către Rusia, în cadrul unei călătorii la Kiev pe 1 aprilie.

Ţările occidentale, în special UE, furnizează arme şi material militar Ucrainei, dar Kievul cere mai multe, solicitând în special Berlinului livrarea de tancuri Leopold 2. Aceste tancuri de luptă de concepţie germană sunt de referinţă în materie de blindaj şi de manevrabilitate.

Cancelarul Olaf Scholz nu a dat însă curs acestei solicitări, afirmând că o astfel de decizie trebuie luată în acord cu aliaţii săi occidentali.

Circa 2.000 de tancuri de acest tip sunt deţinute de Germania, Austria, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia şi, în afara UE, de Norvegia, Elveţia şi Turcia, potrivit unui responsabil al UE.

Potrivit Robertei Metsola, ţările europene dispuse să furnizeze aceste tancuri ar putea fi rambursate din fonduri comune, precum cele din Facilitatea europeană pentru pace, pentru ca efortul să fie împărţit de toţi şi să nu afecteze de manieră „disproporţionată” anumite ţări.

Ţările UE au alocat deja 2,5 miliarde de euro acestui fond interguvernamental destinat furnizării de armament Ucrainei.

Cred că sunt discuţii pe care trebuie să le avem acum, în special pentru că vedem o escaladare din partea Rusiei, şi pe de altă parte pentru că vedem Ucraina respingându-i pe ruşi cu succes„, a comentat ea.

În contextul în care Ucraina a obţinut în iunie, la patru luni de la declanşarea războiului de către Rusia, a statutului de ţară candidată la aderare, preşedinta PE estimează că trebuie „să fie accelerată” procedura de aderare a acestei ţări.

Acest proces este de obicei lung şi dificil şi ea nu a dorit să se pronunţe asupra unui calendar pentru integrare.

Dar „avem o ţară care ne-a arătat voinţa sa debordantă de a ni se alătura, care atinge obiective pe care alte ţări reuşesc să le atingă în luni sau ani”, a mai spus Metsola.

Ea a precizat că „mari progrese” au fost realizate de Ucraina în alinierea legilor sale naţionale la cele ale Uniunii, un domeniu în care Parlamentul European oferă asistenţă.

Responsabila a adăugat că Republica Moldova, care a obţinut statutul de ţară candidată în acelaşi timp ca Ucraina, „nu ar trebui să fie uitată„.

În contextul în care procesul de aderare a ţărilor din Balcanii de Vest durează de ani lungi, Roberta Metsola a făcut apel la organizarea de „mai multe reuniuni şi discuţii” cu aceste ţări pentru a evita ca ele să se îndrepte în altă parte „şi să găsească parteneri mai puţin fiabili„.

Liderii acestor ţări se numără printre cei 44 de şefi de stat şi de guvern care se vor întâlni joi la prima reuniune, la Praga, a „Comunităţii politice europene”, o idee a preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Roberta Metsola a subliniat că acest forum „nu înlocuieşte bineînţeles procesul de extindere a UE” şi că nu este vorba despre „a pune pe acelaşi plan ţări care au părăsit UE (Regatul Unit, n.r.) şi altele care se luptă să adere.„, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend