Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! O recunoaşte Ionicǎ ! Piteşti, oraşul cu mai multe taxiuri autorizate decât prevede legea

Avatar

Publicat

in

#De ce s-au dat actele dacǎ erau prea multe ?

Nu de mult, piteştenii acuzau cǎ la Piteşti, o autorizaţaţie de taxi « cost » aproximativ 10.000 de euro şi, chiar aşa, este foarte greu de obţinut. Cei care au vrut sǎ devinǎ taximetrişti, şi s-au adresat primǎriei Piteşti, au aflat cǎ aşa ceva nu se mai poate acorda. De acolo au apǎrut şi discuţiile şi acuzele referitoare la « şpǎgile » fabuloase care s-ar practica pentru o astfel de licenţǎ.

Pentru a lǎmuri situaţia, primarul Cornel Ionicǎ a dat un rǎspuns însǎ, din acesta reies cel puţin o parte dintre cele reclamate, şi anume cǎ licenţele de taximetrie s-au acordat fǎrǎ respectarea legii, atâta timp cât edilul Piteştiului spune cǎ sunt mai multe autorizaţii de taxi emise faţǎ de câte prevede legea.

«  Referitor la cele sesizate de dumneavoastra, va comunicam faptul ca eliberarea autorizatiilor taxi transportatorilor autorizati s-a facut in baza legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere cu modificarile si completarile ulterioare, numarul acestora fiind limitat in functie de numarul de locuitori ai localitatii emitente.  Avand in vedere ca la nivelul municipiului Pitesti numarul de autorizatii taxi emise depaseste numarul maxim stabilit de lege, nu se mai poate atribui nicio alta autorizatie taxi pana la micsorarea numarului acestora, prin disponibilizare, potrivit art.14, alin (5) si (6) din legea nr. 38/2003. «  explicǎ situaţia, Cornel Ionicǎ.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Raed Arafat atrage atenția românilor: ‘Nu este de glumit. Nu are rost să intrăm într-un alt val’

Avatar

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a sesizat nereguli la o terasă din Centrul Vechui al Capitalei, acolo se aflau mai mulţi tineri la aceeaşi masă. ”Terasa asta, în mod normal este interzisă. Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise, chiar dacă este o singură masă’.

Începând de luni intră în vigoare o nouă hotărâre care prevede ca restaurantele la interior se vor redeschide, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a vorbit despre imaginile surprinse într-un local din Centrul Capitalei.

Terasa asta, în mod normal este interzisă. Conform hotărârii de Guvern, terasa asta este închisă. Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise, chiar dacă este o singură masă (…) Uitaţi-vă aglomeraţia din aşa-zisa terasă. Nu e terasă. Acolo este spaţiu închis. Este definit în hotărârea de Guvern. Are pereţi. Este şi vina şi faptului că nu se impun măsuri (…) În final, aici trebuie implementate măsuri. Eu cred că singura măsură în aşa ceva şi fără să exagerez este că, în momentul în care ai făcut acest lucru, să vină autorităţile şi să te închidă pe o lună de zile şi poate atunci învaţă lumea ce înseamnă să respecte regulile. Ieri aţi auzit situaţia cu tulpina noua care de la o singură persoană s-au infectat nu ştiu câte persoane. Nu este de glumit. Mai avem un pic. Nu are rost să intrăm într-un alt val”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Citește și:

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

„Cocktail-ul” de anticorpi cu care s-a tratat Donald Trump va fi introdus de Germania în tratamentul anti-COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Sănătăţii din Germania va distribui 200.000 de doze cu cocktailul de anticorpi folosit de fostul președinte al SUA, Donald Trump.

Tratamentul pe care l-a luat Trump ca să se vindece de COVID-19 ajunge şi în Europa. Germania este prima ţară care începe să utilizeze cocktailul de anticorpi pe care l-a luat fostul preşedinte american.

Berlinul a cumpărat 200.000 de doze, la prețul de 2.000 de euro bucata. Cocktailul va fi administrat pacienților din spitalele universitare, începând de săptămâna viitoare. Ministrul german al sănătății nu a precizat care este firma producătoare.

Anul trecut, Donald Trump s-a tratat cu un astfel de cocktail de la compania de biotehnologie Regeneron. Pe atunci, substanţa minune nu primise încă aprobările necesare. Medicamentul are un dublu rol: ameliorează simptomele și micșorează încărcătura virală a pacientului, conform alephnews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend