Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! O firmǎ de avocaturǎ în top 10 România, reprezintǎ Curtea de Argeş într-un proces costisitor

Publicat

in

#Aleşii locali vor semna sǎptǎmâna aceasta contractul cu Zamfirescu Racoti & Partners

#Parcul fotovoltaic rǎmâne « în aer » dupǎ ce firma care a fost aleasǎ sǎ se ocupe de lucrǎri nu a avut contract cu funrizorii

Celebrul parc fotovoltaic din Curtea de Argeş, care în scurt timp ar fi trebuit sǎ producǎ curent electric şi, mai apoi sǎ ofere o economie considerabilǎ la bugetul local al municipiului, mai exact la facturile la energia electricǎ a instituţiilor publice, este « pe butuci ». Lucrǎrile au fost întrerupte pentru cǎ firma care s-a ocupat, nu a achiziţionat necesarul de materiale, amânand la nesfârşit continuarea acestora.

Eol Facility a câştigat lejer licitaţia

Contrucţia parcului fotovoltaic din Curtea de Argeş a fost atribuitǎ, în urma licitaţiei, cǎtre Eol Facility SRL pentru 8,916,050 de lei, fără TVA.

Lucrările care trebuiau realizate presupuneau instalarea unui număr de 19 module fotovoltaice cu concentrare precum și construcțiile, instalațiile și dotările aferente tenologiei, conform caietului de sarcini.

La licitaţia care a avut loc în decembrie anul trecut au fost depuse trei oferte. Prima dintre ele a fost înaintată de Asocierea dintre S.C. MA.SA. TECHNOLOGY SRL şi SC SAIME SRL, lider SC MA.SA. TECHNOLOGY SRL, cu sediul în municipiul Bacău, cu administratori italieni, subcontractant SC ELECTROPREST SRL, cu sediul tot în Bacău.

A doua ofertă a venit de la Botoşani, prin Asocierea  dintre SC ELECTRO ALFA  INTERNATIONAL SRL şi SC ENERGOMONTAJ SA, liderul asocierii fiind SC ELECTRO ALFA INTERNATIONAL SRL, subcontractant SC  MCA CONSTRUCT  SPRINT  SRL, cu sediul in Bucureşti.

Cea de-a treia ofertă depusă a fost şi cea câştigătoare, a S.C. EOL FACILITY SRL, cu susţinere pentru capacitatea economico – financiară de la SC EXACTECH SRL, cu sediul în oraşul Voluntari, subcontractant 1 — SC ELECTRICA  SERV  SRL, firmă aflată în insolvenţă, reprezentata legal de administratorul judiciar  CONSULTA  99 SPRL, subcontractant 2: SC SIMTECH INTERNATIONAL SRL, cu sediul în Bucureşti.

Doar avocaţi specializaţi mai pot recupera banii

Sǎptǎmâna trecutǎ, aleşii locali au luat la cunoştinţǎ de problemele legate de construcţia parcului şi şi-au dat acordul pentru angajarea unei firme de avocaturǎ care sǎ reprezinte interesele municipiului, dar mai ales respectarea contractului şi recuperarea banilor.

«Am gǎsit o firmǎ de avocaturǎ, e una dintre primele 10 din ţarǎ, şi vom semna contractul cu ei. E vorba de Zamfirescu Racoti & Partners. Am avut câteva discuţii cu ei şi, sǎptǎmâna aceasta, în cadrul unei şedinţe de consiliu convocate de îndatǎ, vom semna şi contractul pentru ca procedurile sǎ poatǎ demara », a declarat primarul Nicolae Diaconu.

De asemenea, acesta a mai explicat cum s-a ajuns în aceastǎ situaţie. « Cei de la Eol şi-au fǎcut bine treaba, au, într-adevǎr, echipe de profesionişiti. Problema este cǎ nu au mai achiziţionat, ce era mai important şi mai scump, oglinzile. Ne-au tot amânat iar eu m-am interesat şi am aflat cǎ nici mǎcar nu aveau vreun contract încheiat cu firma care le furnizeazǎ. Au încercat sǎ le cumpere mai ieftin, au pierdut mult timp, iar apoi nu le-au mai luat deloc. Confrom contractului, îi dǎm în judecatǎ şi, cum sunt foarte buni la acest capitol, e nevoie ca şi noi sǎ avem avocaţi foarte buni », a completat primarul Nicolae Diaconu.

Procesul va necesita timp şi bani

Imediat ce contractul va fi semnat, cei de la Zamfirescu Racoti & Partners vor acţiona în instanţǎ societatea care nu a finalizat parcul fotovoltaic. Va fi vorba de luni, poate chiar ani de zile de procese şi de sume importante de bani de la bugetul local, ţinând cont de faptul cǎ o asemenea casǎ de avocaturǎ nu lucreazǎ « pe doi lei ». Deocamdatǎ nu a fost dezvǎluitǎ nici o sumǎ, cel mai probabil clauzele financiare ale contractului vor fi prezentate consilierilor sǎptǎmâna aceasta.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ultimă oră! Alina Bica a fost arestată. În ce țară se afla

Publicat

in

De

Șeful IGPR Liviu Vasilescu a anunțat vineri seară că fosta șefă DIICOT Alina Bica a fost prinsă și se află în custodia poliției în Italia

In urma cooperarii politienesti internationale, precum si a bunei relatii instiutionale intre ministrul afacerilor interne din Romania si ministrul de interne Italian, in aceasta seara, colegii din Italia au identificat si retinut doi urmariti internationali:

1. BICA Alina Mihaela, urmarita international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru favorizarea faptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

2. BENE Ioan, urmarit international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru fals sub inscrisuri sub semnatura privata, dare de mita, evaziune fiscala. Acesta are de executat 6 ani si 2 luni inchisoare.

Cei 2 urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmând a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predarii către Romania.
Alte detalii, cu privire la operatiune din aceasta seara, nu pot fi facute publice, in acest moment, procedurile judiciare fiind inca in derulare.
Multumim tuturor partenerilor instituíonali pentru sprijinul acordat in acest caz.
Asigur cetetenii ca Politia Romana va continua activitatea de depistare a tuturor persoanelor care se sustrag. Este doar o chestiune de timp, pana ii vom aduce acasa, conform stiripesurse.ro.

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

Publicat

in

De

Președintele PNL pe Municipiu face studii de fezabilitate pentru extindere de gaz la primării liberale. Asociata lui Eduard Boz e soția unui consilier din Secretariatul General al Guvernului, membru AGA la Transgaz când s-au făcut contractele. Vlad Nechita e omul lui Lucian Rusu, secretar de stat în Guvernul Orban, care se ocupă de Energie și care e trezorierul filialei județene PNL Iași.

Soția lui este consilier în Cancelaria Președintelui, la Cotroceni. Studiile de fezabilitate n-au nicio valoare dacă primăriile nu obțin finanțări pentru investiții. Firma lui Boz și Nechita a obținut 450.000 de lei în 10 zile. Unele contracte au fost încheiat pe SICAP în 20 de minute. Banii vin de la primari care abia acum au intrat în PNL, cumpărând lozul de bun-venit. Direcție nouă în PNL: lupii tineri veniți la Guvernare sunt disperați după contracte cu statul, lucrând pe față, cu firme proprii, așa cum nici pesediștii nu îndrăzneau, conform reporteris.ro.

O suveică de manual. Eduard Boz, consilier local liberal și unul dintre artizanii aducerii primarului Mihai Chirica în PNL, se află în centrul unui grup cu interese uriașe în domeniul Energiei.

Intriga: în ianuarie 2020, Boz și-a făcut o firmă cu o anume Raluca Nechita. În februarie și martie, societatea a prins patru contracte la patru primării liberale: realizare de studii de fezabilitate pentru înființarea rețelelor de gaz.

Secretarul de stat ieșean vorbește racordările la gaz, dar nu și despre firmele de casă care obțin contractele

În timp ce Boz a câștigat încredințările directe, Vlad Nechita, soțul asociatei sale, era în funcția de consilier al secretarului de stat Lucian Rusu, de la Secretariatul General al Guvernului (SGG). Rusu, ieșean la origine, l-a mandatat pe Nechita, în martie, ca reprezentant al SGG în Adunarea Generală a Acționarilor de la Transgaz. Adresele primăriilor comunale care vor extinderea rețelelor de gaz ajung, întâi, la Transgaz! „Nu este nicio problemă”, a sintetizat, Boz, punctul său de vedere în legătură cu aceste încrengături de persoane și funcții.

La Flutur a făcut safteaua

Firma Envi Grup Proiect Consult a fost înființată în luna ianuarie 2020 și-i are ca asociați pe Eduard Boz (avocat, liderul aleșilor PNL din Consiliul Local Iași) și pe Raluca Nechita (38 de ani, din Iași).

La câteva săptămâni de la înființare, SRL-ul celor doi a prins un contract de 135.000 de lei la Primăria Capu Câmpului din Suceava pentru realizare „studiu de fezabilitate, înființare distribuție gaze naturale”. Anunțul a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) pe 25 februarie la ora 9:58, iar atribuirea s-a făcut în aceeași zi la 10:12, după ce, cu câteva minute înainte, între cele două entități fusese anulată o procedură similară.

Informații de context: comuna Capu Câmpului este fieful influentului lider liberal Gheorghe Flutur, acesta având în localitate un impresionant domeniu imobiliar. Marcela Elena Bîrsan, primar din partea ALDE la Capu Câmpului, a anunțat că va candida pentru un nou mandat din partea PNL, fiind unul dintre oamenii apropiați de Flutur. De același Flutur este apropiat și Eduard Boz, cunoscut că a pus umărul la aducerea lui Mihai Chirica, primarul Iașului, în PNL. Contactată, primărița Bîrsan a explicat cum a ales firma lui Boz: „Am auzit că lucrează foarte bine”.

Dar firma abia fusese înființată, iar acesta era primul contract al Envi Grup cu acest obiect. Acasă la Flutur.

Costel Alexe aduce gazul în casele românilor prin firma lui Eduard Boz și a consilierului din Guvern. Ei centrează, ei dau cu capul

Iar săgeata drept la țintă

În SICAP se păstrează urma unei alte proceduri, începută tot pe 25 februarie, în care protagoniști au fost Primăria Valea Moldovei (Suceava) și Envi Grup Proiect Consult, pentru un studiu similar. Achiziția a fost anulată pe 1 martie, în sistem menționându-se „ofertă neacceptată în termen”. A doua zi, pe 2 martie, cererea s-a întâlnit cu oferta, iar Primăria Valea Moldovei a atribuit, în final, contractul către firma lui Eduard Boz în schimbul a 135.000 de lei.

Amănunt: presa locală din Suceava a anunțat pe 10 martie 2020 că primarul din Valea Moldovei, Constantin Moroșan, „după 20 de ani de PSD, va candida din partea PNL la alegerile locale”.

Eduard Boz, un liberal în ascensiune după ce l-a adus în PNL pe primarul Mihai Chirica

100.000 de euro în două săptămâni

Contractele trei și patru au fost semnate între Envi Grup și primăriile, conduse tot de liberali, din comunele Budila (Brașov) și Șuțești (Brăila). Afacerile au fost perfectate pe 5 și 9 martie 2020, realizarea studiilor de fezabilitate fiind apreciate la 79.980 lei la Budila și 100.000 lei la Șuțești.

Așadar, Envi Grup a lui Boz și Nechita a câștigat între 25 februarie și 9 martie, patru contracte în valoarea totală de aproape 450.000 de lei, echivalentul a peste 93.000 euro.

Legătura liberalului cu soții Nechita

Cine este Raluca Nechita și cum a ajuns Boz să se asocieze cu ea? „Am avut colaborări pe cabinet, colaborări juridice. Diferite societăți, litigii pe care le-a avut, bani de recuperat. Ulterior, am studiat legislația gazelor. PSD a propus la un moment dat, anul trecut, un program prin care au venit cu mai multe reglementări inclusiv în domeniul gazelor. Și Raluca a zis «hai să facem împreună». Și-am făcut firma împreună. Între timp, relația s-a dezvoltat, e de prietenie, avem copii de vârste apropiate”, a explicat Eduard Boz care a fost geneza relației sale cu Raluca Nechita.

Aceasta și soțul său, Vlad Nechita, au activat anterior în domeniul proiectării și execuției diferitelor tipuri de instalații. O scurtă cronologie a firmelor în care au fost asociați soții Nechita:

– în 2014, Vlad Nechita și Willy Raoul Flutur (din Gura Humorului) au înființat firma Sistem Servicii Tehnic Grup, aflată acum în faliment. Pe această firmă, Nechita a fost recent acuzat că a luat banii câtorva zeci de familii din satul Vișani, comuna Bârnova, însă nu finalizase lucrările la rețeaua de gaz;
– în 2015, Vlad Nechita și Willy Raoul Flutur au mai făcut o societate, căreia i-au spus Sistem Servicii Tehnic Grup Nord SRL;
– în 2016, Vlad Nechita, Willy Raoul Flutur și Sebastian Mihai Antonie (care și-a pus pe pagina de Facebook legitimația de membru PNL sectorul 1) au înființat firma SST Grup Transilvania. În decembrie 2016, Vlad i-a cedat soției sale, Raluca, părțile sociale, iar doi ani mai târziu, aceasta le-a cedat celorlalți doi asociați;
– în 2018, o altă societate: SST Grup Termo, cu unic asociat Raluca Nechita.

Din privat la cârma Energiei

Așadar, soții Nechita au avut activitate în domeniul instalațiilor, trecând prin mai multe firme în ultimii 7 ani. Însă, Vlad Nechita și-a asumat, în 2020, și o misiune publică. În luna februarie 2020, a fost numit consilier la cabinetul secretarului de stat Lucian Rusu de la Secretariatul General al Guvernului.

                                            Nechita (stânga) a ajuns consilier la Guvern

Pășcănean la origini, ca secretar de stat la SGG, Rusu are „responsabilități pe Energie”, după cum singur a notat pe propria-i pagină de Facebook. Deci, liberalul ieșean Rusu (fost trezorier al filialei Iași a PNL) l-a adus în funcția de consilier pe omul de afaceri Vlad Nechita. „Am văzut mai multe CV-uri printre care și al lui, am văzut că are experiență în gaze, s-a prezentat bine și la interviu”, a explicat Rusu cum l-a angajat pe Nechita.

                                                                                         Rusu (dreapta) a fost cooptat la Putere de premierul Orban la sfârșitul lui 2019

La doar câteva săptămâni de la cooptarea în Guvernul Orban, consilierul Vlad Nechita a fost desemnat reprezentant al Secretariatului General al Guvernului în AGA la Transgaz. Deci: Rusu și Nechita de la Iași, personaje-cheie în schema Transgaz. Dar la această companie, care are ca scop îndeplinirea strategiei naţionale stabilite pentru transportul, tranzitul internaţional, dispecerizarea gazelor naturale şi cercetarea-proiectarea în domeniul transportului de gaze naturale, au ajuns adresele de la firma lui Eduard Boz și Raluca Nechita.

Care sunt pașii pentru extinderea rețelei de gaz, a explicat liberalul Boz: „Avem un acord (cu primăriile – n.r.). Eu, ca să mă apuc să-ți fac studiul, am nevoie de câteva elemente: ridicări topo-cadastrale și să fac o adresă către Transgaz să văd care este cea mai bună soluție de racord”.

În funcții la data contractelor

Rezumat intermediar: firma lui Eduard Boz și a Ralucăi Nechita a făcut contracte cu primării liberale pentru SF înființări rețele de gaze. Pasul 1 în îndeplinirea contractului cu primăriile este identificarea, împreună cu Transgaz, a unui punct de racord. Dar de activitatea Transgaz răspunde, ca secretar de stat, ieșeanul Lucian Rusu și, pentru o perioadă, Vlad Nechita în calitate de reprezentant al SGG în AGA.

„Domnul Nechita nu mai este nici consilierul meu, nici reprezentant în AGA. A demisionat din motive personale, el era și om de afaceri”, a spus Rusu.
Versiunea a fost întărită și de Eduard Boz. „A fost temporar (consilier – n.r.). Și-a dat demisia. În aprilie, cred. A demisionat pentru că pierdea timpul. E mult de lucru aici, e mult de lucru în proiectul ăsta. Să stea la București era pierdere de timp”, a spus Boz.

Citește articolul complet aici…

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend