Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Ministrul culturii  a venit sǎ vadǎ kitsch-ul de la Biserica Domneascǎ

Publicat

in

Zilele trecute, la Curtea de Argeş, a ajuns Ministrul Culturii şi Culterlor, Corina Suteu. Aceasta¸ însoţitǎ de pǎrintele Iustin Marchiş, a venit în oraşul regal unde i-au fost arǎtate ultimele p_iustinamenajǎri fǎcute la Biserica Domneascǎ, o datǎ ce aceasta a fost transformatǎ în parohie.

Conform surselor noastre, pǎrintele Marchiş, un iubitor de istorie şi culturǎ, a fost profund dezamǎgit de amenǎjǎrile dintr-un lǎcaş de cult cu o asemenea valoare istoricǎ. Mochetele roşii şi delimitarea cu şnururi a zonelor cu acces interzis, sfeşnicele strǎlucitoare sau crucea rezematǎ pe peretele de la intrare au atras atât de mult atenţia pǎrintelui paroh al Bisericii Stavropoleos din Bucureşti încât a chemat-o la faţa locului pe cea care se ocupǎ de culturǎ în România. Nici icoanele la care se închinǎ credincioşii nu l-au impresionat pe pǎrintele care, deşi ar fi putut sǎ fie de partea colegilor de breaslǎ, este de partea istoriei şi, se pare, este de pǎrere ca Biserica Domneascǎ din Curtea de Argeş sǎ aparţinǎ de Ministerul Culturii.

ministrul-culturiiIn urma vizitei fǎcute la Biserica Domneascǎ, cei doi au plecat sǎ se întâlneascǎ cu Inalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, cǎruia i-au povestit, de asemenea, de neregulile de la Domneascǎ.

Pǎrintele Marchiş ar fi fost dezamǎgit şi de unele lucruri de la Muzeul Municipal Curtea de Argeş, culoare roz de pe clǎdirea acestuia fiind prima care i-a atras atenţia în mod neplǎcut.

Toate detaliile acestei vizite dar si concluziile si masurile luate, le puteti afla din editia de luni a ziarului PROFIT.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ponta, atac furibund la adresa PSD și PNL: ‘Proiectul privind carantinarea a fost votat fără să fie citit’

Publicat

in

De

Președintele Pro România Victor Ponta a declarat că proiectul privind carantinarea şi izolarea, care a ajuns în dezbaterea Senatului a fost votat de către PSD și PNL în Camera Deputaților fără să-l citească.

„Proiectul ajuns la Senat la domnul Cazanciuc este cel făcut de PSD şi PNL ieri în Comisia juridică şi votat de deputaţii PSD şi PNL ieri la ora 20,30, fără să-l citească măcar – doar deputaţii Pro România au votat împotrivă! Sigur, şi la Senat o să aflăm de la colegii din PSD ce rău e proiectul, după care o să-l voteze tot ei, alături de PNL! Ca să înţelegeţi ‘cum merge treaba’. Aşa se dau legi care afectează milioane de români”, a scris vineri Ponta pe Facebook.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul privind carantinarea şi izolarea, după ce Comisia juridică a dat un raport favorabil, cu mai multe amendamente convenite şi în urma discuţiei cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri.

Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.

Vineri, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunţat că proiectul va intra în cursul acestei zile în dezbaterea Comisiei juridice.

„Dezbaterea nu s-a încheiat asupra acestei legi. Am avut un proiect de lege venit de la Guvern foarte târziu. Este practic a treia oară când Guvernul ne pune în această situaţie – ne trimite o lege slabă în ultimul moment.

Este inacceptabil să cerţi Parlamentul că nu face lucruri, când tu trimiţi legi care nu pot fi adoptate, vizând drepturile fundamentale ale cetăţenilor. E nevoie de mai multe reglementări.

Colegii de la Camera Deputaţilor au încercat să corecteze cât de mult, dar au fost foarte puţine ore avute la dispoziţie, nu au fost prezenţi toţi cei care aveau un cuvânt de spus, cum ar fi de exemplu CSM. (…) De aceea, am invitat azi CSM, Ministerul Justiţiei, asociaţiile care se ocupă şi preocupă de apărarea drepturilor fundamentale şi asociaţii care se ocupă şi preocupă de drepturile pacienţilor”, a susţinut el.

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Poliția Română a intrat în alertă. Focar de COVID-19 în interiorul unui inspectorat. Comisarul șef a fost depistat pozitiv

Publicat

in

De

Conform unui comunicat emis de către Sindicatul Europol, s-a depistat primul caz de infectare cu COVID-19 în rândul inspectorilor șefi.

Inspectorul șef al IPJ Olt, comisarul-şef  Mihai Mihalache, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Este primul șef de inspectorat care este infectat cu virusul ucigaș.Tot în cadrul aceluiași inspectorat, un alt coleg de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a fost  confirmat ca fiind infectat.

La IPJ Olt a fost înregistrat în luna iunie de asemenea și primul deces al unui polițist infectat, acesta fiind şeful de post de la Ipoteşti. Tot mai mulți polițiști sunt infectați cu acest virus, iar Ministerul Afacerilor Interne continuă să țină ascunse cifrele privind cazurile confirmate. Deși ministrul Vela a promis că va acorda stimulent de risc și polițiștilor, acesta s-a făcut ulterior că ploua, polițiștii continuând să desfășoare activități în linia întâi fără a beneficia de acest drept.

Cel mai probabil foliile de plastic pe care  polițiștii ar trebui să le fi folosit și pe care MAI nu le-a achiziționat niciodată  sau borcanul cu dezinfectant pentru pixuri pe care unii colegi l-au primit în autospeciale, ar mai putea  să-i  salveze de la  infectarea cu noul coronavirus.

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend