Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Ministerul Agriculturii a identificat probleme majore la Curtea de Argeş

Publicat

in

 #Se cer cercetǎri, inspecţii, anchete oficiale şi verificǎri suplimentare

O comisie de cercetare mixtǎ a venit recent la Curtea de Argeş, trimisǎ de Ministrul Agriculturii pentru a vedea la faţa locului dacǎ, problemele semnalate de crescǎtorii de animale, referitoare la modul în care s-au întocmit actele pentru participarea la licitaţia de concesionare a pǎşunilor alpine a fost sau nu corectǎ.

Comisia a fost formatǎ din funcţionari ANVSA, DSVSA Argeş, DGCAI – MADR iar cele constatae sunt adevǎrate probleme care ar putea duce, printr-o hotǎrâre judecǎtoreascǎ, la anularea licitaţiei de la Curtea de Argeş.

Vinovaţi de anumite proceduri nu tocmai corecte ar fi medicul veterinar Radu Niculae dar şi subordonaţii directorului Lupu de la DSVSA. Astfel, autoritatea naţionalǎ impune o serie de verificǎri suplimentare şi chiar mǎsuri urgente în acest sens, dintre care ar fi de amintit – organizarea unor verificǎri suplimentare coordonate de directorul executiv Daniel Lupu, efectuarea unor inspecţii în teritoriu pentru exploataţia doamnei Amalia Cristescu, sancţionarea domnului Radu Niculae pentru neconformitǎ’ie conform prevederilor legislaţiei în vigoare precum şi efectuarea unui control de fond la Cabinetul Medical Veterinar Individual al dr Radu Niculae dar şi obligaţia de a fi anunţate organele de anchetǎ abilitate.

Aşadar, concluzia celor de la minister este cât se poate de clarǎ « nerespectǎri care au condus în fianl la prezentarea de documente ce conţin informaţii nereale, incorecte şi incomplete, în scopul posibilei participǎri  la licitaţia derulatǎ de primǎria oraşului Curtea de Argeş, posibil favorizând astfel un ofertant ».

Dan Petrescu, cel care a cerut acest control şi care susţine cǎ a fost nedreptǎţit la licitaţie a depus la Judecǎtorie o cerere prin care aşteptǎ ca instanţa sǎ anuleze licitaţia în urma cǎreia au fost atribuite pǎşunile alpine din Curtea de Argeş.

Cu siguranţǎ însǎ cǎ, înainte de toate, DSVSA Argeş se va conforma instrucţiunilor venite de la minister şi va demara o altǎ anchetǎ care ar putea scoate la ivealǎ şi alte probleme în domeniu. Pânǎ atunci, crescǎtorul de animale Dan Petrescu aşteaptǎ ca cei de la primǎrie sǎ gǎseascǎ o soluţie şi sǎ îi punǎ la dispoziţie o pǎşune pânǎ la data de 1 iunie când ar trebui sǎ urce cu oile la munte.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Noi clarificări ale Poliției Române! Când trebuie să completăm declarația pe propria răspundere

Publicat

in

De

Răspunsul Poliţiei Române: Dacă drumeția nu presupune părăsirea localității/ a zonei metropolitane acest lucru este permis. În cazul în care deplasarea se face în afara localității/zonei metropolitane, va fi necesară completarea corespunzătoare a declarației pe propria răspundere, raportat la prevederile HG 394 din 18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Dacă părăsim localitatea/zona metropolitană, completăm declarația pe propria răspundere pentru drumul dus-întors (locul în care mergem – locul în care ne întoarcem)? Sau completăm o declarație la dus și o alta atunci când ne întoarcem acasă? Dacă da, ce bifăm, la întoarcere, pentru motivul deplasării?

Răspunsul Poliţiei Române: Este suficientă completarea unei singure declarații pe propria răspundere, cu precizarea traseului de deplasare dus-întors

Sunt valabile, în continuare, declarațiile pe propria răspundere completate olograf, pe o simplă foaie de hârtie de către cei care nu au acces la o imprimantă/xerox/smartphone?

Răspunsul Poliţiei Române: Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități și pentru părăsirea zonei metropolitane poate fi scrisă și de mână, cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicității.

Putem părăsi localitatea/zona metropolitană pentru o săptămână sau mai mult? Care este perioada maximă permisă?

Răspunsul Poliţiei Române: Nu este prevăzută o limită de timp în care trebuie efectuată deplasarea în afara localității/zonei metropolitane, atunci când există motive justificate, care trebuie bifate pe declarația pe propria răspundere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mini-vacanță pentru angajați! Câte zile veți sta acasă luna viitoare

Publicat

in

De

Vești pentru angajați! Luna iunie vine cu surprize plăcute pentru bugetari! Vor fi două weekend-uri prelungite anul acesta.

Astfel, al doilea sfârșit de săptămână din luna iunie este prelungit, deoarece pe 7 și 8 iunie se sărbătoresc Rusaliile, iar ziua de 8 iunie pica într-o zi de luni.

Iată ce zile libere legale mai urmează, anul acesta pentru toți salariații:

  • 1 iunie – Ziua Copilului,
  • 7 – 8 iunie – Rusaliile,
  • 15 august – Adormirea Maicii Domnului,
  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei,
  • 1 decembrie – Ziua Națională a României;
  • 25 și 26 decembrie – Crăciunul.
  • 30 noiembrie luni, 1 decembrie marți – ceea ce înseamnă un weekend prelungit cu încă două zile libere;
  • Crăciunul va fi vineri – sâmbătă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend