Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Marele plan al lui Clotilde Armand și al USR-PLUS-ului! Ce se ascunde în spatele răsunătoarelor execuții publice

Publicat

in

Sâmbătă, 27 martie, Bugetul.ro publica o anchetă refertioare la marele tun pe care l-ar putea da USR-PLUS și despre cum „ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, ar urma să aloce fonduri impresionante, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, unor ONG-uri de casă”.

Vezi și EXCLUSIV Tunul pregătit de USR-PLUS! Cărțile făcute de Dan Barna și Cristian Ghinea

Ei bine, în Sectorul 1, primarul Clotilde Armand ar urma să meargă pe aceeași rețetă: „marile instituții și institute să fie predate unor ONG-uri de casă, au declarat alte surse ale Bugetul.ro.

Sursele Bugetul.ro sunt confirmate și de consilierul local al PNL din Sectorul 1, Adrian Oianu. Recent, Oianu a acuzat că primarul Clotilde Armand vrea să-i ofere unui ONG prezidat de un USR-ist un contract  de optimizare a serviciilor de la Centrul Caraiman.

Mai mult, Adrian Oianu susține că respectivul ONG nu are experiență în zona asistenței sociale. Totodată, mai spune el, Armand nu i-a anunțat pe consilieri în baza căror criterii a fost selectat ONG-ul.

Eu am să mă refer strict la Centrul Caraiman. Avem pe ordinea de zi un proiect a doua oară, despre un parteneriat făcut cu un ONG, legat de optimizarea serviciilor de la Centrul Caraiman și aici, bineînțeles, a doua oară trecem din nou prin acest subiect, avem o problemă.

Noi încercăm să o ajutăm pe doamna primar, încercăm să o ajutăm, dar, în același timp, suntem mai mult interesați să ne ajutăm cetățenii, să păstrăm Centrul Caraiman focusat pe ajutor social și pe servicii bazate în zona ajutorului social.

Deci, problema noastră pe care o avem cu această asociație este că, în primul rând, este o asociație care nu are experiență în zona asistenței sociale, adică servicii medicale de asistență socială, în zona ajutorului, în zona rezolvării problemelor medicale pentru cei fără venituri.

Și mai avem o problemă: este un ONG al căruie președinte este un domn venit de la USR și ne-ar interesa foarte mult și pe noi să știm, dacă tot mergem pe transparență, pe această „Primărie de Sticlă”, cum se face că nu știm nimic despre criteriile în baza cărora s-a ales acest ONG și nu știm nici măcar dacă au participat alte ONG-uri sau au depus proiecte în direcția în care ne-ar plăcea să vină un ONG să colaboreze cu Centrul Caraiman, dar un ONG specializat în zona serviciilor medicale de asistență socială”, spune Adrian Oianu.

Vezi și EXCLUSIV Etnia persoanei care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern nu i-a interesat pe procurori, deși inculpatul este acuzat de antisemitism!

SURSE Bugetul.ro: Armand ar vrea să predea și Institutul Levant unui ONG de casă

Alte surse au declarat, pentru Bugetul.ro, sub protecția anonimatului că Armand ar vrea să predea și Institutul Levant unui ONG partener.

Institutul Levant și alte institute ar urma să fie preluate de ONG-uri. Asta vor ei! Un prim pas a fost execuția publică a Institutului Levant”, au declarat surse ale Bugetul.ro.

Armand acuză că PNL s-a aliat cu PSD

În ziua în care Adrian Oianu a spus că primarul Clotilde Armand vrea să predea Centrul Caraiman unui ONG de casă, edilul Sectorului 1 a acuzat PNL de blat cu PSD.

PNL Sector 1 și PSD s-au aliat din nou la Primăria Sectorului 1. Nu-i nimic. Voi lupta cu ei până când normalitatea va reveni în această instituție iar cetățenii nu vor mai fi nevoiți să umple conturile Mafiei”, spune Clotilde Armand, pe Facebook.

Totodată, Armand a precizat că nu autoritatea locală a selecţionat ONG-ul.

În ultima şedinţă a Consiliului local aţi spus că vreţi să retragem câteva proiecte ca să aveţi câteva zile în plus să le studiaţi (…) Acest ONG a venit la noi, nu l-am selecţionat noi, ei au venit şi au propus proiectul”, a declarat primarul Clotilde Armand, conform g4media.ro.

Vezi și

Emil Boc atrage atenția asupra unei crize economice de proporții: ‘E cea mai mare provocare a secolului în care trăim. Suntem cam la limită’

Vești proaste pentru români! Au loc noi scumpiri: Cine vor fi cei afectați

Vești proaste pentru toți elevii din România: Nu se vor mai da bani pentru cumpărarea de uniforme școlare

Derapaj al lui Clotilde Armand! I-a numit schizofrenici pe liberali

Comenteaza cu profilul de FB

Anchete

EXCLUSIV Dumitru Coarnă, audiat în dosarul șefului Poliției Prahova! Fostul șef SNPPC a fost cel care a depus plângerile penale de la care a pornit anchetarea lui Marian Iorga

Publicat

in

De

În luna decembrie a anului 2019, fostul șef al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, a declarat, pentru Bugetul.ro, că a sesizat, atât IGPR-ul, cât și pe ministrul de Interne de atunci cu privire la inspectorul-șef Marian Iorga, la vremea respectivă șef al Poliției Călărași. Dumitru Coarnă, acum deputat PSD, îl acuza pe Iorga, vremea respectivă, printre altele, de luare de mită și că ar fi pretins  „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”. Astăzi, Marian Iorga, acum șeful Poliției Prahova, a fost pus sub control judiciar de DNA București, în urma plângerilor făcute de Dumitru Coarnă. Mai mult, surse ale Bugetul.ro ne-au dezvăluit că deputatul PSD a fost audiat astăzi, ca martor, pentru plângerile depuse împotriva lui Iorga, la DNA, la ora 13:00. 

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Bubuie un uriaș scandal sexual în Poliție: ‘Favoruri sexuale pentru promovarea în funcții’/Paradoxal, șeful IPJ Călarași nu este cercetat și disciplinar

Bugetul.ro l-a contactat în această seară pe Dumitru Coarnă, iar fostul șef al SNPPC ne-a confirmat că a fost audiat ca martor la DNA, fără a ne da alte informații.

În ianuarie 2020, Liviu Vasilescu, șeful Poliției de la acea vreme, ne dezvăluia că a trimis plângerile lui Dumitru Coarnă la instituțiile abilitate

Domnul Coarnă a depus două petiții pe 22.10 și pe 23.10.2019. Acolo se face vorbire despre implicarea domnului Iorga în diverse activități, care ar duce spre infracțiuni și, având în vedere acest lucru, le-am redirecționat către instituțiile în cauză. Nu sunt de competența noastră și atunci le-am trimis la instituțiile în cauză, având în vedere că sesizează fapte de natură penală și sunt în lucru. Nu știu să fie ceva de natură sexuală în cele două, nu-mi amintesc. E posibil, dar, chiar dacă ar fi ceva de genul ăsta, este tot infracțiune și am trimis-o către instituțiile abilitate”, a declarat, pentru Bugetul.ro, chestorul Liviu Vasilescu.

Practic, în urma plângerilor făcute de Dumitru Coarnă în 2019, în care l-a acuzat pe Marian Iorga, printre altele, de luare de mită și că ar fi pretins „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”, șeful IPJ Prahova a fost pus azi sub control judiciar.

Contactat de Bugetul.ro la acea vreme, Marian Iorga declara: „Instituțiile abilitate să facă aceste verificări. Ele au fost sesizate. Nu comentez. Nici nu este cazul să spun că sunt doar fabulații. Aștept rezultatul acestor instituții acreditate de lege să facă verificările”.

Iorga, pus sub control judiciar azi

Marian Iorga, șeful Poliției Prahova, a fost plasat sub control judiciar joi, 8 iulie, de către procurorii DNA București, transmite Ziarul Incomod, care citează surse judiciare. Șeful poliției prahovene ar fi fost pus sub control judiciar într-un dosar penal de corupție ce privește presupuse fapte din perioada în care Marian Iorga era comandantul Poliției Călărași, anterior mutării la Prahova.

Ca urmare a acestei măsuri, Marian Iorga ar fi renunțat la șefia IJP Prahova întrucât nu ar mai avea dreptul de a-și exercita funcția începând cu data de 9 iulie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Noi detalii din ancheta procurorului care s-a vrut șef la DIICOT! Documentul care răstoarnă cazul

Publicat

in

De

La 1 iulie, Bugetul.ro scria, în exclusivitate, despre ciudatele decizii din  ancheta efectuată de procurorul Teodor Niță, fost candidat la șefia DIICOT, în cazul privind importul/exportul ilegal de deșeuri, unde apar nume grele, precum fosta șefă a Vămii Constanța, Adriana Filimon, fostul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Marian Rîșnoveanu, și unul dintre membrii Corpului de Control al ANPC, Andrei Oliver. Ei bine, în acest dosar procurorul Teodor Niță, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, a ales să-i trimită în judecată pe comisarii de la Protecția Consumatorilor Ilfov, Hiera Dan Alexandru, Martoiu Rodica Daniela, Mihalcea Mioara și Lupu Corina, pentru neglijență în serviciu. Să aibă aceștia rolul „Acarului Păun”? – ne întrebam la 1 iulie. Asta reiese dintr-un răspuns primit marți, 6 iulie, de la Biroul de Presă al ANPC. Oficial, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a precizat, pentru Bugetul.ro, că ANPC-ul, în controalele pe care le desfășoară, nu are competențe pe deșeuri, aceste atribuții revenind Gărzii de Mediu. Astfel, ne întrebăm cum ar fi putut comisarii de la CJPC Ilfov să constate dacă respectivele produse sunt deșeuri sau nu, dat fiind că aceștia nu au competențe pe deșeuri și nici nu au fost însoțiți la controalele respective de reprezentanți ai Gărzii de Mediu. Paradoxal, unul dintre membrii Corpului de Control al ANPC, Paul Voicu, cel care s-a ocupat de formularea Notei de control pe această speță, împreună cu șeful de la acea vreme al Corpului de Control, Marius Paraschiv, susține că ANPC-ul ar avea „foarte puțin” competențe pe deșeuri. Când l-am întrebat, însă, pe Paul Voicu care este acel act normativ unde se arată că ANPC-ul are competențe pe deșeuri, acesta ne-a răspuns că „n-am lucrat pe deșeuri”. 

Comisarii ANPC, în controalele pe care le desfășoară, nu au competențe pe deșeuri. Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu sunt specializați în inspecție și control, constată faptele ce constituie contravenții și aplică sancțiunile în domeniul controlului gestiunii deșeurilor, sesizează organele de urmărire penală competente și colaborează cu acestea la constatarea faptelor care, potrivit legislației de mediu, constituie infracțiuni”, a transmis ANPC, la solicitarea Bugetul.ro.

Vezi și EXCLUSIV Ciudatul caz al procurorului care a vânat șefia DIICOT! Partea I: Acarul Păun și cum a fost ‘extras’ comisarul ANPC care a dat Ok-ul la Vamă

Paul Voicu a confirmat că el s-a ocupat de dosar, împreună cu Marius Paraschiv

Contactat de Bugetul.ro, Paul Voicu ne-a confirmat ce a declarat Marius Paraschiv, fostul șef al Compartimentului Corp Control al ANPC, anume că Andrei Oliver, cel care a dat OK-ul ca respectivele produse să plece spre Ilfov, nu a avut acces la dosar. Pe de altă parte, Voicul susține că, într-o oarecare măsură, ANPC-ul are competențe pe deșeuri, dar nu a știu să ne indice legea care confirmă acest lucru.

Din ce știu eu, așa este. N-avea cine altcineva (n.r. – să se ocupe de dosar). Eu am fost solicitat special pentru asta. Din ce mi-a aduc aminte din dosarul ăsta, domnul Oliver a dat OK-ul, în baza unei adresa venite de la Garda de Mediu, ca ele să plece spre Ilfov.

S-a făcut un protocol între CJPC Constanța și Biroul Vamal, în care, la solicitarea Biroului Vamal, comisarii CJPC Constanța să se prezinte să constate.

Da, trebuiau să facă o verificare acolo, să vadă despre ce e vorba și, dacă sunt deșeuri, să le oprească din anumite considerente. Și la noi, legislația prevede ce-nseamnă aia, ce-nseamnă aia. Și atunci, dacă noi vedem că sunt gunoaie și deșeuri, facem un raport și nu lăsăm produsele să intre în piață.

Foarte puțin, dar sunt într-adevăr și niște competențe (pe deșeuri – n.r.)”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Paul Voicu.

Când l-am întrebat care ar fi acea lege care prevede faptul că ANPC-ul are competențe pe deșeuri, Paul Voicu ne-a declarat: Eu nu am competențe pe deșeuri”.

Eu, ce am studiat în dosarul ăla, am studiat doar procedurile noastre ale Autorității, vis-a-vis de ce înscrisuri au fost emise. N-am cercetat dacă au fost sau n-au fost deșeuri. Fix pe procedură am fost chemat special acolo.

(n.r. – Înțeleg că cei de la Ilfov n-au respectat toate procedurile?) Da, astea sunt trecute în dosarul respectiv. Da, n-au respectat toate procedurile cap-coadă”, a mai spus, pentru Bugetul.ro, Paul Voicu.

Vezi și EXCLUSIV Rechizitoriu procuror: Pentru a salva instituția, șeful Gărzii de Mediu a permis introducerea în țară a deșeurilor

Marius Paraschiv ne-a precizat că Garda de Mediu nu a efectuat controlul la Ilfov, așa cum a promis

În decembrie 2019, Eduardt Cozminschi prelua șefia Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Ulterior, el îl instala la coordonarea Compartimentului Corp Control din cadrul ANPC pe Marius Laurențiu Paraschiv. Totodată, în Corpul de Control al ANPC a ajuns și comisarul Andrei Oliver. Acum, dat fiind că Claudiu Dolot, liberal din Caraș-Severin, a preluat șefia ANPC, Corpul de Control va avea o altă componență. Lui Marius Paraschiv i-a expirat detașarea de la Ministerul Agriculturii la ANPC. Înainte ca Paraschiv să părăsească ANPC-ul, Bugetul.ro l-a contactat și l-a întrebat cum a fost posibil ca Andrei Oliver să-i controleze apoi pe comisarii CJPC Ilfov – Hiera Dan Alexandru, Martoiu Rodica Daniela, Mihalcea Mioara și Lupu Corina -, având în vedere că este martor în dosarul respectiv.

Marius Paraschiv ne-a declarat că Andrei Oliver s-a ocupat de dosarul în care apărea ca martor și că nici nu a avut acces la dosar.

Nu i-a controlat el, nu i-a controlat Oliver Andrei. Când a apărut acea sesizare de la Parchet, că noi am fost sesizați de către Parchetul de la Constanța referitor la această poveste, automat l-am scos din orice… așa, l-am trimis la Constanța să-mi pregătească, adică am mers în spatele lui la Constanța și am verificat toate documentele și am făcut actele premergătoare. Am făcut actele de control care nu produc efecte juridice și alte… sunt decizii ale Înaltei Curți de Justiție, sunt mai multe chestii. Le-am făcut cu un coleg de-al meu de la București, de la Comisariatul București, care se numește Paul Voicu (n.r. – membru al Corpului de Control al ANPC în acea perioadă), și actul în ceea ce-l privește pe Oliver Andrei, și actul care îi privește pe cei de la Ilfov. Nu a avut nicio implicare, nu a avut acces la documente, nu a avut acces la nimic. La documentele pe care le-am făcut eu, nu (a avut acces – n.r. ). Pentru că atunci l-am și trimis în concediu. Până am trimis eu actele la Parchet, nu a avut niciun fel de prezență. 

Nu l-am văzut (n.r. – dosarul respectiv). Eu am făcut un act de control, o Notă de control – așa se numește -, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Actele mele vorbesc de la sine, actele de control, în sensul în care, dacă-mi aduc aminte bine, că e un an de atunci, un an și: Oliver Andrei a sigilat containerele, iar Garda de Mediu a dat interzis de intrare în țară. Ulterior, la vreo 3-4 zile, Garda de Mediu s-a sucit. Discutăm pe documente, nu pe altceva. Și le-a dat liber de intrare, cu verificare la Ilfov, a scris în adresa aia că containerele vor fi verificate inclusiv de către Garda de Mediu, la Ilfov, când vor ajunge.

Nu (n.r. – o adresă) de punere în circulație, de intrare în țară, sigilate, și de verificare a conținutului acestora la Comisariatul Ilfov. Garda de Mediu le-a pus în circulație și cu Vama – și eu asta am specificat în actele mele de control”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, în urmă cu o săptămână, Paraschiv.

Ulterior, Marius Paraschiv ne-a precizat că Andrei Oliver a respectat Procedura-cadru a ANPC, de pe vremea în care șeful instituției era Horia Constantinescu.

El, după Procedura-cadru de control și supraveghe piață de la ANPC, era obligat să sigileze aceste containere, să le trimită cu adresă de verificare la județele destinate. În primă fază, Mediul (n.r. – Garda de Mediu) a emis o hârtie prin care spuneau că este interzisă intrarea în țară a acelor produse. La vreo 3-4 zile după aia, Mediu revine cu o hârtie prin care permite intrarea în țară a acelor produse, moment în care Vama a dat liberul de vamă și intrarea în țară. În a doua adresă, Mediul specifica că o să facă și ei un control la Ilfov, când o să ajungă containerele acolo, lucru care nu s-a întâmplat. Și eu asta am scris în notele mele de control. În ceea ce privește, și repet încă o dată, Andrei Oliver nu a avut nicio implicare, în toate chestiile astea fiind, efectiv, dat deoparte”, a subliniat Marius Paraschiv.

Ce spune procurorul în rechizitoriu:

„(…) în data de 12.11.2019, comisarii Hiera Dan Alexandru și Mărtoiu Rodica Daniela, care fuseseră investiți de martorul Andrei Oliverl de la CJPC Constanța despre necesitatea efectuării unui control al celor două containere cu deșeuri/produse neconforme, s-au deplasat la depozitul SC Product Development SRL, situat în …, județul Ilfov și au efectuat controlul fizic al mărfurilor din containerele … și …
Cu toate acestea, nu au întocmit niciun act de control, care să ateste realitatea constată referitoare la cele două containere, așa cum în mod logic și firesc este prevăzut de lege, situație în care nu au luat nicio măsură de conservare a situației faptice.

(…) În data de 18.11.2019, comisarii Hiera Dan Alexandru, Mărtoiu Rodica Daniela, Mihalcea Mioara și Lupu Corina s-au deplasat la depozitul SC Product Development SRL, pentru a efectua controlul fizic din cele 5 containere (care primiseră liberul de vamă în data de 15.11.2019, cum am menționat mai sus).
De data aceasta au întocmit un act de control, dar în mod foarte sumar și superficial/nescuzabil, în care sunt cuprinse aspecte referitoare aprente, fără substanță, în referire la toate cele șapte containere care fuseseră desigilate”.

Traseul containerelor

Ca traseu, aceste containere, care erau transportate pe cale maritimă în sistem containerizat, ajungeau în Portul Constanța Sud Agigea unde se îndeplineau formalitățile vamale, apoi erau transportate mai departe pe cale rutieră sau feroviară în terminalul de containere din Chitila urmând să fie descărcate la depozitul celor două societăți aflat în comună Petrăchioaia, unde erau angajați mai mulți lucrători.

Respectivii sortau produsele, unele fiind trimise la vânzare iar altele aruncate – cu ajutorul unor societăți de salubritate în gropile de gunoi din România – fapt ce dovedește că mare parte din “marfă” era deșeu”, se precizează în rechizitoriu.

În realitate, potrivit procurorilor, o parte semificativă din conținutul containerelor era deșeu, chiar și faptul că unele din bunuri erau vandabile, nu schimbă cu nimic calificarea întregului transport că fiind de deșeuri și nu de mărfuri second-hand.

Rechizitoriu procuror: Șeful Gărzii de Mediu a permis introducerea în țară a deșeurilor, pentru a mai face controale în Vamă

Procurorul Niță a hotărât să nu-l trimită în judecată și pe Marian Rîșnoveanu, fostul șef al Gărzii de Mediu Constanța, chiar dacă acesta din urmă a avizat importul așa-ziselor deșeuri. Niță susține, în rechizitoriu că Rîșnoveanu nu a ținut cont de decizia comisarilor Gărzii Mediu Constanța, care au interzis intrarea în țară a containerelor, pentru a face bine instituției. Conform procurorului de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Marian Rîșnoveanu ar fi cedat la amenințarea fostei șefe a Vămii, Adriana Filimon, și a emis un document ilegal. <<Este credibil că inculpatul „a ales/a luat o decizie” în sensul că a încercat să păstreze posibilitatea de a mai face controale în vamă ulterior, activitate care i-ar fi fost blocată de inculpata Filimon Adriana dacă „nu o asculta și nu emitea documentul care să îi permită să elibereze containerele în țară”>>, concluzionează Teodor Niță. Astfel, el a decis să disjungă cauza, pentru a-l ancheta separat pe Marian Rîșnoveanu. Amintim că în acest caz au fost trimiși în judecată, la finalul anului 2020,  comisarii de la CJPC Ilfov – Hiera Dan Alexandru, Martoiu Rodica Daniela, Mihalcea Mioara și Lupu Corina – pentru neglijență în serviciu, deși aceștia nu au competențe pe deșeuri și nici nu puteau să aducă la conformitate respectivele produse, dat fiind că de această operațiune se ocupă agentul economic, nu ANPC. De asemenea, a mai fost trimisă în judecată Adriana Filimon, fosta șefă a Vămii Constanța, pentru contrabandă calificată – introducerea în sau scoterea din țară, fără drept, de deșeuri -, folosirea de acte nereale la autoritatea vamală și importul/exportul ilegal de deșeuri. Totodată, au mai fost acționate în instanță pentru importul/exportul ilegal de deșeuri societățile NEW HENNA TRADERS UK LTD (Marea Britanie) și RGV LUCKY STAR EXPORT SRL și SC PRODUCT DEVELOPMENT SRL (România), precum și reprezentanții acestora – Almond Oliver Robert Anthony, cetățean britanic, și Vlad Chiru și Talpău Gheorghe, cetățeni români. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend