Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV – Lucrările de apă şi canalizare rămân în aer după ce directorul Bolovan a fost reclamat la DNA

Avatar

Publicat

in

#De anul acesta Aquaterm-ul nu va mai face nici o investiţie la Curtea de Argeş

Probleme încă de la început de an pentru societatea Aquaterm şi directorul Ion Bolovan. După ce încă din luna decembrie procurorii DNA au trimis un fax către societatea care furnizează în zona de nord a judeţului apa potabilă, prin care se cereau anumite date economice referitoare la achiziţii, directorul aruncă bomba şi spune că anul acesta nu va mai accepta nici o lucrare făcută pentru Curtea de Argeş cu bani de la bugetul local. Mai mult decât atât, controversatul manager Bolovan mai spune că este mai mult ca sigur cine îl tot reclamă pe la diferite instituţii dar şi că alte societăţi private vor să pună mâna pe lucrările pe care până acum le făcea, din banii publici, societatea pe care o conduce de atâţia ani.

„Făceam lucrări pentru a nu mări tariful la apă – Anul acesta nu mai accept”

Reclamat la diferite instituţii pentru faptul că în vara anului trecut a majorat tarifele la apă şi canalizare, majorare care de altfel a fost aprobată de consiliul local, şi ajungând inclusiv în atenţia DNA pentru achiziţiile pe care le-a făcut, directorul Ion Bolovan a declarat. „Cred că eram singura societate din ţară care am acceptat şi făceam aceste lucrări de investiţii pentru a mai câştiga ceva bani şi a nu mări tariful la apă. Anul acesta nu voi mai accepta nici un fel de lucrare. Nimic. Dacă faci nu e bine, aşa înţeleg după tot ce mi se întâmplă. Ca să faci lucrări trebuie să faci achiziţii iar apoi eşti reclamat la DNA că le-ai făcut nu ştiu cum…”, a declarat acesta, în exclusivitate redactorilor PROFIT.

„Ei m-au reclamat peste tot, eu le-am făcut plângeri la Parchet”

Iar pentru a încheia pe cât posibil aceste scandaluri dar mai ales pentru a opri avalanşa de reclamaţii care i se tot fac în ultima perioadă pe la diverse instituţii de control, Ion Bolovan a pus piciorul în prag. S-a prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş şi a formulat plângere penală celor care îl tot reclamă, pentru infracţiunea de „inducere în eroare a organelor judiciare”. „Domnul Bălălău care cel mai probabil îl are în spate pe domnul Şerban au făcut atâtea reclamaţii. Am fost chemat la auditul primăriei, la Protecţia Consumatorului, la ANRSCE, la Prefectură de două ori, la ANI, iar acum, la DNA”, mai spune acesta.

AGA a Aquaterm va fi convocată în februarie dar nu pentru explicaţii privind majorarea de tarif

Cât despre şedinţa AGA a Aquaterm despre care se tot spune în şedinţele de Consiliu local că ar trebui convocată pentru a se discuta încă o dată, aşa cum a cerut prefectul Mihai Oprescu, în baza căror decizii s-a mărit tariful, Ion Bolovan este la fel de hotărât. „Eu voi convoca şedinţa AGA, undeva în luna februarie, dar nu pentru ceea ce se tot vorbeşte ci pentru prezentarea bilanţului şi alte probleme. Nu are nici o legătură AGA cu tariful la apă, să fie foarte clar”.

Concluzionând, directorul Aquaterm spune că este conştient că nu se urmăreşte nimic mai mult decât plecare sa de la conducerea societăţii. Mai mult decât atât, acesta spune că toate scandalurile sunt întreţinute de unii consilieri locali care în ultima perioadă nu au mai beneficiat de atenţia cu care fuseseră obişnuiţi iar acum vor, din nou, să facă ceva pentru a ieşi în evidenţă.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Avatar

    seceta

    14 ianuarie 2015 la 22:49

    Cu ce atentii erau obisnuiti unii consilieri, ca sa stim si noi, muritorii de rand? Erau scutiti de la plata apei? Primeau comisioane din platile umflate ale acelor lucrari cu care ne tot amenintati ca nu le mai faceti? Sau mintea noastra nu poate pricepe inventivitatea cu care se fura din banii nostri? Si cum adica faceati lucrari ca sa nu creasca pretul apei cand acesta a crescut spre profunda nemultumire indreptatita a cetatenilor? Care a fost adevaratul motiv? Nu le mai ajungea unora? Sper ca Bolovan, in cadere (gravitatea, bate-o vina), sa-i traga in jos pe toti.

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Anchete

EXCLUSIV Abuz al Poliției Române! Un fost colaborator acuză: ‘Asta înseamnă hărțuire, teroare!’

Avatar

Publicat

in

De

Un fost colaborator al Poliției Române, Cătălin Vișoiu, a declarat, pentru Bugetul.ro, că este „terorizat” de instituție, din cauză că are mai multe procese pe rol cu comisarul-șef Viorel Raicu, fostul șef de la Biroul Autorizări Arme și Muniții, din cadrul Poliției Capitalei. Concret, fostul colaborator al Serviciiului de Investigații Criminale acuză că sâmbătă, 17 octombrie 2020, i s-a luat permisul auto abuziv de către Poliția Rutieră. După cum susține, Vișoiu are permis de conducere eliberat în Marea Britanie. Timp de 10 ani, a mers pe șoselele din România cu el și până de curând nu a avut probleme. Poliția Rutieră i-a reținut, sâmbătă seara, documentul, iar pe dovadă agentul constatator i-a scris că „nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României”. Ei bine, chiar site-ul Poliției Rutiere îl contrazice pe polițistul care a scris dovada. În contextul Brexit-ului, pe site-ul IGPR, se menționează că „posesorii permiselor de conducere eliberate de autoritățile din Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și cele eliberate de către Gibraltar, Guernsey și Jersey, au în continuare dreptul de a conduce pe teritoriul României după retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, nefiind necesar să posede și un permis de conducere internațional”. Mai mult, pe site-ul Comisiei Europene se precizează că, după Brexit-ul care a avut loc la 31 ianuarie 2020, UE și Regatul Unit au convenit asupra unei perioade de tranziție care va dura până la 31 decembrie 2020. Până atunci, nu se va schimba nimic pentru cetățenii, consumatorii, întreprinderile, investitorii, studenții și cercetătorii din UE și din Regatul Unit. Dreptul UE se aplică în continuare Regatului Unit până la sfârșitul perioadei de tranziție, informează CE. Trebuie precizat că, în această dimineață, Bugetul.ro i-a cerut un punct de vedere comisarului Viorel Raicu, prin SMS, însă nu am primit niciun răspuns, până la publicarea articolului. Dacă îl vom avea, îl vom publica ulterior.

Vezi și Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

Iată ce declară Cătălin Vișoiu

Veneam dinspre Iancului spre Bulevardul Chișinău. La semaforul de la Stadionul Național, l-am văzut pe domnul comisar Raicu.

După ce am plecat de la semafor, a trecut pe lângă mașina domnului Raicu un motociclist de la Brigada Poliției Rutiere. Am văzut că vine după mine. Am apucat să fac dreapta pe Bulevardul Chișinău. La 20 de metri, după ce am făcut dreapta, m-a oprit.

A venit agentul respectiv, mi-a cerut documentele, i le-am prezentat. A rămas foarte surprins că i le-am prezentat. S-a uitat la permis cel puțin cinci minute. S-a dus către Miramar, unde parcase mașina domnului Raicu. S-a dus până la mașina lui, nu știu ce au discutat. S-a întors înapoi și a zis că trebuie să-l urmez la Brigada Poliției, la Udriște. 

M-am conformat și am mers acolo. Au spus că nu le merge calculatorul să controleze. Au întocmit un proces-verbal de mână, în care agentul a spus că cineva a sunat la ora 16:30, la 112, să anunțe că șoferul din mașina respectivă merge fără permis. 

Când să-mi dea actele, mi-a zis că trebuie să-mi rețină permisul. Ok, de ce? Ce-am făcut, vreo contravenție, vreo infracțiune? Agentul respectiv mi-a spus nu știu, că așa mi-au zis șefii.

Am zis ok, dar treceți-mi pe dovadă motivul, un articol, să pot să-l citesc și eu. Nu știu, mi-a zis. În primul rând, nu hotărăște Poliția, dacă am dreptul sau nu, trebuie să hotărască o instanță.

E un permis pe 10 ani, nu e provizoriu. Ăsta de-abia a fost emis pe 29 septembrie, că mi-a expirat anul ăsta. L-am reînnoit. Se vede clar că sunt hărțuit, având atâtea procese cu domnul Raicu. Oriunde mă văd, mă opresc. Asta înseamnă hărțuire, teroare.

A mai fost oprit și la 1 octombrie și dus la IPJ Călărași

Pe 1 octombrie, m-au oprit și la Călărași. M-au luat la IPJ, au verificat în calculator și am plecat. De fapt, ei m-au dus înapoi la mașină”, a declarat fostul colaborator al Poliției Române, pentru Bugetul.ro.

Dovada pe care Brigada Rutieră i-a pus-o la dispoziție lui Vișoiu

Ce spune Poliția Română într-un articol publicat pe site-ul oficial

„În contextul apropierii datei de retragere a Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, și având în vedere că repercusiunile retragerii se vor resimți în mod semnificativ în domeniul drepturilor cetățenilor, în ceea ce privește recunoașterea permiselor de conducere britanice după Brexit, precizăm următoarele:

Cadrul legal în România privind circulația autovehiculelor în traficul internațional este reglementat la Secțiunea a 6-a din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În acest sens, în conformitate cu prevederile art. 83 alin. (1) – (2) din actul normativ mai sus indicat „Au dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 20 și art. 23 alin. (1), titularii permiselor de conducere naționale valabile, eliberate de autoritățile:

a) statelor membre ale Convenției asupra circulației rutiere, prevăzută la art. 82 alin. (2) ;

b) statelor membre ale Uniunii Europene;

c) statelor cu care România a încheiat un tratat privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere auto.

Pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul României, persoanele care sunt titulare ale unui permis de conducere național eliberat de autoritățile unui stat care nu este semnatar al Convenției asupra circulației rutiere și nici membru al Uniunii Europene ori cu care România nu a încheiat un tratat privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere auto trebuie să posede și permis de conducere internațional.”

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a ratificat Convenția asupra circulației rutiere de la Viena din 1968 la data de 28 martie 2018, Convenția urmând a intra în vigoare pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la 28 martie 2019.

Ulterior, la data de 26 februarie 2019, Guvernul Regatului Unit a notificat Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite că ratificarea convenției se va extinde și asupra teritoriului Gibraltarului, precum și asupra posesiunilor Coroanei Britanice, respectiv Guernsey și Jersey.

Conform informării Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite, notificarea Regatului Unit intră în vigoare în 30 de zile de la primirea acesteia.

În acest context, posesorii permiselor de conducere eliberate de autoritățile din Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și cele eliberate de către Gibraltar, Guernsey și Jersey, au în continuare dreptul de a conduce pe teritoriul României după retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, nefiind necesar să posede și un permis de conducere internațional.

În privința titularilor permiselor de conducere eliberate de autoritățile teritoriilor care nu fac parte din Regatul Unit propriu-zis, altele decât cele menționate mai sus, pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice din România, trebuie să posede pe lângă permisul de conducere național și permis de conducere internațional.”, se arată pe site-ul IGPR.

Ce spune Comisia Europeană despre Brexit

După 47 de ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, Regatul Unit s-a retras din UE la 31 ianuarie 2020. În conformitate cu acordul de retragere, Regatul Unit are acum statut de țară terță și nu mai participă la procesul decizional al UE.

Cu toate acestea, UE și Regatul Unit au convenit asupra unei perioade de tranziție care va dura până la 31 decembrie 2020. Până atunci, nu se va schimba nimic pentru cetățenii, consumatorii, întreprinderile, investitorii, studenții și cercetătorii din UE și din Regatul Unit. Dreptul UE se aplică în continuare Regatului Unit până la sfârșitul perioadei de tranziție, se arată pe site-ul Comisiei Europene, printre altele.

Vezi și

Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

Veste bună pentru angajați! Cum trebuie să își desfășoare programul de lucru în situația actualei stări de alertă

Scenariu-bombă lansat în spațiul public: Dominic Fritz se pregătește să fie următorul Klaus Iohannis?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Document. Lovitură pentru un șef din Poliție! DNA îl anchetează pentru dare de mită

Avatar

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. Lovitură pentru un șef din Poliția Română! Procurorii Direcției Naționale anticorupție îl anchetează pentru „dare de mită”. Cel vizat de ancheta DNA este comisarul-șef Viorel Raicu, fostul șef de la Biroul Autorizări Arme și Muniții din cadrul Poliției Capitalei.

Luni, procurorii DNA au dispus „predarea de către Vișoiu Cătălin a tuturor înscrisurilor (în copie conform cu originalul) și a tuturor înregistrărilor audio sau audio-video (pe suport optic tip CD sau DVD) pe care le deține cu privire la faptele pe care le-a sesizat”.

Vișoiu susține că comisarul-șef Viorel Raicu i-ar fi dat o mită de 10.000 de euro președintelui Fundației pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), Ticu Plăcintă.

De altfel, după cum se poate observa în Ordonanța DNA pe care Bugetul.ro v-o prezintă în exclusivitate, în această speță, procurorii anchetează comiterea a două fapte: dare de mită și luare de mită. Vișoiu trebuie să depună urgent acele dovezi pe care susține că le are, până pe 21 septembrie.

Vișoiu spune că a făcut și evaziune fiscală cu Raicu

Mai mult, în luna august a anului 2019, Bugetul.ro a publicat un autodenunț exploziv. Un fost șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, comisarul-șef Viorel Raicu, în prezent detașat la Serviciul Poliție Metrou din cadrul DGPMB, este direct vizat. Pe scurt, Cătălin Vișoiu, ‘omul bun la toate’ după cum însuși Raicu l-a numit, a făcut un autodenunț exploziv. Vișoiu susține că el și fostul șef de la Arme au făcut evaziune fiscală împreună. Potrivit lui Cătălin Vișoiu, cei doi ar fi obținut peste un miliard de lei vechi, dintr-o parcare pentru care nu s-a plătit taxe, care a funcționat pe un teren din Capitală, în perioada septembrie 2018 – iulie 2019. Terenul a fost închiriat de clubul ASPOL București, deținut de Viorel Raicu, de la Fundația pentru Tineret a Municipiului București. Contactat de Bugetul.ro la acea vreme, Raicu a declarat că nu știa de parcare. 

Vezi și EXCLUSIV Autodenunț exploziv. Acuze grave la adresa unui șef din Poliție: ‘Evaziune fiscală’

Președintele FTMB, Ticu Plăcintă, a declarat, pentru Bugetul.ro, la vremea respectivă, că, potrivit contractului de închiriere, trebuia să se facă o parcare mică pentru membrii clubului ASPOL, ceea ce a susținut și Viorel Raicu.

Mai mult, el ne-a transmis că, dacă știa că se va face o asemenea parcare, nu mai închiria la prețul ăsta. El a subliniat că nu știa de această parcare.

Totodată, ne-a precizat că Vișoiu a încasat bani de la acea parcare, dar nu știe dacă Raicu primea vreun ban.

Vezi și

Acuze devastatoare la adresa USR: ‘Oameni din echipa de campanie consumă droguri și se mândresc cu asta’

Doctorul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus a explodat: ‘Sunt niște cretinisme. Vor afecta în mare măsură procesul de învățământ’

SURSE DNA a descins la Poliția Capitalei! Procurorii au intrat pe fir: Este anchetat modul în care un celebru șef din Poliție a dat sporuri

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend