Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Lovitură de teatru! O bancă cu peste un milion de clienți nu a plătit pensiile românilor! Reacția ministrului Muncii

Publicat

in

Lovitură de teatru! Una dintre cele mai importante bănci din România nu a plătit nicio pensie românilor, în condițiile în care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, sâmbătă, că „băncile au făcut plățile pensiilor” și că „ultimele plăți se fac luni”. Este vorba despre ING Bank. Conform surselor Bugetul.ro, cei de la ING a primit banii la timp, însă, cum nu i-ar fi anunțat nimeni să facă plata în aceeași zi, nu s-au grăbit să facă viramentele către pensionari. Contactat de Bugetul.ro, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ne-a declarat că va verifica situația. 

„ING nu a făcut niciun virament la nivel național, pentru că nu i-a anunțat nimeni, iar asta în condițiile în care au primit banii la timp. Practic, nu s-a greșit cu nimic, s-a respectat convenția”, spun sursele din interior ale Bugetul.ro.

Vezi și EXCLUSIV Blat între PSD și PNL? Cabinetul Orban își asumă secretizarea făcută de Guvernul PSD! Șefii din Poliție își ascundeau salariul și în ‘era Dăncilă’

Situația a fost semnalată și de fostul consilier al Olguței Vasilescu de la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu.

„Mai știți ce se certa ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cu CEC, că nu ar fi plătit pensiile, deși ea încă nu le virase banii?!
Ei bine, ING nu a plătit pensiile, deși a primit vineri banii! Explicatia lor: nu i-a anunțat nimeni să facă plata în aceeași zi, au verificat pe site-ul CNPP și nu au găsit niciun astfel de anunț.
Așadar, în timp ce se certa inutil cu CEC, Violeta Alexandru a uitat să anunțe și băncile comerciale.
Competență, nu glumă!”, a scris, pe Facebook, Cristian Vasilcoiu.

Violeta Alexandru: „Voi verifica”

În acest sens, Bugetul.ro a contactat-o pe Violeta Alexandru, care ne-a precizat că a fost informată de câteva persoane, prin Facebook și că va verifica situația creată.

„Am comunicat și eu cu câteva persoane prin facebook pe această temă. Voi verifica. Cert este că am reușit să ajungă cea mai mare parte până în week-end căci oamenii aveau nevoie de resurse și am înțeles acest lucru făcând tot posibilul”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Violeta Alexandru.

Vezi și EXCLUSIV Rareș Bogdan dezvăluie numele ‘noului premier’ al lui Klaus Iohannis: ‘Astăzi e cea mai bună soluție’

Anunțul făcut în miez de noapte de ministrul Violeta Alexandru

„Băncile au făcut plățile pensiilor. Ultimele plăți se fac luni. S-a putut, deci, face plata imediat, nu după 2 zile. Da, am ținut să se facă plățile cât mai repede după această perioadă de sărbători. Mă bucur că am atins obiectivul de a începe plățile până în acest week-end. Puteam să mă rezum la comunicări seci gen: nu avem ce face, au fost multe zile libere.

Dar, îmi pasă.

Le mulțumesc mult pensionarilor care mi-au confirmat acest lucru.

Poșta a livrat deja aproape de jumătate din pensiile la domiciliu. Se lucrează și la acest sfârșit de săptămână. Până la jumătatea săptămânii viitoare se acoperă toate adresele dacă persoanele sunt la domiciliu.

Respectul meu pentru pensionari se vede prin fapte. Mai puține vorbe și mai multă treabă. Se poate!

Închei o zi în care am mișcat lucrurile. Puțin dar eficient”, a scris, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Intrând în război cu CEC, a uitat de celelalte bănci?

Vineri, ministrul Muncii a atacat CEC Bank, susținând că filiala CEC din Suceava nu dorește ca pensionarii să-și primească cât mai repede banii după sărbători.

„Faci tot posibilul să fie banii trimiși cât mai repede pensionarilor după sărbători, din momentul în care aceștia sunt în cont la Poștă/la Bănci și, când lucrurile se mișcă … CEC Suceava nu dorește să ajutăm oamenii.

CEC Suceva are de făcut documente 2 zile de când intră banii. Vrea toată țara dar nu vrea CEC Suceava. Ne-a informat fostul Ministru M.C Budăi/PSD că nu dorește, nu trebuie grăbit nimic.

PSD nu este de acord să ajungă banii mai devreme la pensionari. E scrupulos, ține la proceduri. Se bucură dacă poate să blocheze sau să întârzie ceva. Eu țin la oameni”, a spus Violeta Alexandru, pe pagina de socializare.

În replică, CEC Bank a precizat, vineri, că a virat banii pensionarilor, în câteva ore de la primirea lor de la Casa de Pensii.

„CEC Bank a încasat pensiile aferente județului Suceava de la Casa Națională de Pensii Publice prin 3 OP-uri efectuate astăzi, 10 ianuarie 2020, orele 10:55 (2 OP-uri) și 11:24. Banca a efectuat cu rapiditate plata pensiilor, sumele fiind deja disponibile în conturile pensionarilor începând cu ora 13:19. CEC Bank efectuează plățile către pensionari în cel mai scurt timp posibil de la momentul primirii sumelor aferente”, a informat CEC Bank.

Vezi și Polițiștii se reped la Marcel Vela: Procedează precum Carmen Dan! Operațiune demarată în week-end

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Anchete

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DGA!

Publicat

in

De

Informații de ultimă oră intrate în posesia Bugetul.ro! Structurile informative din subordinea ministrului Marcel Vela ar pregăti un val de execuții publice.

20 de polițiști din cadrul IPJ Călărași au fost citați vineri, 14 februarie, și luni, 17 februarie, într-un dosar aflat la Direcția Generală Anticorupție, spun sursele noastre.

Inițial, conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro vineri,  printre cei vizați de audieri s-ar fi numărat inclusiv șeful IPJ Călărași, Marian Iorga.

Contactat de Bugetul.ro, inspectorul-șef Marian Iorga ne-a infirmat că a fost audiat. El a declarat, pentru Bugetul.ro, că, în cazul în care va fi citat în fața oricărui organ de ancheta, se va prezenta negreșit, pentru a se afla adevărul.

Nu, dar vă asigur că, dacă voi fi citat în fața oricăror organe de anchetă, mă voi prezenta negreșit, întrucât doresc și eu aflarea adevărului”, a afirmat, vineri, pentru Bugetul.ro, șeful IPJ Călărași.

În urmă cu câteva momente, Bugetul.ro a primit confirmarea de la surse din interior că, atât vineri, cât și luni, 20 de polițiști din cadrul IPJ Călărași au fost audiați la DGA.

Într-adevăr, așa cum ne-a precizat Marian Iorga, șeful IPJ Călărași nu s-a numărat printre cei audiați.

Însă, dosarul aflat la DGA ar viza, potrivit surselor noastre, modul în care s-ar fi făcut unele promovări în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Vom reveni cu informații legate de execuțiile care urmează să aibă loc în Poliția Română. Conform surselor noastre, structurile informative din subordinea ministrului Vela vor face ravagii în perioada următoare.

Vezi și

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

Publicat

in

De

Chirurgul Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu vineri, pentru 30 de zile, în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de luare de mită.

Persoana care l-a denunțat pe Mircea Beuran este medicul Carmen Haiducu, angajată la Spitalul de Urgență Floreasca, informează Antena 3. Informația a fost confirmată și de sursele Bugetul.ro.

Conform surselor Bugetul.ro, aceeași Carmen Haiducu, care lucrează la Secția Chirurgie a Spitalului de Urgență Floreasca, i-ar fi furnizat o serie de informații lui Emanuel Ungureanu, deputat USR, care au dus la demiterea lui Mircea Beuran de la șefia Secției de Chirugie a Spitalului de Urgență Floreasca.

Ne referim la informațiile privitoare la incendierea unei persoane pe masa de operație a Spitalului de Urgență Floreasca.

Vezi și EXCLUSIV Acțiune, motor! Marcel Vela filmează??!

Emanuel Ungureanu a transformat „2 asistente” în „2 brancardieri” 

La 28 decembrie 2019, Emanuel Ungureanu dezvăluie, pe Facebook, că medicul Mircea Beuran „a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie”. Pentru a întări cele spuse, Ungureanu prezintă relatările a două „2 asistente” angajate la Floreasca.

<<Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1

Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Vezi și Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

Asistenta 2

„Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”>>, precizat Ungureanu, în postarea inițială de pe Facebook.

Ulterior, în data de 3 ianuarie 2020, la ora 01:59, deputatul USR atribuie aceleași mărturii unor brancardieri.

<<Iată cum descriu 2 brancardieri că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Brancardier 1

„Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Brancardier 2

„Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”>>, a precizat, în update-ul făcut noaptea târziu, deputatul USR.

Emanuel Ungureanu a mințit în plângerea către Parchetul General?

La 30 decembrie 2019, deputatul USR făcea plângere la Parchetul General, împotriva lui Mircea Beuran. În plângerea adresată procurorului general al României, Ungureanu scria că sunt „mărturiile a doi brancardieri”, deși pe Facebook scrisese că aparțineau unor asistente.

Domnule procuror general, în data de 28 decembrie am publicat pe pagina mea oficială de facebook un text însoțit de imaginea profesorului Beuran și mărturiile a doi brancardieri prin care am dezvăluit în urma unor informații primite de la un avertizor de integritate din sistemul sanitar, faptul că într-un Bloc Operator al Spitalului Floreasca ar fi fost arsă pe masa de operație o pacientă de 66 de ani de către profesorul Beuran. Ulterior acestei informații publicate de mine, Ministerul Sănătății prin vocea Secretarului de Stat, Horațiu Moldovan a confirmat informațiile publicate de mine susținând că prin prisma actelor medico-legale, a protocolului operator și a foii de observație, medicul care a participat și coordonat de la începutul până la sfârșitul intervenția chirurgicală a fost doctorul Beuran.”, îi scria, printre altele, Emanuel Ungureanu procurorului general.

Ulterior, la 3 ianuarie 2020, după cum v-am demonstrat mai sus, deputatul USR a modificat și varianta de pe Facebook.

Scandalul pacientei incendiate în sala de operație a dus la demiterea lui Mircea Beuran. Ministerul Sănătății a anunțat, la 6 ianuarie 2020, că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce pacianta respectivă a decedat.

Cercetarea efectuată de conducerea unității a arătat că femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii.

Emanuel Ungureanu a recunoscut că a fost contactat de Carmen Haiducu

Într-o intervenție la Realitatea PLUS, același Emanuel Ungureanu a recunoscut că a fost contactat de Carmen Haiducu.

O persoană care i-ar fi dat mită lui Beuran m-a contactat. (…) Este vorba despre 10.000 de euro. Informatiile pe care le detineam acum cateva luni cu privire la posibile fapte de coruptie cu privire la Beuran ar putea fi confirmate in aceste zile. Sunt implicate si alte persoane din sistemul medical, nu numai el. As lasa ca procurorii sa comunice numai ce pot in aceasta faza a anchetei penale. (…) Nu e un caz particular, chiar ieri imi scria un domn despre practicile unor dumnezei medicali. Azi am primit informatii de la un domn care reprezenta o firma de medicamente si care-mi explica cum a dat mita in doua tranase unor doctori care erau sefi de sectie si care foloseau foamea de bani a unor firme din industrtia farmaceutica pentru a si rotunji veniturile. Eu ii trimit la procurori sa-si faca datoria civica. E trist ca oamenii au mai multa incredere in mine uneori decat in istitutii ale statului„, a declarat Emanuel Ungureanu, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Apoi, el a revenit pe Facebook, precizând că a fost contactat „acum câteva săptămâni” de Haiducu și că el a trimis-o la DNA.

Medicul Beuran a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită!

https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9699

Acum câteva săptămâni un medic m-a contactat și a pretins că Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obține un post de asistent universitar.

Am trimis medicul să se adreseze DNA, procurorii susțin că au fapte și probe că Beuran ar fi primit acești bani.

Să înfunde pușcăria dacă este vinovat!

Beuran și Lucan nu îi reprezintă în niciun caz pe toți medicii din România, foarte mulți dintre ei sunt cinstiți și le datorăm respectul total pentru munca lor nobilă!”, a dezvăluit Emanuel Ungureanu

Beuran e acuzat că a primit 10.000 de euro mită

Joi, procurorii DNA l-au acuzat pe Mircea Beuran că luat mită de 10.000 euro „pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor”. Vineri, magistrații l-au plasat pe Mircea Beuran în arest la domiciliu, pentru 30 de zile.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 90/VIII/3 din data de 13 februarie 2020, privind efectuarea unor percheziții domiciliare în municipiul București, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului:
BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.
Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 februarie 2020, inculpatul Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Precizăm că, prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menționați mai sus, cu titlu de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend