Conecteaza-te cu noi

POLITICA

EXCLUSIV ! INTERVIU CU COLONELUL TUDOR PENDIUC: „Dacă avansarea mea în grad e nelegală, cei care au greşit să suporte consecinţele legii!”

Avatar

Publicat

in

„Eu n-am solicitat niciodată, la nimeni, vreo înaintare în grad. Dacă este nelegală, cei care au greşit să suporte consecinţele legii! Eu n-am avut, nu am şi nici nu cred că voi avea vreun beneficiu în urma acordării acelui grad”.

„Eu n-am solicitat niciodată, la nimeni, vreo înaintare în grad. Dacă este nelegală, cei care au greşit să suporte consecinţele legii! Eu n-am avut, nu am şi nici nu cred că voi avea vreun beneficiu în urma acordării acelui grad”.

După cum se ştie, Ministerul Apărării Naţionale a dat recent publicităţii listele cu înaintările în grad în rezervă operate în 2011 şi în 2012 şi considerate cu nereguli. Printre cei avansaţi în 2011 de către ministrul de atunci al Apărării, uneperistul Gabriel Oprea, se numără şi primarul Piteştiului, pesedistul Tudor Alexandru Pendiuc. Acesta a fost înaintat de la gradul de locotenent la gradul de colonel. Deşi scandalul înaintărilor în grad a izbucnit în urmă cu câteva săptămâni, printre cei incriminaţi numărându-se şi jurnalistul piteştean Robert Turcescu, Pendiuc nu a suflat o vorbă despre faptul că şi el se află printre cei avansaţi (între paranteze fie spus, spre deosebire de Turcescu, Tudor Pendiuc are armata făcută).
Într-un interviu pentru ziarul Profit, Pendiuc vorbeşte despre avansarea lui la gradul de colonel. L-am întrebat pe primarul Piteştiului dacă i se pare normal să fie avansat în grad fără să fi avut vreun merit de ordin militar.

„Eu nu am solicitat vreo înaintare în grad”

Meritaţi să fiţi avansat în grad, de la locotenent la colonel?
– Eu n-am solicitat niciodată, la nimeni, vreo înaintare în grad. Dacă este nelegală, cei care au greşit să suporte consecinţele legii! Eu n-am avut, nu am şi nici nu cred că voi avea vreun beneficiu în urma acordării acelui grad. Probabil că cei care mi l-au acordat s-au gândit la activitatea pe care am desfăşurat-o, care, probabil, se încadra într-o legislaţie specifică şi specială a dumnealor.
Dar vreau să vă spun că, uitându-mă şi eu în presă, evident că nu în altă parte, am văzut că, de fapt, cei care au primit acele însemne ale unor activităţi, şi nicicum militare, sunt nume sonore ale culturii, ale jurnalisticii, ale tehnicii şi din toate domeniile de activitate ale României. Sunt oameni bine cotaţi în domeniile dumnealor şi nu văd care ar fi impedimentul, repet, atâta vreme cât eu, în ceea ce mă priveşte, şi cred că nici ceilalţi, nu am avut niciun beneficiu material sau de altă natură.
Când aţi aflat de avansarea dumneavoastră în grad? Zilele trecute, din presă?
– A, nu, nu, nu! Mai înainte, cu mult mai înainte am aflat.
Nu aţi suflat nicio vorbă! Asta în condiţiile în care de la izbucnirea scandalului avansărilor în grad au trecut câteva săptămâni! S-a vorbit despre avansarea în grad a lui Robert Turcescu, a lui Gheorghe Davidescu, a lui Cristian Boureanu. Nu aţi spus nimic în perioada respectivă!
– În perioada respectivă nu ştiam. Asta pe de-o parte. Pe de altă parte, câte recunoaşteri ale unor merite pe care, probabil, le-au văzut respectivii mi-au fost acordate şi nu am spus nimic? Sunt foarte multe! N-am considerat necesar să vin să spun domne’, m-a avansat cineva în grad atâta timp cât eu sunt, după cum, probabil, bine ştiţi, o fire modestă, în toate privinţele, şi îmi văd de treaba mea. La ce mi-ar fi folosit dacă aş fi spus? Ce avantaje mi-ar fi adus?

„Nu m-am gândit să cer anularea avansării”

De ce credeţi că ministrul Apărării consideră ca fiind „cu nereguli” avansarea dumneavoastră în grad, ca şi a altor persoane?
– Nu ştiu… Nu ştiu… Atunci de ce ni le-au acordat, şi mie, şi celorlalţi? Ce, i-a forţat cineva? I-a şantajat cu ceva? Dacă erau nelegale, de ce le-au acordat? Repet, eu n-am nicio solicitare în acest sens.
De ce nu cereţi la Ministerul Apărării să vi se anuleze avansarea la gradul de colonel?
– Nu m-am gândit la lucrul acesta… Dar eu zic că e bine să lăsăm timpul să lămurească lucrurile, dacă sunt sau nu nereguli, şi apoi să discutăm. Aşa nu pot să fac aprecieri, dacă a fost bine sau nu a fost bine. Dacă au fost nereguli, cei vinovaţi să suporte consecinţele!

„Am o relaţie foarte bună cu domnul Gabriel Oprea”

Avansarea dumneavoastră în grad de către uneperistul Gabriel Oprea nu cumva confirmă zvonurile potrivit cărora, la un moment dat, v-aţi fi apropiat de tabăra Băsescu-PDL-UNPR, dumneavoastră fiind un lider PSD?
– V-aţi dat singur răspunsul! Eu sunt unul dintre liderii PSD-ului. În niciun caz nu poate fi vorba de o apropiere! Este, însă, obligaţia mea, legală, instituţională şi morală, de a discuta cu toată lumea. Am avut şi am o relaţie foarte bună şi cu domnul Gabriel Oprea, care ne-a şi sprijinit în multe situaţii legate de Piteşti. Nu doar pe noi, ci şi pe mulţi colegi din ţară i-a ajutat dumnealui, şi dumnealui şi ministerul respectiv.
Nu găsesc că este o problemă! Dar, sigur, noi, în România, suntem, probabil, campioni olimpici la zvonuri! Dacă stai de vorbă cu un politician din opoziţie sau de la putere – clar, gata, se întâmplă ceva cu tine! Încă nu ne-am vindecat suspiciunea. Încă suntem bolnavi de suspiciune şi este păcat. Ar fi trebuit să ne vindecăm de mult timp.
Nu aţi jucat politic la două capete?
– Nu, nu! În niciun caz! În niciun caz! A rezolva problemele nu înseamnă că joci la două capete. Atunci când vrei să rezolvi problemele, discuţi cu oamenii, discuţi cu instituţiile. Asta nu înseamnă că joci la două capete! Cred că este o datorie a fiecărui primar să rezolve problemele.
O ultimă întrebare: vi se pare normal ca pentru merite administrative, după cum aţi dat de înţeles la începutul interviului, merite pentru care există alte distincţii şi inclusiv voturile cetăţenilor, Armata să acorde astfel de avansări în grad? Ce legătură are una cu alta?
– Nu ştiu. Eu mi-am dat cu părerea, da? Deci, nu ştiu! Întrebaţi-i pe ei ce au în regulamente! Adică nu doar să-i întrebaţi, mai şi cercetaţi!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bogdan Ivan, infectat cu COVID-19 ! Ionuț Moșteanu așteaptă rezultatul testului

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PRO România Argeș, Bogdan Ivan, a a anunțat că a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, SRAS COV 2.  “Acum mai puțin de o oră, am primit vestea că sunt pozitiv cu noul coronavirus. Testul l-am făcut după ce, în ultimele 3 zile, am avut simptome de răceală. Din fericire, pare a fi o formă ușoară, iar atât soția, cât și copiii mei sunt negativi. Voi rămâne în izolare în următoarea perioadă și îmi pare tare rău că n-am să mai pot fi în stradă, printre argeșeni, așa cum am făcut-o zilnic. Îmi pare rău și că nu pot fi alături de colegi, pe final de campanie, dar voi ține permanent legătura cu ei prin telefon și voi încerca să fiu mai activ online, dacă starea de sănătate îmi va permite. Aveți grijă de voi! Sănătate multă!”, a scris Bogdan Ivan pe Facebook.

Un alt candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Ionuț Moșteanu de la USR, așteaptă și el rezultatul testului făcut după ce liderul Dan Barna a fost si el infectat cu COVID-19. Cum Moșteanu s-a întâlnit cu Barna in ultimele zile, preventiv, deputatul de Argeș a facut testul al cărui rezultat îl așteaptă și speră să fie negativ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bogdan Minciunescu: “În Parlament voi avea ca preocupare prioritară dezvoltarea activităților de cercetare și inovare”

Avatar

Publicat

in

De

Bogdan Minciunescu, candidat PSD pentru Camera Deputaților, este inginer la Uzina Dacia din Mioveni. Afirmă că are ca principal obiectiv bunăstarea cetățenilor din județul nostru, iar una dintre sursele de bunăstare o constituie dezvoltarea domeniului cercetării și inovării.

“În domeniul economic îmi voi folosi pregătirea profesională și experiența de 14 ani acumulată ca angajat la cel mai mare contribuitor la bugetul național pentru identificarea soluțiilor concrete care vor face din județul nostru un mediu atractiv pentru investitori. Voi contribui la modificarea legilor, astfel încât investitorii din mediul privat să aibă mai ușor acces la programe de finanțare interne și externe. Îmi doresc să contribui la găsirea celor mai bune legi pentru sprijinirea serviciilor IT și reținerea talentelor din domeniile IT prin implementareacelor mai bune facilitați fiscale.
Voi avea ca preocupare prioritară dezvoltarea activităților de cercetare și inovare. Voi avea o preocuapre deosebită și pentru identificarea de soluții pentru utilizarea deșeurilor în producerea de energie și căldură și reducerea emisiilor de CO2. Iar în domeniul educației voi lucra pentru identificarea soluțiilor ca toate școlile din județ să fie dotate cu aparatură de ultimă generație, atât de necesară noilor provocări impuse de școala online și mă voi implica în consolidarea rolului liceelor tehnologice, prin învățământul dual, în furnizarea de forță de muncă înalt calificată în domeniul tehnic prin identificarea unor noi profesii pentru care acestea pot oferi pregătire în colaborare cu firmele din domeniul industrial care își desfășoară activitatea în județ. Motto-ul meu este și va fi
”, declară Bogdan Minciunescu.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend