Conecteaza-te cu noi

Pitesti

EXCLUSIV ! In sondajul secret comandat de PSD, Pendiuc ramane primar pana in 2020 !

Publicat

in

– Sondajul Casei Avangarde al lui Marius Pieleanu confirma pe deplin sondajul realizat de ziarul nostru
– Tudor Pendiuc a aflat reultatele si a decis: candideaza independent

Asa cum anuntam in ultima editie din 2015 a ziarului nostru, viaţa politicǎ argeşeanǎ este la un pas de a fi zguduitǎ din temelii de un nou cutremur. La fel ca orice mişcare tectonicǎ, si aceasta a venit pe neaşteptate şi va strica planurile tuturor partidelor, cel puţin în zona Piteştiului. Ne bazam atunci cand afirmam asta, atat pe un sondaj realizat de ziarul nostru si care a nascut vii controverse de la Pitesti si pana la Bucuresti cat si pe sursele noastre de incredere care intotdeauna ne-au oferit informatii corecte. Ei bine, sondajul realizat de ziarul nostru si care-l dadea favorit principal la primaria Pitesti pe Tudor Pendiuc a agitat intr-atat apele la sediul din Kisellef al PSD incat, imediat s-a luat decizia de a comanda si plati un nou sondaj facut de aceasta data ce cunoscuta Casa de Sondaje Avangarde detinuta de Marius Pieleanu. Surpriza uriasa, insa ! Rezultatele sondajului platit cu mii de euro a confirmat pe deplin sondajul ziarului nostru, cel putin in privinta lui Pendiuc. Potrivit rezultatelor acestuia, Tudor Pendiuc ar castiga detasat alegerile, devansand categoric contracandidatii, fie ca ar candida independent, fie sub umbrela PSD. Daca ar candida independent, ar castiga primaria cu un procent de 40 % din voturi ia daca ar candida reprezentand PSD, ar iesi invingator cu un scor apropiat de 50 %, mai exact 48%. Procentul obtinut de Pendiuc ca independent in sondajul Avangarde este absolut identic cu procentul obtinut in sondajul ziarului nostru de acum o luna si jumatate.
Sa mai spunem ca aceste date ar fi raspunsul corect la intrebarea de ce il vrea Mircea Andrei pe actualul primar in echipa sa. Sursele noastre sustin ca Tudor Pendiuc a aflat de rezultatele sondajului si, increzator in sine, a decis sa candideze ca independent pentru un nou mandat in fruntea pitestenilor, un alt amanunt dezvaluit de ziarul nostru in premiera, la jumatatea luni trecute.
Amintim cǎ potrivit noului Cod de etică și Conduită al social democraților, adoptat recent, membrii PSD care sunt urmăriți penal pentru fapte de corupție sau evaziune sau care au fost deja condamnați, nu au nicio șansă de a candidala funcții de primari sau de parlamentari pe listele PSD. Cum cele spuse de noi la jumatatea lui decembrie cum ca Pendiuc va candida ca independent si care, iata, se confirma, este clar cǎ atât PNL cât şi PSD vor avea o mare problemǎ cu cei doi candidaţi aflaţi pe turnanta, Narcis Sofianu şi Cornel Ionicǎ.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ARGEȘ – Tînăr prins apelând la mila publicului, în numele unei asociații fictive

Publicat

in

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au fost sesizați, de către agentul de pază al unui magazin comercial din Pitești, despre faptul că, în parcarea magazinului se află o persoană care solicită bani în numele unei asociații umanitare.

Un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Pitești s-a deplasat la fața locului și a identificat un tânăr de 21 de ani, din județul Ialomița, care avea asupra sa un tabel pentru colectare de bani în numele unei asociații regionale pentru copii defavorizați și persoane cu dizabilități.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că asociația în cauză este fictivă.

Tânărul a fost condus la sediul poliției, asupra sa fiind găsită suma de aproximativ 800 de lei, sumă ce nu a putut fi justificată, aceasta fiind ridicată, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă pentru stabilirea situației de fapt și luării măsurilor legale în consecință.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII DIICOT la Spitalul Județean Argeș! DOSAR GREU DE DELAPIDARE A BANULUI PUBLIC – VEZI DETALII

Publicat

in

La data de 25 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, efectuează 14 percheziții domiciliare, în județul Argeș.

Perchezițiile au fost efectuate, într-o cauză, având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, delapidare care a produs consecințe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică care exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice, care a produs consecințe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită și deturnarea licitațiilor publice.

În cauză, s-a reținut că, începând cu anul 2019, în județul Argeș, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcțiilor și achizițiilor publice, în scopul obținerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor, grup care a acționat până în prezent.

Grupul infracțional organizat a acționat, în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante.

După obținerea acestor contracte, grupul infracțional organizat a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări neprevăzute, recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești urmează să fie conduse, în vederea audierii, 4 persoane.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune participă și forțe ale Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend