Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Iisus dezbrǎcat, pe peretele unei biserici monument din Arges – Frescǎ unicǎ în lume

Publicat

in

#Un chinez, înmormântat în monumentul istoric

Biserica Domneascǎ din Curtea de Argeş este unicat în lume din multe puncte de vedere iar valoarea sa este, într-adevǎr, una inestimabilǎ. Sunt însǎ multe detalii ale acestei construcţii neştiute de locuitorii oraşului ci, mai mult de turişti. Si asta pentru cǎ argeşenii care vin sǎ viziteze Biserica Domneascǎ nu plǎtesc pentru ca un ghid sǎ le povesteascǎ istoria acesteia. Turiştii însǎ, în special strǎinii, sunt mult mai interesaţi de poveşti aşa cǎ aflǎ, înainte localnicilor, cât de importantǎ şi, mai ales cât de rarǎ este pictura de pe pereţii bisericii.

Iisus dezbrǎcat – frescǎ unicǎ în lume

mormant-chinez-biserica-domneascaIar dacǎ de doar câţiva ani s-a aflat cǎ printre puţinele fresce din lume cu Maica Domnului însǎrcinatǎ se aflǎ la Biserica Domneascǎ din Curtea de Argeş, ar trebui sǎ se ştie cǎ, o picturǎ, de data aceasta unicǎ în lume se aflǎ aici, aceea cu Iisus dezbrǎcat, sau, cum explicǎ ghidul, « fǎrǎ sǎ îi fie acoperitǎ pudoarea ».

« Fresca a fost restauratǎ de Dumitru Norocea şi, într-adevǎr, este unicǎ în lume. Nu putem însǎ şti dacǎ aşa a fost şi originalul. Interesant este faptul cǎ, în acea scenǎ, printre cei care se uitǎ la Iisus este şi pictorul Dumitru Norocea… s-a pictat şi pe el. Element unic într-o frescǎ sunt şi tâlharii care apar în pictura cu drumul crucii. Nicǎieri nu mai apar, în nici o picturǎ… » a declarat pentru PROFIT, Stefan Dumitrache, managerul Muzeului Municipal Curtea de Argeş.

Chinezul înmormântat la Domneascǎ, profesor de muzicǎ

Si tot un lucru mai puţin ştiut este acela cǎ într-un din mormintele din incinta Bisericii mormant-chinez-biserica-domneasca-1Domneşti ar fi înmormântat un chinez. Pe peretele de lângǎ mormânt este înfǎţişatǎ o armurǎ în stil chinezesc iar în mormânt, a fost gǎsitǎ o insignǎ pe care era desenatǎ aceeaşi armurǎ. Despre cel care işi doarme somnul de veci la Curtea de Argeş nu se ştiu foarte multe lucruri însǎ, se pare cǎ ar fi vorba de un profesor de muzicǎ, un maestru de muzicǎ, aşa cum era numit la vremea respectivǎ, fiind cel care ar fi schimbat sistemul de notare în Constantinopol.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Vești uriașe pentru clienții acestui colos! De ce serviciu veți putea beneficia

Publicat

in

De

Allianz-Țiriac pune la dispoziția clienților săi un asistent virtual, DoctorChat, care oferă, în doar câteva minute, răspunsuri la probleme sau îngrijorări medicale, fără programare.

DoctorChat, o soluție inovatoare bazată pe inteligența artificială, este rezultatul unei colaborări cu Allianz Partners, parte a Allianz Group. 

Ceea ce diferențiază DoctorChat de alte servicii de consultanță medicală la distanță este ușurința în accesare, rapiditatea cu care sunt generate răspunsurile, precum și faptul că accesul la recomandările medicilor generaliști se face direct prin SMS sau prin aplicațiile favorite ale clienților, precum WhatsApp, Telegram sau Viber. Serviciul poate fi accesat 24/7 și nu necesită instalarea unei aplicații dedicate.

Prin intermediul DoctorChat poate fi adresată orice preocupare referitoare la starea de sănătate, de la întrebări precum “Cum să interpretez rezultatul acestor analize de sânge?”, “Am uitat să imi iau medicamentația la timp, cum trebuie sa procedez?”, până la “Pot fi următoarele simptome …. semnele unei infectări cu coronavirus?”. 

Serviciul este disponibil deja tuturor clienților care dețin o asigurare de sănătate Allianz-Țiriac, iar numărul de întrebări care pot fi adresate este nelimitat. 

“Contextul actual ne-a dovedit încă o dată cât de importantă este îngrijirea sănătății, dar în același timp a ridicat dificultăți pentru pacienți în accesarea unor servicii medicale de rutină. Prin intermediul DoctorChat, clienții cu asigurări de sănătate oferite de Allianz-Țiriac pot avea acces rapid la sfatul medicului printr-un SMS, fără a fi necesară o conexiune la internet sau un telefon inteligent. Eliminăm astfel îngrijorările inutile ale clienților noștri și oferim o alternativă la accesarea de informații neavizate de pe internet”, a declarat Marilena Bârliga, Director Market Management și Comunicare, Allianz-Țiriac Asigurări. 

Pentru a accesa DoctorChat, clienții trebuie să urmeze doi până la patru pași simpli, în funcție de mijlocul de comunicare ales. 

Astfel, la conectarea prin aplicația favorită pașii sunt următorii:

1. Se activează contul DoctorChat pe site-ul allianz-tiriac.abi.ai

2. Se introduce CNP-ul, numele, numărul de telefon și adresa de e-mail

3. Se selectează aplicația de comunicare preferată (WhatsApp, Viber, Telegram)

4. Se poate începe o conversație cu DoctorChat.

În cazul în care clienții nu dispun de o conexiune la internet, activarea DoctorChat se face prin trimiterea unui SMS care conține CNP-ul la numărul de telefon +40 371 700 807. După trimiterea SMS-ului clienții pot începe să utilizeze DoctorChat.

Tehnologia de inteligență artificială pe care se bazează DoctorChat presupune un proces de învățare automată care face ca platforma să se îmbunătățească cu fiecare interacțiune,  asigurând totodată alocarea celui mai bun medic în funcție de situație. 

Toate informațiile transmise prin DoctorChat sunt criptate, confidențialitatea conversațiilor este asigurată, iar numele și detaliile de contact ale utilizatorilor nu sunt transmise fără permisiune nici măcar medicilor care tratează cazurile respective.

Citește și:

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea a făcut anunțul: Începand de astăzi și-au deschis porțile

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat astăzi că mai multe creșe și grădinițe din Capitală au fost redeschise. Ca cei mici să se întoarcă în aceste locuri s-au luat măsuri speciale pentru evitarea infectării cu noul coronavirus.

„Începand de astazi, 7 din cele 12 crese si gradinite administrate de Primăria Bucureşti si-au deschis portile. Atat parintii, cât şi copii au asteptat acest moment, sa se reintalneasca cu colegii. Pentru a nu îi pune in pericol pe copii, s-au luat toate masurile valabile in această perioada la nivel internaţional.

Ştiu, veti spune ca e greu. Spatiul va fi mai mare pentru fiecare copil, majoritatea activităţilor se vor desfăşura in aer liber, s-a eliminat mocheta si plusii, fiecare copil are propriile instrumente pentru educatie”, a spus Gabriela Firea.

Citește și:

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend