Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

Avatar

Publicat

in

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a reamintit, luni, că vrea să facă curățenie totală în Poliție și să-i demită pe șefii care au legături cu politicul și cu lumea interlopă.

Bugetul.ro vă prezintă astăzi șefii controversați din Poliția Română. Cuvinte-cheie: luare de mită, abuz sexual, abuz în serviciu, legături cu politicul, avansări inexplicabile.

Publicitate

IPJ Alba – Florin Constantin Dogaru. Dogaru conduce Poliția Alba, deși el nu a terminat nici Școala de Poliție, nici Academia de Poliție.

La bază, el este inginer. În 1994, acesta a absolvit Universitatea Politehnica din București, iar în 1995 s-a angajat ca ofițer în cadrul Serviciului de Investigare a criminalității economice din IPJ Alba.

IPJ Argeș – Pieleanu Tudorel. Șeful Poliției Argeș a avut o firmă împreună cu fostul ministru de Interne, Carmen Dan. De altfel, el nu a ascuns în niciun moment că îl leagă o „strânsă prietenie” de „Blonda lui Dragnea”.

„O cunosc pe doamna Carmen Dan dinainte ca dumneaei să fie un înalt funcționar public. A ajuns la începutul anului 2011 subprefect, am fost din anul 2007 șeful Poliției Alexandria, deci parcursul carierei mele nu a început din momentul în care am cunoscut-o pe doamna Carmen Dan. Am avut o relație corectă, ne cunoaștem familiile. Dânsa este plecată din Teleorman din 2016 și nu cred că parcursul carierei mele a fost influențat sau poate fi influențat de Carmen Dan”, a declarat șeful Poliției Argeș, în cadrul unei conferințe de presă.

IPJ Arad – Tamaș Ioan Marcu. În anul 2016, șeful Poliției Arad a fost acuzat de un subaltern de abuz în serviciu. În acest sens, împotriva lui Tamaș Ioan Marcu a fost depusă o plângere penală la DNA.

IPJ Bacău – Vasile Oprișan. A promovat violența împotriva femeilor. Invitat într-o emisiune la postul de radio Mesagerul FM, șeful Poliției Bacău a spus că femeile care primesc o palmă din partea soţilor exagerează atunci când sună la 112 şi nu ar trebui să-i deranjeze pe poliţişti în miez de noapte, deoarece pot aştepta şi până dimineaţa. În urma acestei declarații, el a fost anchetat intern.

IPJ Botoșani – Viorel Avram. Avram a fost instalat la șefia instituției botoșănene chiar de ministrul Marcel Vela, în luna noiembrie, el fiind anterior la conducerea IPJ Caraș-Severin. Originar din Caraș-Severin, asemeni lui Vela, Viorel Avram a fost acuzat de ministrul de Interne că ar fi politizat IPJ Caraș-Severin. Drept urmare, Avram a fost „pedepsit” cu detașarea la șefia IPJ Botoșani.

IPJ Brașov – Valentin Flucuș. În 2017 a ajuns șef IPJ Brașov, iar ulterior președintele Iohannis l-a avansat în grad, fiind chestor de poliție, deși el nu are nicio diplomă eliberată de vreo unitate de învățământ pentru formarea polițiștilor, conform psnews.ro.

Practic, el fost promovat chestor de poliție, chiar dacă la bază este inginer.

Flucuș conduce IPJ Brașov, chiar dacă el a studiat la Facultatea de Tehnologie a Construcțiilor de Mașini, pe care a absolvit-o în 1990.

IPJ Buzău – Laurențiu Pantazi. Deputatul Adrian Mocanu a făcut publică în acest an „Marea familie din IPJ Buzău”. Conform lui Mocanu, „LAURENȚIU PANTAZI, șeful IPJ Buzău, este nașul șefului Serviciului Rutier, cms. șef SILVIU DINU. SILVIU DINU este cumătrul subalternului său, COSMIN RĂDULESCU, șeful Biroului Rutier. LAURENȚIU PANTAZI mai are un fin pe care l-a impus ca șef, cms. șef CRISTINEL STANCIU, șeful Serviciului Investigații Criminale. CRISTINEL STANCIU este cumătru cu MIHAI TĂRTĂREANU, șeful Serviciului Acțiuni Speciale. DANIEL BRUTARU, șef Serviciu Resurse Umane, susține toate mișcările de personal dorite de LAURENȚIU PANTAZI. CARMEN GAVRILĂ, șefa Biroului Control Intern, este verișoara lui BRUTARU”.

IPJ Călărași – Maria Iorga. Șeful Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, l-a acuzat, printre altele, pe Iorga de „luare de mită”.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

„La Călărași, e un management total defectuoas, o atitudine din asta pe care nu pot să o numesc în vreun fel. De la vocabular, adresare subordonți, până la zonă infracțională – luare de mită. Am și sesizat IGPR-ul, dar nimeni nu vrea să cerceteze”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă, după cum scriam AICI.

IPJ Constanța – Constantin Dancu. Același Dumitru Coarnă a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că Dancu este ținut în funcție datorită senatorului Liviu Tit Brăiloiu.

„Pe Dancu, poate să-l revoce oricând domnul Vela, chiar și mâine. Și atunci de ce nu o face? E coleg de Senat și de Comisie de apărare cu domnul Brăiloiu (n.r. – Tit Brăiloiu). Iar domnul Brăiloiu trage de domnul Dancu și sigur că am ajuns aici”, ne-a declarat șeful SNPPC.

Atât Constantin Dancu, cât și Marian Iorga, „ar trebuie revocați din cauza managementului defectuos, coroborat cu o serie de infracțiuni pe care le are domnul ministru despre ei, la nivel informativ”, ne-a precizat Dumitru Coarnă.

IPJ Cluj – Mircea Rus. În 2017, Rus a dat examen pentru ocuparea postului de șef al Poliției Cluj, dar a luat nota 3. Ulterior, Carmen Dan l-a împuternicit șef la IPJ Cluj.

Rus este suspectat de presa locală și de faptul că ar fi nașul fiului unui interlop clujean. În toamna lui 2018, el a luat însă examenul pentru șefia IPJ, fiind scos din perioada de interimat. Rus este un apropiat al organizației județene a PSD.

IPJ Caraș-Severin – Florin Turnagiu. Acesta a fost instalat la șefia IPJ Caraș-Severin de către Marcel Vela. Doamna Turnagiu este membră a PSD Timiș și lucrează la Consiliul Județean Timiș, condus de pesedistul Călin Dobra, conform Național.

IPJ Covasna – Marius Daniel Ivașcu. În luna august, el a fost acuzat că a obținut funcția nelegal. Sindicaliștii de la Pro Lex susțin că Marius Daniel Ivașcu ar deține funcția nelegal și că ar fi fost numit pe post abuziv, cu sprijin de la fostul inspector-șef, Liviu Pampu Romanescu.

IPJ Dâmbovița – Valentin Dumitrașcu. În luna noiembrie, Marcel Vela l-a detașat la conducerea IPJ Dâmbovița pe Valentin Dumitrașcu. Despre Dumitrașcu, este cunoscut faptul că mergea la vânătoare alături de fostul lider PSD, acum încarcerat la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea.

IPJ Galați – Cornel Mototolea. Susținerea politică a șefului IPJ Galați, comisarul-șef Cornel Mototolea, este asigurată de deputatul PNL Victor Paul Dobre, membru al Comisiei de Apărare și Ordine Publică, conform nepasadegalati.ro.

IPJ Gorj – Decebal Drăghiea. Acesta este fiul fostului prefect de Mehedinți, Nicolaea Drăghiea. Șeful IPJ Gorj a fost acuzat în trecut de o tânără că a abuzat-o sexual.

IPJ Harghita – Mircea Ștefan Iordan. Conform Psnews.ro, în privința lui există o anomalie. Acesta a studiat Academia de Poliție între 1999 și 2004, dar el deja în 1992 era agent operativ la serviciul arme din IPJ Harghita. Între 1995-2000 era agent operativ la serviciul rutier. În primul rând, cum a putut să fie agent de poliție dacă el Academia a început-o abia în 1999, iar până atunci nu apar alte studii în CV-ul său. Și a doua problemă – cum a putut să facă și Academia de Poliție în București, dar și să lucreze cu normă întreagă în Poliție? Pentru că activitatea de polițist nu e oricum un job part-time. Ce facultate a făcut? La distanță? Avem toate motivele să ne îndoim serios de studiile sale.

IPJ Hunedoara – Bîrlea Ovidiu GabrielȘeful Poliției Hunedoare se numără și el printre inginerii ajunși grei în uniformă. În 1989 acesta a terminat Institutul Politehnic din Timișoara, obținând calificarea de inginer. Abia între 2001 și 2005 a studiat Facultatea de Științe Juridice, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Cu toate acestea, în 1991, cu calificarea de inginer, acesta era ofițer specialist la IPJ Hunedoara pentru investigarea fraudelor. CV-ul lui Bîrlea nu explică și cum a intrat în Poliție sau dacă a făcut vreun curs de specializare pentru activitatea de polițist.

IPJ Ialomița – Ivan Cristian. A fost cercetat disciplinar pentru superficialitate, după jafurile de la Sinești. „Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, Cristian Ivan, va fi cercetat disciplinar, ministrul Afacerilor Interne acceptând propunerea făcută de şeful Poliţiei Române, după ce în urma controlului desfăşurat la inspectoratul judeţean a rezultat că activitatea poliţiştilor este superficială, unele sesizări nu au fost urmate de verificări şi nu au fost luate măsuri pentru a preveni furturile din autoturisme din zona Sineşti. Pe lângă Cristian Ivan vor mai fi cercetaţi disciplinar alţi opt poliţişti”, informa, în 2018, presa din România.

IPJ Iași – Costel Gîtlan. În acest an, Gîtlan a intrat într-un conflict deschis cu polițistul Marian Godină. Godină a lansat un apel către cetățeni pentru a lua atitudine împotriva șefului IJP Iași, Costel Gîtlan, după ce acesta a început cercetarea disciplinară a agentei de poliție Andrada Voicu.

IPJ Sălaj – Terheș Gabriel Marin. A încercat de două ori să ia concursurile organizate în 2018, dar nu a reușit să ia nota de trecere.

IPJ Sibiu – Ivancea Tiberiu-Iulian. A fost acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat

Și în Maramureș și Bistrița-Năsăud, liderii organizațiilor locale ale PSD, Gabriel Zetea și Radu Moldovan, și-au selectat șefii IPJ, pe Liviu Grozavu, respectiv pe Ovidiu Lupșa.

IPJ Valcea – Sorin Ovidiu Oara. A fost surprins la un local împreună cu primarul Mircia Gutău.

Vezi și Răsturnare de situaţie! Marcel Vela şi Guvernul Orban lovesc în poliţişti! Sindicalişii ameninţă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

ALERTĂ! 12 salariați ai CITO Tigveni, infectați cu COVID – Șase focare COVID în centrele din subordinea D.G.A.S.P.C.Argeș

Avatar

Publicat

in

De

În cadrul centrelor rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, testările au debutat încă din data de 25.04.2020, ca urmare a solicitării instituției noastre, în momentul în care a avut loc schimbul de tură de 14 zile a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă. Inițial, s-a decis testarea cu prioritate a personalului din centrele în care beneficiarii sunt persoane vârstnice. Ulterior, urmare a evoluției epidemiologice, începând din data de 04.05.2020, a fost testat personalul din cadrul tuturor serviciilor sociale de tip rezidențial aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.

Astfel, de la declararea pandemiei, până în prezent, situația cazurilor COVID-19 la nivelul celor 21 de servicii de tip rezidențial din subordinea D.G.A.S.P.C.Argeș este următoarea:

Publicitate
  • 63 de angajați confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2(din care 42 pozitivi în prezent), din totalul de 921 de angajați;
  • 90 de beneficiari confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2(din care 69 mai sunt pozitivi în prezent), din totalul de 845 de beneficiari. Inițial, din persoanele asistate, depistate pozitiv cu noul coronavirus, patru au fost minori, însă, în urma retestărilor, au devenit negativi.

În acest context, au fost declarate șase focare, astfel:

  • La Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale, din totalul de 16 beneficiari instituționalizați și, respectiv 53 de salariați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 4 beneficiari și 3 angajați (din care 1 angajat mai e pozitiv);
  • La Complexul de Locuințe Protejate Buzoești, din totalul de 24 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 19 angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 16 beneficiari (din care 2 mai sunt pozitivi în prezent) și 9 angajați(din care, în prezent, 3 mai sunt pozitivi);
  • La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti, din totalul de 48 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 43 de salariați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 27 de beneficiari(inclusiv în prezent) și 7 salariați(din care 5 mai sunt pozitivi în prezent);
  • La Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Vulturești, din totalul de 53 de beneficiari, respectiv 57 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 29 de beneficiari(din care 28, pozitivi în prezent) și 11 salariați(din care 10, pozitivi în prezent);
  • La Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni, din totalul de 221 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 120 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 4 beneficiari și 13 salariați (din care 12 sunt pozitivi în prezent);
  • La Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele, din totalul de 71 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 63 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 7 beneficiari(din care 6, pozitivi în prezent) și 4 salariați(din care 3, pozitivi în prezent).

Ținând cont de toate acestea și în conformitate cu evoluția epidemiologică actuală de COVID-19-IAAM, în toate centrele declarate focare au fost luate o serie de măsuri urgente, respectând întocmai recomandările din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș, precum și ”Regulamentul pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, elaborat de către D.G.A.S.P.C. Argeș încă de la începutul pandemiei, atât pentru centrele rezidențiale din subordine, cât și în cadrul aparatului propriu.

Pentru intervalul 03.08.2020 – 12.08.2020 este realizată o programare pentru retestarea angajaților și a beneficiarilor din centrele care au fost declarate focare, iar ulterior vor fi repetate testările și în celelalte servicii de tip rezidențial pentru copii și adulți din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ULTIMĂ ORĂ! DNA l-a reținut pe partenerul în imobiliare al lui Mircea Drăghici, FOST DIRECTOR al Apelor Române, pentru MITĂ de un milion de euro

Avatar

Publicat

in

De

DNA face din nou cutremur in România cu un dosar bombă. Victor Sandu, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, a fost reţinut procurorii Direcţie Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită în valoare de 1 milion de euro, a informat, marţi, DNA. Sandu Victor este un apropiat al deputatului PSD Mircea Draghici, partener in achizitii imobiliare al fostului trezorier PSD, cei doi figurand, ani buni , co-proprietari ai uni teren pe Transfagarasan. Mai mult, Sandu Victor intrase in aranjamentele PSD prin care alt apropiat al deputatului Draghici, Bogdan Gorunescu, a fost uns sef la ABAAV , planul fiind de a face rocada cu Sandu Victor la sefia instituție centrale.

Procurorii DNA anunță reținerea lui Sandu Victor, la data faptei director general al Administrației Naționale „Apele Române”. Este acuzat că a primit mită aproape 5 milioane de lei pentru atribuirea unor contracte.

Publicitate

Procurorii DNA Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de marți, a lui Sandu Victor, la data faptei director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită și a unui om de afaceri, reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de doi administratori ai unor societăți comerciale, pentru complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în calitate de director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională „Apele Române”.

Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.

„Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 4 august 2020, inculpatul Sandu Victor și coinculpatul om de afaceri sunt prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, transmite DNA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend