Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Gunoierii acuzaţi de aroganţǎ şi nesimţire – « Mi se rupe mie unde suni TU si pe cine ! »

Avatar

Publicat

in

In ultima perioadǎ, mai ales dupǎ preluarea serviciului de gunoi din Curtea de Argeş de cǎtre o altǎ societate din Piteşti, probleme şi discuţiile au apǎrut tot mai des.

S-a tot discutat despre faptul cǎ preţurile nu sunt aşa cum ar trebui, cǎ sunt multe taxe ascunse sau cǎ oamenii nu îşi prea fac treaba.

Zilele trecute, o altǎ poveste de acest gen a ieşit la ivealǎ şi a fost îndelung discutatǎ. Mai mult decât atât, declaraţiilor unui argeşean i se alǎturǎ alte zeci de pǎreri similare, drept pentru care cineva ar trebui sǎ ia mǎsuri. Este clar cǎ vorbim de o problemǎ deranjantǎ, care, dacǎ nu va fi luatǎ în discuţie, ar putea degenera în altele, mult mai grave.

Mârlǎnie şi limbaj neortodox

“Nu vreau sǎ fac rǎu nimǎnui…departe de mine aşa ceva, însǎ sunt foarte frustrat de nesimţirea fǎrǎ margini a angajaţilor de pe maşina de gunoi din municipiu. Am primit pe facebook plângeri cu privire la limbajul angajaţilor, precum şi cu privire la gunoiul lǎsat în urma maşinii dar şi a pubelelor (la case ) lǎsate cu câteva case mai departe decât de unde au fost luate. Am zis sǎ nu fac rǎu şi nu am scris nimic…pânǎ azi când nu am avut ce face şi am intrat şi eu în gura acestor angajaţi ,,model,,.Intâmplarea a fǎcut sǎ fiu acasǎ şi sǎ vǎd cum maşina de gunoi pleacǎ cu tot cu pubela mea prinsǎ în suporţii de ridicare…ştiu cǎ era pubela mea pentru cǎ am scris pe ea numǎrul casei sǎ nu se confunde cu a vecinilor. Am plecat dupǎ pubela lǎsatǎ la douǎ case mai jos de casa mea şi am cerut socotealǎ angajaţilor care pe un ton rǎstit au spus cǎ o aduceau ei înapoi…mǎ întreb când…sǎptǎmâna viitoare având în vedere cǎ ei strângeau alte pubele iar a mea era lǎsatǎ goalǎ pe trotuar. Am luat pubela iar angajatul a tras-o din mâna mea şi a trântit-o jos cǎ o duce el (cred ca s-a şi spart)…Pentru acest gest am spus cǎ o sǎ sun la primǎrie, la gunoi, la politie undeva şi rǎspunsul a fost ferm: ,,Mi se rupe mie unde suni TU şi pe cine ! ,, de parcǎ omul fǎcuse facultatea cu mine şi ne ştiam de-o viaţǎ. In fine foarte nervos omul ( dacǎ putea mǎ şi bǎtea ) a dus pubela de unde a luat-o strigând apoi ceva la mine din maşinǎ. Ma deranjeazǎ aceastǎ mârlǎnie şi acest limbaj neortodox pe care îl au angajaţii oraşului pânǎ la urmǎ, pentru cǎ sunt în slujba cetǎţeanului. Firma responsabilǎ cu gunoiul este plǎtita de cǎtre primǎrie din taxele noastre. Nu este un caz singular, acelaşi limbaj şi comportament şi din partea hingherilor şi a celor de la gospodǎrire comunalǎ.
Vrem salarii mari,vrem condiţii decente de muncǎ,vrem siguranţa postului ,vrem bonuri, vrem vacanţe vrem,vrem,vrem …Dar ce oferim în schimb? Dacǎ nu avem respect unul faţǎ de altul nu o sǎ evoluǎm niciodatǎ.
Aşa cum eu te respect pe tine pentru cǎ îmi duci gunoiul de la uşǎ te rog mult respectǎ-mǎ şi tu pentru cǎ te plǎtesc şi pentru cǎ suntem cetǎţeni ai acestui oraş Curtea de Argeş… » povesteşte unul dintre argeşenii care a trecut prin problemele cauzate de angajaţii firmei de salubritate.

„Primarul sǎ ia mǎsuri cǎ doar a lucrat la gunoi”

O altǎ serie de reclamaţii privind angajaţii de pe maşinile de gunoi, face referire la orele la care aceştia muncesc, în special pe Bulevardul Basarabilor din Curtea de Argeş, unde, traficul este şi aşa aglomerat: „Nu s-a mai vǎzut nicǎieri în lumea asta sǎ strângi gunoiul ziua în amiaza mare, sǎ paralizezi un oraş întreg, sǎ omori traficul pentru cǎ aşa vrei tu şi sǎ mai faci şi scandal… Trebuie ca primarul sǎ se implice şi sǎ ia mǎsuri cu aceastǎ problemǎ mai ales cǎ ştie cel mai bine despre ce e vorba şi cum stǎ treaba, cǎ doar a lucrat şi pe acolo, a fost mare şef…” mai spune un argeşean.

Cum se va rezolva problema se va stabili în perioada urmǎtoare când cei de la ADI Servsal, asociaţie care a preluat şi seriviciul de gunoi din Curtea de Argeş va mai avea întâlniri la nivel local cu administraţi dar şi cu cetǎţenii.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză actuala guvernare şi consideră că executivul condus de Florin Cîțu trebuie să demisioneze, dacă până în septembrie nu vor fi vaccinați 10.400.000 de români, așa cum a promis.

Mai mult, social democraţii spun că vor depune o moţiune clară contra ministrului Sănătăţii, care a contestat recent datele oficiale privind rata de incidentă a infectării cu virusulul SARS-COv-2 raportate de Grupul de Comunicare Strategică aflat în subordinea sa.

”Nu sunt în stare să ducă la capăt un act administrativ. Vom chema la audieri responsabilii pentru campania de vaccinare și testare

Au rupt tot globul pentru tot ce au făcut. Asistăm la cea mai mare anomalie. Guvernul nu își asumă nimic, doar vine și fac promisiuni. Cîțu a spus că până în septembrie vom avea 10,4 milioane de români vaccinați. Ce se întâmplă dacă nu vom avea? Orice om responsabil și-ar da demisia”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate de la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, este de 528.378, la un număr de 487.711 persoane, din  care 447.044 persoane au primit o doză, iar 447.044 persoane au fost vaccinate cu două doze

“Vom merge cu presiunea publică ca oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor și cu viața noastră, să își asume responsabilitatea. Am ajuns în situația în care ministrul Sănătății spune că nu are încredere în datele pe care le face el.

Vom depune o moțiune clară contra ministrului Sănătății. Când trece o moțiune simplă, în Uniunea Europeană, un ministru este schimbat”, a explicat Marcel Ciolacu.

“Vrem o țară ca afară, trebuie să intrăm într-o normalitate. Nu cum face Iohannis, care aduce perdanții la guvernare. Ne dorim să inventăm apa caldă în România, cum se întâmplă cu vaccinarea și testarea, să fim originali? Noi deschidem școlile fără să testăm măcar rapid profesorii”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Mâine (n.r miercuri)  vă vom prezența propunerea noastră de buget alternativ. Și din discuțiile avute cu liderii de sindicat am tras cu toții o concluzie evidență: toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern.

Este o abordare greșită. Prioritățile bugetare ale actualului Guvern nu sunt la fel de prioritare că și ale românilor.

„Ramane o majoritate nu consistenta, una fragila in Parlament, si speram chiar si din arcul guvernamental sa ne gasim corespondenta si sustinere in propunerile noastre de modificare bugetara.

Este o ingrijorare in ceea ce priveste viitorul Romaniei. Nu avem investiții majore, nu avem consum. Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări.”

Vezi și:

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertismentul specialiștilor! Urmează creșteri uriașe anul acesta

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit unei analize a CFA România, analiștii au ajuns la concluzia că inflația va crește în următoarele 12 luni, la o medie de 2,64%, şi un curs de schimb în urcare, la o medie de 4,98 lei/euro

În cazul evoluţiei dobânzilor părerile sunt împărţite în mod egal între ei care văd majorare şi stagnare, media prognozată a Robor la 3 luni fiind de 2,18%.

Conform celor mai recente date statistice, rata inflaţiei se situa la 2,06% la finele lui 2020. Cursul de schimb afişat de BNR este de 4,87 lei/euro, iar Robor la 3 luni este de 1,56%.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a înregistrat în luna decembrie 2020 valoarea de 50,4 puncte, un plus de 5,9 puncte față de valoarea înregistrata în luna noiembrie 2020, dar cu 11 puncte sub decembrie 2019.

În opinia analiştilor, cele mai mari riscuri pentru economie sunt în prezent legate de evoluția crizei induse de coronavirus şi de deficitul bugetar.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei, jumătate din analiştii participanţi la sondaj cred că impactul pandemiei se va menţine până în T3 2021, iar un sfert cred că termenul va fi T4.

În medie, membrii CFA prognozează o creştere de 3,3% a PIB în 2021 şi un deficit bugetar de 6,9% din PIB.

Vezi și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend