Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

EXCLUSIV ! Fratii Maria au preluat FC Curtea de Arges – maine, primul meci oficial in Liga a IV-a

Publicat

in

– Haideti la stadion sa cunoasteti noua echipa a orasului ! FC Curtea de Arges va debuta maine, de la ora 11,00, pe stadionul Municipal, in campionatul Ligii a IV-a

Veşti bune pentru iubitorii sportului din Curtea de Argeş, în special pentru fanii fotbalului, cei care , în ultimii ani, priveau cu invidie dar şi revoltă cum multe comune din judeţ aveau propria echipă de fotbal în timp ce oraşul nostru nu era reprezentată în competiţii nici măcar de o echipa de juniori. Asa cum anuntam cu 3 saptamani in urma doi oamani de afaceri din Pitesti  si-au exprimat dorinta de a investi in fotbalul din urbea basarabilor. Daca atunci, din motive obiective ce tineau de stadiu negocierilor, nu va puteam dezvalui numele celor doi investitori,  astazi va va putem spune ca oamenii care vor sa salveze fotbalul din Curtea de Arges sunt fratii Adrian si Cristian Maria din Pitesti.  Fratii Maria nu se afla la prima experienta ca investitori in fotbal, nu cu mult timp in urma ei implicandu-se activ la Dinamic Mioveni, o echipa cu rezultate satisfacatoare.

In acest moment negocierile sunt au fost  finalizate, cei doi frati afaceristi  preluand echipa FC  Curtea de Arges  pe care as i inscris-o zilele acestea in , in liga a IV-a a Romaniei. Deja lotul de jucatori alaturi de noii finantatoti  pregatesc primul meci oficial care va avea loc chiar maine pe stadionul municipal, incepand cu orele 11. Adversar va fi formatia AS Mirosi.

Asadar, argesenii iubitori de fotbal si nu numai, sunt asteptati, maine, sambata, 17 august, de la ora 11,00 la stadionul municipal pentru a incuraja din nou o echipa de fotbal a orasului. Intrarea este libera.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ‘Am fost întrebat care cred eu că este cel mai bun ministru al Educației din ultimii 30 de ani. Cu tristețe v-o spun – niciunul’

Publicat

in

De

 Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că nimic nu se poate face fără Educaţie, iar pentru aceasta este nevoie de finanţare şi de un management capabil să implementeze toate proiectele şi schimbările necesare.

„Am fost întrebat care cred eu că este cel mai bun ministru al Educaţiei din ultimii 30 de ani. Cu tristeţe v-o spun – niciunul. Începând cu mine, ministru care a avut un mandat din 2014 – 2015. Este simplu, este logic, dacă am fi fost buni nu am fi fost în această situaţie acum”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o dezbatere organizată la Iaşi privind noua legislaţie din Educaţie.

De aceea, a subliniat ministrul Cîmpeanu, „acesta este un moment esenţial”, la fel de importantă fiind şi schimbarea.

Ministrul a menţionat că cele două legi ale Educaţiei aflate în dezbatere publică nu sunt altceva decât transpunerea în text legislativ a raportului final „România Educată”.

„Schimbarea este esenţială. Spre deosebire de Legea 1 din 2011, care a avut schimbări de proces importante, corecte, însă nu au fost însoţite de schimbări de instituţii, nu au fost însoţite de schimbări de resurse. Atunci când vrei să obţii rezultate diferite cu aceiaşi oameni, cu aceleaşi instituţii, cu aceleaşi resurse, şansele sunt minime şi asta s-a văzut, s-a văzut prin faptul că, spre exemplu, în anul 2022, am organizat Bacalaureatul după Legea 84 din 1995.

La 11 ani de la apariţie, încă nu am putut organiza examenul de Bacalaureat după Legea 1. De ce? Nu au fost instituţii, nu au fost mecanisme, nu au fost resurse. Acest proiect de lege însoţeşte schimbările de proces cu schimbări în arhitectura de sistem. Acest sistem însoţeşte schimbările de proces şi de instituţii, cu resurse. Dacă nu vom avea resurse financiare, toate aceste lucruri vor fi degeaba”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu s-a aflat sâmbătă la Iaşi pentru a lua parte la Forumul pentru Educaţie, eveniment în cadrul căruia a fost dezbătută noua lege a Educaţiei, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Legea educației se va modifica

Publicat

in

Orice absolvent de studii superioare va putea preda în școli, dar numai după ce îi sunt testate cunoștințele de pedagogie

Cu condiția participării la un examen în care îi sunt testate cunoștințele teoretice de pedagogie, orice absolvent al învățământului superior va putea opta pentru cariera didactică în învățământul preuniversitar, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere la Ministerul Educației și care va aduce modificări ample actualei legislații privind educația.

Ca regulă generală stabilită de proiectul de lege aflat în dezbatere, studenţii şi absolvenţii de învăţământ superior care vor opta pentru cariera didactică în învățământul preuniversitar vor avea obligaţia de a urma și finaliza cursurile unui masterat didactic cu durata de doi ani ori programele de formare psihopedagogică de nivel I, respectiv II, acreditate conform legii.

Totuși, ca excepție de la această regulă, vor putea opta pentru cariera didactică și absolvenții învățământului superior care nu au parcurs formarea inițială amintită, cu condiția susținerii și promovării unei probe suplimentare de examinare a cunoștințelor teoretice de pedagogie pentru debutul în stagiatura didactică.

De organizarea examenului pentru verificarea cunoștințelor teoretice de pedagogie se va ocupa Centrul Național pentru Formare și Dezvoltare în Cariera Didactică, la nivelul structurilor teritoriale.

Programele de formare psihopedagogică de nivel I şi II vor putea fi urmate pe parcursul studiilor universitare de licenţă, de masterat sau în regim postuniversitar, iar în cazul absolvenţilor liceelor pedagogice şi colegiilor universitare de institutori, condiţia de formare psihopedagogică de nivel I se va considera îndeplinită.

De asemenea, absolvenţilor care au finalizat cu diplomă de licenţă/ absolvire studii universitare de lungă sau scurtă durată până în anul 2005 li se va considera îndeplinită condiţia de formare psihopedagogică de nivel I şi II, dacă prin foaia matricolă se poate face dovada parcurgerii disciplinelor: psihologie şcolară, pedagogie, metodica predării specialităţii şi practică pedagogică la specialitatea înscrisă pe diploma de licenţă ori de absolvire.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend