Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

EXCLUSIV Fostul șef-adjunct SIE a dat chix în afaceri! Silviu Predoiu și-a radiat firma, după un ultim an dezastruos

Publicat

in

Generalul (r) Silviu Predoiu, fost adjunct al directorului Serviciului de Informații Externe și fost consilier al lui Victor Ponta, nu a avut succes în afaceri.

În anul 2018, fostul șef SIE și-a înființat o firmă de consultanță. Este vorba despre EXINTELL CONSULT SRL. Predoiu era asociat unic și administrator al acestei firme.

În primul an de activitate, firma lui Predoiu a avut un profit net de 22.068 lei, potrivit datelor verificate de Bugetul.ro. Treptat, profitul fostului șef-adjunct SIE a fost într-un declin continuu.

În 2019, profitul net declarat de Silviu Predoiu s-a înjumătățit, fostul șef SIE câștigând 10.802 lei.

În 2020, Silviu Predoiu a obținut doar 2.053 de lei.

Vezi și EXCLUSIV Generalul (r) Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției Juridice a SRI, mega-lovitură în afaceri! Profit de patru ori mai mare în 2021, față de 2020

Firma lui Predoiu a încheiat ultimul an pe minus

Astfel, în acest an, firma EXINTELL CONSULT SRL a fost radiată, din ultimele date raportate de Predoiu reieșind că a încheiat anul 2021 pe minus.

Potrivit informațiilor noastre, anul trecut, Silviu Predoiu a avut pierderi de 10.606 lei.

Vezi și Florian Coldea a dat lovitura în afaceri! A făcut peste 1 milion de euro în doi ani

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Dezvaluiri

Urmează zile grele pentru Republica Moldova! Rusia ar putea închide robinetul de gaz! Vicepremier, pentru Bugetul.ro: ‘Nu avem un răspuns ferm din partea Gazpromului’

Publicat

in

De

Federația Rusă, prin Gazprom, ar putea după data de 1 octombrie să înceteze aprovizionarea cu gaz a Republicii Moldova. Conform unor surse oficiale ale Bugetul.ro, Republica Moldova este dependentă 100% de gazul rusesc. Potrivit informațiilor noastre, consumul anual de gaz al Republicii Moldova este de 1 miliard de metri cubi – 80% din gazele naturale fiind consumate iarna. Până la 1 octombrie, Gazprom a solicitat un audit al datoriilor pe care le are Modovagaz față de gigantul rus. Guvernul Republicii Moldova a solicitat o prelungire a termenului dat de ruși, dorind ca auditul să fie realizat până în luna ianuarie 2023. Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Spînu, a declarat, pentru Bugetul.ro, că auditul este în proces și că va fi gata până la finalul lunii ianuarie 2023. Spînu ne-a precizat că, până în acest moment, Republica Moldova nu are un răspuns ferm din partea Gazpromului, cu privire la prelungirea termenului de predare a auditului.

Vezi și EXCLUSIV Vicepremierul Republicii Moldova, după mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin: ‘Urmărim cu îngrijorare evenimentele din Ucraina. Avem un conflict înghețat în zona transnistreană’

Eugen Dinu: Știu că trebuia să fie făcut acel audit (n.r. – auditul datoriilor Moldovagaz față de Gazprom)…

Andrei Spînu: În august a fost semnat contractul.

E.D: Ce s-a mai întâmplat cu acele negocieri cu Gazprom?

Andrei Spînu: Nu avem un răspuns ferm din partea Gazpromului. Așteptăm ce va face în zilele următoare, după 1 octombrie. Auditul este în proces și va fi gata la finalul lunii ianuarie anul viitor.

E.D: Există riscul ca Gazpromul să înceteze aprovizionarea Republicii Moldova cu gaz rusesc?

Andrei Spînu: Acest risc a fost permanent în ultimul an și vedem că și țările din Europa au trecut prin aceeași situație, când Gazpromul a decis limitarea sau sistarea livrărilor de gaz.

Vezi și ‘Pentru a reduce dependența de Federația Rusă, ne dorim un contract pe termen lung cu România’ – Interviu EXCLUSIV cu vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu

În acest moment, conform surselor oficiale ale Bugetul.ro, Guvernul Republicii Moldova vrea să asigure încălzirea cu păcură, într-un procent de 40%.

De asemenea, se bazează pe cele 39 de milioane de metri cubi de gaze pe care le are deja stocate în România. Republica Moldova cumpără gazul din România la prețul pieței, nu la prețul plafonat.

Citește AICI interviul pe care l-am realizat cu vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu! 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Vicepremierul Republicii Moldova, după mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin: ‘Urmărim cu îngrijorare evenimentele din Ucraina. Avem un conflict înghețat în zona transnistreană’

Publicat

in

De

Joi, 22 septembrie 2022, fiind prezent la București, la „Romanian International Gas Conference 2022”, viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a acordat un interviu site-ului Bugetul.ro.

În legătură cu decretarea mobilizării parțiale de către Vladimir Putin, l-am întrebat pe viceprim-ministrul Republicii Moldova dacă se teme că agresiunea rusă din Ucraina s-ar putea extinde.

Oficialul a declarat, pentru Bugetul.roRepublica Moldova urmărește cu îngrijorare evenimentele din Ucraina, dat fiind că în zona transnistreană există deja un conflict înghețat.

Vezi și ‘Pentru a reduce dependența de Federația Rusă, ne dorim un contract pe termen lung cu România’ – Interviu EXCLUSIV cu vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu

Eugen Dinu: Și o ultimă întrebare… Aș vrea să ieșim un pic din sfera aceasta (n.r. – a gazelor . Mă refer la decretarea mobilizării parțiale de către Vladimir Putin ieri (n.r. – miercuri). Există vreo temere a Republicii Moldova, că s-ar putea extinde războiul?

Andrei Spînu: Nu sunt expert militar, dar evident că noi urmărim cu îngrijorare evenimentele din Ucraina. Știți că avem și un conflict înghețat în Republica Moldova, în zona transnistreană. Respectiv, ce ne dorim toți, cred că nu doar Republica Moldova, este să avem pace peste tot în Europa.

Vicepremierul Republicii Moldova, pentru Bugetul.ro„La acest moment, în zona transnistreană, este liniște”

E.D.: De acolo ce semnale sunt, din zona transnistreană?

Andrei Spînu: La acest moment, este liniște, avem un dialog cu așa-numitele autorități de acolo și contăm pe menținerea acestei stabilități.

Citește interviul integral AICI!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend