Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Etnia persoanei care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern nu i-a interesat pe procurori, deși inculpatul este acuzat de antisemitism!

Avatar

Publicat

in

George Simion a declarat, miercuri, că, potrivit unor surse ale sale, bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern, semnându-se cu „Partidul AUR”, ar fi etnic evreu. Bugetul.ro a încercat astăzi să afle dacă afirmația liderului AUR este adevărată sau falsă. Însă, fără succes. Nici Poliția Română și nici procurorii nu cunosc acest aspect.

Într-un răspuns oferit la solicitarea Bugetul.ro, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 ne-a transmis că etnia persoanei respective nu a făcut obiectul cercetărilor procurorilor. 

ATENȚIE! Conform comunicatului dat de IGPR luni, 29 martie, acuzatul a fost pus sub control judiciar pentru 60  de zile, în baza Articolului 6 indice 1 din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 31 din 13 martie 2002 privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Practic, dacă s-a dovedi că bărbatul este etnic evreu, s-ar răsturna total cazul, dar și acuzațiile aduse AUR. Mai exact, un etnic evreu ar fi acuzat că este antisemit. 

Nu a făcut obiectul întrebărilor și cercetărilor noastre etnia inculpatului”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Trebuie să subliniem că, potrivit surselor Bugetul.ro, inculpatul are un nume autentic românesc și este posibil ca de aceea procurorii să nu fi fost interesați de etnia sa. 

Vezi și EXCLUSIV Tunul pregătit de USR-PLUS! Cărțile făcute de Dan Barna și Cristian Ghinea

Ce a transmis IGPR

Bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern  a fost pus sub control judiciar, pentru 60 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic(…)”, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război”.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenințări cu moartea și alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R. au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În urma activităților de cercetare, a fost identificată persoana bănuită că ar fi transmis mesajul, aceasta fiind reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic(…)”, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru administrarea probatoriului și tragerea persoanei la răspundere penală.

Activitățile investigative desfășurate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate”, a transmis, luni, IGPR.

George Simion: „Unele surse spun că este etnic evreu”

Simion a afirmat că unele surse ale sale susțin că tânărul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern este etnic evreu.

Unele surse spun că este etnic evreu”, a declarat George Simion, în cadrul unei conferințe de presă.

Un mesaj care cuprinde ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern a fost trimis către Teatrul Evreiesc de Stat şi este semnat „din partea partidului AUR”. Acesta a fost făcut public chiar de celebra actriță.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a reclamat, sâmbătă seară, „înscenări mizerabile” în numele formaţiunii şi a transmis întreaga susţinere pentru Maia Morgenstern.

Vezi și

Derapaj al lui Clotilde Armand! I-a numit schizofrenici pe liberali

Analiștii economici atrag atenția tuturor celor care investesc în Pilonul III de pensii private facultative: Ce se întâmplă cu banii contribuabililor

EXCLUSIV George Simion îi răspunde prefectului Capitalei și se delimitează de incidente: ‘S-au desfășurat în afara cadrului protestului’

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

INCREDIBIL! DSP Argeș oferă, zilnic, date eronate despre situația COVID – Ratele de infectare actualizate cu date de acum 50 ani

Avatar

Publicat

in

De

Pare de noptea minții ceea ce se întîmplă la DSP Argeș, acolo de unde zilnic pleacă acele rapoarte si statistici in baza cărora se iau decizii cruciale pentru argeșeni. În emisiunea Chestiuni Arzatoare de aseara, de la PROFI 24 TV, s-a explicat mecanismul prin care DSP Argeș induce zilnic in eroare atât argeșenii dar și Prefectura Argeș. Mai exact, ratele de infectare prezentate zilnic de DSP sunt, în realitate, cu mult mai mari. Acest lucru se datorează fie neglijenței funcționarilor, fie neștiinței acestora. Cert este ca, repetăm, aceste date stau la baza luării deciziilor în privința restricțiilor generate de pandemia de COVID 19. Deși sunt prezentate de DSP Argeș drept “DATE ACTUALIZATE” sau “SITUAȚIA LA ZI”, acestea rapoarte sunt total depășite pentru că au la bază date perimate, de acum 20 ani sau, în cazul judetului de acum 50 ani, din 1977.

Așa cum se vede in imaginea de mai jos in care apare raportul PSD care ajunge si pe masa Prefecturii si mai apoi la public, rata de infectare in Pitesti este de 4,04 la mia de locuitori. Cifra nu reflectă deloc realitatea iar rata de infectare reala este, potrivit cifrelor reale, de 4,5 la mia de locuitori, cel puțin. Spunem “cel puțin”, pentru că am folosit ultimele date oficiale, nu precum cei de la DSP care folosesc date mult invechite.

Cum se calculeaza rata de infectare? Numarul infectarilor din ultimele 17 zile X 1000 / numarul de locuitori

DSP Argeș calculeaza aceste rate luand ca baza de calcul populatia de acum peste 20 ani a localităților din Argeș. În graficul de mai sus DSP a calculat rata de infectarepentru Pitesti astfel:

696 x 1000 / 172.386 (populatia in 2002) = 4,04

Dacă foloseau datele corecte, ultimele oficiale ale INS, calculul corect ar fi fost:

696 x 1000 / 155.383 (populatia in 2011) = 4, 48

Dacă ar fi să luam in calcul populația din 2021, pe baza estimarilor declinului demografic, calculul ar fi fost calculat astfel:

696 x 1000 / 145.000(populatia in 2021) = 4,8

Așadar, pentru Pitesti, DSP Argeș – din nu se stie care motive, a introdus in calcul populatia Pitestiului din anul 2002, adica de acum 20 ani.

In cazul judetului Arges, DSP Argeș a folosit datele din anul 1977, an in care judetul Arges figura in statisticile oficiale cu 630.000 de locuitori, și nu cu 588.000 asa cum indica recensamantul din 20111 sau cu circa 540.000 cat se esttimeaza a fi in prezent. Chestionată pe această temă, Emilia Mateescu, prefectul județului Argeș ne-a declarat că nu are cunoștință despre această situație dar Prefectura se bazeaza pe datele oferite de DSP, altele neavand de unde lua.

În concluzie, din nu se știe care motive, DSP Argeș, in anul 2021, calculează ratele de infectare valabile in prezent cu date de acum 20 ani sau, in cazul judetului Argeș, cu date de acum 50 ani, mai exact din anul 1977. Folosind aceste date, așa zisele cifre actualizate privind situatia COVID sunt total eronate si nu prezinta realitatea. De remarcat ca stiatia nu este valabila doar prentru Pitesti sau judetul Argeș ci pentru toate localitățile județului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Marele plan al lui Clotilde Armand și al USR-PLUS-ului! Ce se ascunde în spatele răsunătoarelor execuții publice

Avatar

Publicat

in

De

Sâmbătă, 27 martie, Bugetul.ro publica o anchetă refertioare la marele tun pe care l-ar putea da USR-PLUS și despre cum „ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, ar urma să aloce fonduri impresionante, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, unor ONG-uri de casă”.

Vezi și EXCLUSIV Tunul pregătit de USR-PLUS! Cărțile făcute de Dan Barna și Cristian Ghinea

Ei bine, în Sectorul 1, primarul Clotilde Armand ar urma să meargă pe aceeași rețetă: „marile instituții și institute să fie predate unor ONG-uri de casă, au declarat alte surse ale Bugetul.ro.

Sursele Bugetul.ro sunt confirmate și de consilierul local al PNL din Sectorul 1, Adrian Oianu. Recent, Oianu a acuzat că primarul Clotilde Armand vrea să-i ofere unui ONG prezidat de un USR-ist un contract  de optimizare a serviciilor de la Centrul Caraiman.

Mai mult, Adrian Oianu susține că respectivul ONG nu are experiență în zona asistenței sociale. Totodată, mai spune el, Armand nu i-a anunțat pe consilieri în baza căror criterii a fost selectat ONG-ul.

Eu am să mă refer strict la Centrul Caraiman. Avem pe ordinea de zi un proiect a doua oară, despre un parteneriat făcut cu un ONG, legat de optimizarea serviciilor de la Centrul Caraiman și aici, bineînțeles, a doua oară trecem din nou prin acest subiect, avem o problemă.

Noi încercăm să o ajutăm pe doamna primar, încercăm să o ajutăm, dar, în același timp, suntem mai mult interesați să ne ajutăm cetățenii, să păstrăm Centrul Caraiman focusat pe ajutor social și pe servicii bazate în zona ajutorului social.

Deci, problema noastră pe care o avem cu această asociație este că, în primul rând, este o asociație care nu are experiență în zona asistenței sociale, adică servicii medicale de asistență socială, în zona ajutorului, în zona rezolvării problemelor medicale pentru cei fără venituri.

Și mai avem o problemă: este un ONG al căruie președinte este un domn venit de la USR și ne-ar interesa foarte mult și pe noi să știm, dacă tot mergem pe transparență, pe această „Primărie de Sticlă”, cum se face că nu știm nimic despre criteriile în baza cărora s-a ales acest ONG și nu știm nici măcar dacă au participat alte ONG-uri sau au depus proiecte în direcția în care ne-ar plăcea să vină un ONG să colaboreze cu Centrul Caraiman, dar un ONG specializat în zona serviciilor medicale de asistență socială”, spune Adrian Oianu.

Vezi și EXCLUSIV Etnia persoanei care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern nu i-a interesat pe procurori, deși inculpatul este acuzat de antisemitism!

SURSE Bugetul.ro: Armand ar vrea să predea și Institutul Levant unui ONG de casă

Alte surse au declarat, pentru Bugetul.ro, sub protecția anonimatului că Armand ar vrea să predea și Institutul Levant unui ONG partener.

Institutul Levant și alte institute ar urma să fie preluate de ONG-uri. Asta vor ei! Un prim pas a fost execuția publică a Institutului Levant”, au declarat surse ale Bugetul.ro.

Armand acuză că PNL s-a aliat cu PSD

În ziua în care Adrian Oianu a spus că primarul Clotilde Armand vrea să predea Centrul Caraiman unui ONG de casă, edilul Sectorului 1 a acuzat PNL de blat cu PSD.

PNL Sector 1 și PSD s-au aliat din nou la Primăria Sectorului 1. Nu-i nimic. Voi lupta cu ei până când normalitatea va reveni în această instituție iar cetățenii nu vor mai fi nevoiți să umple conturile Mafiei”, spune Clotilde Armand, pe Facebook.

Totodată, Armand a precizat că nu autoritatea locală a selecţionat ONG-ul.

În ultima şedinţă a Consiliului local aţi spus că vreţi să retragem câteva proiecte ca să aveţi câteva zile în plus să le studiaţi (…) Acest ONG a venit la noi, nu l-am selecţionat noi, ei au venit şi au propus proiectul”, a declarat primarul Clotilde Armand, conform g4media.ro.

Vezi și

Emil Boc atrage atenția asupra unei crize economice de proporții: ‘E cea mai mare provocare a secolului în care trăim. Suntem cam la limită’

Vești proaste pentru români! Au loc noi scumpiri: Cine vor fi cei afectați

Vești proaste pentru toți elevii din România: Nu se vor mai da bani pentru cumpărarea de uniforme școlare

Derapaj al lui Clotilde Armand! I-a numit schizofrenici pe liberali

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend