Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! E perfect legal ca pǎrinţii sǎ aibǎ pagini de Facebook speciale pentru a reclama sistemul de învǎţǎmânt şi profesorii

Publicat

in

 

#In Argeş, nu au apǎrut, deocamdatǎ, astfel de pagini

Zilele trecute, la Bucureşti, a avut loc adunarea generală a Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, prilej cu care, pe lângă partea de dare de seamă şi rapoarte administrative, s-au stabilit şi persoanele care vor face parte din noile structuri.
După cum se ştie, fostul preşedinte Mihaela Gună, suspectat de evaziune fiscală în mai multe concursuri şcolare printre care şi concursul Arhimede, şi-a dat demisia.
Astfel, noul preşedinte ales al FNAP este Iulian Cristache, din municipiul Alexandria (judeţul Teleorman).
Am mai aflat că la aceeaşi adunare generală s-a decis ca toate organizaţiile judeţene de părinţi să iniţieze pagini pe Facebook în care părinţii să aibă şansa de a-şi spune nemulţumirea, iar preşedintele să solicite acorduri de afiliere, pentru o mai strânsă colaborare.

Pǎrinţii au reţineri când vine vorba de reclamaţii

Aşadar, stimaţi părinţi argeşeni, dacă vreţi să deveniţi o voce şi să continuaţi să sponsorizaţi învăţământul românesc din postura de „persoane juridice”, dar cu o anume reprezentativitate, ar fi cazul să acţionaţi!

Teoretic. Pentru cǎ, practic, multora dintre pǎrinţi le este fricǎ sǎ vorbeascǎ despre anumite probleme din sistem, din teama ca apoi, copiii lor sǎ nu aibǎ de suferit. „Nu e uşor sǎ spui ce te nemulţumeşte pentru cǎ automat atragi antipatii care se rǎsfrâng asupra copiilor. Nu pot spune ceva despre un anumit profesor pentru cǎ atunci copilul meu ar avea note mici la materia respectivǎ. Nu poţi spune cǎ nu mai dai bani prin asociaţie pentru cǎ atunci eşti vǎzut ca cel care se opune lucrurilor” a declarat pentru PROFIT, Mara S, mama unei eleve de la o şcoalǎ din cartierul Piteştean Trivale.

Aşadar, rǎmâne de vǎzut dacǎ şi în Argeş unde, sistemul de învǎţǎmânt are lacune, unde se bat copii şi profesori cot la cot, unde cadre didactice sunt cercetate de inspectorat pentru un gen de “abuz în serviciu”, va avea cineva curajul sǎ spunǎ lucrurilor pe nume.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizează: ‘Nu trebuie să renunțăm la sprijinirea Ucrainei’

Publicat

in

De

Războiul din Ucraina ar putea să dureze ani de zile, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un moment în care trupele ucrainene se luptă cu forța rusă de invazie pentru teritoriul din estul țării, transmite Reuters.

Forțele ruse nu au reușit să captureze Kievul în faza inițială a invaziei, iar ulterior și-au concentrat eforturile militare pentru a cuceri regiunea Donbas, acolo unde separatiștii susținuți de Moscova controlau deja diverse zone.

„Trebuie să ne pregătim pentru faptul că ar putea dura ani de zile. Nu trebuie să renunțăm la sprijinirea Ucrainei”, a spus înaltul oficial nord-atlantic.

„Chiar dacă sunt mari costurile, nu numai pentru sprijin militar, ci și din cauza creșterii prețurilor la energie și alimente”, a continuat Jens Stoltenberg, potrivit b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

România în Schengen! Fost premier al României: ‘Am arătat că frontiera Europei de pe teritoriul românesc este foarte sigură’

Publicat

in

De

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un favor, ci un drept, deoarece ţara noastră a îndeplinit „toate criteriile”, iar şeful statului, Klaus Iohannis, trebuie „să bată fierul cât e cald” şi să folosească contextul favorabil pentru a solicita votarea în Consiliul European a cererii României de aderare la acest spaţiu vamal.

„România în Schengen! Acum! Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru! Am îndeplinit toate criteriile. Am arătat că frontiera Europei de pe teritoriul românesc este foarte sigură. Cetăţenii români au dreptul să nu mai fie controlaţi la frontiere interne. Odată cu dobândirea statutului de candidat de către Ucraina şi Republica Moldova nu mai poate nimeni să găsească pretexte pentru a se opune integrării noastre. Guvernanţii au obligaţia de a folosi acest moment favorabil pentru a intensifica demersurile la nivel european. Iohannis trebuie să bată fierul cât e cald şi să ceară introducerea pe ordinea de zi şi votarea în Consiliul European a cererii noastre perfect legitime”, a scris Ludovic Orban, sâmbătă, pe Facebook.

El a punctat că Parlamentul European susţine aderarea României, iar Comisia a prezentat un punct de vedere favorabil şi că rămâne să ia decizia şefii de state şi de guverne.

„Avem toate argumentele de partea noastră şi mai avem şi conjunctura creată de războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei. Guvernanţii nu vor avea nicio scuză, dacă nu reuşesc atingerea acestui obiectiv”, a adăugat Ludovic Orban, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend