Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! Dupǎ demitere, Ion Bolovan spune lucrurilor pe nume – Un an şi o zi  –  termen de graţie pentru Aquaterm

Avatar

Publicat

in

 »Un singur ins controleazǎ tot – El a fǎcut tot »

”Am fost incomod, am deranjat pe mulţi”

Sǎptǎmâna trecutǎ, la Curtea de Argeş a avut loc o şedinţǎ în urma cǎreia, spre surpinderea multora, Gabriel Nastea, a preluat conducerea SC Aquaterm SA. Mandatul lui Ion Bolovan a fost încheiat brusc de cǎtre AGA iar provizoratului lui Nastea, pentru şase luni de zile, a fost aprobat în cadrul unei şedinţe de consiliu convocate de îndatǎ la finalul sǎptǎmânii. De asemenea, s-a stabilt, tot de acţionariatul societǎţii, ca Nastea sǎ aibǎ o indemnizaţie lunarǎ de 4000 lei net.

Bolovan director tehnic?

Fiind un subiect amplu discutat la toate nivelurile, au apǎurt şi comentariile zilele trecute. S-a aflat spre exemplu cu Ion Bolovan nu ar vrea sǎ renunţe de tot la Aquaterm şi cǎ ar fi depus o cerere prin care vrea sǎ ocupe funcţia de director tehnic al societǎţii. Referitor la acest subiect, noul administrator, Gabriel Nastea, a declarat : « Am auzit ceva dar nu am vǎzut nici un fel de cerere. Nu ştiu de aşa ceva, dacǎ va fi vorba, se va discuta… » . La rândul sǎu, Ion Bolovan spune cǎ vrea sǎ îşi trǎiascǎ viaţa de care a uitat în cei aproape 30 de ani de când lucreazǎ la Aquaterm. « Nu… nu cred cǎ mai vreau director tehnic… Am fost atâta vreme director general, nu pot fi acum director tehnic. Am aflat cǎ în viaţǎ existǎ şi atlceva în afarǎ de muncǎ, lucru pe care nu l-am ştiut cât am fost la Aquaterm. Am fost la concert la Tudor Gheorghe şi m-am simţit foarte bine, v-am spus, mi-am dat seam cǎ viaţa e şi altceva” a declarat Ion Bolovan redactorilor PROFIT.

“Mǎ bucur cǎ noul director e crescut de noi… e familiarizat cu problemele oraşului”

Ion Bolovan mai recunoaşte cǎ, şi pentru el, numirea lui Gabriel Nastea a fost o mare surprizǎ. « Nu am ştiut pânǎ la şedinţǎ despre cine urmeazǎ sǎ îmi ia locul. M-am bucurat totuşi cǎ e vorba de Gabi. E crescut de noi, l-am avut la Aquaterm în formaţia de salubritate. Mǎ bucur cǎ e un om care cunoaşte foarte bine problemele acestui oraş. Deşi eu sunt în concediu de odihnǎ, nu se pune problema sǎ nu îi ajut, sǎ mǎ duc sǎ predau gestiunea sau orice altceva, voi rǎspunde ori de câte ori va fi nevoie de mine » a mai spus Ion Bolovan.

Un an şi o zi, termen de graţie

Referitor la modul în care va fi gestionatǎ de acum înainte societatea, Ion Bolovan a fost ferm. « Un an şi  o zi, termen de graţie. Nici mai mult nici mai puţin. Si asta pentru cǎ preluarea societǎţii de cǎtre RAJA va dubla preţul apei iar populaţia se va trezi pusǎ în faţa faptului împlinit. Nu zic cǎ nu se vor face investiţii pentru cǎ cei de la RAJA Constanţa au 140 de anghajaţi doar pentru proeicte europene şi atragerea de fonduri. Eu reuşeam sǎ acopǎr toate cheltuielile cu aproximativ 100.000 de euro lunar din care aproape un miliard era factura la eneregia electricǎ. Ei vor dubla preţul iar alţi 100.000 de euro le va fi profit. Nu degeaba se întreabǎ lumea de ce vor ei sǎ vinǎ şi sǎ investeascǎ. Pentru cǎ vor face şi bani » a mai punctat Ion Bolovan.

Vor fi probleme mari cu furnizarea de apǎ

Un subiect despre care Ion Bolovan spune cǎ va crea problem majore societǎţii va fi aceea a lucrǎrilor de la Barajul Vidraru. « Am spus şi la momentul respectiv, o spun şi acum. Vor fi mai probleme cu furnizarea de apǎ, o datǎ cu lucrǎrile de la Hidrocentrale pe Baraj. Nu am dat avizul şi am spus cǎ îmi las şi scaunul de director dar avizul nu-l dau. Si asta pentru cǎ riscǎm sǎ avem apǎ nepotabilǎ, apǎ caldǎ sau plinǎ de mâl la robinete. » spune Bolovan.

Am fost incomod, am deranjat multǎ lume

« Am fost incomod. Am deranjat multǎ lume. Iar deciziile sunt luate de un singur om al cǎrui nume îl voi spune când va fi momentul. Un singur ins care coordoneazǎ tot şi pe care îl ascultǎ toatǎ lumea a fǎcut întreaga poveste. Din anul 1986 lucrez la Aquaterm. Am vrut sǎ spun mai multe dar nu am fost lǎsat sǎ spun. Am fost înjurat de oameni dar şi apreciat. E normal sǎ fie aşa, dar pentru mine Aquatermul însemnǎ viaţa mea. Imi va fi greu acum sǎ stau, sǎ nu am activitate însǎ trebuie sǎ mǎ obişnuiesc sǎ îmi trǎiesc viaţa, sǎ gǎsesc alte activitǎţi. Aquaterm-ul m-a îmbolnǎvit. Am fǎcut atac cerebral şi cancer iar sǎnǎtatea mea e mai importanǎ. Am avut şi satisfacţii şi tocmai de aceea voi ajuta ori de câte ori va fi  nevoie de mine, la orice orǎ din zi şi din noapte. Si, credeţi-mǎ, probleme vor fi şi chiar unele mari » a concluzionat Ion Bolovan.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Adrian Năstase, atac nemilos la adresa lui Iohannis: ‘V-a făcut să uitați de incendiul de la Piatra Neamț, vorbindu-vă despre vaccinul care va izbăvi poporul anul viitor’

Avatar

Publicat

in

De

Fostul prim-ministru și lider PSD, Adrian Năstase, a lansat un nou atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, el făcând referire că ‘v-a făcut mai puține teste ca să vă dea un sentiment de optimism în legătură cu îmbolnăvirile’.

”Iohannis a anuntat „indulgente” pentru duminică. Dacă mergeți la vot, coronavirusul nu o să vă atace. Puteți ieși din casă, chiar în localitătile carantinate. Nu la biserică. V-a deschis și piețele. V-a inaugurat o bucățică de autostradă care, e adevărat, s-a fisurat a doua zi. V-a terminat cu un an mai devreme un stadion pentru că rugbistii ardeau de nerăbdare să joace pe zăpadă. V-a făcut mai puține teste ca să vă dea un sentiment de optimism in legătură cu imbolnăvirile. Cu mortii s-a descurcat mai greu. Numărul lor a continuat să crească. V-a făcut să uitați de incendiul de la Piatra Neamț, vorbindu-vă despre vaccinul care va izbăvi poporul anul viitor. S-a angajat că va încuraja competența si, de aceea, a decorat o consilieră de minister care a vândut „cu pasiune” detergenți. V-a spus deja, înaintea votului, chiar și înaintea STS-ului, cine va câstiga alegerile și, mai ales, cine nu trebuie să le câstige. Nici măcar președintele Rusiei nu ar fi ajuns la o astfel de performanță.

„România normală” începe să se contureze. Deficit bugetar de aproape 10%. Deficit comercial, anul acesta, de 18 miliarde de euro. Nivelul datoriei publice aproape de nivelul maxim admis de 60%. „Reziliență” – ce mama dracului! Începem să stăm cu șapca în mână la bunăvointa Bruxellles-ului pentru fonduri supuse, din nou, „condiționalitătii democratice”, respectării statului de drept. Adică, dacă jandarmii din Franța iau la bastoane pe cei care nu respectă regulile, ai nostri să n-o facă.

Asa că, nu-i asa, aveți destule motive să-l mai votati incă o dată pe Iohannis și guvernul lui. Dacă veți vota cum trebuie, veți avea ca bonus si câțiva ministri USR.

Eu nu voi vota. Am încă acea interdicție, stabilită de Băsescu și oamenii lui, care se va încheia doar anul viitor (asta nu înseamnă neapărat că vom avea alegeri anticipate).

Pentru alegerile de duminică, sper că v-a enervat suficient Iohannis ca să mergeți la vot și să votați cu PSD, sperând că la congresul din primăvara viitoare, partidul va sti să-si adauge un mesaj modernizat de stanga si un mesaj national mai puternic. Și să-și întărească echipa de lideri. Și să valorifice activitatea departamentelor și a ISD.

Duminică ieșiți la vot și votați împotriva lui Iohannis, votați PSD!”, a scris Adrian Năstase pe blogul său

Citește și:

Anunț oficial! Începând cu 1 ianuarie 2021 cresc prețurile la benzină, motorină și țigări

Surpriză pentru clienții unui colos bancar! De ce veți avea parte

Veste bună pentru mii de elevi! Cresc bursele pentru anul școlar 2020-2021

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, despre situația voturilor din diaspora: ‘Chiar mi se pare un subiect care este tratat fără a se verifica cadrul legislativ și fără a se ști cu precizie ceea ce s-a întâmplat’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că nu se poate vorbi de o responsabilitate a Poştei Române, a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) sau a Biroului Electoral al secţiilor de votare din străinătate în cazul plicurilor cu voturi transmise din diaspora care au ajuns după data de 3 decembrie.

Întrebat dacă se pune în discuţie demiterea conducerii Poştei Române, Orban a spus că „nu se poate reţine (…) nicio responsabilitate, nici în sarcina Poştei Române, nici în sarcina Autorităţii Electorale Permanente, nici în sarcina Biroului Electoral al secţiilor de votare din străinătate”.

„Uitaţi-vă cam care a fost procentul de exprimare a votului raportat la numărul de cereri validate şi numărul de plicuri care au fost transmise. Sigur că poate sunt foarte mulţi care nu au votat. Chiar mi se pare un subiect care este tratat fără a se verifica cadrul legislativ şi fără a se şti cu precizie ceea ce s-a întâmplat.

Ceea ce s-a întâmplat este cert – 21.000 şi ceva au votat şi peste o mie de persoane, din motive care urmează a fi verificate… plicurile pe care le-au transmis au ajuns după data de 3 decembrie”, a mai spus Orban, la ieşirea de la sediul MAI, informează agerpres.ro

Citește și:

Anunț oficial! Începând cu 1 ianuarie 2021 cresc prețurile la benzină, motorină și țigări

Surpriză pentru clienții unui colos bancar! De ce veți avea parte

Veste bună pentru mii de elevi! Cresc bursele pentru anul școlar 2020-2021

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend