Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! Dupǎ demitere, Ion Bolovan spune lucrurilor pe nume – Un an şi o zi  –  termen de graţie pentru Aquaterm

Publicat

in

 »Un singur ins controleazǎ tot – El a fǎcut tot »

”Am fost incomod, am deranjat pe mulţi”

Sǎptǎmâna trecutǎ, la Curtea de Argeş a avut loc o şedinţǎ în urma cǎreia, spre surpinderea multora, Gabriel Nastea, a preluat conducerea SC Aquaterm SA. Mandatul lui Ion Bolovan a fost încheiat brusc de cǎtre AGA iar provizoratului lui Nastea, pentru şase luni de zile, a fost aprobat în cadrul unei şedinţe de consiliu convocate de îndatǎ la finalul sǎptǎmânii. De asemenea, s-a stabilt, tot de acţionariatul societǎţii, ca Nastea sǎ aibǎ o indemnizaţie lunarǎ de 4000 lei net.

Bolovan director tehnic?

Fiind un subiect amplu discutat la toate nivelurile, au apǎurt şi comentariile zilele trecute. S-a aflat spre exemplu cu Ion Bolovan nu ar vrea sǎ renunţe de tot la Aquaterm şi cǎ ar fi depus o cerere prin care vrea sǎ ocupe funcţia de director tehnic al societǎţii. Referitor la acest subiect, noul administrator, Gabriel Nastea, a declarat : « Am auzit ceva dar nu am vǎzut nici un fel de cerere. Nu ştiu de aşa ceva, dacǎ va fi vorba, se va discuta… » . La rândul sǎu, Ion Bolovan spune cǎ vrea sǎ îşi trǎiascǎ viaţa de care a uitat în cei aproape 30 de ani de când lucreazǎ la Aquaterm. « Nu… nu cred cǎ mai vreau director tehnic… Am fost atâta vreme director general, nu pot fi acum director tehnic. Am aflat cǎ în viaţǎ existǎ şi atlceva în afarǎ de muncǎ, lucru pe care nu l-am ştiut cât am fost la Aquaterm. Am fost la concert la Tudor Gheorghe şi m-am simţit foarte bine, v-am spus, mi-am dat seam cǎ viaţa e şi altceva” a declarat Ion Bolovan redactorilor PROFIT.

“Mǎ bucur cǎ noul director e crescut de noi… e familiarizat cu problemele oraşului”

Ion Bolovan mai recunoaşte cǎ, şi pentru el, numirea lui Gabriel Nastea a fost o mare surprizǎ. « Nu am ştiut pânǎ la şedinţǎ despre cine urmeazǎ sǎ îmi ia locul. M-am bucurat totuşi cǎ e vorba de Gabi. E crescut de noi, l-am avut la Aquaterm în formaţia de salubritate. Mǎ bucur cǎ e un om care cunoaşte foarte bine problemele acestui oraş. Deşi eu sunt în concediu de odihnǎ, nu se pune problema sǎ nu îi ajut, sǎ mǎ duc sǎ predau gestiunea sau orice altceva, voi rǎspunde ori de câte ori va fi nevoie de mine » a mai spus Ion Bolovan.

Un an şi o zi, termen de graţie

Referitor la modul în care va fi gestionatǎ de acum înainte societatea, Ion Bolovan a fost ferm. « Un an şi  o zi, termen de graţie. Nici mai mult nici mai puţin. Si asta pentru cǎ preluarea societǎţii de cǎtre RAJA va dubla preţul apei iar populaţia se va trezi pusǎ în faţa faptului împlinit. Nu zic cǎ nu se vor face investiţii pentru cǎ cei de la RAJA Constanţa au 140 de anghajaţi doar pentru proeicte europene şi atragerea de fonduri. Eu reuşeam sǎ acopǎr toate cheltuielile cu aproximativ 100.000 de euro lunar din care aproape un miliard era factura la eneregia electricǎ. Ei vor dubla preţul iar alţi 100.000 de euro le va fi profit. Nu degeaba se întreabǎ lumea de ce vor ei sǎ vinǎ şi sǎ investeascǎ. Pentru cǎ vor face şi bani » a mai punctat Ion Bolovan.

Vor fi probleme mari cu furnizarea de apǎ

Un subiect despre care Ion Bolovan spune cǎ va crea problem majore societǎţii va fi aceea a lucrǎrilor de la Barajul Vidraru. « Am spus şi la momentul respectiv, o spun şi acum. Vor fi mai probleme cu furnizarea de apǎ, o datǎ cu lucrǎrile de la Hidrocentrale pe Baraj. Nu am dat avizul şi am spus cǎ îmi las şi scaunul de director dar avizul nu-l dau. Si asta pentru cǎ riscǎm sǎ avem apǎ nepotabilǎ, apǎ caldǎ sau plinǎ de mâl la robinete. » spune Bolovan.

Am fost incomod, am deranjat multǎ lume

« Am fost incomod. Am deranjat multǎ lume. Iar deciziile sunt luate de un singur om al cǎrui nume îl voi spune când va fi momentul. Un singur ins care coordoneazǎ tot şi pe care îl ascultǎ toatǎ lumea a fǎcut întreaga poveste. Din anul 1986 lucrez la Aquaterm. Am vrut sǎ spun mai multe dar nu am fost lǎsat sǎ spun. Am fost înjurat de oameni dar şi apreciat. E normal sǎ fie aşa, dar pentru mine Aquatermul însemnǎ viaţa mea. Imi va fi greu acum sǎ stau, sǎ nu am activitate însǎ trebuie sǎ mǎ obişnuiesc sǎ îmi trǎiesc viaţa, sǎ gǎsesc alte activitǎţi. Aquaterm-ul m-a îmbolnǎvit. Am fǎcut atac cerebral şi cancer iar sǎnǎtatea mea e mai importanǎ. Am avut şi satisfacţii şi tocmai de aceea voi ajuta ori de câte ori va fi  nevoie de mine, la orice orǎ din zi şi din noapte. Si, credeţi-mǎ, probleme vor fi şi chiar unele mari » a concluzionat Ion Bolovan.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Nicușor Dan, atac dur la Gabriela Firea: E inutil ce face

Publicat

in

De

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL, USR şi PLUS la Primăria Capitalei  susţine că programul demarat de Gabriela Firea pentru testarea bucureştenilor e doar un exerciţiu de PR. 

În interiorul acordat pentru Adevarul, Nicușor Dan a vorbit despre programul demarat de Gabriela Firea pentru testarea bucureștenilor.

,,Pe 15 mai am făcut şi un bilanţ al ei. Avea două lucruri să facă: să-şi echipeze spitalele, ceea ce nu a făcut. Apoi să-şi protejeze personalul din subordine (asistenţii sociali, vatmanii, şoferii de pe STB). Să fac o glumă legată de protecţia angajaţilor din subordine, a protejat Poliţia Locală.  În paralel a demarat un program de testare pentru bucureşteni.

V-aţi înscris? Nu. A încercat să pară că face ceva, ca la Revoluţie. E inutil ce face Firea. Un lucru util pe care putea să-l facă era să-şi testeze angajaţii, dar nu a făcut asta. Sunt două teste: unul pe anticorpi, care ar fi corect. Însă testele dau erori mari. Testul ăsta se suprapune cu ce vrea să facă ministerul cu teste mai bune. La începutul lunii martie, sondajele arătau o diferenţă mică între dvs şi Firea.

După trei luni în care Firea a punctat la capitolul imagine, dar dvs nu aţi fost atât de rezent, nu s-a produs un decalaj?  Au fost multe sondaje, cu rezultate apropiate unele de altele. Un singur sondaj dintre ele a pus întrebarea candidatul dreptei versus Firea. Erau cam 60% la 40% procentele. În condiţiile de candidat unic al dreptei, cred că am prima şansă. Această expunere pare să îi fie adus câteva procente Gabrielei Firea. O să vedem ce spun sondajele pe care le facem începând cu zilele acestea.

Vă consideraţi acum favorit pentru Primăria Capitalei?  Nu vreau să dau pronosticuri. Eu cred că lumea nu a uitat ce a făcut Firea alături de PSD.: OUG 13, 10 august etc. 

Pandemia v-a diminuat şansele pentru a fi primar sau nu vă afectează? E un fenomen sociologic descoperit de zeci de ani care spune că în momente de criză lumea se apropie de autoritate. Cred că expunerea i-a dat un avantaj relativ. Eu mă aştept să nu sară de 40%.

  Sunteţi sigur că veţi rămâne candidatul PNL pentru Primăria Capitalei? Bineînţeles.  Unii dintre liberali v-au criticat absenţa şi i-au spus preşedintelui că mai bine ar avea un candidat propriu.  E important că cele patru partide de opoziţie din Bucureşti au avut inteligenţa de a susţine un candidat unic. ”, a declarat Nicușor Dan pentru Adevarul

Citește și:

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern

Publicat

in

De

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a făcut o serie de dezvăluiri incendiare despre Liviu Dragnea, fost lider PSD, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, și Viorica Dăncilă, fost prim-ministru.

Într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, Tudorel Toader a aruncat în aer scena politică, dezvăluind că Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă au făcut presiuni uriașe asupra sa, pentru moficarea Codului Penal, prin Ordonanță de Urgență, astfel încât să fie redus termenul de prescripţie a răspunderii penale.

De asemenea, Toader susţine că liderii PSD şi ALDE i-au cerut „amnistie şi graţiere”, tot prin OUG.

Mi s-a cerut insistent, de foarte multe ori, odată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate la vârful vârfului, eram patru din ţara asta, era şi doamna prim-ministru (Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă – n.red.). Mi se cerea să promovez ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Penal/Procedură penala, cu ce rămăsese de la CCR. (…)

Patru ore am discutat. Argumentul meu a fost: care este urgenţa ca să modifici Codul Penal prin procedură de urgenţă, să reduci termenul de prescripţie a răspunderii penale? Aţi început în Parlament, finalizaţi în Parlament, nu la Guvern. Sigur, eu ştiam că în acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern, dar ea era inevitabilă”, a afirmat Toader.

Vezi și Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Declarația pe propria răspundere nu mai este necesară! Iată, însă, pentru ce puteți primi amenzi

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend