Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV, DOCUMENTE! Arhiepiscopia, la un pas să preia clădirile Liceului Forestier din Curtea de Argeș – SE DESFIINȚEAZĂ LICEUL?

Publicat

in

Lăcomia bisericii pare de nestăpânit, atunci când vine vorba de imobiliare, fie că este vorba de clădiri importante, păduri sau alte suprafețe de teren. Măcinată în prezent, de un scandal intern imens, Arhiepiscopia Argeșului își dorește și aproape a reușit să pună mâna și pe o clădire simbol a orașului regal. Este vorba de imobilele unde ființează acum Liceul Tehnologic Regele Mihai, adică fostul Liceu Forestier cu tot ceea ce înseamnă acesta. Demersurile au fost inițiate de Arhiepiscopie încă de acum mai bine de 10 ani dar, zilele acestea, o adresă sosită de la Guvern arată că popii sunt foarte aproape de a deveni stăpâni pe actualul Liceu Forestier. Mai mult, potrivit surselor noastre, preoții s-ar fi folosit de niște documente care nu reflectă adevărul sau ar fi omis să depună altele tocmai pentru că nu ar fi în posesia lor. Chestionat pe această temă, primarul Panțurescu a declarat că preoții se folosesc de o lege care le-ar da dreptul să preia liceul dar, a precizat Constantin Panțurescu, va face toate demersurile pentru ca Liceul Tehnologic să nu fie retrocedat Arhipeiscopiei. Cel puțin nu acum, ci peste maxim 10 ani cât permite și legea.

DOCUMENTE

CLICK AICI SĂ VEZI ADRESA DE LA GUVERN CĂTRE PRIMĂRIA CURTEA DE ARGES

CLICK AICI SĂ VEZI ADRESA DE PRIMĂRIA CURTEA DE ARGES CĂTRE LICEU

Pentru a vedea inca 12 documente trebuie sa te loghezi…

Potrivit informatiilor oficiale, prin cererile depuse în temeiul prevederilor Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății şi justiției, precum şi unele măsuri adiacente, la Primăria municipiului Curtea de Argeş, județul Argeş, înregistrate cu nr. 264/18.11.2005 şi nr. 265/18.11.2005, ulterior redirecționate spre competentă soluţionare către Comisia specială de retrocedare şi înregistrate cu nr. 1136/C/08.05.2009 şi nr. 1261/C/21.05.2009, Eparhia Argeşului şi Muscelului a solicitat restituirea imobilului, construcții şi teren aferente Seminarului Teologic Neagoe Vodă Basarab, în prezent Grupul Scolar Forestier Curtea de Argeş, situat în municipiul Curtea de Argeş, județul Argeş. Prin adresa nr. 32777/02.11.2022, Primăria municipiului Curtea de Argeş a comunicat informații privind situația juridică a imobilului identificat cu nr. cad. 80422, înscris în C.F. nr. 80422 a localității Curtea de Argeş, situat în municipiul Curtea de Argeş, bd. Basarabilor nr. 21, județul Arges.

Având in vedere cele de mai sus, Guvernul României, prin comisia specializată, aduce la cunoştinţă Primăriei Curtea de Argeș de prevederile art. 45 din Legea nr. 165/2013 (vezi document PDF mai sus), cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora imobilele afectate unor activități de interes public din învăţământ, sănătate sau cultură se restituie foștilor proprietari.

….. CONȚINUT PREMIUM – LOGHEAZĂ-TE PENTRU A CONTINUA ……

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Alocații majorate începând cu luna aceasta! Cu cât vor primi, în plus, părinții

Publicat

in

sursa foto:  romaniatv.net

    Alexandra Pătrașcu, redactor

  • 07.02.2023

Alocațiile pentru copii s-au majorat la începul acestui an cu aproape 14%, valoarea inflației anunțate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru 2022. Primele alocații mărite vor intra pe carduri chiar de miercuri, 8 februarie 2023

Începând din această lună, alocațiile pentru copii vor avea următoarele valori:

  • 683 de lei – pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități);
  • 277 de lei – pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale);
  • 683 de lei – pentru copiii cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani.

COMENTEAZĂ

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Marcel Boloș, după transmiterea declarațiilor de cheltuieli din ianuarie: ‘Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 miliarde de euro și tragem să salvăm până la ultimul cent pe care îl putem obține’

Publicat

in

Astfel, Autoritatea de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare a transmis declarații de cheltuieli în valoare de 104 milioane euro, Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate – 21 milioane euro, Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional – 52 milioane euro și Autoritatea de Management a Programului Operațional Capacitate Administrativă – 7 milioane euro.

„Ne-am asumat că vom aduce anul acesta rata de absorbție cât mai aproape de 100%, fără să ne permitem să acceptăm mai puțin de 95%. Începutul ne face să fim optimiști că vom reuși ceea ce ne-am propus, după ce am senat în 30 de zile peste 600 contracte de finanțare, în valoare de aprox. 257 milioane euro. Ele se adaugă celor peste 2.300 semnate anul trecut. Cel mai important este că impactul proiectelor pe care le finanțăm prin aceste programe operaționale se regăsește atât în economie, prin sprijinul pe care l-am acordat mediului de afaceri, cât și în calitatea vieții din mediile rural și urban, prin investițiile în infrastructura de transport, în extinderea rețelelor de apă și apă uzată, în energie verde sau în domenii precum educație sau sănătate”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

În ceea ce privește execuția Cadrului Financiar Multianual 2014-2020, până la această dată, sumele totale primite de la Comisia Europeană, reprezentând prefinanțări și rambursări, aferente programelor finanțate din FESI (PO Infrastructură Mare, PO Competitivitate, PO Regional, PO Capacitate Administrativă, PO Asistență Tehnică, PO Capital Uman, PN Dezvoltare Rurală, PO Pescuit și Afaceri Maritime) și din FEAD (POAD) se situează la aprox. 26,1 miliarde euro (6,2 miliarde euro de la începutul anului 2022 până în prezent, din care 180 milioane euro în anul 2023), ceea ce reprezintă aprox. 74% din alocarea UE aferentă acestor programe.

Peste 15.000 de contracte cu beneficiarii

În plus, s-au rambursat de către Comisia Europeană aprox. 12,55 miliarde euro pentru plăți directe în agricultură (1,86 miliarde euro de la începutul anului 2022 până în prezent).

Autoritățile de management au semnat 15.358 contracte de finanțare  cu beneficiarii, cu o valoare totală de aprox. 47,4 miliarde euro, iar plățile totale către beneficiari în cadrul contractelor semnate însumează aprox. 20,1 miliarde euro.

Sumele solicitate Comisiei Europene sunt de aprox. 16,9 miliarde euro (5,02 miliarde euro de la începutul anului 2022 până în prezent). Din acestea, CE a efectuat rambursări de aprox. 14,94 miliarde euro: 4,4 miliarde euro de la începutul anului 2022, din care 180 milioane euro în anul 2023.

Până în prezent, în cadrul exercițiului financiar 2014-2020 nu au fost dezangajate sume aferente programelor operaționale, întrucât valoarea aplicațiilor de plată transmise CE a acoperit necesarul de cheltuieli, se arată în comunicatul transmis de MIPE.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend