Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Exclusiv! Directorul CC „TM” Liviu Cioacă „la loc comanda”!

Publicat

in

Directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” Câmpulung, Liviu Cioacă a arătat că este un bun executant atunci când, fără să crâcnească, a luat act de comanda internă, venită dinspre primărie, de a-şi face bagajele şi de a-şi muta activitatea într-o zonă limitrofă a municipiului, respectiv Centrul de Afaceri din curtea Colegiului Tehnic. După ce spaţiul din Centrul de Afaceri a început să fie amenajat, Cioacă a primit un alt ordin de retragere a trupelor la vechea bază, Casa de Cultură C. D. Aricescu, unde îşi desfăşoară activitate, cu chirie, din martie 2008.
Interesant că, şi mai demult, activitatea Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” era ca şi mutată undeva pe centura Câmpulungului, într-o fostă grădiniţă de pe şoseaua de variantă la câţiva kilometri de centrul municipiului.
Motivul care a stat şi încă mai stă la baza mutării activităţii culturale câmpulungene, oriunde pe raza extremităţilor municipiului, este contractul de închiriere încheiat între Casa de Cultură C. D. Aricescu şi Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”.
În premieră, am putut afla, în mod oficial, suma pe care Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” o plăteşte Casei de Cultură C. D. Aricescu pentru chirie, aceasta ridicându-se la 18.000 lei pe an, mai precis 1500 lei pe lună, pentru spaţiul de birou, scenă, ocazional sala de spectacole, o cameră pentru materiale şi utilităţi, plus cablu TV şi Internet.

Banii pe chirie se vor mai plăti mult şi bine până ce sediul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” va fi reabilitat şi la interior nu numai pe exterior.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila: ‘O mască de unică folosință spălată și călcată își pierde calitățile filtrante’

Publicat

in

De

Prof. dr. Alexandru Rafila, a explicat cum trebuie înțeles ordinul privind obligativitatea măștilor în spațiile publice și a precizat că măștile chirurgicale, de unică folosință, trebuie folosite doar o singură dată.

”Trebuie să existe o pauză în purtarea măștii. Nu poți să păstrezi masca 8 ore, oricum ea trebuie schimbată în acest interval. La o oră – două, trebuie să respiri normal, fără mască.”

Profesorul a reiterat că măștile chirurgicale se poartă doar o singură dată, după care se aruncă cu grijă pentru a evita contaminarea.

„Măștile de unică folosință, chirurgicale sunt de unică folosință, se aruncă. Spălatul și călcatul se referă la măștile textile. O mască de unică folosință spălată și călcată își pierde calitățile filtrante total și nu faci altceva decât să compromiți și calitatea măștii și scopul pentru care este purtată.”, a spus prof. dr. Rafila, conform Antena3.

„Mie nu mi place că oamenii iau măsurile în extrem. Trebuie să înțelem ce scrie în actul normativ, dar și spiritul acestor lucruri. Aceste lucruri trebuie și explicate, (…) nu doar să citim niște interdicții sau recomandări, pe care nici măcar nu putem să le comentăm. Sunt foarte multe elemente care schimbă percepțiile unei persoane, iar noi trebuie să răspundem tuturor oamenilor, indeiferent de individualitatea pe care o are fiecare”, a mai spus prof. Rafila în legătură cu etapele ce trebuie urmate atunci când se impun măsuri noi pentru cetățeni.

Citește și:

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Kelemen Hunor: ‘Ei abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare și abia așteaptă să nu mai meargă până la alegeri’

Publicat

in

De

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, că liberalii vor guverna, că ‘nu au încotro’, deși’abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare’. El a mai apreciat că nici PSD nu își dorește să guverneze.

”Nu s-au gândit să guverneze până în decembrie 2020. (…) Vor guverna, că n-au încotro. Nu ne-am gândit, nici măcar n-am discutat cu colegii din Parlament (despre o moțiune de cenzură – n.r.). Nu ne-au căutat. În acest moment am impresia că PSD își dorește să guverneze”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai spus că PSD, ALDE și ProRomânia pot forma o majoritate, dar nu își doresc să preia guvernarea.

”De moțiune de cenzură vorbesc mai mult cei de la PNL. Ei abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare și abia așteaptă să nu mai meargă până la alegeri. În acest moment, PSD, ALDE, PRO România au majoritate. Matematic ei pot guverna dacă vor. Pot forma majoritate. Dar nu cred că doresc acest lucru. Nici măcar USR-ul nu a vrut să intre la guvernare, fiindcă știau că vor pierde dacă vor guverna în această perioadă. Eventual, dacă lucrurile se complică, vom putea vota o moțiune în septembrie și rămâne un guvern cu puteri limitate”, a adăugat liderul UDMR.

Citește și:

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend