Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! Dan Petrescu a învins Primăria Curtea de Argeș la Curtea Constituțională – VA CERE DAUNE

Publicat

in

După ani buni de luptă prin instanțe, încercînd să-și găsească dreptatea dar să și arate gravele nereguli din primăria Curtea de Argeș, fermierul Dan Petrescu, actual consilier local, a ieșit învingător în mediatizatul scandal al pășunilor din Curtea de Argeș. După o decizie a Tribunalului Argeș nerespectată de către Primăria Curtea de Argeș – ceea ce ar putea duce spre o fapta de natură penală, juriștii Primăriei a contestat decizia magistraților argeșeni la Curtea Constituțională a României în numele Primăriei și Consiliului Local Curtea de Argeș. Ieri, Valer Dorneanu și ceilalți judecători ai CCR au soluționat definitiv această speță, dosarul 3.647/109/2018, si au dat câștig de cauză lui Dan Petrescu. Înfrânți definitiv, primăria și Consiliul Local Curtea de Argeș sunt obligate prin Decizia CCR nr. 364 din 03.06.2021 să plătească și cheltuieli de judecată lui Dan Petrescu. Decizia magistraților CCR urmează a fi publicată și in Monitorul Oficial.

Dan Petrescu ne-a declarat: “ Mă bucur că am câștigat, că s-a făcut dreptate și că justiția și-a făcut datoria. Am fost ieri in sala si am vorbit cu judecatorul Valer Dorneanu. I-am explicat lui și celorlalți magistrați bătaia de joc de aici, de la Primăria Curtea de Argeș, și cum se aranjează ilegal lucrurile pe aici de către un grup de oameni cu mari interese. Da, vor trebui să plătească cheltuielile de judecată și , cel mai probabil, le voi cere și daune pentru ceea ce mi-au făcut în ultimii ani. La fel, poate cineva se va autosesiza că Primăria prin primarul Panțurescu nu a respectat o hotărâre judecătorească. Ori ce înseamnă asta ?”, ne-a declarat Dan Petrescu. Rămâne de vazut ce sumă le va cere Dan Petrescu consilierilor locali și primăriei drept daune dar, se pare, va fi o sumă consistentă.

Revenim cu detalii pe acest subiect….

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela face scut în jurul lui Ludovic Orban: ‘Guvernul condus de președintele PNL a dovedit competență, curaj și patriotism. A avut priceperea să salveze vieți’

Publicat

in

De

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a reafirmat că organizația județeană pe care o conduce îl va susține pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al PNL la congresul din luna septembrie.

Am avut o şedină a organizaţiei judeţene, a Colegiului director, în care am stabilit data alegerilor în filială,  norma de reprezentare pentru fiecare organizaţie şi calendarul de alegeri în fiecare  organizaţie în cele 77 de UAT-uri din judeţul Caraş-Severin, din Banatul de munte.  În acelaşi timp, în cadrul şedinţei, ne-am exprimat încă o dată susţinerea pentru domnul preşedinte Ludovic Orban ca  şi candidat la Congresul din septembrie şi eu ca preşedinte sunt alături de domnia sa, în echipa sa şi filiala şi-a manifestat, aşa cum ştiţi, ca şi în viitor, la competiţia din luna septembrie, să fim alături de domnia sa.

Argumentele sunt foarte multe. Pot spune doar că a dovedit ca premier, în cel mai dramatic an al României de după Al Doilea Război Mondial că a avut curajul şi priceperea  să salveze vieţi. O spun în cunoştinţă de cauză şi nu doresc să intru în argumente, în probe, în motive”, a declarat Marcel Vela.

Vela a adăugat că, făcând parte din echipa guvernamentală a lui Ludovic Orban, ca ministru de Interne, este normal să rămână alături de acesta.

Sunteţi cu toţii la curent cu orice eveniment, orice acţiune a Guvernului României care a dovedit, un guvern liberal condus de preşedintele Ludovic Orban şi competenţă, şi curaj, şi patriotism. Făcâd parte din aceatsă echipă condusă de premierul Ludovic Orban mi se pare normal să rămân alături de domnia sa şi să luptăm alături pentru o lume mai bună, o Românie dezvoltată şi o perspectăvă mai dezvoltată pentru toţi compatrioţii noştri”, a declarat Marcel Vela, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu, despre ora de educație sexuală: ‘Este foarte bună. Cuvântul sexual, pentru acei părinți care sunt mai puțin pregătiți, poate să genereze foarte facil idei preconcepute’

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat despre introducerea orei de educația sexuală, în școli, că este una foarte bună și că elevii ar trebui să se înscrie din start la acest curs opțional.

În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că nu are nicio emoţie cu această titulatură, deşi pentru unii părinţi ar putea genera idei preconcepute.

Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei este de părere că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună.

Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a explicat ministrul, conform news.ro.

Sprin Cîmpeanu consideră că profesorii de biologie şi personalul medical care are competenţe ar trebui să predea aceste cursuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend