Conecteaza-te cu noi

POLITICA

EXCLUSIV ! Constantin Nicolescu anticipează scorul din Argeş de la referendum: „60% vor vota pentru demiterea lui Băsescu”

Publicat

in

NICOLESCU:„În jur de 60% dintre argeşeni vor fi de acord cu destituirea preşedintelui”

NICOLESCU: „În jur de 60% dintre argeşeni vor fi de acord cu destituirea preşedintelui”

Constantin Nicolescu anticipează că majoritatea argeşenilor care vor veni la urne la referendumul de la 29 iulie se vor pronunţa pentru demiterea lui Traian Băsescu. Într-un interviu acordat ziarului Profit, Nicolescu spune că pentru destituirea preşedintelui vor vota circa 60% dintre participanţi.
Pe de altă parte, preşedintele filialei judeţene PSD şi copreşedinte al USL Argeş explică de ce trebuie demis Băsescu şi cum se vor mobiliza partidele din Uniunea Social Liberală ca să-i convingă pe argeşeni să se prezinte la urne şi să voteze pentru demitere.

Care sunt motivele care vă determină să votaţi pentru demiterea lui Traian Băsescu?
– În primul rând, trebuie să fie o schimbare în România. Nu contează cine era preşedintele. Oricine ar fi fost şi s-ar fi comportat ca actualul preşedinte, decizia mea ar fi fost să votez pentru schimbare. El (n.r. – Traian Băsescu), în loc să încurajeze o armonie între categoriile sociale, între categoriile profesionale, între nivelele de răspundere pe care le are autoritatea locală cu autorităţile centrale, a acţionat pe principiul „dezbină ca să domini”. A folosit acest principiu prea mult. Poate că e bun în politică într-o anumită doză, dar, totuşi, când depăşeşte o anumită măsură dăunează societăţii.
În al doilea rând, lipsa de dialog pe care a promovat-o între partidele politice. Nu poţi împărţi o ţară pe culori politice, iar oamenii nu pot trăi pe culori politice. Tara, totuşi, e una singură. Familiile au nevoie de linişte, de siguranţă pentru copiii lor în ceea ce priveşte nivelul de trai, serviciul şi libertatea. Când toate acestea sunt deranjate, ele trebuie corectate.
Cel puţin din 2009, când ar fi trebuit să existe o schimbare substanţială în comportamentul preşedintelui, atitudinea lui s-a agravat în sensul celor pe care le-am spus mai înainte. Nu cred că există la momentul acesta argumente prea multe pentru păstrarea în funcţie a actualului preşedinte. Cu toate că, trebuie să o recunosc, este o personalitate politică ce s-a impus. Dar, ştiţi cum se spune, mintea multă poate să şi dăuneze. Sau mintea nefolosită cum nu trebuie duce la situaţii care mai mult dăunează decât să facă bine.
USL Argeş se va mobiliza pentru referendum? Vă întreb şi fiindcă la precedentul referendum pentru demiterea preşedintelui, din 2007, nu aţi avut o mobilizare exemplară. Mă refer la PSD, PNL şi PC Argeş.
– Nu putem compara cu referendumul din 2007. Românii nu îşi făcuseră o părere foarte clară. Nu aveau cum să îşi dea seama în doar doi ani de zile de mandat al lui Traian Băsescu cum vor evolua mai departe acţiunile preşedintelui. Până atunci, el făcuse doar greşeli care, deşi în mediul politic au fost considerate mari, populaţiei nu i s-au părut la fel.
Astăzi, după opt ani, oamenii deja simt consecinţele comportamentului preşedintelui şi constată că nu trăiesc mai bine. Sloganul lui de bază (n.r. – „Să trăiţi bine!”) nu funcţionează. Nu se trăieşte mai bine în România decât acum opt ani. Nu cred că e nevoie de o mobilizare deosebită din partea noastră.
Argumentele aduse chiar în justificarea Curţii Constituţionale sunt suficiente dacă vor fi comentate la nivelul localităţilor, cu cetăţenii. Pe de altă parte, oamenii s-au informat de la televizor. Îşi fac singuri părerea lor şi nu cred că le putem influenţa foarte mult părerea. În ceea ce priveşte mobilizarea pentru prezenţa la vot, rămâne întotdeauna un semn de întrebare.
La referendumul din 2007, 70% dintre argeşenii prezenţi la urne au votat împotriva demiterii şi doar 30% pentru demitere. În ceea ce priveşte referendumul de la 29 iulie, ce procente anticipaţi că vor fi în Argeş?
– Aşa cum am simţit eu pulsul populaţiei la alegerile locale, cred că rezultatul referendumului va fi aproape similar cu cel de la locale. Adică în jur de 60% vor fi de acord cu destituirea preşedintelui. Marja, în plus sau în minus, va depinde de cele care se vor întâmpla în aceste săptămâni de campanie până la referendum.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Alina Gorghiu, noul președinte al PNL Argeș – CE A DECLARAT ACEASTA

Publicat

in

De

Alina Gorghiu a preluat, începând de astăzi, șefia al PNL Argeș ca președinte interimar. Aceasta a făcut primele declarații, privind obiectivele pe care le are ca lider al filialei.

Astăzi, colegii m-au mandatat să preiau interimatul la conducerea PNL Argeș. PNL are nevoie de unitate și organizații performante. Este obiectivul pe termen scurt pe care trebuie să îl atingem, dat fiind că au rămas mai puțin de trei ani pentru a pregăti proiectul PNL2024. Trebuie să ne adaptăm timpurilor actuale, asigurând, totodată, un permanent parteneriat corect, puternic și loial între baza partidului și structurile de la centru.

În PNL, trebuie să recunoaștem, nu a fost totul ca la carte în ultimele luni. Campania internă a devoalat această realitate. PNL Argeș este exemplul elocvent pentru cât de toxică este falia pentru întreg partidul atunci când cei care conduc organizația se cred mai presus de tot și toate.

Sunt argeșeancă, sunt un om al dialogului și din comunicarea permanentă cu liberalii autentici de acolo, am aflat exact problemele din filială și cine le-a generat. Oamenii vor liberalism autentic și vă asigur ca la Argeș așa va fi de aici înainte. Voi strânge la aceeași masă oameni valoroși, oameni deschiși la dezbateri cu toate cărțile pe masă și care știu ce trebuie făcut pentru a crea plus valoare în buzunarele tuturor argeșenilor, indiferent de simpatiile politice.

PNL are nevoie de unitate și organizații performante. Este obiectivul pe termen scurt pe care trebuie să îl atingem, dat fiind că au rămas mai puțin de trei ani pentru a pregăti proiectul PNL2024. Trebuie să ne adaptăm timpurilor actuale. Asigurând, totodată, un permanent parteneriat corect, puternic și loial între baza partidului și structurile de la centru.

Doar așa, problemele la nivel local și în beneficiul tuturor românilor își vor găsi rezolvare. Urmează un amplu proces de evaluare și reorganizare a filialei PNL Argeș.”, a declarat Alina Gorghiu

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Petrescu anunță o nouă “golăneală”: Șefia la Piețe dată lui Ionel Păunescu cu dedicație și încălcare a legii

Publicat

in

De

Conslierul Dan Petrescu e foc si pară după ce Ionel Păunescu a preluat șefia Piețelor din Curtea de Argeș. Deși se știa încă din primăvară că postul de director al SPPTO este rezervat politic fostului pesedist Ionel Păunescu, organizarea si desfășurarea concursului a ridicat multe semne de intrebare. Imediat dupa desfasurarea concursului la care a participat doar un candidat, Ionel Păunescu, consilierul local Dan Petrescu a răbufnit susținând că “asistăm iar la o mare golăneală”. Acesta a anuntat ca va contesta concursul si va depune si o plangere. ” E incredibil ce se întampla si asistam iar la o mare golaneală. Practic, primăria Curtea de Argeș a incălcat legea, Codul Administrativ. Concursul nu a fost anuntat asa cum prevede legea. Nu apare publicat nicaieri , nici pe siteul GOV.ro, nici prin ziare …. Au incalcat iar legea doar pentru a-și face jongleriile politice. E clar ca vor sa-l elimine pe Ionel Păunescu. L-au scos din Consiliu Local ca sa ii dea postul de director pentru ca, mai apoi, sa il demita de acolo si sa scape definitiv de el. Eu voi contesta, voi face plangere la institutiile abilitate pentru ca asa ceva nu se poate….”, a declarat Dan petrescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend