Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! CJ Argeş, afaceri cu un italian arestat pentru corupţie !?! Ceva PUTE la Cetatea Poienari ! 

Publicat

in

– Salvatore Fatigati, patronul firmei care vrea milioanele de euro ca să repare Cetatea Poienari, arestat luna trecuta de carabinieri, în Italia, pentru licitatii trucate

Aşa cum relatam în urmă cu două săptămâni, după un eşec lamentabil în selectarea ofertelor de reabilitare a unuia dintre cele mai importante obiective turistice din Argeş, compania italiană Apulia a depus singura ofertă pentru realizarea lucrărilor de conservare și consolidare a Cetății Poenari din comuna Arefu, contract estimat la 7,3 milioane de lei, fără TVA, pentru 19 luni. Beneficiarul lucrărilor este Consiliul Județean Argeș, iar finanțarea acestora va fi asigurată din fonduri europene – 85%, bugetul național – 13% și bugetul local – 2%. Surpriza de proportii, insa ! După publicarea materialului şi în ediţia online, doi jurnalişti de la un ziar din Italia, din Bari mai exact, ne-au contactat pentru a ne spune mai multe despre această firmă, Apulia SRL, care ar urma, cu acordul Consiliului Judeţean Argeş. să se ocupe de unul dintre cele mai importante obiective turistice ale judetului şi ţării pe banii noştri si pe bani europeni. Astfel, Apulia SRL se află în acest moment în centrul unui scandal monstru în Italia, in provincia Bari după ce, cu exact o luna in urma, carabinierii si procurorii italieni au descins in forta la sediul companiei si au arestat pe patronul acesteia pentru infractiuni de coruptie. Motivul: viceprimarul municipiului Acquaviva delle Fonti, localitate din provincia Bari, l-a denunţat pe patronul Apulia SRL, Salvatore Fatigati, ca i-a dat mita pentru a castiga licitația pentru lucrările de restaurare a Teatrului Municipal din Acquaviva delle Fonti (contract de 3.248.314,00 euro) precum și pentru atribuirea unor contracte viitoare.

Procurorii au extins cercetarile asupra patronului Apuli SRL si cel al unei alte firme, cu care se asociase pentru a castiga fraudulos licitatii cu bani publici şi din fondurile UE, si pentru alte dări de mita catre primari sau functionari publici din primariile localitatilor Altamura si Castellana Grotte. De remarcat ca exista o lista lungă de primării, toate din regiunile Puglia și Basilicata, în care Apulia SRL ​​a primit contracte pentru construcția de școli, teatre și cinematografe. De remarcat ca, potrivit jurnalistilor italieni care ne-au oferit aceste informatii, arestarea lui Salvatore Fatigati, patronul Apulia SRL, firma care vrea sa preia lucrarile de restaurare pe milioane de euro a cetatii Poienari, a fost arestat in acelasi timp cu alti 11 functionari ai unor primarii si patroni in cadrul unei actiuni de amploare a carabinierilor si procurorilor in data de 12 iulie.

Din informatiile pe care noi le detinem, Apulia SRL depusese oferta de reabilitare a cetatii Poienari cu doar cateva zile inainte de arestarea patronului firmei. Mai mult, sursele noastre din Consiliul Judetean Arges, sustin ca Salvatore Fatigati ar fi venit in Arges si ar fi avut chiar o intalnire cu conducerea CJ Argeş cu doar cateva zile inainte de a fi arestat in Italia pentru infractiuni de coruptie. La acest moment ne este greu sa spunem daca si domnul Dan Manu sau juristii CJ stiau, sau au aflat intre timp, de arestarea pentru coruptie a patronului firmei care voia milioanele de euro banii europeni pentru a reface Cetatea Poienari. Dacă nu ştia ce hram poarta aceasta firma e grav, iar dacă a stiut sau ştie, e şi mai grav. Nu de alta dar ar da ca dracu sa vezi carabinierii si procurorii italieni că descind la sediul CJ Arges ?

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești bune! Asimptomaticii nu îi pot infecta pe cei din jur

Publicat

in

De

Studiu bombă!  Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala, arată studiul, conform Mediafax.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii.

Ei pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Aceste noi date vor schimba cu siguranţă modul în care oamenii se vor raporta la acest virus în viitorul apropiat.

„În momentul în care există un contact prelungit aşa cum se întâmplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populaţie, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul ca un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea schimbă mult datele problemei pentru că asta înseamnă că, dacă o persoană este asimptomatică şi ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru care este diferit faţă de ceea ce ştiam până acum”, explică medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

„Acest studiu ar putea schimba trei elemente în plan practic: persoanele diagnosticate dar asimptomatice cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebui să ne fie teamă în momentul în care ieşim din casă şi venim în contact cu alte persoane, să ne gândim că cei din jur, chiar dacă nu au simptome pot să transmit, riscul e categoric mai mic, în al treilea rând: singurul studiu din România vorbeşte de un procent de 2%, ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticaţi, asta înseamnă că, în rest, cei mai mulţi au avut forme asimptomatice. Studiul de faţă cumva ne linişteşte şi ne putem gândi că persoana simptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim cu diverse ocazii”, mai spune Dr. Marinescu.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine şi a fost trimis deja experţilor OMS pentru o reacţie din partea acestora.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei a făcut anunțul! Când s-ar putea redeschide mall-urile

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la TVR, că românii ar putea să nu mai stea 14 zile în izolare la întoarcerea din vacanța în străinătate, iar mall-urile s-ar putea deschide la mijlocul lunii iunie.

„Aș numi așa de o zonă a liberalizării de întoarcere în țară. Eu sunt optimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică.

Mâine, (n.r. marți) la ora 3, am o întânire cu reprezentanții mall-urilor. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor 2 săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend