Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! CJ Argeş, afaceri cu un italian arestat pentru corupţie !?! Ceva PUTE la Cetatea Poienari ! 

Publicat

in

– Salvatore Fatigati, patronul firmei care vrea milioanele de euro ca să repare Cetatea Poienari, arestat luna trecuta de carabinieri, în Italia, pentru licitatii trucate

Aşa cum relatam în urmă cu două săptămâni, după un eşec lamentabil în selectarea ofertelor de reabilitare a unuia dintre cele mai importante obiective turistice din Argeş, compania italiană Apulia a depus singura ofertă pentru realizarea lucrărilor de conservare și consolidare a Cetății Poenari din comuna Arefu, contract estimat la 7,3 milioane de lei, fără TVA, pentru 19 luni. Beneficiarul lucrărilor este Consiliul Județean Argeș, iar finanțarea acestora va fi asigurată din fonduri europene – 85%, bugetul național – 13% și bugetul local – 2%. Surpriza de proportii, insa ! După publicarea materialului şi în ediţia online, doi jurnalişti de la un ziar din Italia, din Bari mai exact, ne-au contactat pentru a ne spune mai multe despre această firmă, Apulia SRL, care ar urma, cu acordul Consiliului Judeţean Argeş. să se ocupe de unul dintre cele mai importante obiective turistice ale judetului şi ţării pe banii noştri si pe bani europeni. Astfel, Apulia SRL se află în acest moment în centrul unui scandal monstru în Italia, in provincia Bari după ce, cu exact o luna in urma, carabinierii si procurorii italieni au descins in forta la sediul companiei si au arestat pe patronul acesteia pentru infractiuni de coruptie. Motivul: viceprimarul municipiului Acquaviva delle Fonti, localitate din provincia Bari, l-a denunţat pe patronul Apulia SRL, Salvatore Fatigati, ca i-a dat mita pentru a castiga licitația pentru lucrările de restaurare a Teatrului Municipal din Acquaviva delle Fonti (contract de 3.248.314,00 euro) precum și pentru atribuirea unor contracte viitoare.

Procurorii au extins cercetarile asupra patronului Apuli SRL si cel al unei alte firme, cu care se asociase pentru a castiga fraudulos licitatii cu bani publici şi din fondurile UE, si pentru alte dări de mita catre primari sau functionari publici din primariile localitatilor Altamura si Castellana Grotte. De remarcat ca exista o lista lungă de primării, toate din regiunile Puglia și Basilicata, în care Apulia SRL ​​a primit contracte pentru construcția de școli, teatre și cinematografe. De remarcat ca, potrivit jurnalistilor italieni care ne-au oferit aceste informatii, arestarea lui Salvatore Fatigati, patronul Apulia SRL, firma care vrea sa preia lucrarile de restaurare pe milioane de euro a cetatii Poienari, a fost arestat in acelasi timp cu alti 11 functionari ai unor primarii si patroni in cadrul unei actiuni de amploare a carabinierilor si procurorilor in data de 12 iulie.

Din informatiile pe care noi le detinem, Apulia SRL depusese oferta de reabilitare a cetatii Poienari cu doar cateva zile inainte de arestarea patronului firmei. Mai mult, sursele noastre din Consiliul Judetean Arges, sustin ca Salvatore Fatigati ar fi venit in Arges si ar fi avut chiar o intalnire cu conducerea CJ Argeş cu doar cateva zile inainte de a fi arestat in Italia pentru infractiuni de coruptie. La acest moment ne este greu sa spunem daca si domnul Dan Manu sau juristii CJ stiau, sau au aflat intre timp, de arestarea pentru coruptie a patronului firmei care voia milioanele de euro banii europeni pentru a reface Cetatea Poienari. Dacă nu ştia ce hram poarta aceasta firma e grav, iar dacă a stiut sau ştie, e şi mai grav. Nu de alta dar ar da ca dracu sa vezi carabinierii si procurorii italieni că descind la sediul CJ Arges ?

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Incendiu la Curtea de Argeș – Un cap tractor a fost cuprins de flăcări

Publicat

in

De

În urma cu puțin timp, toți pompierii de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș au intervenit la un incendiu ce a izbucnit la un cap tractor, care avea legată de el o cisternă goală, folosită la transportul unei pulberi din compoziția asfaltului. Incidentul a avut loc chiar pe strada de lângă sediul unității de pompieri din Curtea de Argeș. Intervenția rapidă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie lichidat rapid, eliminându-se, astfel, alte pericole

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru, despre redeschiderea restaurantelor: Sperăm să fie cât mai repede

Publicat

in

De

În măsura în care o să avem o concluzie vom aborda și deschiderea restaurantele. Sperăm să fie cât mai repede”, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care autoritățile au dat mai multe amenzi în ultimele zile agenților economici pentru nerespectarea regulilor de igienă sau distanțare socială.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend