Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Cine a început să-i ‘sape groapa’ lui Florin Cîțu: Operațiunea declanșată de #Rezist

Publicat

in

Dezvăluire Bugetul.ro Protestatarii #Rezist se implică în lupta internă din Partidul Național Liberal. Marți, pe pagina de Faceook „Legalizăm.ro” a fost lansat un atac pe față la adresa premierului Florin Cîțu. Cei de la Legalizăm.ro susțin că Florin Cîțu a făcut pușcărie două zile, în perioada în care a fost la studii în SUA, pentru că a condus sub influența alcoolului sau a drogurilor. Bugetul.ro vă dezvăluie cine se află în spatele Legalizăm.ro. Proiectul „Legalizăm.ro” este susținut de ONG-ul Evoluție în Instituție. Cine este președintele ONG-ului respectiv? Nimeni altul decât liderul #Rezist Cristian Dide.

Legalizăm.ro recunoaște pe pagina de socializare că acest atac este unul lansat în contextul luptei pentru șefia Partidului Național Liberal.

Mai mult, „reziștii” afirmă că aceste informații le-au fost furnizate de oameni care îl susțin pe contracandidatul lui Florin Cîțu în lupta pentru șefia PNL-ului, Ludovic Orban.

Pe de altă parte, în spatele atacului s-ar putea afla, în realitate, partenerii de Coaliție din USR-PLUS, având în vedere că Dide a fost observator electoral pentru Alianța 2020, la alegerile europarlamentare din 2019. Astfel, lupta internă din PNL ar putea fi folosită pentru a distrage atenția de la adevărații păpușari care au comandat atacul la premier.

Florin Cîțu a recunoscut că a condus sub influența alcoolului

Întrebat miercuri, după ședința de Guvern, dacă este adevărată informația care circulă în spațiul public, anume că a fost închis două zile, pentru că a condus sub influența drogurilor sau a alcoolului, Florin Cîțu a recunoscut că a condus băut.

Cîțu a precizat că a fost o greșeală de acum 20 de ani.

Acum 20 de ani, a fost vorba de un proces de condus sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în 4 tururi de scrutin cu PSD n-a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL”, a afirmat, miercuri, Florin Cîțu.

Atacul demarat de #Rezist împotriva lui Florin Cîțu

Motivul pentru care aceasta știre despre prim-ministrul României iese la iveala dupa 20 de ani, este că Florin Cîțu candidează pentru postul de președinte al PNL. Datorită acestui fapt, sursele noastre politice, care susțin contracandidatul domnului Cîțu, au început să îi sape groapa și ne-au furnizat această informație pe care noi o considerăm de interes public.

📖Articolul în baza căruia a fost condamnat:

321J.2 Operating while under the influence of alcohol or a drug or while having an alcohol concentration of .08 or more (OWI).

Site-ul unde puteți vedea detaliile despre dosarul “FLORIN CITU”

Dovada că Legalizăm.ro este un proiect inițiat de Asociația Evoluție în Instituție

Cristian Mihai Dide, observator electoral pentru USR-PLUS

La alegerile europarlamentare din 2019, Cristian Dide a fost observator electoral al USR-PLUS în Craiova.

Sâmbătă seara am ajuns la Craiova alături de Eve. Am fost delegați din partea Alianței 2020 în secțiile de votare 99 și 100 din Craiova. Amândouă au fost în același liceu, cu toate acestea secția mea a fost fruntașă pe Craiova la lista suplimentară. 268 votanți, majoritatea cică veneau de la o nuntă 🙂

Cea mai mare bucurie a fost când referendumul a trecut de 30% apoi ne-am apucat de treabă, numărat de voturi, sigilat etc. La ora 2 eram în hotel.

A doua zi ne aștepta redactarea plângerilor contravenționale ale avertismentelor de la Sibiu, era ultima zi. Nouă la număr.

Condamnarea lui Dragnea ne-a prins la aranjarea acestora, nu prea am avut timp să ne bucurăm. Eram la sediul USR Craiova, am vrut să desfacem o șampanie dar am realizat că nu puteam să bem pentru că Evelina trebuia să conducă până la București. Așa că am făcut o poză am pus-o pe Facebook și ne-am întors la plângerile noastre.

A fost o senzație plăcută după ce am văzut că Alianța stătea foarte bine și că Dragnea a fost legat…am tot sperat că Alianța va trece pe 2, nu am avut noroc.

Evelina a fost foarte fericită, și a fost dezamăgită că nu a fost și ea în Victoriei să sărbătorim. Îmi pare rău!

În schimb eu mă gândeam ce dracu facem în continuare, prevâd o demobilizare, la fel cum a fost și după Colectiv, OUG 13, 10 August, mereu, mereu ne-am oprit la jumătate. Războiul meu nu a fost niciodată cu Dragnea, războiul meu este cu instituțiile. Dragnea este doar rezultatul micii corupții pe care o găsești la tot pasul, al orgoliilor pe care le au oamenii care pot să schimbe ceva, sau al indiferenței unora.

Eu nu am să mă opresc aici, trebuie să terminăm lupta pe care o avem cu jandarmerie, ea trebuie dizolvată, după ce terminăm acest lucru trebuie să redresăm Poliția Română, care a ajuns o mârțoagă, după care trebuie să ne asigurăm că justiția independentă care lucrează în folosul cetățeanului și care evoluează. Acestea sunt scopurile mele și ale asociației Evoluție în Instituție.

Am nevoie de ajutorul vostru. Nu vă opriți să ne susțineți financiar. Cu cât mai repede ajung la 10.000Euro lunar cu atât voi putea să fac mai multe. Voi angaja un jurist și încă un avocat la asociație, voi putea să susțin mai multe acțiuni de stradă, pentru că nu voi mai fi nevoit să fac muncă de birou. Dar pentru asta am nevoie de voi, vorbiți cu prietenii și amicii voștri care credeți că ar putea să ne susțină financiar șă înceapă să o facă.

Vă mulțumesc că sunteți alături de noi pentru a avea niște instituții corecte și democratice.”, spunea Dide, în 2019.

Vezi și Informația momentului! Florin Cîțu ar fi făcut închisoare (document)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Anchete

Document EXCLUSIV Inculpata din dosarul angajărilor făcute pe filieră PNL la ABA Mureș, în prezent director tehnic, a decis ca instituția să nu se constituie parte civilă, deocamdată, în proces

Publicat

in

De

Procurorii DNA au anunțat, joi, într-un comunicat de presă, că i-au trimis în judecată pe fostul director al ABA Mureș, Cosmin Butiulcă, pe actualul director tehnic al RA-PM ABA Mureș, Adina Nemet, pe fosta șefă de la Resurse Umane, Artemiza Buculeu, respectiv pe fostul șef SGA Mureș, Ionuț Cengher, în dosarul angajărilor făcute pe filieră PNL. 

Totul a plecat de la investigația Recorder, din luna noiembrie a anului 2020, despre cum a fost forțat să-și dea demisia din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș inginerul Ovidiu Ianculescu, cel care ocupase postul prin concurs. Cosmin Butiulcă, la acea vreme șef al ABA Mureș și vicepreședinte al PNL Târgu Mureș, îl numește director la SGA Mureș, în locul lui Ianculescu, pe Ionuț Cengher, secretarul PNL Mureș.

Revenind la comunicatul procurorilor, un amănunt ni s-a părut extrem de interesant: deși a fost prejudiciată cu 89.111 lei, „reprezentând suma veniturilor încasate de către inculpatul Cengher Ionuț-Ovidiu”, ABA Mureș nu s-a constituit parte civilă în proces. Practic, Statul Român nu dorește, cel puțin deocamdată, să-și recupereze prejudiciul de circa 20.000 de euro.

Potrivit surselor Bugetul.ro, Adina Simina Nemet, directorul tehnic al RA-PM ABA Mureș, a fost președintele Comitetului de Direcție care a luat această decizie.

De altfel, Bugetul.ro a intrat în posesia unui document semnat și de Adina Nemet, unde se precizează că „la acest moment ABA Mureș nu se constituie parte civilă, urmând ca în cazul pronunțării unei hotărâri judecătorești din care să rezulte existența unui prejudiciu, să se introducă acțiunea civilă la instanțele competente, cu respectarea termenului de prescripție”.

Acuzațiile pe care DNA le aduce inculpaților din dosarul ABA Mureș:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

BUTIULCĂ COSMIN-RAREȘ, la data faptei director al Administrației Bazinale de Apă (A.B.A.) Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

NEMET ADINA-SIMINA, la data faptei director tehnic și înlocuitor legal al directorului A.B.A. Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

BUCULEU ARTEMIZA-IRENA, la data faptei șefă a Serviciului Resurse umane, relații cu publicul și administrativ (R.U.R.P.A.), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

CENGHER IONUȚ-OVIDIU, la data faptei director la Sistemul de Gospodărire a Apelor (S.G.A.) Mureș din cadrul A.B.A. Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2020, inculpații Butiulcă Cosmin-Rareș și Nemet Adina-Simina, în calitățile menționate mai sus, beneficiind de ajutorul șefei Serviciului Resurse umane, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi dispus angajarea, prin detașare (prelungită până la 9 luni), și numirea temporară a inculpatului Cengher Ionuț-Ovidiu pe postul de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, în condițiile în care acesta nu ar fi avut niciun fel de experiență în acel domeniu și nici nu ar fi îndeplinit condițiile de ocupare a acelui post. Anterior, inculpatul Cengher Ionuț-Ovidiu își desfășurase activitatea în cadrul unui birou parlamentar.
Demersurile de angajare a inculpatului Cengher Ionuț-Ovidiu pe postul respectiv s-ar fi derulat foarte rapid, pe durata a doar trei zile (10-13 februarie 2020), perioadă în care ar fi fost eliberat și postul de director al S.G.A. Mureș (prin emiterea de către directorul A.B.A. Mureș a unei decizii prin care titularului de la acea vreme i s-a schimbat funcția din cea de director al S.G.A. Mureș în cea de inginer șef la S.G.A. Mureș).
Prin faptele descrise anterior, ar fi fost produs un prejudiciu bugetului A.B.A. Mureș în sumă totală de 89.111 lei, reprezentând suma veniturilor încasate de către inculpatul Cengher Ionuț-Ovidiu.

Administrația Bazinală de Apă (A.B.A.) Mureș nu s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Mureș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Despre angajările cu iz penal făcute la Apele Române, Bugetul.ro a scris mai multe articole:

Vezi și EXCLUSIV Schemă cu iz penal în PNL! Documentele au ajuns pe masa DNA

Vezi și EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Un vânzător de produse din aloe, șef la Apele Române!

Vezi și EXCLUSIV Efectul anchetei Bugetul.ro! Vânzătorul de sucuri, propulsat pe filieră PNL, a fost demis de la Apele Române

Vezi și PNL are o afinitate pentru chelneri! Un ospătar, susținător al lui Ludovic Orban, șef la Apele Române!

Vezi și EXCLUSIV Guvernul PNL uită de marea reformă pe care a promis-o la stat! Un arhitect a fost transformat în inspector-șef la Apele Române

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

După ancheta Bugetul.ro, Poliția a sesizat Parchetul! IPJ Suceava a demarat verificări cu privire la modul în care a fost menținut în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Silviu Crețu, considerat ‘Mâna Dreaptă’ a lui Gheorghe Flutur

Publicat

in

De

La 30 iunie am prezentat, în exclusivitate, „Ciudatul caz al vicepreședintelui CJ arestat pentru luare de mită, considerat ‘Mâna Dreaptă’ a lui Gheorghe Flutur! Iz de ilegalitate în menținerea sa în Arestul IPJ”. Mai precis, Silviu Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava la data comiterii faptelor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la 27 mai, pentru luare de mită. La acea dată, Silviu Crețu se afla în arest preventiv, iar procurorii au solicitat ca această măsură să fie menținută. Potrivit legii, după trimiterea sa în judecată, Silviu Crețu trebuia transferat, DE ÎNDATĂ, din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă (CRAP) al IPJ Suceava în penitenciar. Pentru a rămâne la CRAP și a nu fi transferat la penitenciar, acolo unde condițiile sunt mai aspre, Crețu a găsit o portiță legislativă. A făcut cerere de a presta muncă în folosul Centrului Reținere și Arestare Preventivă. Solicitarea i-a fost aprobată, însă, conform surselor Bugetul.ro, Silviu Crețu nu ar fi efectuat nici măcar o zi de muncă. La vremea respectivă, am făcut o solicitare către IPJ Suceava, pentru a afla cum de a rămas Silviu Crețu în Centrul de Arestare Preventivă. Astăzi am primit, prin e-mail, răspunsul IPJ Suceava. Poliția Suceava confirmă ceea ce au declarat sursele Bugetul.ro, anume că fostul vicepreședinte al CJ Suceava a întocmit o cerere, la 31 mai, prin care a solicitat efectuarea de activități de muncă neremunerată în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă – IPJ Suceava. Mai mult, Inspectoratul Județean de Poliție Suceava ne-a precizat că „s-a autosesizat și a dispus verificări prin structura de control intern cu privire la eventuale încălcări ale procedurilor incidente”. În plus, IPJ Suceava a precizat, pentru Bugetul.ro, că a informat unitatea de parchet competentă „în vederea stabilirii existenței/inexistenței unor elemente constitutive ale unor eventuale fapte de natură penală sau fapte asociate, dar și pentru individualizarea răspunderii și participației la săvârșirea lor”.

Vezi și EXCLUSIV Ciudatul caz al vicepreședintelui CJ arestat pentru luare de mită, considerat ‘Mâna Dreaptă’ a lui Gheorghe Flutur! Iz de ilegalitate în menținerea sa în Arestul IPJ

Având în vedere solicitarea dumneavoastră în referire la o persoană privată de libertate aflată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava, cerere formulată în baza Legii 544/2001, vă facem cunoscut faptul că aceasta a fost înregistrată cu nr. 267.548 din 30.06.2022. 

În legătură cu cele solicitate vă comunicăm următoarele:

Cadrul normativ care reglementează executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal este Legea nr. 254/2013.

Articolul 260 privind „Transferarea persoanelor private de libertate în penitenciar” din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal precizează la alin. (1) că „șeful centrului de reţinere şi arestare preventivă dispune, de îndată, transferul persoanei private de libertate în penitenciar sau în penitenciarul-spital, după trimiterea în judecată şi verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii preventive” potrivit prevederilor art. 348 alin. (2) din Codul de procedură penală coroborate cu dispoziţiile art. 207 alin. (2) – (4) din Codul de procedură penală (…)”.

Totodată, conform art. 115 alin. 2 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele arestate preventiv aflate în curs de judecată care au fost selecţionate pentru a presta activităţi în interesul centrului pot fi menţinute, cu acordul lor, pe o perioadă de maximum 6 luni, în centrul de reţinere şi arestare preventivă.

Precizăm că la data de 31.05.2022 persoana indicată de dumneavoastră a depus o cerere prin care a solicitat efectuarea de activități de muncă neremunerată în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă – IPJ Suceava.

Solicitarea a fost aprobată, acordându-se dreptul de prestare a activităților gospodărești la nivelul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă – IPJ Suceava, având în vedere faptul că s-a constatat respectarea cumulativă a tuturor prevederilor și condițiilor impuse de Legea nr. 254/2013 și art. 257 alin. 1 din HG nr. 157/2016. 

În ceea ce privește modul efectiv de executare și prestare a activităților de muncă neremunerată în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă de către persoana în cauză, având în vedere informațiile apărute în spațiul public, IPJ Suceava s-a autosesizat și a dispus verificări prin structura de control intern cu privire la eventuale încălcări ale procedurilor incidente.

Totodată, în vederea stabilirii existenței/inexistenței unor elemente constitutive ale unor eventuale fapte de natură penală sau fapte asociate, dar și pentru individualizarea răspunderii și participației la săvârșirea lor, IPJ Suceava a sesizat în mod oficial unitatea de parchet competentă pentru dispunerea măsurilor care se impun”, a precizat, pentru Bugetul.ro, IPJ Suceava.

Dezvăluirea făcută, la 30 iunie, de Bugetul.ro

Silviu Crețu, vicepreședinte al CJ Suceava la data comiterii faptelor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la 27 mai, pentru luare de mită. Crețu este considerat de presa suceveană drept „Mâna Dreaptă” a lui Gheorghe Flutur, președinte al CJ Suceava și lider marcant al PNL. Conform legii, după trimiterea sa în judecată, Silviu Crețu trebuia transferat, DE ÎNDATĂ, din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă (CRAP) al IPJ Suceava în penitenciar. Pentru a rămâne la CRAP și a nu fi transferat la penitenciar, acolo unde condițiile sunt mai aspre, Crețu a găsit o portiță legislativă. A făcut cerere de a presta muncă în folosul Centrului Reținere și Arestare Preventivă. Solicitarea i-a fost aprobată, însă, conform surselor Bugetul.ro, Silviu Crețu nu ar fi efectuat nici măcar o zi de muncă. Potrivit surselor Bugetul.ro, șeful IPJ Suceava, comisarul-șef Constantin Poenari, ar fi consătean și fin al lui Gheorghe Flutur. Despre gradul de rudenie dintre Poenari și Flutur a scris și Ziuanews.ro. Astăzi Bugetul.ro a făcut o solicitare către IPJ Suceava, pentru a afla cum de a rămas Silviu Crețu în Centrul de Arestare Preventivă. Când vom primi un răspuns, îl vom publica. Totodată, Bugetul.ro vă prezintă și paginile din registrul CRAP IPJ Suceava, unde se poate observa că Silviu Crețu nu a efectuat nici măcar o zi de muncă.

Surse ale Bugetul.ro ne-au dezvăluit că Silviu Cristinel Crețu, fost vicepreședinte al CJ Suceava, ar fi fost „menținut ilegal în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă” din cadruI IPJ Suceava. Potrivit sursele noastre, Silviu Crețu trebuia transferat către penitenciar, după ce a fost trimis în judecată pentru luare de mită, la 27 mai.

Conform surselor Bugetul.ro, pentru a nu ajunge în penitenciar, acolo unde regimul de detenție este mai sever, Silviu Crețu a făcut cerere, pe 31 mai, să iasă la muncă în folosul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă. La 9 iunie, solicitarea i-a fost aprobată. Tot la acea dată, Silviu Crețu a semnat angajamentul că va presta activități în folosul CRAP al IPJ Suceava, fără a fi remunerat.

Potrivit paginilor din registrul Centrului de Arestare Preventivă, obținute de Bugetul.ro, Silviu Crețu nu a efectuat nici măcar o zi de muncă. Trebuie precizat că paginile au fost anonimizate, însă se poate observa că niciunul dintre numele care apar în registru nu începe cu litera „C” (n.r. – Crețu).

 

Ce spune legea

Articolul 260 privind „Transferarea persoanelor private de libertate în penitenciar” din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal precizează la alin. (1) că „Şeful centrului de reţinere şi arestare preventivă dispune, de îndată, transferul persoanei private de libertate în penitenciar sau în penitenciarul-spital, în următoarele cazuri:

a) după trimiterea în judecată şi verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii preventive potrivit prevederilor art. 348 alin. (2) din Codul de procedură penală coroborate cu dispoziţiile art. 207 alin. (2) – (4) din Codul de procedură penală (…)”.

De asemenea, conform Art. 115 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal:

(1) După trimiterea în judecată, persoanele arestate preventiv sunt transferate în penitenciar.

(2) Persoanele arestate preventiv aflate în curs de judecată care au fost selecţionate pentru a presta activităţi în interesul centrului pot fi menţinute, cu acordul lor, pe o perioadă de maximum 6 luni, în centrul de reţinere şi arestare preventivă”.

DNA Îl acuză pe Crețu că ar fi luat mită 40.000 de euro

În cauza mediatizată prin comunicatele 326/VIII/3 din 5 aprilie 2022 și nr. 324/VIII/3 din 4 aprilie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CREȚU SILVIU-CRISTINEL, la data faptelor vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În cursul lunii decembrie 2020, inculpatul Crețu Silviu-Cristinel, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituție cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente. Aceste demersuri ar fi avut loc in contextul unor neînțelegeri intre autoritatea județeană Suceava beneficiara proiectului si asocierea din care face parte firma omului de afaceri, iar contractele de lucrări vizau reabilitarea unor loturi din cadrul Proiectului regiunea nord-est axă rutieră strategică 1: Iași-Suceava.
Într-un context diferit, la data de 16 martie 2022, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, având atribuții de coordonare a Direcției județene de Drumuri și Poduri Suceava, ar i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o sumă de bani, neindividualizată, pentru desfășurarea fără impedimente a unui acord cadru având ca obiect lucrări de reparații pe drumurile județene, pe timp de vară și iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte.
Ulterior, la data de 29 martie 2022, inculpatul ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 euro, bani primiți de inculpat la data de 4 aprilie 2022, când a fost prins în flagrant.
În vederea confiscării speciale, s-au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile deținute de inculpat.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis, la 27 mai, Direcția Națională Anticorupție.

Eugen DINU

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend