Conecteaza-te cu noi

Reportaj

EXCLUSIV! CEDO dă dreptate si despăgubiri de 7500 de euro unui argesean

Avatar

Publicat

in

Caz fără precedent in Arges unde un locuitor al municipiului Curtea de Arges a reusit sa isi găsească dreptatea tocmai la CEDO, la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului. Nu numai ca in procesul pe care l-a intentat a avut castig de cauza dar magistratii au stabilit si ca merita despagubiri de 7500 de euro pentru toate prin cate a trecut.

Povestea argeseanului care a demonstrat ca dreptatea invinge, o puteti afla luni in editia de print a Ziarului PROFIT dar si in intregime pe www.ziarulporofit.ro

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VIDEO! Judecătorul Rebeca a dat în judecată Prefectura Argeș – Anunțul a fost făcut în direct la PROFIT 24 TV

Avatar

Publicat

in

De

În emisiunea “Chestiuni Arzătoare” cu Iulian Uță de la PROFIT 24 TV, judecătorul Ion Rebeca, preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, a făcut un anunț care ar trebui să dea de lucru juristilor Prefecturii Argeș si chiar prefectului Emanuel Soare. Astfel magistratul argeșean a anunțat in direct ca nu a putut depune oficial solicitarea la sediul Prefecturii Argeș ( explicand si de ce) prin care cerea public anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş și că, în aceste condiții, a dat în judecată Prefectura Argeș și CJSU. Ion Rebeca a anunțat ca ieri, 19 octombrie, a depus cererea de chemare in judecată, la Curtea de Apel Bucuresti, sectia Contencios administrativ şi fiscal, prin care cere anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş. Pârâți în proces sunt Instituția Prefectului Argeș și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș. Dosarul se va judeca in regim de urgenta, iar o solutie ar putea fi dată la sfarsitul acestei saptamani.

IATA, MAI JOS, ANUNȚUL JUDECĂTORULUI REBECA IN TIMPUL EMISIUNII, DE LA MIN 11:00

LIVE, CHESTIUNI ARZATOARE – JUDECĂTORUL CARE CERE ANULAREA OBLIGATIVITATĂȚII MĂȘTII, IN DIRECT și TRANSFĂGARĂȘANUL ÎNCHIS ILEGAL? DUMITRU GRECU, PLÂNGERE PENALĂ CONTRA CNAIR – CINE ARE DREPTATE? – Suna si spune-ți părere !

LIVE, CHESTIUNI ARZATOARE – JUDECĂTORUL CARE CERE ANULAREA OBLIGATIVITATĂȚII MĂȘTII, IN DIRECT și TRANSFĂGARĂȘANUL ÎNCHIS ILEGAL? DUMITRU GRECU, PLÂNGERE PENALĂ CONTRA CNAIR – CINE ARE DREPTATE? – Suna si spune-ți părere !

Publicată de Profit 24 TV pe Luni, 19 octombrie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CINE ARE DREPTATE ? JUDECĂTORUL REBECA: Purtarea măștii încalcă drepturi fundamentale – PREFECTUL SOARE îl contrazice: MASCA NU ARE NICIO LEGĂTURĂ CU LIBERTATEA DE MIȘCARE

Avatar

Publicat

in

De

Obligativitatea purtării măștii pe stradă în tot județul Argeș, măsură adoptată în ședința CJSU și aplicabilă de miercuri, 14 octombrie, a născut vii controverse în județ. Unul dintre cei care nu sunt de acord cu aceasta decizie pe plan local este cunoscutul magistrat Ion Rebeca de la Curtea de Apel Pitești. Acesta i-a solicitat, în scris, prefectului Emanuel Soare să revoce hotărârea prin care a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție pe tot teritoriul județului.

Judecătorul Rebeca: Restrângerea dreptului meu la liberă circulație (…) este de natură să-mi producă o vătămare gravă

“În atenția domnului prefect

    Subsemnatul Ion Rebeca (..) solicit, în condițiile art. 7 al. (1) din Legea nr. 544 din 2 decembrie 2004 privind contenciosul administrativ, revocarea în parte a Hotărârii nr. 47 din 12 octombrie 2020, adoptată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, respectiv art. 1 din această hotărâre, prin care a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele, cu excepția celora cu vârsta mai mică de 5 ani, aflate pe raza administrativ- teritorială a județului Argeș, începând cu data de 14 octombrie 2020.

    Actul administrativ este contrar normelor fundamentale cuprinse în actele normative internaționale și de drept intern, cu efectul încălcării dreptului meu la liberă circulație pentru motivele ce urmează:

    Prin Hotărârea nr. 49 din 13 octombrie 2020, adoptată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, s-a aprobat prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15 octombrie 2020.

    Pentru prevenirea și controlul infecției cu virusul Sars-Cov 2, a fost păstrată în anexa nr. 1 la  Hotărârea nr. 49/ 2020 măsura obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spații comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne.

      Incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile față de data adoptării Hotărârii 47 din 12 octombrie 2020, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, era sub limita de 3/1000 de locuitori, fiind de notorietate că acest județ se află în rândul județelor cu o incidență cumulată a cazurilor de sub 1,5/ 1000 de locuitori.

    Hotărârea a cărei revocare o solicit este contrară dispozițiilor art. 8 din anexa nr. 1 la Hotărârea nr. 49/ 2020, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care reprezintă un act administrativ-normativ cu o forță juridică superioară și de natură să îmi încalce dreptul fundamental la libera circulație prin impunerea unei condiții obligatorii sub o sancțiune administrativă.

    Potrivit art. 45 din Carta Drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, orice cetățean al Uniunii are dreptul de circulație și de ședere liberă pe teritoriul statelor membre.

    Libertatea de circulație, în sensul de posibilitate a oricărei persoane care se găsește în mod legal pe teritoriul unui stat contractant, de a alege liber reședința sa, respectiv de a circula în mod liber este reglementat la art. 2 din Protocolul nr. 4 al Convenției pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale, la art. 13 din Declarația Universală a Drepturilor Omului a Organizației Națiunilor Unite din 10 decembrie 1948, precum și la art. 25 din Constituția României.

    Restrângerea dreptului meu la liberă circulație printr-un act normativ cu o forță juridică inferioară actelor normative internaționale și de drept intern de un nivel juridic superior este de natură să-mi producă o vătămare gravă, motiv pentru care vă solicit în procedură prealabilă reglementată de art. 7 din Legea nr. 445/ 2004, privind contenciosul administrativ, să revocați hotărârea”, este solicitarea judecătorului Ion Rebeca.

Prefectul Emanuel Soare: “Respect dreptul fiecăruia de a comenta orice fel de măsură, dar se face o confuzie: masca de protecție nu are nicio legătură cu libertatea de mișcare, pe care o invocă domnul judecător

Prefectul Emanuel Soare a reacționat imediat și a lăsat de înțeles ca nu va revoca masura obligativității purtării măștii în spațiile publice pe întreg teritoriul județului Argeș.

“Despre solicitarea făcută de domnul judecător Ion Rebeca, de la Curtea de Apel Pitești am aflat din presă. Dânsul consideră că îi este îngrădită libertatea de mișcare prin obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise. Încă nu a sosit la Prefectură această solicitare, o vom analiza și îi vom răspunde în termen legal. Măsura obligativității purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise este în vigoare, în județul Argeș, încă din 30 iulie. Este singura măsură care a rămas în aplicare de atunci. Pe 14 octombrie , înaintea hotărârii CNSU, am reactualizat practic această decizie și am eliminat excepția pentru grupurile mai mici de 3 persoane, care nu trebuiau să poarte masca. Respect dreptul fiecăruia de a comenta orice fel de măsură, dar se face o confuzie: masca de protecție este o măsură sanitară, recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății, care și-a dovedit eficacitatea. Nu are nicio legătură cu libertatea de mișcare, pe care o invocă domnul judecător. Sănătatea este un drept fundamental, iar prin purtarea măștii ne-o putem proteja”, este de părere prefectul Emanuel Soare.

Cine are dreptate ? Care drepturi trebuiesc respectate în Argeș: cele stabilite de legislația europeana și de Constituția României sau cele stabilite de un Comitet Județean ?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend