Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV ! Benzinăria poliţistului, o fantomă ROMPETROL ? Cum se minte şoferu` cu Rompetrolu`

Publicat

in

– Gigantul petrolier accepta ca sute de soferi sa fie inselati de SRL-ul de la Merisani folosind sigla ROMPETROL
– Oficialii de la Bucuresti au dat in balbaila si recunosc: acum, benzinaria politistului nu are un parteneriat cu Rompetrol.

Asa cum anuntam cu doua saptamani in urma, ziarul nostru a demarat, la sesizarea multor soferi, o ancheta jurnalistica cu privire la modul in care un SRL din Pitesti patronat de fostul politist Ungureanu, se foloseste de sigla Rompetrol pentru a-si atrage clientii la noua benzinarie din Merisani. Zilele trecute, dupa nenumarate incercari, am primit si un raspuns oficial de la reprezentantii Rompetrol Downstream. Din pacate un raspuns neconvingator dar care arata clar ca trebuie sa evitati statia de carburanti a politistului, daca sunteti client fidel al Rompetrol si vreti sa beneficiati de avantajele acestui statut.

Se minte soferu` cu Rompetrolu`

Orice sofer argesean sau orice turist aflat prin zona cu masina care vrea sa alimenteze de la statia de carburanti deschisa de politistul ungureanu in urma cu aproape 2 luni, poate lua o mare teapa daca face asta in calitate de client fidel al benzinariilor Rompetrol. Pentru a avea un start bun, benzinaria politistului, in fapt o banala benzinarie mobila, afiseaza fara alte sepcificatii, sigla Rompetrol precum si brandurile in materie de carburanti ale gigantului petrolier. Firesc, oamenii sunt momiti de aceste insemne si merg sa alimenteze, convinsi fiind ca au de-a face cu Rompetrol veritabil. Surpriza vine, insa, chiar la pompa, acolo unde pretul de la Merisani este mai mare decat pretul standard din benzinariile Rompetrol. A doua supriza vine la momentul platii, cand oamenii constata stupefiati ca nu pot beneficia de avantajele de a fi client fidel Rompetrol, ca peste tot in tara. Vorbim aici si de imposibilitatea de a plati cu cardurile Rompetrol si au fost cazuri, cand neavand bani cash, oamenii s-au aflat in imposibilitatea de a achita benzina. Asadar, avem de a aface cu un caz clasic prin care clientul este inselat de publicitatea falsa, folosind o marca recunoscuta pentru a atrage clientii. Din pacate, reprezentantii benzinariei politistului nu au dorit sa dea detalii ba, mai mult, ei s-au infuriat sustinand ca e proprietatea lor privata si fac ce vor. De aceea consideram ca OPC ar trebui  sa se implice in acest caz de publicitate inselatoare. Asta daca nu, cumva, politistul Ungureanu o practica cu acordul tacit al celor de la Rompetrol.

Oficialii Rompetrol au dat in balbaila ! Unul DA, altul BA ! Clientul pierde, oricum !

Dupa lungi insistente am reusit sa stam de vorba cu domnisoara Stefana Panaite, reprezentanta ROMPETROL in Arges care ne-a spus franc: ” Pe toata perioada de la momentul deschiderii statiei de la Merisani si pana acum, nu a existat un contract de parteneriat privind folosirea brandului Rompetrol pentru a promova produsele petroliere”, ne-a spus aceasta. ( Inregistrarea convrbirii o gasit mai jos). Adica, clar ca lumina zilei ! Ai crezut ca ai alimentat de la Rompetrol dar, de fapt, nu a fost deloc asa. Cat priveste calitatea carburantilor, in aceste conditii, nimeni nu mai poate garanta ca benzina platita respecta standardele Rompetrol. Cat despre plata cu cardul de fidelitate si alte avantaje de a fi client fidel Rompetrol, nici nu mai poate fi vorba de asa ceva. O a doua pozitie oficiala a sosit, sub forma scrisa, pe adresa redactiei chiar de la KazMunayGas International, detinatoarea brandului Rompetrol. Curios, cei de la Bucuresti o cam contrazic pe reprezentanta lor din Arges si spun ca ar exista un parteneriat incheiat.

Pozitia oficiala a KazMunayGas International

Pe cine sa mai credem, pe cine sa mai creada soferii care au incredere in brandul Rompetrol ? Cert este ca realitatea de pe teren arata ca la statia de la Merisani, in continuare, niciun client fidel Rompetrol nu beneficiaza de facilitatile obisnuite, ca peste tot in tara. Ba mai mult, duce spre ilegalitate procedura de a afisa un brand cunsocut pe poarta SRL-ului tau anonim, fara a respecta catusi de putin restrictiile sau obligatiile impuse de asta.
Iata insa si pozitia oficial a KazMunayGas International, asa cum a fost ea transmisa ziarului nostru:
„Companiile Rompetrol Downstream si ProSperanta 2002 au incheiat recent un parteneriat pentru integrarea statiei din localitatea Merisani in cadrul retelei Partener Rompetrol.
Astfel, in perioada urmatoare se va finaliza procesul de implementare si aliniere a sistemelor operationale la standardele retelei de parteneri Rompetrol. Printre acestea se numara si integrarea sistemului Fill & Go, care implica si o serie de lucrari pentru crearea platformei tehnice, modernizarea pompelor de alimentare si conectarea la sistemul centralizat al companiei.
Rompetrol imbunatateste in mod constant serviciile oferite clientilor sai, implementand noi sisteme operationale in intreaga sa retea de statii de alimentare cu carburant, tocmai pentru a oferi tuturor clientilor sai produsele si serviciile la care va referiti la standardele inalte de calitate.”
Asadar, riscurile de a alimenta la aceasta benzinarie ce foloseste sigla Rompetrol dar fara a oferi facilitatile Rompetrol si garantia unor carburanti de calitate, va apartin in totalitate pana ce totul va intra in normalitate. Daca va intra ! Pana una alta, acolo nu fiinteaza o benzinarie ROMPETROL ci o benzinarie ProSperanta 2002 SRL care, cu acordul tacit al Rompetrol, induce grav in eroare consumatorul.
N.B. Toate benzinariile care nu sunt gestionate de Rompetrol Downstream ( KazMunayGas International) au obligatia de a afisa sigla in format „PARTENER ROMPETROL” si nu asa cum apare pe benzinaria politistului de la Merisani.

Comenteaza cu profilul de FB

Anchete

Achiziție cu năbădăi la Ministerul Educației! Nu Monica Anisie s-a ocupat de procedură! Omul este de negăsit

Publicat

in

De

Ministerul Educației se pregătește să achiziționeze măști de protecție pentru elevi și profesori, în contextul pregătirii pentru Examenul de Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională. Astfel, la 19 mai, MEC a anunțat că va achiziționa între 15.000.000 și 17.000.000 de măști de protecție, în regim de urgență, prin procedura negocierii fără publicare prealabilă. În mod suspect, în Caietul de sarcini apare un termen-limită de depunere a ofertelor de doar 4 ore de la data transmiterii invitației de participare, dând naștere la ideea că ar fi o achiziție cu dedicație. Astfel, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Monica Anisie, șefa Educației, s-ar pregăti de un adevărat „tun”. Bugetul.ro a contactat-o luni pe Monica Anisie, iar șefa Educației ne-a precizat că nu ea este cea care se ocupă de această procedură. Informația a fost verificată și de reporterul Bugetul.ro, și, într-adevăr, responsabilul cu achiziția milioanelor de măști de protecție este Lucian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Educației și secretar general al PMP Prahova. Bugetul.ro a încercat să-l contacteze și pe Lucian Rădulescu. La un prim apel, acesta nu ne-a răspuns. Ulterior, ne-a răspuns o persoană care ne-a transmis că vom fi sunați, „în două-trei ore”, pentru că „domnul Rădulescu este într-o videoconferință”. Trebuie precizat că procedura de achiziție lansată în prima fază a fost anulată, iar azi a fost reluată.

Vezi și Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Despre ce este vorba? Ministerul Educației, prin lege, este obligat să le asigure elevilor, personalului auxiliar și cadrelor didactice care se vor întoarce la ore din 2 iunie măști de protecție. 

Ministerul Educației vrea să achiziționeze între 15.000 și 17.000 de măști de protecție, conform unui anunț făcut la 19 mai.

Achiziție de echipamente de protecție – Măști faciale de uz medical – tip II R – Cod CPV: 18143000-3 Echipamente de protecție – Caiet de sarcini (data publicării: 19.05.2020)”, se precizează în anunțul făcut pe site-ul oficial al Ministerului Educației.

În mod ciudat, ofertele trebuiau depuse în 4 ore de la data transmiterii invitației de participare.

„Țînând cont de urgența realizării achiziției, termenul limită de depunere a ofertelor să fie în 4 ore de la data transmiterii invitației de participare, iar depunerea ofertelor să se facă prin e-mail”, se precizează în Caietul de sarcini.

Achiziția a fost anulată vineri, 22 mai, și a fost reluată azi 25 mai.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, pentru Bugetul.ro, că nu ea se ocupă de achiziție.

Achiziția este de maximum 17.000.000 de măști de protecție. Este între 15.000.000 și 17.000.000”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, ministrul Anisie.

Întrebată de reporterul Bugetul.ro cum comentează acuzația că se pregătește să dea un ultim tun, Monica Anisie a răspuns: „Nu sunt nici remaniată și nu mă pregătesc să dau niciun tun, pentru că nu fac eu achiziția”.

Caietul de sarcini este aprobat de secretarul de stat Luminița Barcari, iar cel care coordonează procedura de achiziție este Lucian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Educației și secretar general al PMP Prahova.

Achiziția a fost anulată vineri, 22 mai, și reluată azi 25 mai

Am anulat procedura [de achiziție de măști prin negociere fără publicare prealabilă, procedură accelerată prevăzută de legea achizițiilor publice – N.Red], de vineri, 22 mai, pentru că cei care au venit cu oferta de licitație inițial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măști [17 milioane de măști, potrivit primului Caiet de sarcini – N.Red.], după care au anunțat că au 6 milioane de măști, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunțat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măști. Procedura a fost anulată vineri și va fi reluată începând de astăzi, a declarat, pentru edupedu.ro, Monica Anisie.

Conform Scrisorii de intenție pprivind achiziția de măști faciale de uz medical – tip II – Cod CPV: 18143000-3 Echipamente de protecție, publicată azi, 25 mai, pe site-ul Ministerului Educației, data estimată pentru inițierea procedurii de negociere fără publicare prealabilă este de 26 mai, ora 10:00.

Lucian Rădulescu, de negăsit

Reporterul Bugetul.ro a încercat să-l contacteze și pe secretarul de stat Lucian Rădulescu, însă acesta a fost de negăsit până la ora publicării acestui material.

La un prim apel, acesta nu ne-a răspuns. Ulterior, ne-a răspuns o persoană care ne-a transmis că vom fi sunați, „în două-trei ore”, pentru că „domnul Rădulescu este într-o videoconferință”.

Vezi și

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Dezvăluirea care răstoarnă scandalul momentului: ‘De acolo a pornit, de fapt’

Publicat

in

De

Valer Kovacs, agentul de poliție care a fost executat de IPJ Timiș în timp ce se afla în concediu medical și care, ulterior, a fost repus în funcția de chestorul Liviu Vasilescu, șeful Inspectoratului General al Poliției Române, lansează noi acuzații. Kovacs a precizat, pentru Bugetul.ro, că persoanele care au comis acest abuz ar trebui să plătească, șeful IPJ Timiș, Alin Petecel, cel care a ordonat destituirea, fiind direct vizat.

Kovacs susține a intrat în scandal cu conducerea IPJ Timiș în momentul în care a cerut redeschiderea poligonului din curtea Inspectorului, în anul 2019, după uciderea polițistului Cristian Amariei.

Conform președintelui executiv al SNPR Decus Timiș, IPJ Timiș plătește bani la un poligon privat, pentru antrenamentele polițiștilor, în loc să refacă poligonul din curtea instituției.

Valer Kovacs a declarat, pentru Bugetul.ro, că în luna decembrie a anului 2019 a făcut o cerere la ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru reabilitarea poligonului lăsat în paragină de conducerea Poliției Timiș.

În doar o lună, ministrul Vela a rezolvat problema, iar banii au fost virați în conturile IPJ Timiș, ne-a mai declarat Kovacs. Deși are banii din luna ianuarie, IPJ Timiș a început de-abia azi lucrările de reabilitare a poligonului.

Eu am făcut multe solicitări legate de poligonul de tragere din curtea IPJ Timiș. Astăzi, din câte am înțeles, au început să demareze lucrările pentru reabilitarea lui, că banii erau veniți din luna ianuarie. Acum suntem în luna a cincea. 

De acolo a pornit, de fapt, scandalul. Eu am cerut de anul trecut. Noi avem poligon în curte și nu putem să-l folosim, că era dezafectat de 15 ani. Nimeni nu s-a gândit că putem să ne antrenăm acolo.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluire-bombă: ‘Executat’ în timp ce era pe patul de spital, suspectat de coronavirus! ‘Am vorbit cu domnul Berbeceanu, sigur a ajuns la domnul Vela’

„Am ajuns, în luna decembrie, să fac hârtie la ministru”

Eu am făcut solicitare, cred că din luna a șaptea a anului trecut. Și am ajuns, în luna decembrie, să fac hârtie la ministru. I-am specificat în două pagini că e necesar poligonul, l-am rugat să ne ajute cu fonduri necesare, să găsească soluții și în 20 ianuarie, din câte îmi amintesc, erau banii în contul IPJ Timiș.

Noi efectuăm tragerile anuale la AJVPS Timiș (Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din județul Timiș), la un poligon privat. IPJ Timiș plătește bani pentru ca polițiștii să-și facă tragerea anuală sau tragerea de pregătire la un poligon privat, când noi avem în curte poligon. Se pot economisi niște bani (n.r. – facă tragerile se efectuează în poligonul din curtea IPJ Timiș). Asta a fost destinația poligonului din cadrul IPJ Timiș, trebuia doar reabilitat. Nu se făcea nimic acolo, era închis, iar clădirea, lăsată în paragină. Noi 15 ani am tras la poligon privat.

După ce a murit colegul meu, Cristian Amariei, am zis să fac demersul. În 2018 am avut o singură tragere și aia a fost de verificare, nicidecum de pregătire. Și am zis să facem poligonul, că mor colegii noștri cu pistolul în mână. Armamentul e învechit de 40 de ani și avem și pregătire precară. Am fost la două televiziuni locale, am vorbit despre dotare, despre Logan-uri.

Mi se pare aberant ca tu ca instituție să plătești la poligon privat, când ai poligon în curte”, a declarat, pentru Bugetul.ro, agentul de poliție Valer Kovacs.

Vezi și Scandalul de proporții care zguduie Poliția Română din temelii! Apel către Traian Berbeceanu și Marcel Vela

Repus în funcție de conducerea IGPR

La o săptămână după ce a fost dat afară de conducerea IPJ Timiș, chestorul Liviu Vasilescu l-a repus în funcție.

A contestat avocatul meu la IGPR, iar domnul Vasilescu a revocat sancțiunea privind destituirea. Nu știu dacă de la el a venit ordinul direct sau de la ministru, important e că au admis cererea avocatului meu. Acum, dacă s-a făcut un abuz, cineva trebuie să răspundă, pentru că avocatul meu mi-a spus că nu poți să dai două sancțiuni pentru aceeași faptă. Eu, pentru fapta că am intrat cu pistolul în unitate, am primit sancțiune cu proces-verbal de la Serviciul Arme, mi-au anulat permisul de port-armă, a trebuit să predau și pistoalele. Aia e o sancțiune și pe lângă aia mi-au făcut și cercetare disciplinară. Avocatul mi-a zis că nu poți să dai două sancțiuni pentru o singură faptă. Exact ca și cum treci drumul și primești două sancțiuni pentru că ai trecut drumul, două amenzi. E ilegal!”, a mai spus, pentru Bugetul.ro, Valer Kovacs.

Agentul de poliție Valer Kovacs a fost cel care a dezvăluit planul de amenzi existent în cadrul Poliției Române, pe perioada stării de urgență.

Ulterior, el a fost sunat de premierul Ludovic Orban, care i-a transmis că directivele sale și ale Guvernului au fost altele.

Pe finalul stării de urgență, Valer Kovacs a fost dat afară din Poliție, în timp ce era în concediu medical, pentru abateri disciplinare. Conform unui comunicat al IPJ Timiș, Kovacs s-a dus cu pistolul într-o ședință a Comisiei de Disciplină în care polițistul era anchetat.

Joi, 21 mai, la o săptămână de la destituirea sa, Valer Kovacs a fost repus în funcție, la ordinul șefului IGPR, Liviu Vasilescu.

Vezi și

Totul a fost o mascaradă! Încătușarea de Kaufland a fost regizată de adepții lui Gregorian Bivolaru

Noi vouchere pentru angajați! Unde le-ați putea folosi

Vechea gardă a lui Florian Coldea, mișcare în plină stare de urgență! Cum ar fi forțat mâna actualei conduceri a SRI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend