Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Bazǎ Militarǎ NATO în Argeş !?!

Avatar

Publicat

in

– Oficialii Alianţei Nord Atlantice zoresc Guvernul sǎ extindǎ cazarma militarǎ din Bǎbana

Recentele atentate din Franţa, Turcia şi Germania şi starea generalǎ de nesiguranţǎ creatǎ în toatǎ Europa şi chiar în întreaga lume au pus pe jar autoritǎţile care se ocupǎ de siguranţa ţǎrilor membre NATO, inclusiv România. Un document intrat în posesia redactorilor noştri aratǎ faptul cǎ, dupa Deveselu, americanii insistǎ ca una din unitǎţile militare din Argeş mai puţin ştiute de publicul larg, o cazarmǎ din comuna Bǎbana, sǎ fie urgent modernizatǎ şi inclusǎ în circuitul specific zonelor de maximǎ siguranţǎ. Aşa se face cǎ, la propunera oficialilor NATO, Guvernul României a decis sǎptǎmâna trecutǎ urgentarea modernizǎrii şi extinderii unitǎţii militare din Bǎbana, cunoscutǎ oficial drept cazarma militarǎ 2940. Potrivit informaţiilor noastre, la Bǎbana a fiinţat şi încǎ mai fiinţeazǎ una dintre cele mai performante unitǎţi militare de transmisiuni şi intercepţie din ţarǎ aşa cǎ interesul americanilor pentru aceastǎ locaţie a devenit, în contextul ultimelor atacuri teroriste, unul de maximǎ prioritate. Atât de mare încât Guvernul a alocat deja sume uriaşe pentru modernizarea acesteia şi aducerea la standardele NATO, ba mai mult baza de la Bǎbana va fi şi extinsǎ dupǎ ce s-a gǎsit terenul necesar, inclusiv pǎduri. Cǎ lucrǎrile se vor accelerate la Bǎbana o demonstreazǎ faptul cǎ zilele trecute,  oficialii de la Bucureşti au decis numirea unei Comisii pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării utilității publice pentru lucrarea de interes național „Lucrări de investiții în cazarma 2940 Nota Fundamentare Babana PAG 9Băbana” comuna Băbana. Pentru a nu exista dubii cu privire la posibila bazǎ NATO de la Babana, iatǎ ce se scrie în nota de fundamentare ajunsǎ pe masa Guvernului dar şi în redacţia ziarului nostru: ” În conformitate cu acordurile încheiate cu țările partenere NATO, partea română prin Ministerul Apărării Naționale execută obiectivul de invesții de interes național „Lucrări de investiții în cazarma 2940 Băbana”, comuna Băbana, județul Argeș. În condițiile în care pentru executarea acestei lucrări publice este necesară diminuarea fondului forestier național cu suprafața de 2,0456 ha, este obligatoriu potrivit legii, ca lucrarea să fie declarată de utilitate publică în urma efectuării unei cercetări prelabile.  În conformitate cu art.9 din Legea nr.33/1994 și cu art.2 alin1 din Hotărârea Guvernului nr.583/1994 de aprobare a „Regulamentului privind procedura de lucru a comisiilor pentru efectuarea cercetǎrii prealabile în vederea declarării utilității publice pentru lucrări de interes național sau interes local”, cercetarea prealabilă pentru lucrări de interes național se realizează de comisii numite de Guvern.”
Chestionat pe seama cazǎrmii 2940, primarul din Bǎbana, Bebe Ivan, a rǎmas surprins sǎ constate cǎ presa a aflat de ceea ce se pregǎteşte acolo, asta pentru cǎ, dupǎ cum ne-a spus, nici el nu ştie prea multe. ” M-aţi luat prin suprindere, zǎu ! Nici eu nu ştiu prea multe iar nota de fundamentare nu am vǎzut-o cǎ nu aveam cum. Stiu cǎ se doreşte mǎrirea unitǎţii şi modernizarea acesteia iar dacǎ Guvernul a decis sǎ urgenteze asta şi sǎ declare lucrarea ca fiind de interes naţional înseamnǎ cǎ nu poate fi decât de bine atât pentru Bǎbana cât şi pentru judeţ”, ne-a declarat Bebe Ivan. Acesta a mai spus cǎ nu ştie dacǎ unitatea militarǎ va intra sub tutela NATO dar cǎ ştie cǎ unitatea de trasnsmisiuni este a doua din ţarǎ ca performanţe şi profesionalism.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Procedura ce trebuie respectată pentru închirierea unui mobilier pentru evenimente

Avatar

Publicat

in

Evenimentele importante din viaţa oricărui om sau dintr-o companie nu sunt reuşite fără servicii de închirierea unui mobilier pentru evenimente. Condiţiile necesare desfăşurării optime a unui eveniment, fie că sunt legate de confort, echipamente sau mobilier, sunt acum posibile cu ajutorul unei echipe de specialişti în organizarea de evenimente în toată ţara.

Ce trebuie luat în considerare atunci când se apelează la serviciile de închirierea unui mobilier pentru evenimente?

Publicitate

Unul din cele mai importante considerente ce trebuie luate în calcul în organizarea unui eveniment este apelarea la specialişti în domeniu, care dispun de toate mijloacele necesare ce ţin de logistică şi de mobilier de bună calitate, necesar evenimentelor importante.

În plus, persoanele care doresc să închirieze mobilier pentru evenimente trebuie să aibă în vedere şi faptul că pot exista circumstanţe neprevăzute la un eveniment, cum ar fi prezența mai multor persoane decât era planificat. De aceea, două-trei scaune, o canapea sau o masă în plus nu strică niciodată.

Nu în ultimul rând, este foarte important de avut în vedere faptul că atunci când se închiriază mobilier pentru evenimente, incidentele neprevăzute pot aduce mici “daune”, care pot fi preîntâmpinate prin acoperirea meselor şi scaunelor cu materiale textile, pentru a le proteja în primul rând şi, în același timp, pentru a da o notă stilistică evenimentului.

Aranjarea mesei pentru evenimentele importante

Organizarea evenimentelor personale, corporate sau private, precum şi organizarea petrecerilor cu diferite ocazii, se poate dovedi destul de dificilă pentru cei care nu au la îndemână tot ceea ce le este necesar. Opţiunea de amenajare a mesei poate reveni specialiştilor companiei, astfel încât mise-en-place-ul să fie de efect.

·  Tacâmuri şi veselă de efect

Primul lucru pe care trebuie să îl ia în calcul persoanele care organizează un eveniment este prezenţa unor tacâmuri, veselă și pahare de efect, care vor fi la dispoziţia invitaţilor. Calitatea produselor de acest gen şi utilizarea lor conformă transmit un mesaj invitaţilor, legat de importanța evenimentului.

·  Aranjarea mesei

Aranjarea mesei include atât modul în care sunt dispuse tacâmurile şi vesela pe masă, cât şi modul în care sunt aşezate scaunele în jurul mesei şi materialele cu care este acoperită masă, în ton cu cromatica evenimentului. Aranjarea mesei este unul din cele mai importante criterii pe care le iau în considerare invitaţii atunci când vorbesc despre reuşita petrecerii.

Închirierea mobilierului pentru evenimente în aer liber

Persoanele care decid ca evenimentul pe care îl găzduiesc să aibă loc în aer liber, pot opta pentru închirierea mobilierului adecvat unui garden party sau roof party de excepţie. De aceea, podeaua adecvată montată în locul desfăşurării petrecerii, precum şi pavilioanele care adăpostesc mesele pentru invitaţi, scaunele elegante şi canapelele lounge sunt doar câteva dintre accesoriile pe care trebuie să le ia în calcul organizatorii evenimentelor.

Pentru că mobilierul de petrecere de înaltă calitate şi modern costă foarte mult, iar achiziţionarea mai multor mese şi scaune pentru unul sau două evenimente este o risipă de bani, serviciul de închiriere mobilier evenimente ajuta organizatorii să facă economii substanţiale la buget şi să obţină un rezultat profesional.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce elemente sunt demne de luat în calcul în alegerea unor spaţii industriale de închiriat?

Avatar

Publicat

in

Alegerea unei locaţii din multitudinea de spaţii industriale de închiriat poate fi destul de dificilă pentru persoanele care nu au suficient de multe informaţii importante în acest domeniu. Reprezentanţii afacerilor care au nevoie de un spaţiu de depozitare şi care nu au o locaţie stabilită, trebuie să gândească la rece şi să ia în calcul toate variantele disponibile la momentul respectiv.

În cele mai multe cazuri, nu vor fi necesare tehnologii sofisticate sau o investiţie uriaşă, însă este esenţial ca potenţialii chiriaşi să ţină cont de câteva lucruri, astfel încât spaţiul de depozitare să asigure eficiența dorită.

Publicitate

Greşeli de evitat în alegerea unor spaţii industriale de închiriat

În alegerea unui spaţiu industrial de închiriat, potenţialii chiriaşi fără experienţă pot avea neplăcuta surpriză să facă unele greşeli care îi pot costa scump sau care îi pot împiedica în obţinerea succesului afacerii lor pe viitor. Cele mai importante greşeli de evitat în alegerea unor spaţii industriale de închiriat sunt:

·  Alegerea unui spaţiu de închiriat prea mic

Din dorinţa de a avea mai mult spaţiu printre rafturile sau printre zonele de depozitare, antreprenorii pot face această greşeală, de a nu aloca suficient spaţiu pentru primirea mărfurilor. Una din cele mai importante funcţii pe care le poate juca un spaţiu industrial este aceea de a asigura fluxul facil al mărfurilor în ceea ce priveşte primirea, depozitarea sau livrarea acestora.

Spaţiul de primire a mărfurilor trebuie să fie mare, suficient încât să faciliteze operaţiunile de inventariere, controlul calităţii, etichetarea, inspectarea sau împărţirea pe categorii a produselor.

·  Amenajarea unei singure zone pentru a primi şi livra mărfurile

Unii antreprenori fac marea greşeală de a nu separa zona de primire şi cea de livrare a mărfurilor, lucru care poate duce la confuzii şi greşeli şi care poate creşte timpul pentru livrare şi procesare. Procesele pot fi înlesnite dacă antreprenorii îşi calculează spaţiul de la bun început şi îl organizează pe zone, fiecare zonă în parte având o funcţie prestabilită.

·  Alegerea tipului nepotrivit de rafturi de depozitare şi necalcularea spaţiului necesar pentru echipamente

Orice hală industrială de depozitare va avea nevoie de echipamente de transport care să uşureze munca şi să eficientizeze procesele. Antreprenorii trebuie să ştie că echipamentele de acest gen au nevoie de suficient spaţiu pentru a fi manevrate, lucru pe care foarte puţini oameni de afaceri îl iau în calcul de la bun început.

Aşadar, antreprenorii trebuie să se asigure că toate culoarele dintre spaţiul de depozitare sunt suficient de largi şi că zonele în care accesul echipamentelor este îngreunat nu există. De asemenea, este foarte important de avut în vedere şi tipul rafturilor potrivite pentru depozitare, care deservesc operațiunilor de producţie, asamblare, de depozitare sau împachetare.

Cei care aleg un spaţiu industrial de închiriat pentru a-şi extinde operaţiunile, trebuie să aleagă hala industrială potrivită nevoilor lor, într-o zonă bună, uşor accesibilă şi la un preţ foarte bun.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend