Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Bazǎ Militarǎ NATO în Argeş !?!

Avatar

Publicat

in

– Oficialii Alianţei Nord Atlantice zoresc Guvernul sǎ extindǎ cazarma militarǎ din Bǎbana

Recentele atentate din Franţa, Turcia şi Germania şi starea generalǎ de nesiguranţǎ creatǎ în toatǎ Europa şi chiar în întreaga lume au pus pe jar autoritǎţile care se ocupǎ de siguranţa ţǎrilor membre NATO, inclusiv România. Un document intrat în posesia redactorilor noştri aratǎ faptul cǎ, dupa Deveselu, americanii insistǎ ca una din unitǎţile militare din Argeş mai puţin ştiute de publicul larg, o cazarmǎ din comuna Bǎbana, sǎ fie urgent modernizatǎ şi inclusǎ în circuitul specific zonelor de maximǎ siguranţǎ. Aşa se face cǎ, la propunera oficialilor NATO, Guvernul României a decis sǎptǎmâna trecutǎ urgentarea modernizǎrii şi extinderii unitǎţii militare din Bǎbana, cunoscutǎ oficial drept cazarma militarǎ 2940. Potrivit informaţiilor noastre, la Bǎbana a fiinţat şi încǎ mai fiinţeazǎ una dintre cele mai performante unitǎţi militare de transmisiuni şi intercepţie din ţarǎ aşa cǎ interesul americanilor pentru aceastǎ locaţie a devenit, în contextul ultimelor atacuri teroriste, unul de maximǎ prioritate. Atât de mare încât Guvernul a alocat deja sume uriaşe pentru modernizarea acesteia şi aducerea la standardele NATO, ba mai mult baza de la Bǎbana va fi şi extinsǎ dupǎ ce s-a gǎsit terenul necesar, inclusiv pǎduri. Cǎ lucrǎrile se vor accelerate la Bǎbana o demonstreazǎ faptul cǎ zilele trecute,  oficialii de la Bucureşti au decis numirea unei Comisii pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării utilității publice pentru lucrarea de interes național „Lucrări de investiții în cazarma 2940 Nota Fundamentare Babana PAG 9Băbana” comuna Băbana. Pentru a nu exista dubii cu privire la posibila bazǎ NATO de la Babana, iatǎ ce se scrie în nota de fundamentare ajunsǎ pe masa Guvernului dar şi în redacţia ziarului nostru: ” În conformitate cu acordurile încheiate cu țările partenere NATO, partea română prin Ministerul Apărării Naționale execută obiectivul de invesții de interes național „Lucrări de investiții în cazarma 2940 Băbana”, comuna Băbana, județul Argeș. În condițiile în care pentru executarea acestei lucrări publice este necesară diminuarea fondului forestier național cu suprafața de 2,0456 ha, este obligatoriu potrivit legii, ca lucrarea să fie declarată de utilitate publică în urma efectuării unei cercetări prelabile.  În conformitate cu art.9 din Legea nr.33/1994 și cu art.2 alin1 din Hotărârea Guvernului nr.583/1994 de aprobare a „Regulamentului privind procedura de lucru a comisiilor pentru efectuarea cercetǎrii prealabile în vederea declarării utilității publice pentru lucrări de interes național sau interes local”, cercetarea prealabilă pentru lucrări de interes național se realizează de comisii numite de Guvern.”
Chestionat pe seama cazǎrmii 2940, primarul din Bǎbana, Bebe Ivan, a rǎmas surprins sǎ constate cǎ presa a aflat de ceea ce se pregǎteşte acolo, asta pentru cǎ, dupǎ cum ne-a spus, nici el nu ştie prea multe. ” M-aţi luat prin suprindere, zǎu ! Nici eu nu ştiu prea multe iar nota de fundamentare nu am vǎzut-o cǎ nu aveam cum. Stiu cǎ se doreşte mǎrirea unitǎţii şi modernizarea acesteia iar dacǎ Guvernul a decis sǎ urgenteze asta şi sǎ declare lucrarea ca fiind de interes naţional înseamnǎ cǎ nu poate fi decât de bine atât pentru Bǎbana cât şi pentru judeţ”, ne-a declarat Bebe Ivan. Acesta a mai spus cǎ nu ştie dacǎ unitatea militarǎ va intra sub tutela NATO dar cǎ ştie cǎ unitatea de trasnsmisiuni este a doua din ţarǎ ca performanţe şi profesionalism.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Un cântăreț celebru a luat o decizie surprinzătoare! A intrat în politică

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa Guvernului: Minciuna a ieșit la suprafață

Avatar

Publicat

in

De

„Planul semafor” al guvernului, de începere a noului an școlar, anunțat cu mare tam-tam, adâncește haosul și bulversează o întreagă generație de copii și adolescenți, care și așa are de suferit din cauza pandemiei.
Incertitudinea celor trei scenarii – verde, galben și roșu -, mesajele contradictorii transmise de cei care ar trebui să gestioneze și să găsească soluții acestei situații extrem de complexe, dar mai ales, faptul că în al doisprezecelea ceas Guvernul PNL se spală pe mâni de responsabilități, forțează limita incompetenței.

Așa numita „descentralizare” a deciziei legată de felul în care vor fi reluate cursurile și aruncarea acestui cartof fierbinte la nivel local, fără a scoate o vorbă despre alocarea resurselor de care este atâta nevoie, este dovada clară că Guvernul PNL Orban recunoaște că este depășit de situație.

Publicitate

Indolența și lipsa de preocupare față de problemele reale își spun cuvântul. Tabletele promise de Guvernul Orban la începutul crizei sanitare nu au ajuns nici acum la copiii din familii defavorizate și nici nu există siguranța că vor ajunge până la începutul noului an școlar.

Minciuna a ieșit la suprafață. În continuare, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Educației, Monica Anisie, se rezumă la promisiuni conjugate la timpul viitor.

În lipsa echipamentelor și a pregătirii necesare, consecințele sunt îngrijorătoare. Studiul Fundației World Vision România, disponibil aici https://bit.ly/3guINeb, care arată că peste 40% din copiii din mediul rural nu au participat la școala online în timpul pandemiei, este un semnal de alarmă.

Ce face premierul PNL Ludovic Orban în acest timp? Este preocupat de respectarea drepturilor pedofililor și de faptul că agresorii sexuali ai minorilor sunt discriminați.

Declarațiile halucinante făcute de vicepremierul Raluca Turcan și de ministrul Educației, Monica Anisie, dacă elevii trebuie sau nu să poate mască la cursuri și în ce condiții concrete pot fi reluate cursurile, ne pun și mai mult pe gânduri.

Este tot mai clar că acest Guvern nu doar că nu are priceperea și competența să rezolve lucrurile dar nici nu înțelege profunzimea problemelor cu care oamenii se confruntă.

Sistemul de învățământ are nevoie de investiții, pregătire și adaptare la noile cerințe pentru desfășurarea anului școlar în condiții de siguranță sanitară pentru elevi și cadre didactice.

Și asta, în ritm alert.

Deși Primăria Capitalei nu are în administrare rețeaua școlară, această fiind la primăria de sectoare, cred că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să nu lăsăm lucrurile așa.

Îi invit pe colegii mei primari la o dezbatere aplicată cu privire la pregătirea începerii anului școlar.

Este momentul să vorbim pe o singură voce, indiferent de opțiunile politice, și să cerem răspicat Guvernului ca atunci când ne transferă responsabilități, să aloce și resursele financiare necesare pentru a le rezolva.

Pentru că sunt oameni care pot, vor și au priceperea să ia măsuri și să le pună la timp în practică!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend