Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Argeşul din nou “sărit” din schemă – Doar DN73 Pitești-Câmpulung si calea ferată Vâlcele-Râmnicu Vâlcea pe lista de investiţii a Guvernului

Avatar

Publicat

in

Guvernul a redactat săptămâna trecută o listă cu 120 de proiecte de investiții publice, în principal în autostrăzi și drumuri naționale, dar și în alte lucrări de infrastructură, pentru care firmele de construcții vor primi, anul viitor, cu prioritate bani din buget, proiectele necesitând fonduri totale de peste 57 miliarde de lei. Din păcate, graşie activităţii slabe a parlamentarilor de Argeş ocupaţi mai mult cu luptele interne de partid, Argeşul a fost sărit din schema, din totalul celor 120 de proiecte prioritare doar doua vizând Argeşul.
Pentru o parte dintre proiecte, unele aflate încă la nivelul zero al stadiului de execuție, termenele de finalizare au fost însă amânate, conform unui document oficial, cu 1-3 ani comparativ cu cele calculate anterior, iar alte proiecte sunt considerate prioritare după cecontractele acordate unor firme au fost reziliate, urmând să fie din nou licitate.
Documentul indică și proiectele care vor fi începute în acest an și sunt incluse ca priorități la finanțare în bugetul de anul viitor, dar și lucrările începute în perioada regimului communist și pe care Guvernul încă încearcă să le finalizeze.
Argeşul nu primește bani cu prioritate anul viitor
În ciuda promisiunilor parlamentarilor de Argeş care anunţau reabilitarea Transfăgărăşanului, a DN 73 C Piteşti – Curtea de Argeş şi alte de acest gen, potrivit listei cu proiecte incluse pe lista priorităților în bugetul de anul viitor  Argeşul figureaza doar cu doua obiective, atât şi nimic mai mult. Vorbim de modernizarea DN73 Pitești-Câmpulung-Brașov (stadiu de execuție 15%, finanțare de 407,7 milioane lei, finalizare anul viitor) drum care a devenit de ani buni un calvar pentru şoferi. Pe aceeasi lista cu prioritati mai regasim doar celebra deja linie nouă de cale ferată  Vâlcele-Râmnicu Vâlcea, ajunsă și în atenția Fondului Monetar Internațional din cauza penalităților care se adună urmare a rezilierii contractului cu firma constructoare (început în iunie 1979, aflat la un stadiu de execuție de doar 3%, care necesită 1,6 miliarde lei din buget și are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2017).
În condițiile în care, pe fondul lipsei de fonduri alocate de Guvern, compania CFR tot nu și-a dat acordul pentru executarea lucrării, în contul operatorului feroviar s-au adunat daune totale de circa 1,3 milioane dolari. Cumularea acestor penalități ar înceta doar după executarea contractului, a cărui valoare este însă estimată în prezent la de patru ori mai mult decât suma inițială, din cauza majorării prețurilor la materii prime, materiale și manoperă.
În 2012, Fondul Monetar Internațional a impus Guvernului să renegocieze contractul pentru linia de cale ferată Vâlcea-Vâlcele și să găsească soluții de finanțare a proiectului, chiar și cu garanții de stat.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat: ‘Eu cred că acum lumea începe să înțeleagă. Pentru că, din păcate, foarte mulți deja au cunoștințe care sunt bolnave’

Avatar

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că ”Mai sunt tentative de dezinformare, mai sunt tentative de a da informații greșite, mai sunt tentative de a diminua, mai sunt tentative de a căuta vinovați. Acum este momentul în care toți trebuie să lucrăm împreună.”

”Eu cred că acum lumea începe să înțeleagă, și vă spun de ce. Pentru că, din păcate, foarte mulți deja au cunoștințe care sunt bolnave. Noi primim telefoane de cunoștințe, de la prieteni, toți au pe câte cineva care a intrat în Terapie Intensivă, sau care e aproape să intre acolo.

Populația începe să sesiseze că așa-zisa „biată gripă”, așa cum s-a vorbit de ea, nu este o „biată gripă”, ci este mult mai serioasă.

Cred că foarte mulți, din păcate, au ajuns să vadă treaba asta când apropiații lor s-au infectat și au ajuns într-o fază destul de serioasă.

Avem acum un coleg pompier care a ajuns azi în Terapie Intensivă. Unul dintre inspectorii-șefi, de exemplu… Azi am fost informat, după ce ieri era pe oxigen, azi e în Terapie Intensivă. Este dintre oamenii care au înțeles despre ce este vorba de mult timp, și totuși a ajuns să fie infectat și el. Sper să putem să-l scoatem de acolo cu bine.

Acum, văzând aceste situații, cred că lumea vede situația generală mult mai bine.

Mai sunt tentative de dezinformare, mai sunt tentative de a da informații greșite, mai sunt tentative de a diminua, mai sunt tentative de a căuta vinovați. Suntem în momentul în care trebuie să lăsăm la o parte căutarea vinovaților, să arătăm cu degetul pe unul și pe altul. Acum este momentul în care toți trebuie să lucrăm împreună.

Lăsăm partea cu vinovații și să arătăm cu degetul pe unul și pe altul. Acum este momentul în care toți trebuie să lucrăm împreună. Asta cu arătatul o lăsăm după ce trecem de situație.

În situația de acum, trebuie toate eforturile să fie concentrate pentru a rezolva problema și pentru a veni în sprijinul corpului medical, în sprijinul pacienților pentru a rezolva problema, să nu ajungem în situații dramatice”, a declarat Raed Arafat conform Digi24.ro.

Citește și:

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta: ‘Cred în nevinovăția lui Nicu Bănicioiu. Credeam că nu se mai ‘dezgroapă’ dosare vechi în campaniile electorale’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că ”Marea vină a lui Bănicioiu este ca s-a luptat pentru PRO România și nu a vrut să plece la PSD, ca alții! Credeam că nu se mai ‘dezgroapă’ dosare vechi în campaniile electorale. M-am înșelat! ”.

„Eu am fost acuzat în 2015 şi, după 4 ani, am fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cred în nevinovăţia lui Nicu Bănicioiu – cred că denunţătorii prinşi ‘cu mâţa în sac’ care îşi aduc aminte în 2020 să acuze fapte din 2012 sunt nişte oameni necredibili. Cred că marea vină a lui Bănicioiu este ca s-a luptat pentru PRO România şi nu a vrut să plece la PSD, ca alţii! Credeam că nu se mai ‘dezgroapă’ dosare vechi în campaniile electorale. M-am înşelat! Eu am trecut prin exerciţiul acuzaţiilor neadevărate – ştiu cât a suferit familia mea şi cei apropiaţi”, a scris Ponta, marţi, pe Facebook.

El şi-a exprimat regretul că Nicolae Bănicioiu trece printr-o „experienţă traumatizantă”.

„Îmi pare rău că Nicu trece prin această experienţă traumatizantă! Dar sunt sigur că va arăta adevărul şi această perioadă îl va face mult mai puternic! Proiectul PRO România este necesar României – şi va merge mai departe – cu orice preţ!”, a adăugat Ponta.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere procurorului general sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de un deputat, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Deputatul Pro România Nicolae Bănicioiu a afirmat, marţi, în legătură cu solicitarea DNA privind urmărirea penală în cazul său pentru trafic de influenţă şi luare de mită, că este de acord cu ridicarea imunităţii parlamentare, deoarece nu are nimic de ascuns şi doreşte clarificarea cât mai rapidă a situaţiei, menţionând şi că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar, conform agerpres.ro.

Citește și:

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend