Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Argeşul din nou „sărit” din schemă – Doar DN73 Pitești-Câmpulung si calea ferată Vâlcele-Râmnicu Vâlcea pe lista de investiţii a Guvernului

Publicat

in

Guvernul a redactat săptămâna trecută o listă cu 120 de proiecte de investiții publice, în principal în autostrăzi și drumuri naționale, dar și în alte lucrări de infrastructură, pentru care firmele de construcții vor primi, anul viitor, cu prioritate bani din buget, proiectele necesitând fonduri totale de peste 57 miliarde de lei. Din păcate, graşie activităţii slabe a parlamentarilor de Argeş ocupaţi mai mult cu luptele interne de partid, Argeşul a fost sărit din schema, din totalul celor 120 de proiecte prioritare doar doua vizând Argeşul.
Pentru o parte dintre proiecte, unele aflate încă la nivelul zero al stadiului de execuție, termenele de finalizare au fost însă amânate, conform unui document oficial, cu 1-3 ani comparativ cu cele calculate anterior, iar alte proiecte sunt considerate prioritare după cecontractele acordate unor firme au fost reziliate, urmând să fie din nou licitate.
Documentul indică și proiectele care vor fi începute în acest an și sunt incluse ca priorități la finanțare în bugetul de anul viitor, dar și lucrările începute în perioada regimului communist și pe care Guvernul încă încearcă să le finalizeze.
Argeşul nu primește bani cu prioritate anul viitor
În ciuda promisiunilor parlamentarilor de Argeş care anunţau reabilitarea Transfăgărăşanului, a DN 73 C Piteşti – Curtea de Argeş şi alte de acest gen, potrivit listei cu proiecte incluse pe lista priorităților în bugetul de anul viitor  Argeşul figureaza doar cu doua obiective, atât şi nimic mai mult. Vorbim de modernizarea DN73 Pitești-Câmpulung-Brașov (stadiu de execuție 15%, finanțare de 407,7 milioane lei, finalizare anul viitor) drum care a devenit de ani buni un calvar pentru şoferi. Pe aceeasi lista cu prioritati mai regasim doar celebra deja linie nouă de cale ferată  Vâlcele-Râmnicu Vâlcea, ajunsă și în atenția Fondului Monetar Internațional din cauza penalităților care se adună urmare a rezilierii contractului cu firma constructoare (început în iunie 1979, aflat la un stadiu de execuție de doar 3%, care necesită 1,6 miliarde lei din buget și are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2017).
În condițiile în care, pe fondul lipsei de fonduri alocate de Guvern, compania CFR tot nu și-a dat acordul pentru executarea lucrării, în contul operatorului feroviar s-au adunat daune totale de circa 1,3 milioane dolari. Cumularea acestor penalități ar înceta doar după executarea contractului, a cărui valoare este însă estimată în prezent la de patru ori mai mult decât suma inițială, din cauza majorării prețurilor la materii prime, materiale și manoperă.
În 2012, Fondul Monetar Internațional a impus Guvernului să renegocieze contractul pentru linia de cale ferată Vâlcea-Vâlcele și să găsească soluții de finanțare a proiectului, chiar și cu garanții de stat.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorel Cataramă: Considerăm că informațiile furnizate numai despre Covid și cu prioritate despre numărul de infectări sunt de natură să înfricoșeze populația

Publicat

in

De

Omul de afaceri Viorel Cataramă spune că  autoritățile anunță numai decesele cauzate de coronavirus, ca să sperie populația și să o determine să accepte dictatura.

„În România mor zilnic (ca medie) 650 de persoane.

Advertisements

Mișcarea Patriotilor Români (MPR) solicită Grupului de Comunicare Strategică să informeze populația zilnic despre cauza tuturor acestor decese.

Considerăm că informațiile furnizate numai despre Covid și cu prioritate despre numărul de infectări sunt de natură să înfricoșeze populația pentru a o determina să tolereze dictatura politico-medicala și implicit, suspendarea libertăților!

De asemenea, în țara noastră mor zilnic 27 de persoane ca urmare a unor boli infecțioase (nonCovid), un număr mai mare decât decesele raportate Covid! Cerem explicații pentru această situație.

MPR nu contestă existența virusului. Afirmăm însă cu tărie că limitarea drepturilor fundamentale nu este justificată, iar demolarea economică a țării este o eroare politică enormă!”, scrie Viorel Cataramă pe Facebook.

Vezi și: Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raed Arafat, despre infectarea vedetelor PRO TV: Dacă nu au respectat normele, au învățat pe pielea lor

Publicat

in

De

Conform informațiilor oferite de PRO TV, mai mulți jurnaliști ai postului de televiziune au fost infectați cu coronavirus. Se pare că și Andreea Esca se află în aceeași situație, virusul fiind luat de la o petrecere la care a participat, alături de zeci de persoane, la malul mării, unde nu a purtat mască de protecție și nici nu a respectat distanțarea socială.

”Nu comentez persoanele. Dacă nu au respectat normele, au învățat pe pielea lor. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, nu știu dacă poliția a aflat. Dacă a aflat, poliția va lua măsuri. Va fi amendat organizatorul.”, a spus Raed Arafat, luni seara, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache.

Advertisements

Vezi și

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend