Conecteaza-te cu noi

Campulung

Exclusiv! Anul 2015 sub zodia proceselor! „Salvaţi Muscelul” vrea să ceară statului să construiască o minifabrică în schimbul distrugerii ARO

Avatar

Publicat

in

Ion Cotescu, fost lider de sindicat la ARO (Sindicatul Solidaritatea), fost iniţiator al Asociaţiei „Salvaţi Muscelul”, care îproteste aro in perioada perezn anul 2006 a devenit primul terorist al ţării, reapare în atenţia publică, după ce o lungă perioadă de timp a stat în umbră.
Ion Cotescu revine în forţă cu noi idei de a se implica nu numai în viaţa socială a Câmpulungului, dar şi în cea politică. Potrivit declaraţiilor pe care ni le-a făcut, Cotescu a regrupat Asociaţia „Salvaţi Muscelul”, ocupând acum funcţia de secretar, în condiţiile în care fostul preşedinte Florin Andrei s-a retras. Cotescu spune că în cel mai scurt timp îi va convoca pe cei 30 de membri activi, din totalul celor 1.200 iniţiali, pentru o şedinţă de alegere a unei conduceri interimare.
Planul de acţiuni al Asociaţiei fiind acela de a da statul român în judecată pentru privatizarea frauduloasă a SC ARO SA.
„Îi acuzăm cu dovezi că au distrus-o. S-a făcut fraudă după fraudă, ilegalitate după ilegalitate. Avem multe de spus şi mult mai multe de făcut.”, spune Ion Cotescu.
În aceeaşi măsură am putut afla că cerinţele Asociaţiei „Salvaţi Muscelul” pentru statul român, aşa zisele „daune pentru distrugerea ARO”, nu sunt numai morale. Foştii sindicalişti de la ARO Câmpulung doresc să ceară statului român să construiască, în locul uzinei muscelene, o minifabricucă pentru producerea unor maşini.
„Avem oameni competenţi care doresc să se implice. Dorim să fie create locuri de mungreva salariati aro in 2006 jpg.că pentru specialiştii în domeniul auto, care au fost puşi la pământ când ARO a fost distrus. Avem proiecte pentru o maşină de transport marfă, pentru un minitractor rutier şi pentru o maşină agricolă. Nu ştim încă cu se vor numi. Vom repune pe tapet istoria distrugerii SC ARO SA şi vom cere în schimb construirea unui, să-i spunem, atelier de producţie. Nu ne trebuie ceva mare. Totul este să avem unde să muncim, unde să ne putem pune în practică proiectele.”, mai spune Ion Cotescu.

„Salvaţi Muscelul” caută candidaţi pentru primărie

În proiectele de viitor ale Asociaţiei apare şi societatea civilă care, după Ion Cotescu, are un rol important în implicarea politică pentru binele Câmpulungului.
„La Câmpulung sunt mulţi care doresc să facă o nouă politică. Vrem să avem şi candidaţi la primărie. Să formăm o echipă cu oameni din societatea civilă, oameni care până acum nu s-au implicat politic şi care au ceva de spus pentru binele municipiului.”, ne-a mai declarat Ion Cotescu.

monica barladeanu si dorel visan in filmul despre oameni si melciEste de menţionat că Ion Cotescu a ajuns şi personaj de film, după ce ideile sale, modificate, au fost transpuse în scenariul pentru lungmetrajul, coproducţie româno – franceză, pe scenariul lui Ionuţ Teianu şi-n regia lui Tudor Giurgiu, cu titlul de lucru „Despre oameni şi melci” apărut în 2012.
Ca remember, în toamna anului 2003, sindicatul condus de Ion Cotescu a lansat ideea de a fi salvată uzina ARO prin donarea de spermă. Tot în acea perioadă sindicaliştii lui Cotescu având intenţia de a-i trimite o scrisoare sultanului din Brunei în scopul de a-i solicita sprijinul financiar de a salva ARO de la faliment.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

S-AU ARS !!! Amendați cu 60.000 de lei pentru că au organizat ”Focul lui Sumedru”! în Argeș

Avatar

Publicat

in

De

În ultimele 24 de ore, peste 200 de polițiști și polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În noaptea de 25 spre 26 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au depistat 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 46 de ani, din comuna Dragoslavele, care nu au respectat prevederile Hotărârii C.J.S.U. nr. 48/19.10.2020, prin care se interzice organizarea și desfășurarea în spații deschise a oricărui eveniment de tipul ,,Focul lui Sumedru”, organizând și participând, în spațiul public, la o astfel de activitate.
Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 60.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, polițiștii au verificat, în total, 1677 de persoane, dintre care 670 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, 130 de obiective, societăți sau locații au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 418 autovehicule au fost controlate, din acestea 111 fiind mijloace de transport în comun.

Au fost organizate 36 de acțiuni punctuale (din care 33 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș, Poliție Locală și reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 81.700 de lei, 140 dintre acestea, în valoare de 15.700 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție, 6, în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina și 20, în valoare de 60.000 de lei, pentru participarea la activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții.

În ziua de 26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au sancționat contravențional cu amenzi, în valoare de 1.000 de lei fiecare, șase persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, care nu au fost găsite la adresele de izolare declarate, din localitatea Călinești, în momentul efectuării verificărilor de către polițiști. Situația a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Astăzi este Ziua Armatei Române. Cum va fi sărbătorită în Argeș

Avatar

Publicat

in

De

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită, duminică, în județul Argeș prin ceremonii militare mai restrânse, având în vedere actualul context generat de starea de alertă. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că astăzi, 25 octombrie, Ziua Armatei Române va fi marcată printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns, fără public. Potrivit unui comunicat al MApN, Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români. „Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activităţile vor avea loc fără public”, a transmis MApN.

In Argeș, o ceremonie mai aparte va avea loc la Lerești. Astfel, cu ocazia Zilei Armatei Române începând cu orele 10.00, Primăria și Consiliul Local Lerești în colaborare cu Asociația Cultul Eroilor subfiliala Lerești, organizează festivitatea de depunere de coroane la cele șase monumente ale eroilor din comuna Lerești.

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend