Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! ALERTA MAXIMA IN ARGES – Director la stat disparut de 3 luni

Avatar

Publicat

in

– Adjunctul de la DSV Arges nu a mai fost vazut de 3 luni

– Prieteni spun ca ar fi emigrat in Canada dar el incaseaza lunar salariul
– Ilegal – cineva ii duce periodic concedii medicale

sorin sorescu

Dispărut fără urmă! Directorul adjunct al DSV Argeş, liberalul Sorin Sorescu a fost dat dispărut atât de colegii de partid dar şi de colegii de la DSV Argeş. El nu a mai fost văzut din luna demebrie a anului trecut când, iniţial, a solicitat intarea în concediu de odihnă. Ulterior, a anunţat că este plecat în croazieră în Atlantic cu familia iar de la începutul anului 2014 cineva îi duce permanent la sediul DSV Argeş concedii medicale. La solicitarea redactorilor PROFIT cei doi şefi ai lui Sorin Sorescu, Daniel Lupu, directorul DSV Argeş cât şi Ioan Popa şeful PNL Argeş au declarat că într-adevăr nu l-au mai văzut din luna decembrie a anului trecut şi că ceva ar fi în neregulă mai ales că el, lunar, încasează salariu de director adjunct al Directie Sanitar Veterinare Argeş.

Cine se autosesizează de neregulile de la DSV după dispariţia lui Sorescu ?
Surse apropiate liberalului susţin că acesta a plecat în croazieră în luna decembrie 2013 după care a poposit în Canada unde ar urma să emigreze. Alte voci susţin că Sorescu ar sta numai în călătorii şi că de curând a făcut apel la prietenii din ţară să îi trimită bani. La DSV miroase a nereguli majore. În primul rând că absenţa sa îndelungată ar fi impus anumite măsuri. În al doilea rând vorbim de o ilegalitate ca să pleci din ţară în alte scopuri dar să iei banii statului

Ultimele fotografii cu directorul DSV sunt facute anul trecut in Kenia

Ultimele fotografii cu directorul DSV sunt facute anul trecut in Kenia

pe baza unor concedii medicale. Este un cerc vicios în care cineva ar trebui să intervină şi să facă verificări mai ales la medicii care îi eliberează în lipsă acele certificate medicale şi mai apoi modul în care un funcţionar părăseşte ţara fără a anunţa în timp util. Desigur ar fi şi varianta în care Sorin Sorescu a plecat peste graniţă, bolnav fiind, să se trateze însă ne întrebăm cum poţi trece de controlul de frontieră fără vreun act medical care să ateste acest lucru. Aşteptăm o anchetă a celor responsabili, nu de alta dar Sorin Sorescu avea şi încă mai are o funcţie de importanţă de conducere într-o instituţie a statului şi primeşte un salariu din bugetul public. Dacă DSV nu este în stare să ne lămurească în baza Legii 544 aşteptăm în acest caz intervenţia celor cu adevărat competenţi.
Daniel Lupu: Nu mai ştim nimic de el, poate e bolnav !
Şeful DSV Argeş, Daniel Lupu a declarat pentru PROFIT că într-adevăr i s-a părut ciudat că de mai bine de trei luni adjunctul său nu a mai călcat pe la serviciu. “Ştiu că în luna decembrie a venit cu cererea de concediu pe care i-am şi aprobat-o. De atunci nu mai ştim nimic de el. Vine însă cineva şi ne aduce concedii medicale. Nu ştiu să fie plecat din ţară dar, dacă nu legal, cel puţin moral nu e prea corect ce se întâmplă. Vreau şi eu să intru în concediu dar nu popt pentru că nu ştiu unde este adjunctul meu care ar trebui să îmi ţină locul”, a spus Dniel Lupu.

Ioan Popa: O să verific şi cine l-a propus la şefia DSV să şi-l asume

Nici măcar liberAlii nu mai ştiu nimic de soarta lui Sorin Sorescu, cel care era socotit speranţa liberalilor argeşeni. “Domnul Sorescu nu mai e demult speranţă. A fost odată… Eu nu ştiu nimic de el şi, da, aşa este, nu l-am mai văzut la faţă de câteva luni. Nu e în regulă, nu ştim unde o fi. Am auzit şi eu că ar fi în afara ţării. O să iau legătura cu cei care l-au susţinut pentru şefia DSV şi, dacă se confirmă că oficial de trei luni lipseşte de la serviciu cineva va trebui să dea explicaţii.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bomba a fost aruncată: Eu am informaţii, sigur, pe surse, că nu există bolnavi internaţi acolo

Avatar

Publicat

in

De

Managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din Capitală a făcut o declarație controversată privind spitalele de campanie pentru bolnavii Covid. Medicul Monica Pop susține că acestea nu ar fi folosite pentru a interna cazurile de infectați cu noul coronavirus.

Prezentă într-o intervenție telefonică la Antena 3, medicul Monica Pop a dezvăluit că mai mulți colegi de breaslă i-au confirmat că spitalele de campanie nu au pacienți Covid.

“Eu întreb de câteva zile şi nimeni nu mi-a răspuns: ce se întâmplă cu spitalele de campanie, pentru că acolo sunt şi secţiuni mici de Terapie intensivă, câţi bolnavi sunt acolo, dacă sunt bolnavi? Eu am informaţii, sigur, pe surse, că nu există bolnavi internaţi acolo. Atunci, pentru care motiv au fost făcute spitalele de campanie şi a costat fiecare dintre ele câteva milioane de euro?”, susține specialistul în oftalmologie

Doar în ultimele 24 de ore, la ATI au ajuns 861 de pacienți, care se luptă cu boala. Pentru că cei aflați în stare gravă au nevoie de asistență medicală și de aparatură, Monica Pop este de părere că spitalele de campanie ar trebui folosite doar pentru cazurile asimptomatice sau ușoare.

“Eu consider, şi aşa aş fi făcut, dacă aveam această posibilitate, aş fi pus toţi bonavii asimptomatici sau cu simptome uşoare numai în spitalele de campanie şi lăsam spitalele cu aparatură performantă să fie pentru cazurile grave.”, recomandă Monica Pop

Pe de altă parte, medicul este revoltat în privința faptului că nu se cunoaște ce rol joacă aceste spitale de campanie, construite din banii cetățenilor. Monica Pop solicită informații despre cum sunt acestea gestionate în sprijinul bolnavilor Covid.

“De ce au stat goale? Şi acum sunt goale, eu aşa ştiu. Trimiteţi pe cineva la Otopeni, să vedem câţi bolnavi sunt acolo. Mi se pare inadmimisibil. Nu ştiu sigur, dar dacă e adevărat – şi ştiu de la medici că nu sunt bolnavi acolo, nici acolo, nici în altă parte – atunci de ce au fost construite?

Toată lumea cred că vrea să ştie cum au fost gândite, pentru că trebuia o pregătire din start, nu trebuia să aşteptăm să fie numărul acesta impresionant de infectaţi. Dar vreau să ştiu cum sunt gestionate aceste spitale de campanie, care au fost plătite din banii acestui popor, deci din banii noştri. Şi avem dreptul să ştim ce se întâmplă cu ele şi de ce nu sunt bolnavi acolo şi din care motiv nu se folosesc secţiile de ATI din aceste spitale de campanie”, a spus medicul Monica Pop, miercuri, la Antena 3.

Vezi și:FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raed Arafat: ‘Am început să creștem capacitatea de ventilație în zonele care sunt mai afectate’

Avatar

Publicat

in

De

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că în prezent sunt 368 de localități care au depășit pragul de 3 cazuri de infectări cu COVID-19 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„La acest moment avem 368 de localităţi care au depăşit 3 la mie şi comitetele judeţene au aplicat deja regulile prevăzute în hotărârea de guvern: obligativitatea portului măştii, închiderea unor activităţi, temporar, precum restaurante în interior, cinematografe, trecerea la învăţământul online. (…) Deci, astăzi, faţă de ieri, avem o creştere de 15 localităţi care au depăşit indicele de 3 la mie, cazuri cumulate în 14 zile”, a precizat Arafat în şedinţa de guvern.

El a spus, în privinţa testelor rapide aprobate de Comisia Europeană, că la până la începutul săptămânii viitoare urmează să ajungă în ţară 43.000 de teste pe bază de antigen, menţionând că stocul prevăzut este de un milion de teste.

„Testele rapide pe bază de antigen avem în plan să aducem mai multe pentru a le folosi, cum spunem noi pe linia de front, mai ales în unităţile de primiri urgenţe, ne-ar ajuta să punem diagnosticul rapid pentru cazurile simptomatice şi să le diferenţiem, chiar dacă unele vor trebui ulterior să fie confirmate şi pe testele PCR. Deja primele 43.000 de teste vor ajunge în ţară din fonduri extrabugetare, deci în colaborare cu Crucea Roşie şi mai urmează să introducem stocul strategic. (…) Pentru stocul strategic, pentru prima fază sunt cele 43.000 de teste deja contractate şi urmează să ajungă în România la sfârşitul acestei săptămâni, începutul celeilalte. Pe stocurile strategice am prevăzut un milion de teste”, a adăugat Raed Arafat.

Premierul Ludovic Orban a transmis că aceste teste trebuie folosite şi în şcoli, grădiniţe, căminele de bătrâni.

„Acestea ar trebui să le folosim nu numai în UPU, ci în şcoli, grădiniţe, când apar cazuri simptomatice, eventual, în căminele de vârstnici, căminele cu persoane cu dizabilităţi, în general unde sunt riscuri majore, pentru a-i putea diagnostica, evident, pe simptomatici, nu pe asimptomatici”, a spus Orban.

Orban a susţinut că trebuie luate măsuri şi legat de activitatea de primiri urgenţe.

„Am început să creştem capacitatea de ventilaţie în zonele care sunt mai afectate. De exemplu, în Bucureşti ieri am distribuit ventilatoare suplimentare la Pantelimon, Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca. Mai mult decât atât, am amplasat două posturi medicale avansate care permit extinderea capacităţii de observare a pacienţilor la Pantelimon şi la Spitalul Universitar. Acestea sunt măsuri pe care putem să le replicăm şi în alte zone dacă se cere. Capacitatea de ventilaţie ne ajută să asistăm pacienţii până îi internăm în secţiile de ATI”, a mai precizat Raed Arafat.

Citește și:

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend