Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere din întreaga lume

Publicat

in

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, chiar dacă Departamentul Muncii din SUA a anunţat că numărul cererilor pentru ajutorul de şomaj a ajuns cel mai redus nivel de la mijlocul lunii martie 2020, transmite Reuters. Indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,18%, ajungând la valoarea de 34.897,52 puncte, în scădere cu 63,17 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Standard and Poor’s 500 s-a depreciat cu 0,15%, ajungând la valoarea de 4.393,53 puncte, în scădere cu 6,74 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Nasdaq s-a depreciat cu 0,42%, ajungând la valoarea de 14.465,05 puncte, în scădere cu 60,86 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, scrie Agerpres.ro.

Londra – Bursa de la Londra a deschis şedinţa de joi în scădere cu 1,83%, indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 7.038,29 puncte, în scădere cu 131,03 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Frankfurt – Bursa de la Frankfurt a deschis şedinţa de joi în scădere cu 1,39%, indicele principal DAX 30 a ajuns la valoarea de 15.744,83 puncte, în scădere cu 221,14 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Paris – Bursa de la Paris a deschis şedinţa de joi în scădere cu 2,29%, indicele principal CAC 40 a ajuns la valoarea de 6.615,26 puncte, în scădere cu 154,85 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Budapesta – Cursul oficial al Băncii Centrale a Ungariei valabil pentru ziua de vineri este de 300,74 forinţi pentru un dolar, în creştere faţă de un curs de 299,57 forinţi, joi, transmite MTI. Moneda euro este cotată la 351,48 forinţi, în creştere faţă de un curs de 351,13 forinţi, joi, iar un leu românesc este cotat la 71,31 forinţi, în creştere faţă de 71,28 forinţi, joi.

Tokyo – Bursa japoneză a închis şedinţa de joi în scădere cu 1,10%, din cauza temerilor privind încetinirea economiei, transmite Kyodo. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 27.281,17 puncte, în scădere cu 304,74 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Seul – Bursa sud-coreeană a încheiat şedinţa de joi în scădere cu 1,90%, indicele principal Kospi a ajuns la valoarea de 3.097,83 puncte, în scădere cu 61,10 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Yonhap.

Hong Kong – Bursa din Hong Kong a încheiat şedinţa de joi în scădere cu 2,13%, indicele Hang Seng a ajuns la valoarea de 25.316,33 puncte, în scădere cu 550,68 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Xinhua.

Shanghai – Bursa din Shanghai a închis şedinţa de joi în scădere cu 1,11%, indicele Shanghai Composite a ajuns la valoarea de 3.485,29 puncte, în scădere cu 18,31 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Xinhua.

Singapore – Bursa din Singapore a încheiat şedinţa de joi în scădere cu 1,42%, indicele Straits Times a ajuns la valoarea de 3.086,97 puncte, în scădere cu 44,47 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Xinhua.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Copii români obligaţi de părinţi să fure în Spania

Publicat

in

De

Zeci de copii au fost obligaţi de părinţi să fure în Spania în beneficiul unei grupări criminale din România. Ţintele lor erau persoane în vârstă de la care luau bani şi obiecte de valoare. După ce au dat numeroase lovituri în mai multe oraşe, membrii grupării au fost prinşi de poliţia spaniolă, în cooperare cu cea română, se arată intr-un material TVR.

Valencia e doar unul din oraşele spaniole în care acţiona gruparea infracţională. Copiii nu mergeau la şcoală, în schimb erau învăţaţi să fure. Urmăreau persoane în vârstă şi le jefuiau în momentul în care retrăgeau banii din bancomate.

37 de minori erau transportaţi în zonele vizate de membrii grupării care se stabiliseră în două oraşe spaniole, Getafe şi Fuenlabrada. De acolo copiii au fost duşi în 6 oraşe, printre care şi Sevilla, Barcelona şi Toledo pentru a fura. Minorii erau chiar copiii membrilor a cinci clanuri de romi. Fără să-şi dea seama, unii dintre tineri i-au ajutat pe poliţişti.

Un expert în combaterea traficului de persoane spune că reţelele româneşti acţionează după un anumit tipar – folosesc copii de până în 14 ani pentru că aceştia nu pot răspunde penal. În momentul în care la nivelul autorităţilor unui oraş se identifică un număr de copii care comit astfel de fapte, reţeaua se mută în alt oraş.

26 de persoane au fost arestate de poliţia spaniolă şi 37 de minori au fost preluaţi de autorităţile de asistenţă socială. Liderii grupării provin din oraşul Slobozia.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Fost jucător al naționalei Argentinei, Fernando Gago, a fost numit antrenor principal al formaţiei Racing Club

Publicat

in

De

Fostul mijlocaş al echipei Real Madrid şi al naţionalei Argentinei, Fernando Gago, a fost numit antrenor principal al formaţiei Racing Club, cu un contract de 14 luni, a anunţat joi clubul argentinian din Primera Division, conform agerpres.

Gago (35 ani) îl înlocuieşte pe Claudio Ubeda, care fusese numit interimar după plecarea lui Juan Antonio Pizzi în august.
”Voi încerca să fac ca echipa să joace un fotbal atractiv, vom lupta timp de 90 de minute, ne dorim cât mai multe succese”, a spus Gago. ”Jucătorii îmi cunosc stilul, vreau să dominăm, să avem intensitate în meci, să fim agresivi, să arătăm la fiecare partidă că vrem victoria”, a adăugat el.

Singura experienţă anterioară ca tehnician a lui Gago a fost o perioadă de trei luni la Aldosivi, care s-a încheiat în septembrie, după o serie de şapte înfrângeri.

Ca jucător, Gago a avut 61 de selecţii la prima reprezentativă a Argentinei, fiind un component de bază al echipei care a ajuns în finala CM 2014 din Brazilia.

El s-a retras în noiembrie anul trecut, după o serie de accidentări.

Racing este în prezent pe locul 14 (din 26) în Primera Division. Primul meci al lui Gago la conducerea noii sale formaţii va fi la o partidă în deplasare împotriva lui Rosario Central, sâmbătă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend