Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari ruși Wagner, pune tunurile pe oligarhii ruși: ‘Le place confortul cu care s-au înconjurat. Vor să se scufunde într-o piscină caldă seara și să se distreze’

Publicat

in

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, un asociat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, i-a criticat pe oligarhii ruşi şi alte persoane bogate din Rusia pentru că nu contribuie financiar la efortul Kremlinului în ofensiva acestuia în Ucraina, într-un interviu difuzat duminică, potrivit DPA.

Prigojin, care a apărut foarte rar în public în trecut, a pledat pentru privarea oligarhilor de bunurile lor pentru a-i obliga să sprijine trupele ruse pe frontul din Ucraina.

„Le este frică. Le place confortul cu care s-au înconjurat. Vor să se scufunde într-o piscină caldă seara şi să se distreze”, a declarat Prigojin (61 de ani) pentru televiziunea de stat RT (Russia Today).

„Trebuie să realizezi la un moment dat că este necesar să te desparţi de ceea ce ai, de lumea seducătoare, de restaurante, spa-uri, dacea (case de vacanţă), piscine”, a spus el. „Cu cât mai repede ţi se vor lua, cu atât va fi mai bine!”

Prigojin, considerat în Occident de asemenea oligarh rus, a fost vizat de sancţiunile guvernelor occidentale pentru rolul său în sprijinirea invaziei ruse în Ucraina cu grupul de mercenari Wagner.

Biroul Federal de Investigaţii al SUA (FBI) l-a inclus pe lista de persoane căutate pentru ingerinţa în alegerile americane.

Multă vreme aflat în umbră, Prigojin a fost văzut recent recrutând deţinuţi în închisorile din Rusia pentru a-i trimite la războiul din Ucraina, cu promisiunea unei amnistii. De asemenea, el a fost din ce în ce mai critic la adresa armatei ruse pentru conduita sa în războiul din Ucraina.

Apariţia sa la înmormântarea unui combatant Wagner în Sankt Petersburg, sâmbătă, a atras atenţia presei, deoarece anterior el evitase să apară în faţa camerelor. Soldatului căzut în luptă, un criminal condamnat, i-au fost organizate funeralii în secţiunea militară a cimitirului, deşi autorităţile se opuseseră iniţial.

Prigojin l-a descris pe defunct drept „un adevărat patriot”, subliniind că toţi sunt egali pe front. Apariţia sa la înmormântare a fost interpretată drept o tentativă de a-şi consolida propria poziţie în Rusia.

Grupul de mercenari Wagner este activ în estul Ucrainei din 2014, înainte să fi fost implicat în conflictele din Siria, Libia, Republica Centrafricană şi Mali. Împotriva mercenarilor acestui grup au fost formulate acuzaţii de implicare în crime de război. Recent, grupul s-a aflat în prima linie a asaltului rusesc asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei, conform DPA, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ajutor umanitar pentru Siria, în contextul cutremurului din luna februarie din Turcia! În ce constă susținerea

Publicat

in

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, să scoată din rezervele de stat, lapte praf, saltele, alimente, dar şi dispozitive medicale, pentru a le trimite în Siria, pentru a veni în sprijinul victimelor cutremurului din luna februarie.

Sprijinul este acordat în baza solicitării de asistenţă umanitară iniţiat de Republica Arabă Siriană, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Ajutorul constă în bunuri de strictă necesitate – alimente, dispozitive medicale şi articole pentru adăpostire. Acestea sunt oferite de către statul român prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, respectiv, Patriarhia Română, conform sursei citate.

Detaliile privind efectuarea transportului bunurilor sunt stabilite între Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisia Europeană, iar transportul va fi realizat pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naţionale.

Cutremurul cu magnitudinea de moment de 7,8 care s-a produs la 6 februarie 2023 la mică adâncime a lovit sudul şi centrul Turciei şi nordul şi vestul Siriei. Seismul a fost urmat la câteva ore de un altul cu magnitudinea de moment aproape la fel de mare, de 7,7, cu epicentrul la circa 95 de kilometri distanţă faţă de primul. S-au înregistrat pagube pe scară largă şi zeci de mii de morţi.

Cutremurul a fost cel mai mare seism din Turcia de la cutremurul din 1939 din Erzincan, care a avut aceeaşi magnitudine, şi a fost al doilea cel mai puternic înregistrat în istoria ţării. A fost resimţit până în Egipt şi pe coasta turcească a Mării Negre. În cele trei săptămâni care au urmat au avut loc peste 10.000 de replici.

Secvenţa seismică a fost rezultatul unei falii de alunecare superficială.

Se estimează că au fost afectate aproximativ 14 milioane de persoane, adică 16% din populaţia Turciei. Experţii în dezvoltare de la Organizaţia Naţiunilor Unite au estimat că aproximativ 1,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost.

Bilanţul confirmat al morţilor s-a ridicat la 59.259 de persoane: 50.783 în Turcia şi 8.476 în Siria.

Drumurile avariate, furtunile de iarnă şi întreruperea comunicaţiilor au îngreunat efortul de salvare şi ajutor al autorităţii pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă. În urma apelului Turciei la ajutor internaţional, peste 141.000 de persoane din 94 de ţări s-au alăturat efortului de salvare, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mircea Badea: ‘În stradă urmează cei care nu-și pot plăti ratele la casă. Eu vă tot spun de ceva vreme că o să vină apocalipsa’

Publicat

in

Jurnalistul Mircea Badea a atras atenția asupra protestelor care iau amploare în acest moment în România.

Mircea Badea avertizează că ”În stradă urmează cei care nu-și pot plăti ratele la casă. Eu vă tot spun de ceva vreme că o să vină apocalipsa. Ea așa a început”.

Dascălii se pregătesc de un nou protest major. Maine, vor merge din nou în faţa Guvernului. De asemenea şi CFR-iştii, poliţişti şi cei din domeniul sănătății anunţă că vor ieşi şi ei în stradă. Mai mult, polițiștii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea penitenciarelor prin “exces de zel”.

Mircea Badea a analizat acest val de proteste şi a lansat un scenariu sumbru privind o nouă categorie ca va ieşi în curând în stradă. Iată ce spune şi despre inflaţie.

În stradă urmează cei care nu-și pot plăti ratele la casă. Sunt oameni care nu-și plătesc rata la casă, având în vedere că rata s-a mărit. Eu vă tot spun de ceva vreme că o să vină apocalipsa. Ea așa a început. Acum a început apocalipsa şi va continua.

Oricum, conducătorii nației nu au altă formulă și nu înțeleg și nici nu pot altă formulă decât populismul. Atunci ei vor încerca să facă pe populism și inflația va fi la cer.

Eu nu dau două cepe de generate pe prognozele acelor specialiști care până acum s-au înșelat absolut milimetric de fiecare dată când au deschis gura despre inflație.

Acuma, cu toate, uite, aoleu, aoleo, cu presiuni, cine știe, poate mâine la Cotroceni, Ciucă se execute întocmai și la timp la Guvern.

Deci, cu toată dragoste, în Statele Unite ale Americii a fost o întreagă încordare ca să se mărească prin lege, plafonul îndatorării.

Și republicani nu doreau, și aoleo ce facem, că o să intrăm în default. În sfârșit, republicanii au zis bine, poftim, dar știi ce formulă au ales?Că de asta vă spun ce o să fie România? Nu să mărească plafonul, ci să-l suspende.

Deci practic nu mai există plafon, ca să nu trebuiască peste câteva luni să îl mai mărească o dată. Deci au zis renunțăm de tot la plafon pentru următorii 2 ani. Vă dați seama dacă în Statele Unite este treaba asta, ce o să fie în România„, a spus Mircea Badea, la Antena 3 CNN.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend