Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Evenimentul Tinerii în Arenă, locul unde energia tinerilor şi experienţa antreprenorilor de top generează afaceri de succes

Publicat

in

Etapa finală a celui mai mare eveniment de business din România adresat Generaţiei Z, ce are ca scop stimularea şi cultivarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, a adus în faţa juriului 5 echipe, ce şi-au prezentat ideile de business pentru a primi mentorat.

Evenimentul Tinerii în Arenă, desfăşurat săptămâna trecută, a focalizat atât atenţia tinerilor antreprenori, cât şi pe cea a comunităţii de afaceri reunită cu ocazia Summit-ului Romanian Business Leaders 2022 cu participarea a peste 250 de antreprenori de top şi lideri din businessul autohton, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit organizatorilor, în faţa tinerilor s-au aflat cinci antreprenori români de succes: Dragoş Petrescu (preşedintele City Grill Restaurants), Dragoş Anastasiu (preşedintele Grupului Eurolines România), Felix Pătrăşcanu (cofondator FAN Courier), Rucsandra Hurezeanu (fondatoarea Ivatherm) şi Matei Dumitrescu (general partner Roca X). Celor cinci anunţaţi oficial s-au alăturat alţi doi antreprenori surpriză – Dan Şucu (fondator Mobexpert) şi Cristina Bâtlan (fondatoarea Musette). Echipele au reuşit să obţină sprijinul mentorilor, atraşi de potenţialul ideilor lor, dar şi de tenacitatea dovedită de tinerii membri ai echipelor.

În perioada următoare echipele participante se vor întâlni cu mentorii lor, astfel: MyToDo cu Rucsandra Hurezeanu şi Matei Dumitrescu, Colorise o vor avea alături pe Cristina Bâtlan, Travelens împreună cu Dragoş Anastasiu şi Matei Dumitrescu, OatsFill vor primi sprijin de la Dragoş Petrescu iar Nightz de la Felix Pătrăşcanu şi Matei Dumitrescu.

„A fost un eveniment cu multă energie şi foarte multe de învăţat pentru toată lumea. Antreprenorii s-au conectat îndeaproape cu noua generaţie, cu felul cum gândesc aceştia şi ideile pe care le au, un proces care se va continua cu întâlnirile de mentorat pe care le vor avea. Pentru tineri a fost o lecţie şi un început în business perfect, prin expunerea şi întâlnirea dintre ei şi antreprenori experimentaţi. Pentru tinerii din audienţă a fost un exemplu inspiraţional de cum trebuie să se pregătească pentru a deveni investibili”, a declarat Alin Claudiu Apostu, organizatorul Tinerii în Arenă şi managerul de proiect Vreau să fiu Antreprenor & Insights.

Pentru ediţia următoare, organizatorii se vor concentra pe a le oferi tinerilor sprijin în ceea ce priveşte planificarea financiară şi cea de public speaking, în completarea a ceea ce oferă deja echipelor participante: mentorat, cursuri, workshopuri, întâlniri cu antreprenori.

Potrivit organizatorilor, un element important al evenimentului a fost prezenţa unor tineri participanţi la ediţia anterioară a Tineri în Arenă, care au dorit să împărtăşească din experienţa acumulată şi despre progresul înregistrat în ultimul an. Astfel, Ovidiu Ioniţă pregăteşte lansarea aplicaţiei Nutritivo pe piaţă; Andrei Cruceru şi colegii săi au lansat aplicaţia CityPack în Râmnicu Vâlcea, iar acum pregătesc extinderea în Bucureşti; Andrei Turcu şi echipa dezvoltă produsul PanoRender căruia i-au dat dimensiune internaţională prin vânzarea de tururi virtuale şi în alte ţări.

Totodată, ei au reprezentat România la o competiţie globală de antreprenoriat pentru studenţi.

În cadrul evenimentului a avut loc şi o licitaţie pentru o serie de produse create de către membrii comunităţii Highflyers, o comunitate ce îşi propune să ajute tinerii la început de drum în antreprenoriat. Au fost astfel licitate un tur virtual al afacerii, un tablou şi o pălărie personalizată, iar suma obţinută va fi folosită pentru a sprijini cât mai mulţi tineri cu mentorat, cu întâlniri cu antreprenori şi cu workshopuri ce îi vor ajuta să îşi dezvolte ideile de business.

Organizatorii au lansat prima rundă de înscrieri a ideilor de business pentru următoarea ediţie a evenimentului ce va avea loc în 2023 şi pentru care tinerii pot aplica la : https://vsfa.ro/selectie-idei-tinerii-in-arena/.

Proiectul Tinerii în Arenă a fost selectat în top 3 programe europene la categoria „Youth Empowerment” din cadrul Emerging Europe Awards 2022.

Tinerii în Arenă (TiA) este un program prin care se doreşte punerea reflectorului pe tinerii cu potenţial şi ideile lor de business care într-o zi, prin sprijinul mentorilor cu experienţă, pot reprezenta următorul unicorn al României. Tinerii sunt acceptaţi într-un program de mentor de 4 luni la finalul căruia vor ajunge să îşi prezinte ideea de business în faţa unor antreprenori de top pentru a primi sprijin.

Vreau să fiu Antreprenor este un program naţional care îşi propune să promoveze gândirea şi acţiunea antreprenorială în rândul tinerilor din România. Impactul celor peste 300 de evenimente desfăşurate în ţară a ajuns la peste 40.000 de tineri.

Misiunea Insights este aceea de a sprijini organizaţiile să se dezvolte prin potenţialul şi creativitatea unora dintre cei mai antreprenoriali şi inovativi tineri din România.

Romanian Business Leaders (RBL) este vocea şi vehiculul de acţiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcţia unei Românii în care generaţiile viitoare să îşi dorească să trăiască.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Continuă demisiile în USR / Un alt deputat își anunță plecarea din partid și adeziunea pentru partidul lui Cioloș ​

Publicat

in

De

Deputatul Andrei Lupu a anunţat, luni, pe Facebook, că a demisionat din USR şi pleacă la REPER. „Cred însă că, în acest moment, USR a devenit un spaţiu al conflictului permanent, luptele dintre facţiuni ocupă toată activitatea partidului”, scrie parlamentarul.

USR PlusFoto: Facebook USR Plus

„Am demisionat astăzi din calitatea de membru al USR şi, implicit, din funcţiile interne deţinute, cea de membru al Biroului Naţional şi cea de preşedinte al Filialei Prahova. Am făcut-o cu mare tristeţe şi cu o uriaşă dezamăgire. O mână de oameni în care ar fi trebuit să credem şi care ar fi trebuit să reprezinte un deziderat pentru politica românească au ales meschinăria politicii dâmboviţene şi toxicitatea confruntării permanente. Lipsa de eleganţă, de încredere în negocierea politică şi incapacitatea de a accepta alte opinii decât cele proprii au transformat o idee politică minunată, aşa cum a fost USR, într-o organizaţie profund disfuncţională”, spune deputatul în postare.

Este al șaselea parlamentar care își anunță demisia din USR și înscrierea ăn partidul lui Dacian Cioloș.

În jur de 11 parlamentari din cei 80 de senatori și deputați USR ar urma să demisioneze, treptat, din partid și să se înscrie în formațiunea fondată de Dacian Cioloș.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, declara la Profit News TV că cei care vor demisiona din partid vor face asta pe etape şi „nu pleacă toţi deodată, ceea ce nu prea e ok, pentru că vor să dea impresia că USR se sparge”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prințul Charles a primit milioane de euro cu valiza de la „omul care a cumpărat Londra” – presa britanică

Publicat

in

De

Prințul Charles a acceptat valize care conțineau milioane de euro în numerar în timpul unor întâlniri cu un politician de rang înalt din Qatar, potrivit Sunday Times și Guardian.

Printul CharlesFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prințul de Wales ar fi primit un total de 3 milioane de euro în timpul întâlnirilor cu șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, fostul prim-ministru al Qatarului.

Banii i-au fost înmânați moștenitorului tronului britanic într-o valiză într-o ocazie, într-un geamantan într-o altă ocazie, precum și în saci de transport Fortnum & Mason, magazinul de lux care deține un mandat regal pentru a aproviziona casa prințului cu alimente.

Transferurile ar fi avut loc în timpul unor întâlniri între cei doi bărbați, inclusiv o întâlnire privată, între patru ochi, la Clarence House în 2015. Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că banii dați în timpul întâlnirii din 2015 au fost „transferați imediat la una dintre organizațiile caritabile ale prințului, care a efectuat convențiile corespunzătoare și ne-a asigurat că au fost urmate toate procedurile corecte”.

Valiza în care se aflau banii a fost preluată de doi dintre consilierii lui Charles, care au numărat manual banii. Asistenții palatului ar fi cerut Coutts, banca privată care acționează pentru familia regală, să colecteze banii.

Fiecare plată a fost depusă în conturile fondului caritabil al Prințului de Wales. Nu există nicio sugestie că plățile au fost ilegale, a relatat Sunday Times.

Șeicul, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a fost supranumit „omul care a cumpărat Londra”, după ce și-a folosit averea, precum și influența sa asupra fondului Qatari Wealth, pentru a face investiții uriașe în Londra, inclusiv în Shard, Harrods și InterContinental London Park Lane. El este proprietarul unuia dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, Paris Saint-Germain.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend