Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EVENIMENT la CURTEA DE ARGEŞ – Osemintele regelui Carol al II-lea, mutate în noua catedrală

Publicat

in

Eveniment de o rezonanţă istorică aparte, la Curtea de Argeş ! În data de  9 martie, osemintele regelui Carol al II-lea vor fi mutate în Noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeş, acesta găsindu-şi liniştea eternă lângă fiul său, Regele Mihai.

Evenimentul va fi marcat prin slujbe religioase, una la Mănăstirea Curtea de Argeş, unde îşi dorm somnul de veci primii regi ai ţării, Carol I, Elisabeta, Maria și Ferdinand şi o alta în noua necopolă Regală. Toate acestea, la 66 de ani de la moartea regelui şi la 16 ani de la repatrierea osemintelor, Carol al II-lea fiind înmormântat în Portugalia din anul 1953 până în 2003.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ieșire a lui Marcel Ciolacu: ‘Acest guvern e condamnat să stea până în 2024, să facă ce este mai bine. Cred că viitorul buget al României e mai important decât funcția de prim-ministru’

Publicat

in

De

Liderul social-democraților Marcel Ciolacu a comparat PSD și PNL cu Steaua și Dinamo, explicând că cele două rivale atunci când jucătorii lor ajungeau la echipa națională conlucrau pentru țelul comun.

“Ştiţi marile rivale Steaua şi Dinamo? Cam e PSD cu PNL. PSD e mai Steaua, PNL e mai Dinamo. Când mergeau la echipa naţională toată lucra lucra pentru ţelul comun. Nu ai altă abordare. Ce mai guvernam peste şase luni, opt luni? Am renunţat la prima rotaţie de prim-ministru şi nu îmi pare rău”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai afirmat că acest Guvern este condamnat să stea la guvernare până în 2024.

“Nu am cerut un vot colegilor mei ca să intrăm la guvernare ca să stric lucrurile. Acest guvern e condamnat să stea până în 2024, să facă ce este mai bine. Să depăşim aceste crize, economică, energetică, e şi o criză socială, nivelul de trai a scăzut foarte mult, pentru noi a fost mai important să negociem pachetul social şi cred că viitorul buget al României e mai important decât funcţia de prim-ministru”, a transmis Marcel Ciolacu, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Ciucă, despre introducerea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă: ‘Vor beneficia și persoanele care au trecut prin boală’

Publicat

in

De

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că a avut discuții cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la finalul săptămânii trecute, şi despre certificatul verde şi a convenit cu acesta nişte soluţii prin care certificatul verde la locul de muncă să fie reintrodus în dezbatere parlamentar, apoi aprobat de Camera Deputaţilor, promulgat şi ulterior pus în aplicare. 

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament şi, în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să poată să meargă la promulgare şi să poată fi aplicat”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat marţi la vizita pe şantierul drumului care va face legătura cu Podul Prieteniei, Giurgiu – Ruse, când va fi introdus certificatul verde la locul de muncă.

Chestionat despre un orizont de timp, prim-ministrul a răspuns: „Daţi-mi voie să nu estimez un timp acum”.

Întrebat dacă ia în calcul ca persoanele care au anticorpi, dar nu au fost luate în evidenţă de DSP să poată avea certicatul verde, Ciucă a replicat: „Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală”.

De asemenea, chestionat dacă va fi introdusă propunerea lui Alexandru Rafila ca certificatul verde să fie eliberat şi pentru persoanele care au făcut prima doză de vaccin, la un interval de 10 zile, şeful Guvernului a spus: „Nu am discutat acest detaliu cu ministrul Alexandru Rafila sâmbătă, urmând ca împreună cu ceilalţi specialişti să poată să vină cu o propunere concretă în cuprinsul proiectului de lege care va fi supus dezbaterii Camerei Deputaţilor şi atunci vom vedea despre ce soluţii concrete este vorba”, conform news.ro.

Vezi și:

Avertisment din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila: ‘Încă sunt cifre îngrijorătoare. În loc să avem sărbători liniștite, facem tot posibilul să le stricăm’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend