Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Eva Kaili, vicepreședintă a Parlamentului European, arestată la Bruxelles pentru corupție

Publicat

in

Europarlamentara socialistă greacă Eva Kaili, care este unul dintre vicepreședinții Parlamentului European, a fost arestată vineri seară la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciunile de corupție care implică Qatar, a declarat pentru AFP o sursă familiarizată cu problema.

Eva Kaili Foto: Petros Giannakouris / AP / Profimedia

Alte patru arestări au avut loc deja în capitala Belgiei dimineața în același caz. Kaili, care este partenera unuia dintre acești patru suspecți, a fost „aresată pentru a fi audiată” de poliție, a spus această sursă.

Eva Kaili, europarlamentar PASOK, a fost exclusă din partid în urma investigațiilor autorităților belgiene cu privire la acuzațiile de corupție, scrie Ekathimerini.

„În urma ultimelor evoluții și a anchetei autorităților belgiene cu privire la corupția oficialilor europeni, europarlamentarul PASOK, Eva Kaili, a fost exclusă din partid prin decizia președintelui Nikos Androulakis”, a anunțat partidul de centru-stânga.

„De câteva luni, anchetatorii de la PJF (Poliția Judiciară Federală, NDLR) au suspectat o țară din Golf că influențează deciziile economice și politice ale Parlamentului European, prin plata unor sume substanțiale de bani sau prin oferirea de cadouri semnificative unor terți cu o valoare semnificativă pentru poziție politică sau strategică în cadrul Parlamentului European”, explicase, mai devreme, parchetul federal, potrivit La Libre Belgique.

În ceea ce privește beneficiarii, este vorba de personalități care au „o poziție politică și/sau strategică semnificativă” în cadrul Parlamentului European.

Prin urmare, a fost deschisă o anchetă judiciară pentru presupuse fapte de organizare criminală, corupție și spălare de bani. Au fost efectuate șaisprezece percheziții în Ixelles, Schaerbeek, Kraainem, Forest și Bruxelles.

Printre cei patru arestați se numără un asistent parlamentar atașat grupului Socialiștilor și Democraților (S&D), care este partenerul doamnei Kaili, precum și fostul europarlamentar italian Pier-Antonio Panzeri, de asemenea socialist. Ceilalți doi sunt director de ONG și lider de sindicat de naționalitate italiană.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cu ocazia vizitei sale la Moscova, Xi Jinping ar urma să ofere un sprijin ponderat `prietenului` Vladimir Putin

Publicat

in

Izolat de Occident și zdruncinat militar de Kiev, președintele rus contează mai mult ca niciodată pe „prietenul” său chinez. Deși liderul de la Beijing se arată atașat de această relație, are grijă să nu adopte o poziție clară față de războiul din Ucraina

Vizita oficială de trei zile pe care președintele chinez Xi Jinping o începe luni, 20 martie, la Moscova, este esențială pentru Vladimir Putin. Izolat geopolitic de Occident, sancționat de americani și europeni și împovărat pe frontul militar ucrainean, președintele rus contează mai mult ca niciodată pe Asia, în special pe principalul său „prieten”, omologul său chinez, relatează Le Monde preluat de Rador.

Citeste mai mult

NATIONAL

Furtună bancară de proporții: preluarea Credit Suisse nu a reuşit să îi liniştească pe investitori

Publicat

in

După ce UBS a anunţat că va prelua a doua mare bancă din Elveția, Credit Suisse, în urma unei tranzacţii de trei miliarde de dolari, operaţiunea de salvare nu i-a liniştit pe investitorii îngrijoraţi de stabilitatea sistemului bancar.

La bursa de la Zurich, luni dimineață, acţiunile Credit Suisse s-au prăbuşit cu peste 62%, după ce rivalul UBS a anunţat că va prelua pierderi de până la 5,4 miliarde de dolari. De asemenea, acţiunile UBS au scăzut cu 8,8%.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend