Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Eurostat confirmă: România, cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană

Avatar

Publicat

in

În trimestrul al doilea din 2018, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană (1,4%) comparativ cu trimestrul anterior, arată un raport publicat marți de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, creșterea economică a României din trimestrul doi al anului 2018, a fost de 4,2%, menționează Eurostat.

Publicitate

După România, țările cu cele mai mari creșteri economice din trimestrul II 2018, față de trimestrul anterior au fost Slovacia și Suedia (ambele cu 1%), Ungaria și Polonia (ambele cu 0,9%), urmate de Bulgaria, Cipru și Letonia (toate 0,8%).

De asemenea, Eurostat precizează că PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,4% atât în zona euro (EA19), cât și în UE28, în cursul celui de-al doilea trimestru al anului 2018, comparativ cu trimestrul anterior. Comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 2,2%, atât în zona euro, cât și UE28 în al doilea trimestru al anului 2018, după o creștere de 2,5% și una de 2,4%, în trimestrul precedent.

Potrivit Eurostat, în al doilea trimestru al anului 2018, PIB-ul din Statele Unite a crescut cu 1% față de trimestrul precedent (după o creștere de 0,5% în primul trimestru al anului 2018), iar comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul SUA a crescut cu 2,8% (după o creștere de 2,6% în trimestrul anterior).

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ÎN SFÂRȘIT! Cadastru gratuit la Băiculești, Merișani, Dâmbovicioara și Valea Mare Pravăț

Avatar

Publicat

in

De

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru cadastrarea cu bani de la stat, printr-un program finanțat de UE, a 261 de localități din 35 de județe. Pe listă se află și patru comune din județul Argeș. Este vorba despre Băiculești, Dâmbovicioara, Valea Mare Pravăț și Merișani. După licitație vor fi încheiate contracte multianule, pe o perioadă de 24 de luni pentru implementare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Astăzi, ministrul Agriculturii e în Argeș – Vizite multe și întâlnire cu fermierii la Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

De

Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, vine astăzi într-o vizită de lucru în Argeș, unde va avea un program încărcat care prevede atât întâlniri cu oficialitățile județului, cât și o serie de vizite la unități de stat și private din domeniu. Astfel, la 11,00 ministrul se va afla la Rociu unde va vizia punctul de lucru al Sedomar Pitești, după care va veni la sediul Prefecturii unde la ora 15,00 va susține o conferință de presă. La 16,00 ministrul va merge la procesatorul de carne Radic Star din Ștefănești, la ora 17,00  va vizita Institutul Pomicol Mărăcineni iar la ora 18,00 societatea de panficație Pati Pan Pitesti. În fine, programul de lucru în Argeș al ministrului se va încheia cu o întâlnire cu fermierii din nordul județului programată la ora 20,00 la Curtea de Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend