Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Europarlamentarul Gabriela Zoană, reacţie dură la declaraţiile lui Iohannis: Minciuna şi manipularea președintelui se văd chiar și de la Bruxelles  

Publicat

in

”Președintele Iohannis minte cu bună știință, iar aceasta se numește manipulare politică – atunci când afirmi faptul că Guvernul taie bugetele Administrației Prezidențiale și serviciilor secrete pentru că nu ar mai fi bani de salarii și pensii, deși știi că motivul real al acestor rectificări este că tu, Klaus Iohannis, nu ai reușit să cheltuiești nici măcar banii prevăzuți până în prezent, înseamnă că minți și că prin minciuna ta dorești să adaugi procente electorale partidului al cărui lider de facto ai devenit – PNL”, a declarat europarlamentarul Gabriela Zoană.

”Săptămâna aceasta am fost la Bruxelles, acolo unde am organizat o serie de evenimente cu participarea unor oficiali europeni și primul lucru pe care aceștia au dorit să îl știe a fost cum de în România este posibil ca președintele țării să facă astfel de declarații iresponsabile, vădit neadevărate, iar o parte dintre români să îl creadă și cum este posibil ca președintele României să se comporte ca lider al unui partid din Opoziție. Din păcate, minciunile, manipulările și comportamentul lui Iohannis sunt vizibile, iată, și de la Bruxelles; tot din păcate, încă mai sunt români care se lasă păcăliți de minciunile președintelui și ne întreabă acum în țară dacă mai sunt bani de salarii și pensii.

În condițiile în care avem creștere economică, încasări mai mari la buget, investiții străine în creștere, da, așa cum a asigurat și premierul, sunt bani de salarii și pensii până la finalul anului, așa cum a fot construit bugetul. 

Singurul motiv pentru care președintele amână convocarea CSAT este, cel mai probabil, dorința de mai pune o piedică acestui Guvern, domnia sa făcând parte din Opoziție și asumându-și public acest lucru, cu încălcarea flagrantă a Constituției. La fel de probabil este și faptul că doar o suspendare l-ar mai opri acum pe Iohannis din a-și încălca repetat și intenționat, atribuțiile prezidențiale și de a se mai comporta precum șeful PNL și nu precum un șef de țară”, a conchis Gabriela Zoană.

Președintele Iohannis a declinat solicitarea Guvernului de a convoca urgent CSAT pe tema rectificării bugetelor serviciilor secrete și a anunțat termenul de întrunire a CSAT pentru data de 4 septembrie, întârziind astfel procedurile rectificării bugetare, necesare bunului mers al țării. În același timp, Iohannis participă în acest weekend, pentru a doua oară în aceeași lună, la ședința Biroului Executiv al PNL, încălcându-și astfel atribuțiile și principiul echidistanței politice, așa cum sunt ele stipulate în Constituție.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Țara care se confruntă deja cu al doilea val de COVID-19 – record de cazuri înregistrate

Publicat

in

De

Coreea de Sud a raportat vineri 63 de noi cazuri de COVID-19, un record înregistrat în ultimele două săptămâni, ca urmare a unor focare detectate în afara capitalei Seul, care în luna precedentă concentrase cel mai mare număr de infectări, fapt ce dovedeşte că ţara se confruntă cu un al doilea val de contagieri, potrivit EFE, scrie agerpres.ro.

Datele raportate joi şi publicate vineri de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Infecţioase din Coreea (KCDC) confirmă un nou record de contagieri, după cele 67 înregistrate în data de 27 iunie.

Deşi cele mai multe dintre cazuri s-au înregistrat în Seul şi regiunea învecinată (28), şi alte oraşe au raportat contagieri asociate unor focare izbucnite recent.

Vine potopul – COD PORTOCALIU de ploi torențiale, vijelii și grindină. 20 de județe vizate

Oraşul Daegu (la o distanţă de 230 km sud-est de Seul) a raportat 13 noi cazuri, dintre care 10 cu transmitere locală. Daegu şi provincia Gyeongsang de Nord concentrează 64% din totalul cazurilor înregistrate până în prezent şi asociate focarului izbucnit în rândul membrilor sectei religoase Shincheonji.

Oraşele Daejeon (centru) şi Gwangju (sud-vest) au raportat 4, respectiv 6 noi cazuri asociate focarelor izbucnite la o agenţie de vânzări door-to-door şi într-un alt templu budist.

În urma detectării noilor focare, 522 de şcoli au fost închise, după ce ţara a început să redeschidă eşalonat centrele de învăţâmânt la 20 mai.

În total, Coreea de Sud, una dintre ţările care a gestionat cel mai bine criza coronavirusului fără să recurgă la izolare sau să-şi închidă frontierele, datorită unei aplicaţii care monitorizează contagierile, a raportat 12.967 cazuri şi 282 de decese, reprezentând o rată de mortalitate de 2,19 %.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Demisie din PSD! Ce acuzații se aduc conducerii centrale

Publicat

in

De

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, a demisionat, vineri din PSD, acuzând acțiunea concertată a actualei conduceri județene „de eliminare sau marginalizare a social-democraților respectați și promovarea în partid și în poziții de putere a unor foști membri și lideri PDL Gorj”.

„Subsemnatul Adrian Tudor, membru PSD din 1996, viceprimar al municipiului Târgu Jiu, președinte executiv al PSD Târgu Jiu, ținând cont de încălcările repetate ale statutului PSD și nesocotirea flagrantă a valorilor și principiilor social-democrației de către actuala conducere a organizației județene, acuzând acțiunea concertată a actualei conduceri, de eliminare sau marginalizare a social-democraților respectați și promovarea în partid și în poziții de putere a unor foști membri și lideri PDL Gorj, îmi depun, fără regrete, demisia din PSD”, se arată în demisia lui Adrian Tudor, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: SONDAJ CURS – Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta

El a acuzat și faptul că a fost eliminată dezbaterea politică și competiție corectă în interiorul organizației.

”PSD, cel puțin la Gorj, nu mai e PSD”, a conchis el.

El le-a trimis o scrisoare deschisă social-democraților din Gorj, în care susține că „partidul continuă să meargă pe un drum greșit” și că, deși a fost încuraja să se pregătească pentru a candida la Primăria municipiului Tg, Jiu, a fost eliminat din competiția internă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend