Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Europarlamentar PSD îl taxează pe Cîțu cu propriile declarații: Ne vorbea despre onoare

Publicat

in

Europarlamentarul PSD, Dragoș Benea, amintește despre declarațiile făcute de premierul Florin Cîțu, cel care, în momentul evacuării Spitalului ”Foișor”, cerea demisii de onoare. Benea susține că Florin Cîțu demonstrează faptul că nu are onoare, asta pentru că nu demisionează, în ciuda faptului că este în miezul unui scandal de proporții, după ce s-a aflat că a făcut două zile de pușcărie în SUA.

”Onoare şi Oroare

E duminică, dar tot duminică a fost şi în 11 aprilie 2021 când – în urma evacuării forțate a pacienților de la Spitalul Foişor – premierul Cîțu lăsa de înțeles că aşteaptă demisii din Guvern, făcând recurs – pe un ton de o solemnitate aproape liturgică – la onoare.

Da, ați citit bine – ONOARE: “Să vedem dacă mai există onoare în România”, se întreba retoric prim-ministrul.

Funny, nu-i aşa?

Ei bine, săptămâna ce tocmai se încheie a elucidat, cu brio, spinoasa speță: poate că onoarea (guvernamentală) n-a început cu Cîțu, dar e aproape sigur că se va încheia cu el.

⁉️ Altminteri, de ce ai pretinde altora să aibă “onoare”, când tu însuți operezi cu o ipocrită dublă măsură ce “înmoaie”, ca pe o plastilină, responsabilitățile & exigențele atunci când eşti pe cale să devii subiectul asumării lor?

Într-un gest sfidător, de un halucinant miserupism, Cîțu s-a ascuns sâmbătă după cireşul rectificării bugetare, “poluând” deliberat scandalul arestului său din SUA cu o problemă guvernamentală devenită, prin concursul circumstanțelor, secundară, total eclipsată ca importanță de peripețiile bahice ale studentului Cîțu în State.

De ochii lumii, pentru a poza într-un “lider” politic care nu fuge de confruntarea cu propriul trecut deocheat, premierul a însăilat câteva răspunsuri mai degrabă telegrafice, însă aerul arogant ce persistă – ca un fum gros de țigară – la fiecare ieşire publică a lui Cîțu atestă că omul, contrar celor afirmate, n-a învățat de fapt nimic.

Ba dimpotrivă.

Prim-ministrul, de a cărui iresponsabilitate s-a cam lămurit o țară întreagă, pare ros de resentimente şi de urgența revanşei: cei care se fac vinovați de izbucnirea scandalului vor plăti pentru “nesăbuința” lor obraznică.

Sigur că între coperțile “României Educate” e loc pentru toată lumea – mai ales pentru un ins de teapa lui Cîțu, căruia i-ar putea fi dedicat un capitol întreg. Dar, după ieşirea precipitată de sâmbătă a premierului, cred că se impune redenumirea prăfuitului proiect prezidențial, în sensul reşapării acestuia sub mult mai potrivitul titlu “România Re-Educată”: acea Românie “Normală” în care, zi de zi, ce e obligatoriu sau opozabil restulului cetățenilor, e facultativ pentru Cîțu.”, scrie Dragoș Benea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impresarul lui Robert Lewandowski face SCANDAL, după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur: ‘Trofeul îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita’

Publicat

in

De

Iranianul Pini Zahavi, impresarul lui Robert Lewandowski, a afirmat că atacantul de la Bayern Munchen merita să câştige Balonul de Aur, în locul lui Lionel Messi.

“Toate felicitările pentru Lionel Messi: un jucător impresionant şi o legendă eternă. Dar Balonul de Aur din 2021 nu îi aparţine. Nu de această dată. Balonul de Aur îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita”, a spus Zahavi, conform lefigaro.fr.

Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, a câştigat Balonul de Aur, luni seară, acesta fiind al şaptelea trofeu pentru el, scrie news.ro.

Robert Lewandowski (Bayern Munchen) a câştigat trofeul de atacantul anului, iar Gianluigi Donnarumma (PSG, fost la AC Milan) a fost desemnat cel mai bun portar.

În clasamentul per total, polonezul Lewandowski a fost pe 2, iar italianul Jorginho a fost pe 3.

Messi este câştigător cu Argentina în acest an al Copei America.

Marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo, a ocupat locul 6 în acest clasament.

Unul dintre favoriţi, Karim Benzema, de la Real Madrid, a fost pe locul 4.

Titlul de cel mai bun club al anului a revenit celor de la Chelsea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

As many as 41,562 people get the COVID shot in past 24 hours, 9,531 as first-time recipients

Publicat

in

De

As many as 41,562 people have received the coronavirus jab with either the Pfizer, Moderna, AstraZeneca or Johnson&Johnson vaccine in the past 24 hours, the National COVID Vaccination Coordination Committee (CNCAV) informs on Tuesday.

As many as 9,531 people were given the first shot, 12,891 received the second shot, and 19,140 the third booster shot.

According to CNCAV, 14,927,256 doses of vaccine have been administered since the start of the vaccination campaign on December 27, 2020 to 7,749,385 persons of whom 7,433,026 received the complete vaccination scheme and 1,565,385 were given the third dose.

Of those vaccinated in the last 24 hours, 15 persons experienced side effects, all whole-body reactions.

As many as 19,428 side effect occurrences to COVID vaccines have been reported since the start of the vaccination campaign – 2,099 local and 17,329 systemic side effects.

AGERPRES

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend