Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Europarlamentar PNȚCD critică dur PNL, PMP și USR-PLUS: Ce au putut să facă reprezentanții partidelor în PE

Avatar

Publicat

in

Europarlamentarul PNȚCD, Christian Terheș, face acuzații grave la adresa PMP, PNL ;i USR-PLUS, care au refuzat să condamne atacurile islamiste din Europa.

“PMP, PNL, USR si PLUS in corpore au refuzat sa condamne atacurile islamiste din Europa ce au condus la moartea a 521 de persoane si ranirea a mii de persoane

Ca USR si PLUS sunt partide pe fata anti-crestine si anti-nationale e deja de notorietate. Mimarea respectarii valorile conservatoare si crestin-democrate de catre PMP si PNL, insa, se vede din voturile pe care reprezentantii acestor partide le dau in Parlamentul European.

De exemplu, pe data de 25.11.2020, la votul pe un amendament la Raportul pe “situația drepturilor fundamentale în Uniunea Europeană – Raport anual pe anii 2018-2019”, reprezentantii din Parlamentul European ai PMP, PNL, USR si PLUS, in corpore, au votat impotriva condamnarii atacurilor islamiste ce au avut loc in Europa din 2000 pana in prezent, ce au condus la moartea a 521 de persoane si ranirea a mii de persoane.

Klaus Iohannis continuă campania: întâlnire cu Nicușor Dan și vizită la pompieri

“Condamnă numeroasele atacuri islamiste comise în Uniunea Europeană începând din 2000, care au provocat moartea a 521 de persoane și rănirea a mii de persoane”, prevedea amendamentul care nu a fost votat in corpore de catre reprezentantii PMP, PNL, USR si PLUS.

La fel cum aceste partide resping prin vot un lucru evident si de notorietate, cum e faptul ca au fost atacuri islamiste in Europa ce au condus la moartea si ranirea a mii de oameni, la fel va mint cand va cer votul acum la alegerile parlamentare”, a scris europarlamentarul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Franța crește ritmul de vaccinare: Premierul Jean Castex a anunțat că peste un milion de persoane au fost imunizate

Avatar

Publicat

in

De

Premierul francez Jean Castex a anunţat sâmbătă că un milion de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în Franţa, de la începerea campaniei, la 27 decembrie 2020, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

“Tuturor lucrătorilor din domeniul sanitar, tuturor reprezentanţilor noştri, întregului personal şi agenţilor din prefecturi, din agenţiile pentru sănătate şi din instituţiile sanitare, tuturor celor care şi-au unit forţele în această campanie excepţională de vaccinare: Vă mulţumesc!”, a scris Castex într-un mesaj postat pe Twitter cu titlul “Un milion de francezi vaccinaţi”.

Autorităţile franceze au crescut ritmul de vaccinare în ultimele două săptămâni, după ce au fost criticate într-o primă fază că procesul este prea lent, în condiţiile în care în prima săptămână a campaniei abia dacă se vaccinaseră 500 de persoane.

O lentoare pe care executivul francez a pus-o pe seama complexităţii privind transportul vaccinului la cele 14.000 de cămine de bătrâni unde a început distribuirea.

Citește și: Donald Trump, primele declarații după plecarea de la Casa Albă: ‘Vom face ceva!’

“Ceea ce contează este că, spre finalul lui ianuarie, am reuşit să compensăm”, a insistat recent ministrul sănătăţii, Olivier Veran.

Însă criticile au determinat guvernul francez să-şi schimbe strategia de vaccinare şi să trimită doze nu doar la cămine de bătrâni, ci şi la persoane cu vârste de peste 75 de ani aflate în cămine private, la personalul sanitar de peste 50 de ani şi la persoane care au boli care le-ar putea face susceptibile de a dezvolta o formă mai gravă de COVID-19.

Veran a declarat în această săptămână la postul TF1 că numărul total al persoanelor vaccinate va ajunge în ianuarie la 1,3 milioane sau 1,4 milioane de persoane şi a dat asigurări că executivul va putea vaccina până la 70 de milioane de oameni începând de acum şi până la sfârşitul lunii august, dacă va primi toate dozele de vaccin comandate.

După cum a explicat Veran în interviul pentru TF1, obiectivul este ca în februarie să se înregistreze patru milioane de persoane vaccinate, nouă milioane în martie, 20 de milioane la sfârşitul lunii aprilie, ajungând până la 70 de milioane în august, cu condiţia să ajungă în Franţa toate dozele de vaccin comandate.

Totuşi, Veran s-a arătat joi mai puţin optimist în faţa unei comisii din Senatul francez, unde a spus că obiectivul este vaccinarea a 15 milioane de persoane înainte de începerea verii, în special în rândul populaţiei de risc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Autoritățile americane dau asigurări: Reacţiile alergice grave la vaccinul Moderna sunt rare

Avatar

Publicat

in

De

Cazurile de reacţie alergică severă la vaccinul împotriva coronavirusului produs de Moderna sunt rare şi nu au afectat decât 10 persoane din cele peste 4 milioane care au primit primele doze de vaccin administrate în SUA, au declarat vineri autorităţile sanitare, transmite AFP, conform AGERPRES.

Niciunul dintre aceste cazuri de alergie nu s-au soldat cu un deces.
“Pe baza acestor controale preliminare, şocurile anafilactice (reacţii alergice grave – n.r.) după injectarea vaccinului Moderna împotriva COVID-19 sunt un eveniment rar”, a scris Centrul de prevenire şi de luptă împotriva bolilor (CDC).

Principala agenţie federală pentru sănătate publică din ţară a studiat, în perioada 21 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, 108 cazuri posibile raportate de reacţie alergică din primele 4.041.396 de doze injectate.

Românii infectați REFUZĂ să se mai ducă la medic, din cauza stigmatului social: Beatrice Mahler vorbește despre noua situație ciudată

Doar 10 cazuri s-au dovedit a fi într-adevăr şocuri anafilactice, dintre care şase au necesitat spitalizare. Aceasta reprezintă o rată de 2,5 şocuri anafilactice la un milion de injectări. În cazul vaccinului Pfizer, rata este de 11,1 şocuri anafilactice la un milion de injectări, potrivit unui studiu precedent al CDC.

Din cele 10 cazuri, nouă persoane aveau antecedente cunoscute de reacţii alergice, de exemplu la anumite medicamente sau alimente, dar nu după injectarea unui vaccin. Simptomele s-au manifestat la 15 minute după administrarea vaccinului în nouă din cele 10 cazuri şi la mai bine de 30 de minute într-un singur caz.

Lucru notabil, toate cele 10 persoane care au avut reacţii alergice – şi care aveau vârste cuprinse între 31 şi 63 de ani – sunt femei. Aceeaşi situaţie s-a observat şi în cazul reacţiilor alergice la vaccinul Pfizer, dar acest rezultat ar putea influenţat de faptul că un număr mai mare de femei a primit o doză de vaccin Pfizer comparativ cu numărul de bărbaţi (circa două treimi au fost femei, faţă de o treime bărbaţi).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend