Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană se face iar de râs: confuzii majore pe teme de agricultură

Publicat

in

Prezentă la o conferința de presă a PSD Argeș, eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a ţinut să arate scribilor din presa argeşeană că se implică activ şi in problemele fermierilor români. Din păcate, de la o bâlbâială anticipativă, politicianul care a votat impotriva numirii Laurei Codruta Kovesi la şefia Parchetului European, a demonstrat la scurt timp ca nu cunoaste mai deloc ceea ce se intampla in politicile agricole europene, nici macar in cele romanesti.

Astfel, Gabriela Zoană, în încercarea de a-şi aroga oarece merite privind  o decizie prin care se va impune un sistem de plafonare voluntară a sumelor acordate din bugetul UE pentru fermieri, a încurcat cifrele şi ţările. Ba mai mult, din neştiinţă, probabil, nu a aflat încă de faptul că decizia de care vorbea are ca punct de plecare anul 2016, data la care domnia sa nu era in Parlamentul European. Pentru a-şi etala lipsa de informaţii, Zoana a tinut sa evidenţieze rautatea Belgiei în a pune beţe in roate muncii sale şi a prezenta public date total eronate cu privire la distribuţia fermelor din principalele ţări europene. Zoană a punctat faptul ca in majoritatea ţărilor europene ar predomina fermele mici, sub 50 hectare, în timp ce în România situaţia ar fi total opusa, mai exact ca ar predomina fermele mari.

Dacă încă nu a aflat, îi spunem noi doamnei Zoană, ca circa 66% din fermele din UE au sub 5 hectare în timp ce în România 93% dintre acestea au sub 5 hectare.
De asemenea, dacă se interesa mai bine de soarta fermierilor români, ar fi aflat că problema subvențiilor este una extrem de dureroasa în România, nu pentru fermele mari ci pentru micii fermieri şi că există numeroase semnale potrivit cărora există aranjamente tip cartelar între marii fermieri sau cei mici reuniți în diverse asociații. Ca asa este, se va convinge singura pentru că, spun sursele noastre,  imediat dupa eventuale preluare a sefiei Parchetului European de catre Laurei Codruta Kovesi, zeci de fermieri români vor merge la aceasta sa îi reclame fraudele si deturnarile de fonduri europene.

In cadrul aceleiaţi conferinte de presă, Gabriela Zoană a apreciat a apreciat gestul Germaniei de a fi alături de România, nu in ceea ce priveste nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi, ci de a sprijini politicile agricole in favoarea ţării noastre.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat: ‘Numărul nu va scădea. Va crește și numărul deceselor, din păcate’

Publicat

in

De

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că numărul decedaților va crește. „Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de Terapie intensivă, va crește și numărul deceselor, din păcate”.

„Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de Terapie intensivă, va crește și numărul deceselor, din păcate. Numărul nu va scădea. Cu cât ai mai mulți pacienți la Terapie intensivă, procentul decedaților va crește”, a spus Raed Arafat la Digi24.

„Noi ce nu înțelegem, și e o chestiune importantă… Alte țări iau măsuri serioase. Astăzi Melbourne a fost închis. Acolo este emisfera sudică, adică acum virusul are impactul lui în zonă unde e toamnă-iarnă. Și a fost închis din nou din ce înțeleg”, a mai spus șeful DSU.

Raed Arafat spune că nu se problema să se închidă iar anumite activități.

„Nu închidem acum. Pentru că înseamnă că ne întoarcem din nou la toate aspectele care necesită starea de urgență. Și asta înseamnă că populația care și-a pierdut răbdarea va fi supusă din nou unui mecanism de închidere”, a precizat medicul.

„Noi am încercat acum să rezolvăm problema pe măsura de respectare a regulilor și totuși vedem creșterea asta. Avem un vid legislativ, fără discuție”, a adaugat Arafat.

Citește și:

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

SURSE Dispoziție dată de Marcel Vela, după ancheta Bugetul.ro! Mașinile de Poliție vechi vor fi scoase din folosință

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rareș Bogdan: ‘A fost foarte mult fake news. Ca să putem convinge oamenii că acest virus există, oamenii care au avut virusul trebuie să vorbească’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Rareș Bogdan a dat sfaturi către jurnaliști să facă mai multe eforturi pentru prezentarea cazurilor dramatice ale pacienților infectați cu COVID-19 pentru atrage un semnal de alarmă către populație ca să respecte măsurile de protejare.

„Nu vreau să fac niciun fel de speculație, așteptăm să vedem evoluția bolii, Am încredere în specialiști în funcție de recomandările acestora se vor lua cele mai bune decizii. Nimeni nu-și dorește să introducă noi restricții. Din păcate sunt țări care au fost nevoite să introducă noi restricții, vedem că Sydney (Australia) a intrat în carantină, Catalonia în Spania a anunțat că s-a introdus purtarea măștii obligatoriu în toate spațiile, inclusiv pe stradă.

Sunt state care iau măsuri foarte dure, cazul Braziliei  a fost cel mai elocvent. În Rom vedem o explozie de cazuri, la peste 500 de cazuri sunt țări care vor lua decizii cu privire la românii care ajung pe teritoriul lor: Austria a luat decizia (de introducere a izolării/carantinei pentru românii care intră în țară – n.r.), Belgia analizează acest lucru.”, a susținut  Rareș Bogdan.

Acuze dure la adresa presei

”E dureros că unii dintre concetățenii noștri nu înțeleg că dacă nu respectă regulile de rămânere în spital, de autoizolare, pot să-i infecteze pe alții. A fost foarte mult fake news. Doamna Merkel era foarte îngrijorată de faptul că fake news-ul a influențat deciziile oamenilor.

Oamenii nu sunt niciodată vinovați. Presa trebuie să ia exemple de oameni care au trecut prin calvarul coronavirus și să vorbească. Ca să putem convinge oamenii că acest virus există, oamenii care au avut virusul trebuie să vorbească.”, a mai spus europarlamentarul, conform Antena3.ro.

Citește și:

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

SURSE Dispoziție dată de Marcel Vela, după ancheta Bugetul.ro! Mașinile de Poliție vechi vor fi scoase din folosință

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend