Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană se face iar de râs: confuzii majore pe teme de agricultură

Avatar

Publicat

in

Prezentă la o conferința de presă a PSD Argeș, eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a ţinut să arate scribilor din presa argeşeană că se implică activ şi in problemele fermierilor români. Din păcate, de la o bâlbâială anticipativă, politicianul care a votat impotriva numirii Laurei Codruta Kovesi la şefia Parchetului European, a demonstrat la scurt timp ca nu cunoaste mai deloc ceea ce se intampla in politicile agricole europene, nici macar in cele romanesti.

Astfel, Gabriela Zoană, în încercarea de a-şi aroga oarece merite privind  o decizie prin care se va impune un sistem de plafonare voluntară a sumelor acordate din bugetul UE pentru fermieri, a încurcat cifrele şi ţările. Ba mai mult, din neştiinţă, probabil, nu a aflat încă de faptul că decizia de care vorbea are ca punct de plecare anul 2016, data la care domnia sa nu era in Parlamentul European. Pentru a-şi etala lipsa de informaţii, Zoana a tinut sa evidenţieze rautatea Belgiei în a pune beţe in roate muncii sale şi a prezenta public date total eronate cu privire la distribuţia fermelor din principalele ţări europene. Zoană a punctat faptul ca in majoritatea ţărilor europene ar predomina fermele mici, sub 50 hectare, în timp ce în România situaţia ar fi total opusa, mai exact ca ar predomina fermele mari.

Dacă încă nu a aflat, îi spunem noi doamnei Zoană, ca circa 66% din fermele din UE au sub 5 hectare în timp ce în România 93% dintre acestea au sub 5 hectare.
De asemenea, dacă se interesa mai bine de soarta fermierilor români, ar fi aflat că problema subvențiilor este una extrem de dureroasa în România, nu pentru fermele mari ci pentru micii fermieri şi că există numeroase semnale potrivit cărora există aranjamente tip cartelar între marii fermieri sau cei mici reuniți în diverse asociații. Ca asa este, se va convinge singura pentru că, spun sursele noastre,  imediat dupa eventuale preluare a sefiei Parchetului European de catre Laurei Codruta Kovesi, zeci de fermieri români vor merge la aceasta sa îi reclame fraudele si deturnarile de fonduri europene.

In cadrul aceleiaţi conferinte de presă, Gabriela Zoană a apreciat a apreciat gestul Germaniei de a fi alături de România, nu in ceea ce priveste nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi, ci de a sprijini politicile agricole in favoarea ţării noastre.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorica Dăncilă rupe tăcerea: ‘Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Liviu Dragnea îi acuza și pe ceilalți de dinaintea mea de același lucru’

Avatar

Publicat

in

De

Viorica Dăncilă afirmă că ”nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”.

”Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Dacă ne uităm, aceeaşi colaborare i-a fost reproşată şi lui Sorin Grindeanu, şi lui Mihai Tudose. Deci nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”, a declarant, luni seară, la A7TV.

Întrebată de ce crede că Liviu Dragnea a acuzat-o, totuşi, de această colaborare, Dăncilă a afirmat:

”Liviu Dragnea îi acuza şi pe ceilalţi de dinaintea mea de acelaşi lucru. Nu am înţeles de ce, eu presupun că lângă Liviu Dragnea au fost oameni care efectiv au picurat anumite lucruri care nu au fost conforme cu realitatea. Nu am vorbit niciodată cu preşedintele Klaus Iohannis despre o candidatură a mea la prezidenţiale. Discuţiile cu preşedintele României au fost pe probleme guvernamentale, interinstituţionale. Nicidecum despre o candidatură a mea la Preşedinţia României”.

Dăncilă afirmă că în forurile de conducere ale PSD propunerea pentru candidature sa a fost făcută de Marcel Ciolacu: ”Propunerea de candidatură a venit tot din partea PSD, iar propunerea Comitetului Executiv Naţional a fost făcută de Marcel Ciolacu, actualul preşedinte al PSD. Atunci mi-am dat seama că dacă aş fi refuzat, aş fi fost un om laş. Toţi ceilalţi preşedinţi ai PSD au candidat, iar eu, pentru că eram femeie, dădeam dovadă de laşitate şi nu mergeam mai departe”, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu: ‘Cu siguranță este nevoie de educație sexuală. Avem planuri cadru adaptate cerințelor societății, cerințelor angajatorilor și, bineînțeles, adecvate secolului XXI’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizează că este nevoie de educație sexuală în școală și anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul orelor de Educație pentru sănătate.

”Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi, a afirmat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Acesta a explicat că subiectul privind educaţia sexuală a fost inclus în planurile-cadru pentru liceu, care stabilesc materiile care se predau şi numărul de ore aferent fiecărei materii în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend