Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană se face iar de râs: confuzii majore pe teme de agricultură

Avatar

Publicat

in

Prezentă la o conferința de presă a PSD Argeș, eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a ţinut să arate scribilor din presa argeşeană că se implică activ şi in problemele fermierilor români. Din păcate, de la o bâlbâială anticipativă, politicianul care a votat impotriva numirii Laurei Codruta Kovesi la şefia Parchetului European, a demonstrat la scurt timp ca nu cunoaste mai deloc ceea ce se intampla in politicile agricole europene, nici macar in cele romanesti.

Astfel, Gabriela Zoană, în încercarea de a-şi aroga oarece merite privind  o decizie prin care se va impune un sistem de plafonare voluntară a sumelor acordate din bugetul UE pentru fermieri, a încurcat cifrele şi ţările. Ba mai mult, din neştiinţă, probabil, nu a aflat încă de faptul că decizia de care vorbea are ca punct de plecare anul 2016, data la care domnia sa nu era in Parlamentul European. Pentru a-şi etala lipsa de informaţii, Zoana a tinut sa evidenţieze rautatea Belgiei în a pune beţe in roate muncii sale şi a prezenta public date total eronate cu privire la distribuţia fermelor din principalele ţări europene. Zoană a punctat faptul ca in majoritatea ţărilor europene ar predomina fermele mici, sub 50 hectare, în timp ce în România situaţia ar fi total opusa, mai exact ca ar predomina fermele mari.

STIRI FIERBINȚI

Dacă încă nu a aflat, îi spunem noi doamnei Zoană, ca circa 66% din fermele din UE au sub 5 hectare în timp ce în România 93% dintre acestea au sub 5 hectare.
De asemenea, dacă se interesa mai bine de soarta fermierilor români, ar fi aflat că problema subvențiilor este una extrem de dureroasa în România, nu pentru fermele mari ci pentru micii fermieri şi că există numeroase semnale potrivit cărora există aranjamente tip cartelar între marii fermieri sau cei mici reuniți în diverse asociații. Ca asa este, se va convinge singura pentru că, spun sursele noastre,  imediat dupa eventuale preluare a sefiei Parchetului European de catre Laurei Codruta Kovesi, zeci de fermieri români vor merge la aceasta sa îi reclame fraudele si deturnarile de fonduri europene.

In cadrul aceleiaţi conferinte de presă, Gabriela Zoană a apreciat a apreciat gestul Germaniei de a fi alături de România, nu in ceea ce priveste nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi, ci de a sprijini politicile agricole in favoarea ţării noastre.

 

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI

ACTUAL

Klaus Iohannis, mesaj ferm: ‘Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare. Riscăm să intrăm într-o perioadă inadmisibilă’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a declarat că ”Niciun politician serios, niciun parlamentar serios nu-și imaginează că poate să stea până la sfântu’ așteaptă, doar așa! Mandatul se termină. Riscăm să intrăm într-o perioadă inadmisibilă și vă spun și de ce. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie”.

„Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare. Este încercarea jalnică a unor politicieni care ştiu că nu mai intră încă o dată în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă. Cam la asta se reduce, în opinia mea, fiindcă ultimul termen rezonabil, din punct de vedere al mandatului, este 6 decembrie şi sper foarte mult ca procedurile care sunt încă în curs să ducă la validarea acestei date. Sunt aproape convins că aşa va fi. Niciun politician serios, niciun parlamentar serios nu-şi imaginează că poate să stea până la sfântu’ aşteaptă, doar aşa! Mandatul se termină. Riscăm să intrăm într-o perioadă inadmisibilă şi vă spun şi de ce. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. Parlamentul nu se dizolvă din oficiu. Mai rămâne. Îşi iau diurna, fac comisii, comitete… Nu mai pot hotărî legi organice, pot discuta doar legi simple şi vă daţi seama ce catastrofă pentru România ca, în plină iarnă, în plină pandemie, să fie Parlamentul plin de oameni care nu pot hotărî mai nimic. Va fi nevoie de legi, va fi nevoie de acţiune pentru a stăpâni fenomenele care sunt posibile. Sper să nu fie cazul”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a punctat că este nevoie de un Parlament cu puteri depline.

„Pentru a putea acţiona, nu doar pentru legile Justiţiei, pentru a stăvili pandemia, pentru a veni cu legi bune care lămuresc situaţiile concrete, este nevoie de un Parlament cu puteri depline, un Parlament 100% funcţional; nu un Parlament ca acum, cu o majoritate toxică şi cu parlamentari care abia aşteaptă să mai ia diurna încă trei luni de zile peste mandat”, a afirmat Iohannis.

STIRI FIERBINȚI

El a precizat că nu comentează decizia CCR care a respins sesizarea de neconstituţionalitate în privinţa legii prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor generale.

„Până când nu vedem motivarea acestei decizii este dificil de evaluat ce se întâmplă în continuare. Aşadar, aşteptăm să se îndeplinească procedura normală, constituţională”, a mai spus Iohannis.

El nu a dorit să precizeze dacă va retrimite Parlamentului spre reexaminare acest act normativ, conform agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

E oficial! Schimbare radicală la Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial! Ce beneficii apar

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult

ACTUAL

PSD, atac devastator la adresa lui Klaus Iohannis: ‘Așa arată delirul unui om învins. De asta urlă! Urlă și amenință de la tribuna prezidențială că trebuie alegeri repede și cu orice preț’

Avatar

Publicat

in

De

Partidul Social Democrat (PSD) a lansat un atac devastator la adresa președintelui Klaus Iohannis: ”De asta urlă! Urlă și amenință de la tribuna prezidențială că trebuie alegeri repede și cu orice preț pentru că altfel partidul său se va prăbuși precum un castel de nisip”.

„Zero soluţii pentru pandemie! Doar alegeri şi multă trufie! Aşa arată delirul unui om învins. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, ştie că PNL n-ar fi depăşit 30% dacă nu ar fi avut două proptele, USR – PLUS şi pleava de la PSD formată din traseişti cumpăraţi la bucată. De asta urlă! Urlă şi ameninţă de la tribuna prezidenţială că trebuie alegeri repede şi cu orice preţ pentru că altfel partidul său se va prăbuşi precum un castel de nisip. Timpul trece şi românii au înţeles de ce este în stare PNL. Au eşuat în gestionarea pandemiei. Au distrus economia. Au generat un haos cu deschiderea şcolilor. Şi au ajuns să conteste până şi alegerile pe care tot ei le-au organizat”, arată o postare făcută miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democraţii au şi un mesaj pentru preşedintele României.

„PSD îi transmite lui Iohannis două lucruri:

1. Legile justiţiei nu se discută în sediul de campanie al PNL de la Cotroceni, ci transparent prin consultarea societăţii civile şi a asociaţiilor de magistraţi şi prin dezbateri în plenul Parlamentului.

2. Raportul privind statul de drept al Comisiei Europene de azi este un cartonaş roşu pentru Iohannis, care n-a fost în stare să facă nimic în ultimele luni în acest domeniu”, mai indică sursa citată.

Într-un post scriptum la postare, reprezentanţii PSD precizează că lui Klaus Iohannis nu îi pasă de sănătatea românilor.

„P.S.: România a atins un nou record de infectări cu COVID-19. Dar lui Iohannis nu îi pasă de sănătatea românilor. El este interesat doar de sănătatea lui. Şi cei 2 mii de români infectaţi şi-ar fi dorit să nu fie nevoiţi să îşi facă vreodată vreun test, domnule Iohannis!”, a conchis sursa menţionată.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a discutat cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, despre proiecte de lege reparatorii menite să corecteze legile justiţiei. Şeful statului consideră, însă, că „va fi nevoie de o altă majoritate democratică şi legitimă care să-şi asume şi să voteze legi ale justiţiei corecte”, referindu-se la majoritatea pesedistă toxică din actualul Parlament.

Şeful statului a mai spus că nu s-a testat pentru noul coronavirus, întrucât nu a fost în contact cu vreo persoană bolnavă. „Eu port mască la toate întâlnirile, evit participarea la evenimente aglomerate. Recomand tuturor românilor să fie precauţi. E mai bine, e mai sănătos”, a susţinut Iohannis.

STIRI FIERBINȚI

Raportul Comisiei Europene pe 2020 privind statul de drept în România arată, din punct de vedere al media, că lipsa unor măsuri specifice de protecţie a independenţei editoriale şi a normelor profesionale este un motiv de îngrijorare, transparenţa privind acţionariatul pare a fi incompletă, în timp ce executarea dreptului constituţional privind accesul la informaţiile de interes public se confruntă cu obstacole, iar „versiunea naţională a GDPR” nu a inclus o protecţie adecvată pentru munca de jurnalist. În plus, în ultimii doi ani au fost raportate patru ameninţări referitoare la jurnalişti şi entităţi media din România, informează news.ro.

Citește și:

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

E oficial! Schimbare radicală la Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial! Ce beneficii apar

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend