Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană: La audierea Codruţei Kovesi voi avea o poziţie echilibrată. Guvernul României nu se implică

Publicat

in

În plin scandal privind candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, scandal întreţinut si de marile televiziuni din România,  toată lumea vorbeşte despre o tentativă a coaliţiei PSD-ALDE de blocare a ascensiunii profesionale a fostei şefe a DNA.

Cum la sfâșitul lunii februarie Laura Codruța Kovesi, favorită la preluarea şefiei Parchetului European, va fi audiată de Comisia LIBE a Parlamentului European iar procesul de selecție va fi finalizat la sfârşitul lunii martie, am încercat sa aflăm detalii despre starea de spirit a europrlamentarilor PSD.

Advertisements

Întrebată de redactorii PROFIT cum se vor pozitiona eurodeputatii PSD din Comisia LIBE la audierea Codrutei Kovesi, europalamentarul Gabriela Zoană a spus că ” audierea doamnei Kovesi va avea loc in data de 26 februarie, incepand cu ora 15:00. La aceste audieri eu, personal, voi avea o poziţie echilibrata. Nu cred că putem asista la o repetare a episodului Tusk, atunci cand partidul aflat la putere în Polonia a incercat si a facut tot posibilul pentru a-l impiedica pe Donald Tusk sa preia şefia CE. Spun asta pentru ca Guvernul României a spus clar că nu se implică”, a declarat Gabriela Zoană, europarlamentar PSD.

Întrebată dacă s-a luat in considerare faptul ca atitudinea PSD in episodul candidaturii Laurei Codruta Kovesi la şefia Parchetului European ar putea afecta, negativ sau pozitiv, procentul PSD la alegerile din mai pentru Parlamentul European sau ar putea produce alte efecte politice pe termen mediu si scurt, Gabriela Zoană spune că ” nu cred că putem vorbi de asa ceva atat timp cât PSD nu a avut nicio pozitie in episodul Kovesi „.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Informație bombă: Se pregătește o fraudă electorală

Publicat

in

De

Un lider de partid atrage a făcut o declarație bombă! Potrivit acestuia, se pregătește o fraudă electorală.

Sorin Naș, președintele Forța Națională, a declarat, în interviul DCNews: ”Vom avea alegeri locale în luna septembrie, dar atragem atenția că se pregătește o fraudă electorală prin această perpetuare a stării de alertă. Nu aruncăm vorbe în vânt. Ne referim și la faptul că o serie de persoane din conducerea PNL ne atrag atenția că s-ar putea să urmeze o reîntoarcere la starea de urgență. Dacă vom avea alegeri locale în 27 septembrie, am observat că nu se dorește votul pe parcursul mai multor zile pentru a se evita aglomerarea și, până acum, la o secție de votare, cum este secția la care votez eu, de exemplu, sunt peste 1000 de persoane. Fizic, nu pot vota toate acele persoane într-o zi. Asta e strategia celor de la guvernarea, situația cu starea de alertă sau de urgență. Se vor găsi soluții cu privire la modalitatea de vot, lucru care va conduce la o fraudare masivă a alegerilor”.

Advertisements

 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministerul Justiţiei, reacție după declarația lui Marcel Ciolacu: Proiectul de lege adoptat de Guvern a fost avizat favorabil

Publicat

in

De

„Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absenţă a avizului Ministerului Justiţiei asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, facem următoarele precizări:

Proiectul de lege adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, observaţiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ.

Proiectul de lege a fost înaintat în aceeaşi zi Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menţionate astăzi de Marcel Ciolacu.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum şi pentru a demonta pretextele folosite de lideri ai PSD pentru a tergiversa adoptarea unei legi esenţiale şi urgente în combaterea răspândirii virusului, punem la dispoziţie avizul emis de Ministerul Justiţiei”, arată Executivul luni, într-o precizare de presă.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu.

Ciolacu a explicat din nou că legea nu are avizul Ministerului Justiţiei. De asemenea, el a afirmat că PSD a votat legea la Cameră, pentru a nu tergiversa dezbaterile şi pentru ca aceasta să ajungă la Senat, care este Cameră decizională.

Guvernul a transmis luni că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea.

Comisia juridică a Senatului discută, la ora transmiterii acestei ştiri, proiectul de lege privind carantina, în vederea emiterii unui raport. Potrivit procedurii parlamentare, proiectul de act normativ va primi votul Senatului, în calitate de Cameră decizională.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend