Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Euro trades at 4.9197 RON

Publicat

in

The exchange rate of the national leu currency resulting from the quotations announced on Wednesday by the banks authorised to operate on the currency market is as follows, Agerpres informs.

CURRENCY SYMBOL RON

1 Euro EUR 4.9197

1 US dollar USD 4.1624

1 Swiss franc CHF 4.5538

1 British pound GBP 5.7767

100 Japanese yen JPY 3.7854

1 Moldovan leu MDL 0.2319

1 Russian rouble RUB 0.0566

1 new Turkish lira TRY 0.4861

1 Chinese renminbi CNY 0.6406

1 gram of gold XAU 240.8675

1 SDR XDR 5.9259

The exchange rates of the currencies included in the list are based on the quotations of the banking companies authorized to carry out operations on the currency market. This list does not make it compulsory to use the exchange rates of currencies and gold in actual transactions of currency exchange and book entries.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Video| A început evacuarea apei din lacul Tăul Mare, unde s-a constatat o avarie la baraj

Publicat

in

De

Duminică la prânz a început evacuarea apei din lacul Tăul Mare, după ce sâmbătă seara autoritățile au intrat în alertă din cauza unei avarii la baraj.

Prima pompă de mare capacitate a intrat în funcțiune, duminică la prânz, pentru evacuarea apei din lacul Tăul Mare, conform Mediafax.

Reprezentanții ISU Alba spun că, într-o primă fază, se va realiza o reducere a nivelului apei.

„Parțial în prima fază, scăderea lacului cu 5 m pentru un grad de risc acceptabil în conformitate cu expertiza întocmită de personalul de specialitate. Ulterior vor fi luate măsuri în dinamică”, a transmis ISU Alba.

Motopompele de mare capacitate au fost transportate în zona barajului cu ajutorul utilajelor grele din cauza faptului că drumul este greu practicabil.

În zonă au ajuns șase motopompe de mare capacitate, care pot evacua 10.000 de litri de apă pe minut. Două motopompe sunt de la ISU Alba, iar celelalte patru de la ISU Hunedoara, ISU Mureș, ISU Cluj și ISU Bihor.

Potrivit ISU Alba, autoritățile au fost sesizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin apel la 112, de primarul comunei Roșia Montană cu privire la o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

Pentru protecția populației aflată în proximitatea barajului, a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicolă Tăul Mare.

Potrivit ISU Alba, 268 de persoane au fost vizate de evacuare. 70 de localnici au plecat la rude, iar alte 14 au solicitat autorităților evacuarea și cazarea în spațiile puse la dispoziție. Restul au refuzat evacuarea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Victor Ponta: Erau niște protestari care ‘Salvau Roșia Montana‘. Acum îi doare fix în cot!

Publicat

in

De

Fostul premier Victor Ponta își aduce aminte de protestele din timpul mandatului său de premier, cu oamenii care protestau în Piața Universității din Capitală și scandau ”Uniți salvăm Roșia Montana!”. Ponta arată că din cauza activiștilor de mediu, întreaga zonă este în pericol asta pentru că nu s-a putut interveni pentru consolidarea lacurilor din zonă.

”Erau niste protestatari care “Salvau Rosia Montana” pana in 2014 ; pe urma nu i-a mai durut nici in cot de viata oamenilor de acolo , nici de faptul ca lacurile contaminate in urma cu zeci de ani si abandonate asa sub presiune “protestatarilor de mediu” reprezinta un pericol urias pentru intreaga natura din zona si pentru viata oamenilor. Parca si Dl Presedinte Iohannis “salva Rosia Montana” in Campania din 2014 alaturi de intregul PNL . Acum iar o sa imi ceara mie demisia – dar poate fac totusi si ceva concret !”, scrie Victor Ponta.

Reacția lui Victor Ponta vine ca urmare a pericolului de surpare de la barajul Tăul Mare. Autoritățile intervin de urgență și au dispus evacuarea populației, pentru că există riscul ca barajul să se rupă și să inunde toată zona Roșia Montană.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend