Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Eugen Teodorovici iese la atac! Din ce motiv pune mitraliera Comisia Europeană

Publicat

in

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a ieșit la atac împotriva Comisiei Europene. Motivul? Previziunile economice făcut de mai-marii UE.

Teodorovici a dojenit, marţi, Comisia Europeană, în privinţa previziunilor economice pe care le-a anunţat, spunând că subestimarea acestora are impact asupra percepţiei investitorilor şi asupra costului creditării, informează Mediafax.

Advertisements

Teodorovici a susţinut o conferinţă de presă la finele întâlnirii de marţi a Consiliului UE pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), la începerea căreia a vorbit despre previziuni, în prezenţa vicepreşedintelui Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.

„Comisia Europeană şi-a publicat recent previziunile economice şi la micul dejun am discutat despe situaţia economică din Uniunea Europeană. Aş dori să subliniez că previziunile economice au devenit tot mai importante, în special în contextul economic volatil cu care ne confruntăm în prezent. Comisia Europeană este profund conştientă că are o mare răspundere în momentul în care publică aceste previziuni. Subestimarea sistematică a ratei creşterii are un impact direct asupra percepţiei investitorilor şi în consecinţă şi asupra costului creditării. Nu mai este nevoie să reamintim rolul pe care îl joacă previziunile în formualrea şi evaluarea politicilor economice naţionale”, a afirmat Teodorovici.

CE şi-a menţinut, în prognoza de iarnă, anunţată pe 7 februarie, estimarea că economia României va creşte în acest an cu 3,8% faţă de anul trecut, la fel ca în prognoza de toamnă. În plus, CE şi-a menţinut prognoza că economia României va creşte anul viitor cu 3,6%, faţă de acest an.

Proiectul de buget în schimb a fost fundamentat pe o creştere economică de 5,5%.

Vezi și Atenție, șoferi! Riscați o amendă usturătoare dacă faceți acest lucru în trafic

Se pun la punct ultimele detalii! Schimbarea uriașă pe care o pregătește Armata Română

Lovitură pentru acești angajați! Vârsta de pensionare va crește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Gabriela Firea, mesaj în limba franceză de ziua Franței: ‘Vive La France!’

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj cu ocazia zilei Franței. Firea a subliniat, atât în limba franceză, cât și în limba română, importanța relațiilor cu Franța.

Citește și:  CCR a fixat termene pentru 4 sesizări ale Guvernului Orban: Codul Penal și Codul Fiscal, printre domeniile vizate

Advertisements

„Un joyeux anniversaire à l’occasion de la Fête Nationale du 14 Juillet !

“On ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux.” – Le Petit Prince, Antoine de Saint-Exupéry.

C’est comme ça que les relations entre la France et la Roumanie ont toujours était, au delà de la politique, une liaison

d’âme.

Vive La France!

La mulți ani cu ocazia Zilei Nationale a Franței , 14 Iulie!

“Este important ceea ce simtim.

Esențialul este invizibil pentru ochi.”- Micul Print, Antoine de Saint-Exupery.

Tot așa, relațiile dintre Franța și Romania au reprezentat întotdeauna o legătura de suflet, mai presus de politica.

Traiasca Franta!

In vizita împreuna cu Ambasadorul Frantei in Romania, E.S Michèle Ramis, la statia de epurare de la Glina, in anul 2019.

Si…cu prilejul ceremoniei de decernare a cheii Municipiului Bucuresti economistului si filozofului francez Thierry de Montbrial”, a precizat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Călin Popescu Tăriceanu: E clar că doar îndemnul ‘purtați masca’ nu este suficient

Publicat

in

De

Liderul ALDE spune că îl „enervează maximum” mirarea guvernanților în fața creșterii numărului de infecții cu coronavirus, această evoluție fiind previzibilă.

Citește și: Lovitură de imagine pentru PSD: Adrian Năstase spune că liberalii au dreptate să nu crească pensiile cu 40% .

Advertisements

„Mă enervează maximum mirarea asta falsă pe care o afișează guvernanții când se raportează creșteri ale numărului de infectați cu coronavirus. Oare la ce se așteptau ei după ce viața a revenit cât de cât la normal? În condițiile în care oamenii au început să circule cu transportul în comun, să se întâlnească cu alte persoane pe care nu le-au putut vedea în perioada de stare de urgență sau să călătorească, nu era de așteptat ca numărul să crească?! Sunt sute de mii de români care au fost surprinși în străinătate de măsurile de izolare și acum s-au întors acasă. Deci alte posibile surse de infectare.

În loc să se lamenteze și să dea vina pe alții, guvernul Iohannis – Orban ar trebui să ia măsuri de prevenție mai degrabă decât de coerciție. Asta înseamnă să dea celor care au nevoie măști de protecție. Au instituit obligația de a purta măști în spații închise, dar nu au fost în stare să dea celor defavorizați măștile pe care sunt obligați să le dea.

Asta înseamnă și să regândească campania de educare în valoare de sute de milioane de lei. E clar că doar îndemnul “purtați masca” nu este suficient! Inspirați-vă de la campania care descurajează oamenii să fumeze și poate o să aveți și rezultate. Nu mai dați banii degeaba pe campanii plictisitoare!

Asta înseamnă și să testeze toți cetățenii care intră în România din zone roșii și să-i testeze prin sondaj pe cei din alte zone.

Asta înseamnă și să dea ei un exemplu de comportament și să respecte ei primii propriile măsuri de protecție.

Și după ce faci toate astea poți să aplici legea pentru cei care nu o respectă. Dar aplici legea și Constituția, și nu legea bunului plac!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend