Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Eşti atras de ţinuta şi activitatea militară? Se fac recrutări!

Avatar

Publicat

in

Dacă ești o persoană energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară, acum este momentul să-ți alegi o carieră plină de satisfacții!

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Argeș, activitatea de recrutare a tinerilorbăieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2021/2022, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din judeţul Argeș cu o ofertă educaţională generoasă:

1. Pentru învăţământul militar universitar:

-Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” – Sibiu – 26 locuri;

-Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă”- Brașov – 10 locuri;

-Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân” – Constanța – 7 locuri;

-Academia Tehnică Militară – București – 55 de locuri;

-Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I” – București – 12 locuri.

Înscrierea candidaţilor se desfăşoară până la data de 29.04.2021. Se primesc candidaţi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta de cel mult 26 de ani împliniţi în anul 2021.

2. Pentru învăţământul militar postliceal:

2.1. Maiştri militari:

-Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ,,Basarab I”- Pitești – 105 locuri;

-Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu -128 locuri;

-Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia”- Boboc – 124 locuri;

-Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ,,Amiral Ion Murgescu” – Constanța – 101 locuri;

-Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică – Chitila – 26 locuri;

Înscrierea candidaţilor se desfăşoară până la data de 29.04.2021.Se primesc candidaţi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în anul 2021.

2.2. Subofiţeri:

-Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ,,Basarab I” – Pitești – 373 locuri;

-Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu – 102 locuri;

-Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia”, Boboc – 68 locuri;

-Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică – Chitila – 48 locuri;

Înscrierea candidaţilor se desfăşoară până la data de 29.04.2021. Se primesc candidaţi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în anul 2021.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Argeș, activitatea de înscriere se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Argeș, situat în Pitești, strada Craiovei, nr. 150, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30- 16.30, marţi între orele 08.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0248/215284.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro și pe paginile de socializare http://www.facebook.com/RecrutareMApN și http://www.facebook.com/CMJArgeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Virgil Guran: ‘Se va încheia conflictul din Coaliție. Deși noi am dovedit că am putut guverna singuri’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul senatorilor PNL  Virgil Guran crede că lucrurile se vor rezolva și că Executivul va continua să lucreze la rezolvarea problemelor reale ale românilor: criza economică și cea medicală. EL a comentat și declarația șefei Senatului, care a spus că Guvernul Năstase a fost cel mai performant pe care l-a avut România.

”Se va încheia conflictul din Coaliție. Sunt orgolii, dar se va încerca să se caute soluții în coaliție. Trebuie să ne ocupăm de problemele reale ale României. Poate nu vom ajunge mâine la o soluție, dar vom reuși să ajungem la o înțelegere în zilele următoare.

Doamna Dragu se referea la faptul că a rezistat 4 ani Cabinetul Năstase, nu datorită unei afinități cu PSD. În acel moment nu au fost scandaluri în coaliția de guvernare Năstase. (…) Nu ne gândim să guvernăm singuri, cred că se va ajunge la o înțelegere între PNL și USR-PLUS. Deși noi am dovedit că am putut guverna singuri”.

Virgil Guran consideră că la alegerile prezidențiale din 2024 vom avea tot un președinte liberal, răspunzând astfel la întrebarea dacă Dan Barna are șanse să devină șeful statului la următoarele alegeri”, informează realitatea.net

Citește și:

Anca Dragu, ieșire în forță: ‘Politicile publice fragmentate nu duc la rezultate. Ministerele, în momentul în care se schimbă miniștrii, devin destul de greoaie și reactive

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bilanțul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Sub 72.000 de persoane vaccinate, 68 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 18 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

În ultimele 24 de ore, au fost administrate 71.922 de doze de vaccin, dintre care 54.818 – Pfizer, 8.481 – AstraZeneca şi 8.623 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, 48.097 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 23.825 de persoane şi cu cea de-a doua. De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.231.714 de doze unui număr de 2.626.810 de persoane, dintre care 1.021.906 au primit o doză şi 1.604.904 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 68 de reacţii adverse – 12 de tip local şi 56 de tip general. Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 12.891 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.326 de tip local şi 11.565 de tip general.

CNCAV menţionează că 136 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend