Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Este ieftin să faci contravenții în trafic în România. Se pune semnul egal între un accident în care ai spart o bară sau ai luat viața unui om – președinte BAAR

Publicat

in

„În România nu se penalizează suficient anumite comportamente în trafic și ceea ce părea bun la un moment dat – constatul amiabil – a fost înțeles greșit de români și uităm că atunci când cineva nu acordă prioritate ar trebui penalizat cu reducerea permisului sau niște amenzi. Deci este ieftin să facem contravenții în trafic și să ne comportăm ciudat.”, a precizat luni Mădălin Roșu, președintele Biroului Asigurătprilor Auto (BAAR) în cadrul FIAR 2022.

Accident autoFoto: AGERPRES

  • „Să ne aducem aminte că în 2017 a fost marea resetare de bonus-malus. Toată lumea a trecut brusc în bonus. Să ne aducem aminte că în România se pune semnul egal între un accident în care ai spart o bară sau ai luat viața unui om. În ambele cazuri tot atâta malus primești. Lucrurile astea trebuie modificate rapid.”, a precizat luni oficialul BAAR, întrebat ce schimbări legislative ar fi necesare pentru o mai bună funcționare a pieței RCA.

Roșu, UNSAR, despre valul de falimente RCA: Parcă nu învățăm nimic. Avem nevoie de schimbări legislative rapide, inclusiv în legislația pentru Poliție

  • „Cred că trăim într-o piață tulbure. Parcă nu se mai termină mini-coșmarul ăsta pe care-l trăim din 2016 de la ultimele falimente și parcă nu învațăm nimic, iar repetarea anumitor lucruri care s-au tot întâmplat arată că piața si actorii trebuie să facă schimbări, iar schimbările acestea trebuie să fie radicale.”, a mai declarat luni Mădălin Roșu, președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR).

Mădălin Roșu a precizat că e nevoie de un pachet legislativ serios și că trebuie să se schimbe lucrurile cât mai repede.

Avem nevoie de schimbări la legea 132/2017 și legislațiile conexe, poate chiar în Oronanța 195 pentru Poliție (Ordonanța 195/2002 privind circulația pe drumurile publice), avem nevoie de soluții informatice.

Mașini fără RCA în trafic: Cum explică Poliția de ce nu mai aplică legea prin care ar trebui să verifice electronic și să sancționeze șoferii cu mașini neasigurate

Amintim că Poliția a transmis noi precizări pentru HotNews.ro cu privire la motivele pentru care ar fi ajuns în imposibilitatea de a mai aplica legea care o obligă să gestioneze electronic ce mașini înmatriculate nu au asigurare RCA și să sancționeze șoferii în cauză. Bugetul alocat, resursele umane necesare, lipsa datelor în timp real cu polițele RCA emise și anumite impedimente legale sunt motivele invocate de MAI.

HotNews.ro a dezvăluit marți cum Poliția nu aplică o lege veche de 16 ani, Legea 432/2006, introdusă înainte de aderarea României la UE, care obligă polițiștii să gestioneze în mod electronic situația mașinilor înmatriculate și asigurate RCA și să notifice șoferii ale căror vehicule înmatriculate nu au asigurare RCA sau nu au efectuată ITP, cu privire la consecinţele juridice ale neîndeplinirii acestor obligații.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ciprian Ciucu fuge de Primăria Capitalei: Trebuie să fii inconștient să îți dorești un mandat

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6, afirmă că ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Capitalei şi „trebuie să fii inconştient” să-ţi doreşti un mandat de primar general în condiţiile în care „urmează să cadă oraşul pe noi”. „Eu, care sunt extrem de conştient de ce se întamplă în Primăria Generală, pentru că am fost consilier general – acum sunt preşedinte PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală – trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general. Dacă nu ştii ce-i colo şi nu stii că urmează să cadă oraşul pe noi, da, vrei să fii primar general. Îţi pui această patalama în frunte, că sunt primar general. Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfarsit, şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general”, a declarat Ciucu, sâmbătă, la Digi 24, scrie News.ro.

El a precizat că, în asemenea condiţii, ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti. „Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva, trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte (…) În condiţiile acestea eu aş fi foarte-foarte greu de convins să candidez la Primăria Municipiului Bucureşti”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO O filipineză câștigă concursul pentru transsexuali din Thailanda

Publicat

in

De

Filipineza Fuschia Anne Ravena a fost încoronată sâmbătă Miss International Queen 2022 în cadrul unui concurs din Thailanda, prezentat ca fiind cel mai mare și mai popular concurs de frumusețe transgen din lume, informează Mediafax.

Proprietară de afaceri în vârstă de 27 de ani, filipineza a învins alte 22 de concurente. Locul al doilea și al treilea au revenit unor concurente din Columbia și, respectiv, Franța.

„Primul meu mesaj pentru toată lumea este să răspândească dragostea, pacea și unitatea, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ravena, care a purtat o rochie de seară strălucitoare, argintie, conform Reuters.

Concursul, care a fost întrerupt timp de aproape doi ani din cauza pandemiei, a fost reluat în orașul balnear thailandez Pattaya, în timpul lunii mândriei, pentru a celebra, de asemenea, egalitatea de gen, a declarat Alisa Phanthusak, directorul general al Miss Tiffany Show, organizatorul.

Concursul, care reunește persoane transsexuale din întreaga lume, a fost lansat în urmă cu peste un deceniu pentru a ajuta femeile transsexuale să se simtă mai bine acceptate de societate.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT) din Asia, dar activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze nu au reflectat încă schimbarea atitudinilor sociale și că încă discriminează persoanele LGBT+ și cuplurile de același sex.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend