Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Este energia fotovoltaica o solutie pentru mine?

Publicat

in

In ziua de astazi, din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru instalarea unor panouri fotovoltaice pentru a se bucura de energia solara gratuita si regenerabila.

Energia solara este din ce in ce mai apreciata, si datorita faptului ca tot mai multe persoane iau act de cresterea rapida a problemelor ce tin de incalzirea globala si de protejarea mediului inconjurator.

Advertisements

Cel mai important aspect legat de energia fotovoltaica este cel care il diferentiaza de alte surse de energie, fiind gratuita. Singurul cost pe care trebuie sa il plateasca clientii este cel legat de achizitionarea panourilor fotovoltaice care sunt folosite ulterior pentru a capta energia solara.

Avantajele sistemelor fotovoltaice sunt numeroase si semnificative pentru client si mediu.

Primul si cel mai important beneficiu al sistemelor fotovoltaice face referire la protejarea mediului inconjurator si la evitarea formarii gazelor de sera. Aceste sisteme fotovoltaice produc o energie curata, fara gaze, fum, fara produse chimice.

 Costurile suplimentare si poluarea aerului, dar si alte cheltuieli conexe sunt eliminate complet si sunt usor de evitat prin utilizarea energiei solare.

Conectarea la reteaua de panouri fotovoltaice le asigura clientilor un alt mare beneficiu, si anume acela al deconectarii de la reteaua electrica nationala. Sistemele regenerabile nu au nevoie de o conexiune permanenta, astfel incat locuinta poate ramane alimentata exclusiv prin energie solara.

Costurile cu intretinerea panourilor solare nu sunt mari. Este foarte important ca acestea sa fie curatate in mod constant pentru ca, in caz contrar, pierderile pot ajunge pana la 25% – acest lucru se intampla daca panourile sunt pline de praf, de frunze si de mizeria produsa de pasari. Procesul curatarii se realizeaza o data pe anotimp, in general, si nu costa foarte mult.

In context economic, beneficiile panourilor solare sunt foarte mari iar siguranta si independenta pe care instalarea acestora le aduce sunt garantate de controlul pe care proprietarul il are asupra modului in care gestioneaza consumul.

In context ecologic, panourile solare sunt foarte importante pe termen lung, deoarece energia solara este modul cel mai simplu prin care oamenii se pot asigura de faptul ca stilul de viata pe care il aleg nu afecteaza mediul inconjurator in niciun fel.

Procesul de captare a radiatiilor solare cu ajutorul panourilor are un grad de poluare foarte mic, spre inexistent chiar, reducand emisiile de dioxid de carbon, de monoxid de azot si de metan.

Functionarea acestora nu va produce deseuri, reziduuri, fum sau alte mirosuri, ci va limita arderea carbunelui in centrale electrice,

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură dură pentru Marcel Vela! După o escapadă cu elicopterul, a ajuns la o nuntă cu sute de persoane

Publicat

in

De

În weekendul trecut Marcel Vela a participat la o nuntă cu sute de persoane, ce a avut loc la Caraș-Severin. Ministrul de Interne a fost invitatul de onoare la nunta fiicei celui mai bun prieten.

Sâmbătă, Marcel Vela a plecat cu elicopterul MAI, la Deva, la instalarea noului subprefect de Hunedoara, pentru ca dupa-amiază să participe la o nuntă cu sute de invitați.

Romeo Dunca, unul dintre cei mai bogați oameni din zona de sud-vest a țării, prieten cu ministrul Vela de peste 30 de ani, și-a măritat, în weekend, fiica, într-un cadru de vis, pe platoul Muntelui Mic, la o cabană pe care o deține.

Advertisements

La eveniment au participat sute de oameni, care s-au distrat până în zori, fără să respecte distanțarea socială, prinzându-se în hore și dansând foarte aproape unii de alții. Ministrul Vela nu a părut deranjat de aglomerația din jurul său.

Cine este milionarul Romeo Dunca, prietenul ministrului Vela

Omul de afaceri Romeo Dunca, din Timişoara, a cărui avere este estimată la peste 14 milioane de euro, deţine o cabană pe Muntele Mic, în judeţul Caraş-Severin unde îşi petrece cea mai mare parte a timpului. Romeo Dunca deține o firmă de transport și are un elicopter personal. În luna iunie, a sărit în ajutorul ministrului Vela pentru salvarea a 20 de persoane izolate de viitură în localitatea Oțelu Roșu din Caraș-Severin. Ministrul Vela a ținut să îi mulțumească personal, pe Facebook, pentru gestul generos de a-și folosi elicopterul în salvarea de vieți omenești, conform Antena3.ro.

Citește și:

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Studiu șocant! Ce anomalii au dezvoltat pacienții bolnavi de COVID-19

Publicat

in

De

Un studiu recent efectuat la cererea Fundației Britanice pentru Boli Cardiace (British Heart Foundation) și publicat în European Heart Journal, arată că mai mult de jumătate dintre pacienții diagnosticați cu noul coronavirus au dezvoltat anomalii ale funcțiilor cardiace.

Cercetătorii Centrului de Excelenţă al Fundaţiei Britanice pentru Boli Cardiace din cadrul Universităţii Edinburgh au examinat rezultatele ecografiilor cardiace a 1.216 pacienţi care au coronavirus, din 69 de ţări.

Potrivit analizei, 55% dintre pacienţii examinaţi, inclusiv cei care aveau boli cardiace preexistente, au suferit modificări ale modului în care inima pompează. La un caz din şapte au fost observate anomalii severe. Dintre cei 1.216 pacienţi examinaţi, 901 nu aveau anomalii cardiace înainte de efectuarea studiului. Dintre pacienţii care nu aveau boli cardiace preexistente, 46% au dezvoltat anomalii, iar 13% dintre disfuncţiile observate sunt severe. Modificările au fost observate prima dată la pacienţi bolnavi de Covid-19, iar cercetătorii cred că sunt cauzate de această boală.

Advertisements

„Se ştie că formele severe de gripă afectează inima, dar am fost surprinşi să vedem atât de mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au disfuncţii cardiace severe. Acum trebuie să înţelegem mecanismul care provoacă anomaliile, să vedem dacă problemele sunt reversibile şi ce efecte cardiace rămân pe termen lung din cauza bolii Covid-19”, afirmă profesorul Marc Dweck.

Concluziile studiului sugerează că sunt necesare examinări cardiace suplimentare în cazul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, pentru a se stabili tratamente care să prevină apariţia disfuncţiilor cardiace pe termen lung.

Citește și:

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend