Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Escaladarea violenţelor în Myanmar, o catastrofă în privinţa drepturilor omului, atrage atenția ONU

Publicat

in

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a avertizat vineri că escaladarea violenţelor în Myanmar de la lovitura de stat de la 1 februarie a împins această ţară “într-o catastrofă în privinţa drepturilor omului”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“În puţin peste patru luni, Myanmarul a trecut de la statutul de democraţie fragilă la cel de catastrofă în privinţa drepturilor omului”, a transmis Bachelet într-un comunicat.

“Liderii militari sunt responsabili cu toţii de această criză şi trebuie făcuţi să dea socoteală”, a adăugat ea.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului a făcut de asemenea apel la intensificarea eforturilor diplomatice ale Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) şi ale altor ţări influente, potrivit Reuters.

“Nu par să existe eforturi spre detensionarea situaţiei, ci mai degrabă se observă o înmulţire a trupelor în zone-cheie, contrar angajamentelor făcute de armată către ASEAN de a înceta violenţele, a mai precizat Bachelet.

La 1 februarie, armata a preluat controlul în Myanmar şi a arestat-o pe lidera civilă Aung San Suu Kyi, care a condus o luptă fără violenţă împotriva dictaturii în ultimele două decenii ale regimului militar din 1962-2011. Armata şi-a justificat lovitura de stat acuzând Liga Naţională pentru Democraţie, partidul lui Aung San Suu Kyi, de obţinerea unei victorii zdrobitoare printr-un vot falsificat, deşi Comisia Electorală a respins iniţial plângerile regimului militar.

Mişcarea de contestare din Myanmar este reprimată violent de forţele de securitate, care în ultimele luni au ucis 860 de civili, inclusiv femei şi copii, potrivit Asociaţiei de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici (AAPP).

Aproximativ 5.000 de persoane au fost plasate în detenţie, organizaţiile neguvernamentale denunţând cazuri de execuţii extrajudiciare, de tortură şi de violenţe contra femeilor.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

România pare să nu mai accepte gunoaiele altora. Un alt transport cu peste o mie de tone de deșeuri a fost oprit să intre în țară

Publicat

in

De

O barjă care aducea din Serbia peste o mie de tone de deșeuri din diferite materiale, unele periculoase, a fost oprită la Cernavodă.

Polițiștii de frontieră din Garda de Coastă și lucrători vamali din Constanța Sud, comisari de mediu și reprezentanți ai Căpităniei Cernavodă au controlat, pe sensul de intrare în țară, un convoi format dintr-un împingător cu şase barje sosit în portul Cernavodă, din direcția Serbia.

Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor.

La controlul de frontieră s-a observat că printre deșeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deșeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deșeuri a căror proveniență nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase – componente din vehicule scoase din uz, care conțin uleiuri, emulsii și alte substanțe periculoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri), deșeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile și rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deșeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au interzis tranzitarea României.

S-a întocmit lucrare penală pentru nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Două afaceri din Sectorul 5 primesc finanțare de până la 25.000 de euro

Publicat

in

De

În a doua sesiune a concursului de Planuri de afaceri, în perioada 25 mai – 14 iulie 2021, pe platforma informatică dedicată proiectului la adresa https://rua.sector5.ro/ , s-au înscris cinci planuri de afaceri – pentru a obține o finanțarea nerambursabilă de până la 25.000 de euro, în vederea deschiderii unei afaceri proprii în Sectorul 5 al Municipiului București, în cadrul Proiectului Regenerare Urbană Amurgului, finanțat în cadrul programului “Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității rome aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate”.

În urma evaluării eligibilității solicitanților și a planurilor de afaceri, trei dintre acestea au trecut în etapa următoare a verificării tehnico-economice. În cadrul evaluării tehnico-economice, două dintre planurile înscrise au obținut peste punctajul minim necesar.

Astfel, în etapa de selecție a planurilor de afaceri în vederea finanțării, au fost selectate următoarele:

– ”Plan de afacere pentru bar-cafenea” cu 79,66 puncte;

– ”Fructe și legume” cu 59 puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend