Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Episcopia Australiei și Noii Zeelande construiește prima mănăstire ortodoxă românească din emisfera sudică

Avatar

Publicat

in

Episcopia Română a Australiei și Noii Zeelande desfășoară, în statul australian Victoria, un proiect complex, care include prima mănăstire ortodoxă românească din emisfera sudică, un centru social și unul cultural, un paraclis episcopal și o biserică ce va purta hramul „Sfinții Trei Ierarhi Români: Andrei Șaguna, Grigorie Dascălul și Teodosie de la Brazi”.

Acestea sunt „proiecte deosebit de importante pentru lucrarea pastoral-misionară din Australia si Noua Zeelandă. Maica Domnului ne-a ajutat să găsim această proprietate”, a spus Părintele Episcop Mihail despre terenul găsit la Melton, în statul australian Victoria.

Publicitate

Mănăstirea, cu hramul Izvorul Tămăduirii, a fost înființată în 2011, iar capela cu același hram a fost sfințită în 2012, când s-a pus și piatra de temelie pentru Centrul Social-Pastoral „Sf. Împărați Constantin și Elena”. De atunci, se slujește Sfânta Liturghie neîncetat. Acolo funcționează și sediul centrului eparhial.

La sfârșitul anului 2013 a fost pusă piatra de temelie pentru Paraclisul Episcopal „Sf. Mihail și Gavriil” și Centrul Cultural-Misionar „Preot Dumitru Stăniloae”, iar în 2017 s-a încheiat amenajarea parcării pentru autovehicolele credincioșilor.

După ce se vor încheia lucrările la acest complex, care va include spații pentru locuire și pentru birouri, se va începe zidirea bisericii mari, dedicată celor trei sfinți români. Biserica va fi un simbol al unității românilor de pretutindeni. La Capela „Izvorul Tămăduirii” a mănăstirii există deja o raclă cu fragmente din moaștele celor trei sfinți.

Astfel, la Melton va funcționa un centru al ortodoxiei românești din regiune. „Este necesar să creeze condiții pentru activitatea pastoral-misionară din cuprinsul eparhiei, pentru a păstra credința creștină, cultura și tradițiile românești din Australia și Noua Zeelandă”, a spus Preasfințitul Părinte Mihail.

Episcopia Română a Australiei și Noii Zeelande a fost înființată în 2008, iar Părintele Episcop Mihail a fost întronizat în același an, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care este și hramul Catedralei Ortodoxe Românești din Melbourne, Australia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Masca de protecție devine obligatorie în județul Cluj

Avatar

Publicat

in

De

Masca devine obligatorie în tot județul Cluj, începând de sâmbătă, 8 august, potrivit deciziei de miercuri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), potrivit Mediafax.

Potrivit CJSU Cluj, începând cu data de 8 august, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Publicitate

Citește și: Sondaj-bombă! Cum stau PNL și PSD în preferințele românilor

Masca devine obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani și trebuie să acopere nasul și gura.

Aceasta se va purta la întruniri culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios.

Masca se va purta toată ziua, indiferent de oră, pe toată durata stării de alertă, potrivit CJSU Cluj.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc impune restricții de trafic pe DN 12

Avatar

Publicat

in

De

Circulația rutieră va fi restricționată la momentul trecerii caravanei cicliste, pe mai multe segmente de drum din județul Harghita, unde are loc Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc, informează, sâmbătă, Centrul Infotrafic, potrivit Mediafax.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în perioada 6 – 8 august 2020 se desfășoară a XIII-a ediție a „Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc”.

Publicitate

Din acest motiv, sâmbătă, începând cu ora 16.30, circulația rutieră va fi restricționată doar la momentul trecerii caravanei cicliste, pe segmentele de drum din județul Harghita:

• DN 12 – M. Ciuc (km 73+500) – Racu (km 89+054);

Citește și: Sondaj-bombă! Cum stau PNL și PSD în preferințele românilor

• DN 12 A – Frumoasa (km 10+187) – Nicolești (km 7+157) – M. Ciuc (km 0+200);

• DN 12 – M. Ciuc (km 73+500) – Sâncrăieni (km 68+700);

• DN 12 – Tușnad (km 53+330) – Cozmeni (km 55+458) – Sânmartin (km 61+600).

Circulația participanților la evenimentul sportiv se face pe partea dreaptă a drumului, cât mai aproape de partea carosabilă, iar pentru asigurarea traficului rutier în condiții de siguranță și protejarea participanților la competiție, traficul rutier se va desfășura cu sprijinul echipajelor din cadrul Poliției Rutiere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend