Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Epidemiologul Molnar Geza: Probabil va fi mai devreme tratament pentru Covid decât vaccin

Publicat

in

Epidemiologul Molnar Geza este de părere că va exista mai devreme un medicament sau un protocol terapeutic pentru Covid-19 decât un vaccin care să se administreze în masă. Molnar recomandă relaxare cu reglementări fezabile și clare, anunță MEDIAFAX.

Întrebat la Digi 24 când se așteaptă să apară vaccinul pentru coronavirus, Molnar a spus că entuziasmul este destul de mare și îi dă de multe ori senzația că are „iz comercial”.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

„Vaccin eficient cu posibilitatea administrării în masă și producție în cantitate suficientă pentru imunizare în masă nu poate fi așteptat mai repede de un an, un an și jumătate. Din acest motiv, repet, să nu așteptăm întotdeauna vaccinul, probabil cu mult mai rapid o să apară un medicament pentru terapie eficientă sau protocol terapeutic eficient”, a răspuns epidemiologul.

În cel privește al doilea „val de relaxare”, Molnar a afirmat că virusul nu dispare de la o zi la alta și este posibil să mai apară focare izolate, mai mici. Depinde foarte mult de vigilență și de modul de abordare, a adăugat Molnar, indiferent dacă focarul apare într-un cămin de vârstnici, o familie sau o comunitate.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Molnar a spus că riscul după relaxare depinde de comportamentul individual preventiv.

Spălatul pe mâini să fie păstrat la frecvența de acum, la fel și modul în care se spală mâinile, recomandă Molnar. Mai este importantă păstrarea distanțării fizice, a testării, a vigilenței epidemiologice și a purtării măștii în spațiile închise.

Totodată, reglementările trebuie să fie clare și fezabile.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Profitul Netflix a crescut vertiginos după decizia privind partajarea conturilor

Publicat

in

De

Compania Netflix anunță că profitul său a crescut vertiginos în primele trei luni ale acestui an. Rezultatul a fost obținut în special ca urmare a deciziei privind partajarea parolelor. Compania a adunat peste 9 milioane de clienți în 2024, conform News.ro.

Compania susține că a adăugat 9,3 milioane de clienți în primul trimestru al anunlui, ducând numărul total de abonați la aproape 270 de milioane, potrivit BBC.

De asemenea, profitul din primul trimestru a crescut la peste 2,3 miliarde de dolari.

Totuși, firma a anunțat că începând de anul viitor va înceta să mai publice statisticile privind numărul de abonați care reprezentau un barometru privind dezvoltarea afacerii. Unii consideră că decizia anunță o modificare în ceea ce privește dominația pe piața mondială a streamingului.

Alți giganți ai tehnologiei, precum Meta și X, fosta Twitter, au încetat să mai raporteze numărul de utilizatori activi lunar pe măsură ce creșterea de clienți a încetinit.

Citeste mai mult

NATIONAL

Trei lucrări de Adrian Ghenie, adjudecate la suma totală de aproape 108.000 de euro

Publicat

in

De

Trei lucrări realizate de Adrian Ghenie, dintre care două ce datează de la începutul carierei sale artistice, au fost adjudecate, joi seara, la suma totală de 107.750 de euro la licitaţia de artă contemporană organizată de Artmark, conform Agerpres.

Potrivit rezultatelor licitaţiei, lucrările “Aripă” şi “Vestigiile memoriei” realizate de artist la începutul anilor 2000 au fost cumpărate la 42.500 de euro, respectiv la 60.000 de euro.

Cea de-a treia, realizată în anul 2020 şi intitulată “Stephane Mallarme”, offset-ul unui colaj inspirat de cunoscutul poet simbolist francez, a fost adjudecată la 5.250 de euro. Adrian Ghenie este unul dintre artiştii români ce s-au impus în ultimii zece ani pe piaţa internaţională de artă.

Licitaţia a cuprins şi o colecţie de 28 de lucrări realizate de Magdalena Rădulescu (1902 – 1983) după exilul acesteia în Franţa. Între loturile semnate de artistă care au fost cumpărate s-au numărat: “Marea cavalcadă” şi “Polo”, fiecare la 2.000 de euro, “Dansul căluşarilor”, la 2.250 de euro, “Dans nocturn”, la 1.800 de euro.

Printre lucrările adjudecate la sesiune s-au mai aflat: “Zburător cu papagal” de Ştefan Câlţia, la 17.500 de euro, “Lecţia lui Prometeu” şi “Noctură” de Felix Aftene, la 8.000 de euro, respectiv la 6.250 de euro, “Fighter for love” de Irina Dragomir, la 4.500 de euro.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend